Na gyerekek! Ez kemény volt!
Ahelyett, hogy összetartanánk, mert kemény 3-4-en vagyunk ilyen telefonnal, akik a fórumot is használják, inkább háborúsdit játszunk?
Azért ide írom én is a véleményem kedves Calypsol:
Mind a PDA, mind a telefon, mind más szavakat helyesen használok, vagy igyekszem használni. Természetesen az Asus miatt mondtam, hogy telefon, de tudom, hogy ez egy PDA-GPS-Telefon kombó, csak minek írjam ki, egy fórumos társalgásnál, mikor mind tudjuk, hogy miről van szó
. Mellesleg, nekem is ugyanez a készülékem van, nyilván nem gondolod, hogy "le akarom alacsonyítani ezeket az eszközöket"
.
Másik:
50 megabájt igényem?
Olyan sok lenne?
Hát kérlek akkor tüzetesen elmagyarázom, ugyanis jópár éve használok ilyen eszközöket, és ismerem az igényeim.
Jelenleg egy WM6.1-est futtatok (19965.1.2.3), konkrétan az Asus P565 Lite Romot, melyben több program felrakása után is átlag 55 megabájt van. Innen startolunk:
Memóriaigények durván saccolva:
Igo8 - 18-25MB
Coreplayer - 5MB
Softmaker Office termékei (Textmaker, Planmaker,Presentations) - 13-16MB
Opera böngésző: Most nem tudtam megnézni de tuti 10-15MB van...
Na most mindenki döntse el, hogy kinek mire elég az 50MB, egy biztos, hogy én szoktam olyat, hogy navigálok egyszerre és zenét hallgatok, ekkor már érezhető navinál egy apró szaggatás. De gyakran van olyan, hogy Operán böngészgetek, majd fogok valamit belőle kiszedek wordbe vagy táblázatba, vagy egyszerre
, miközben persze még zenét is hallgatok. És ha csak egyszer megteszem ezt, a rendszer elkezd fuldokolni, mert 10 mega alá esik a szabad memó, és hirtelen halál lép fel
.. Valljuk be a windóz egy nagy fekete lyuk.. Bezabál mindent, ami erőforrás.. Finoman csipetnyit mindig leszív a memóriából, és a jóég tudja hova raktározza el, vagy miért nem szabadítja fel. Nyilván programozási bakikról van szó, de egy újratervezett Mobiloperációs rendszernél, mint a WM5.X-től felfele ezt nem megoldani, hát eredendő bűn. Na nem ásom mélyen bele magam, csak mondjuk lakótársam iphone-ját meg egy másik haverom Andoridos eszközét valahogy nem nagyon szokták újraindítgatni.. Abba se menjünk bele, hogy milyen párti vagyok, mert itt nem erről van szó, hanem a realitásról. Azaz 50 megabájt meg igen is kell, ha már windóz!
.. Elismerem, a WM6.5-öt annyira nem ismerem, lehet jobb a memóriakezelése (Calypsol, miért ne javítottak volna rajta
, befoltoztak mondjuk egy két memóriaszivárgási hibát, stb.), de nekem az erőltetett ujjalkezelhetőség, és a csicsa köszönöm d enem jött be
..
De köszönöm Jumboo, hogy bevédtél
!
Egyébként srácok, most olvastam, hogy ne is álmodjunk WM7-ről ezekre az eszközökre, mert cseszettül nagy lesz a proci és mem igénye? Mint egy kib....tt Win7 igényei, csak PDA-telefonra (min 512 mb és 1gh proci), remélem ez csak egy borzalmas rémálom, és nem gondolják komolyan!
Jelentem a Rishi féle 28008-al 49 MB-ot érek el indításnál. Ha elég neked 50 helyett akkor go --->
You are not allowed to view links.
Register or Login
Sok sikert!
ui: előtte mindenképp mentés! Én alapon csinálok egyet SPB backup-al, és PIM backup-al.