Tegnap már kérdeztem de nem válaszolt rá senki, eslösorban Marcedlitól kérdeztem, hogy mit takar ez a system mappa konverzió. Most látom, hogy már fent van stabilként is az speedmod i kernele. De nem egészen értem, hogy kell alkalmazni? Fent van a voodoo, és ennyi? megtörténik magától az elsö indításkor vagy mint egy tweeket be kell kapcsolni?
Másik kérdés: feltettem doc által optimalizált adw launchert, és hozzá a fehér témát, de launcher pro után mintha ez lagzana egy kicsit. Más is érzi, vagy csak az "optimalizált" miatt lassult be?
jaja...bocsi...majd beírom a FAQ-ba is:
Szóval a lagfixekről
A lagfix kernelek többfajta lagfix megoldást alkalmaznak, részben kompatibilisek egymással, részben nem.
Voodoo lagfix
Mi történik?
A /system, a /data, a /dbdata és a /cache partíciók rfs fájlrendszerről ext4 fájlrendszerre konvertálódnak.
Hogyan aktiválom?
A voodoo kernelek (supercurio-féle alap, illetve a trasig-féle advanced) első indításkor megcsinálják a konverziót egy robothang kíséretében.
Hogyan deaktiválom?
A belső sd kártyán a Voodoo mappában létre kell hozni egy disable-lagfix mappát, majd újraindítás.
Speedmod kernel lagfix
Mi történik?
A /data, a /dbdata és /cache partíciók rfs fájlrendszerről ext4 fájlrendszerre konvertálódnak, illetve k12i-től kezdve a /system is.
Hogyan aktiválom?
Recovery módban több lépésben
1. Advanced Speedmod ULK Features>Lagfix options> Enable lagfix: Convert DATA to Ext4 majd visszalépni, és reboot system
2. A felugró menüben érdemes az 1-t választani (with backup and restore)
A /system konverzióhoz ismét recoverybe belépünk
3. Advanced Speedmod ULK Features>Lagfix options> Convert SYSTEM> YES majd visszalépünk és reboot system
4. A felugró menüben kiválasztjuk, hogy ext4-re konvertálja.
Hogyan deaktiválom?
A fenti lépések megegyeznek, csak értelemszerűen a disable lagfix-et kell választani, illetve a system esetén először YES, majd a boot során a menüben az RFS-t kiválasztani.
Megjegyzések:
Érdemes a lagfixeket olyan kernellel leszedni, amivel felraktad. Tehát a Voodoo-t voodooval, speedmod-ot speedmoddal. Elméletileg ezek ketten kompatibilisek egymással, de előfordult már, hogy nem jött össze.
A tweak külön tészta, azok is a recoveryben aktiválhatóak.