Hi. azt írod js8 vagy jp6, hát nemtom akkor most mi van de nekem js8 van fent és origós nyomi ikon, amúgy lecseréltem jp6 böngészőre eddig normális az ikon, de még nem indítottam újra az sgs-t.
Js8 böngészője is volt, hogy origós volt, volt, hogy kernel csere lagfix bekapcsolás után normális böngésző ikon, és utána megint origó.
igen, a js8 kivétel mindenképp, egy szót kihagytam, hogy a "régebbi" js romok
mea maxima culpa
a jp6 nekem még mindig a legjobb böngi (de gusztustalan szó
)
Magyar nyelv:
baromság az egész helyesírási szabályzat, legalábbis a szószedeket tekintve, ugyanakkor nem tükrözi a beszélt nyelv szerkesztési és kifejezési formuláit.
Egy "akadémiai" nyelvet ír le, ami már köszönő viszonyban sincs egy "elvárt" szabályzattal, hiszen minden példánál kivételeket is sorol, amelyek hagyományon, vagy a beszélt nyelv sajátosságain alapulnak. Az meg, hogy a "kivétel erősíti a szabályt" a tanárok mondata akkor, amikor nem tudnak válaszolni a "miért" kérdésre, önellentmondás.
Minden szó, szótő és kifejezés a magyar nyelv része attól függetlenül, hogy benne van-e valamiben, vagy nincs: ha mondják, használják, akkor a nyelv része. ennyi. Keressetek rá a guglin bármilyen szerintetek nem létező, vagy "helytelen" magyar szóra, és ha több találatot kaptok, akkor az a szó "él", "létezik", használatban van, tehát a nyelv része.
A hatájos hejesírási szabájzat 1984-es...nem gondoljátok, hogy az elmúlt 27 évben némileg fejlődött a nyelv?
És akkor néhány olyan magyar nyelvi dolog, ami szerintem érdekes és könnyen-nehezebben megfejthető:
- a kietlen a kies szó fosztóképzővel ellátott változata, mégis leginkább ugyanarra használják, azonos értelmű, bár nyelvtanilag ellentétes
- a húz és von rokonértelműek, a huzat és vonat már kevésbé; a huzatra használjuk a cúg kifejezést, ami német jövevényszó és a Zug az eredete, ami persze vonat
- a GY betű helytelen írásmód, mivel képzésekor semmi köze nincs a G betűhöz, hanem a D lágyított párja, a DJ
- valaki örvendeztessen meg egy olyan definícióval a "létra" vagy a "lépcső" szavakra vonatkozólag, amire nem lehet ellenpéldát mondani (pl: "a lépcső fix, a létra mozdítható" ellenpéldája a repülőgépről való leszállást elősegítő lépcső)