Nos, akkor mint ahogy ígértem, egy ,,pár,, sor:
Lehet hogy néhol hasonlítani fogok telefonokhoz, azért sorry, tudom hogy ez egy ,,teszt,, alkalmával nem mindig jó dolog, de most mégis azt fogom tenni.(előzmények: iPhone 3G, Samsung Galaxy S)
Külső:
A pontos méreteket mindenki meglesi a hivatalos oldalon, viszont amivel mindenképp kezdeném, hogy nagyon össze van rakva a készülék. ugyan ez az első HTC telefonom, nyilván ezért lep ennyire meg, de a hátlap nagyon jó tapintású, jól illeszkednek egymáshoz a különböző elemek, a nagy testalkata ellenére, szerintem könnyű a kézben tartani, de persze azért nagykezűek előnyben. Szerintem nem kell a méretétől meijedni, nekem pont azért tetszik...a kijelző mérete fontos szempont, mert nagyon gyakran netezek rajta, itt olvasom a gmail-t stb. Letisztult, szép, hibátlan
A fizikai gombok egyáltalán nem hiányoznak, seperc alatt meg lehet szokni a hiányukat. a front hangszóró jobb oldalán gondolom az ominózus szenzor, a bal oldalán az állapotjelző pulzál serényen. Az egész telefon szinte egy nagy kijelző...viszont itt az első, és talán egyetlen hiányosság: a Galaxy kijelzőjén volt egy ,,zsírtaszító,, réteg (nem tudom szaknyelven), itt viszont úgy veszem észre, hogy nincs, ezáltal nagyon meglátszik rajta minden...szerintem az a réteg egy jó találmány, mert tényleg a másik telefont akárhogy tapiztam, nem maradt ott a lenyomatom, sőt, az érintés is simább, könnyebb volt vele, de úgy gondolom hogy ez már igazán csak szőrszálhasogatás...
És akkor ami belül van:
Megnyomod felül a gombot, beindulnak a fogaskerekek, és mire elszámolnál 2ig, már telefonálhatsz is...EZ HIHETETLEN!!! Az iPhone pláne a 4.0 óta kb 3-4 perc alatt bootol, ez meg 2MP!!! nem akartam elhinni a videók láttán, de tényleg így van. Bekapcsolva látszik csak igazán mekkora hatalmas is a kijelző: NAGYON
és ami a minőséget és a fényerőt illeti, valóban semmivel nem marad el a Samsungétól. Napon tökéletesen lehet olvasni, mondjuk ami a fura, hogy én pont a GS kijelzőjét nem láttam a napon, de biztos csak bennem van a hiba.
Az új Sense felület, az új widgetek, a mozgó háttér, és az egyéb ilyen ,,ficsőrök,, tesznek szerintem egy telefont valóban ,,otthonossá,,. Én nem szeretem a túl letisztult dolgokat, Ha valamiért kiadok ennyi pénzt, akkor érezzem már azt, hogy ezek a csávók tényleg megdolgoztak a pénzükért.
Hát most azt érzem! Még eddig nem sikerült egy döccenést se produkálnom! A hihetetlen boot gyorsasága jellemzi az egész telefont. Soha nem akad be, alig tölt a programok indításánál, próbáltam terhelni, hogy megnyitok egyszerre sok appot, simán viszi, nem lassul, semmi. Egyszerűen tökéletes! A poén az az, hogy a Galaxy után megdöbbenek, hogy valami tud ilyen jó lenni, pedig belsőben majdnem ugyan az a kettő. Erre nem kell LAGFIX, erre nem kell ilyen hack meg olyan cucc hogy minden a rendeltetése szerint működjön, hanem csak simán minden teszi a dolgát, és akkor amikor kérem, nem 5 perc múlva!
És akkor most hasonlítgatok:
Galaxy zene:
Nem tudom hogy miért, de szeretett megakadni a zene...sokan írták fórumokban, hogy ez egy hiba. nincs rá gyógyszer. el kell fogadni...nos zenét még a 3 éves iPhone-om is le tudta rendesen akadás nélkül játszani, még akár navi közben is...
Desire HD zene:
Kiváló a zene app, akadás mentesen lejátszik bármit, megkeresi a borítót, jó a hangja, bár az kicsit halk(beépített hangszóró), de elvégre nem az a célja, hogy ezzel dübörögj az utcán a csajok előtt
Galaxy kamera:
igazából itt nem volt nagy gond, szép képeket csinált, a vaku viszont nagyon hiányzott... A videó felvétel viszont ugyan úgy akadt, így a felvett videó a gépre másolva szintén... ez no comment
Desire HD kamera:
Itt már van vaku, a 8Mp kamera jól teljesít, sötétben is éles képet csinál, majd később töltök fel párat ha van igény rá. Videókat élmény vele felvenni szerintem. Itt is be lehet a vakut élesíteni, ami nagyon jól jöhet, továbbá felvétel közben a kamera arra fókuszál rá, amire rábökünk az ujjunkkal a kijelzőn. Ez nagyon poén!
Galaxy GPS:
Nos...mit mondhatnék... lehet hogy engem megtalált egy ,,olyan,, készülék, de a GPS-t szinte alig tudtam használni, aztán a fix segített rajta valamit, de volt hogy 10ből 8szor nem találta a jelet...ez szerintem egész elképesztő...
Desire HD GPS:
Csak ráböksz a gombra, és máris villogsz a térképen...hihetetlen, hogy még bent szobában, autóba, buszon, villamoson, kávézóban, egyszóval bárhol megtalál! még a térképeket nem nagyon vizslattam benne, úgy tudom azt valahogy le kell majd tölteni rá, minden esetre a gmap most a tesztre megfelelt.
Az akksi időt még nem sikerült tesztelni, most van az első nagy töltésen, de majd arról is írok később.
Viszont kipróbáltam az új HTCsense.com oldalt: simán írtam onnan sms-t, simán megtaláltam a telefonom a térképen, majd megcsörgettem, hogy ,,megtaláljam,, mindez után letöltöttem új widgeteket, egyszóval egy olyan komplett és hasznos szolgáltatást kapunk, amit ismét kihívás lesz bárkinek felülmúlni.
Még egy dolog a végére:
Bejelentkeztem a különböző közösségi oldalakra, és szinkronizáltam a neveket a G-vel, ezek után kijelentette, hogy talált egyezéseket, kapcsoljam össze. Ismét leesett az állam: a közösségi oldalon talált neveket összepárosította a névjegyzékkel, ami önmagában nem is lenne akkora szám...de amikor van benne egy olyan név, hogy ANYA, azt vajon honnan szüli meg? Hát megtette...ne kérdezzétek, de összehozta. Ha valaki tudja a választ, hallgatom
Most elsőre ennyi, ha bármi van, vagy kihagytam, kérdezzetek, igyekszem válaszolni!
Remélem segítettem!
A foglalásom még mindig áll, aki hamarabb eljön velem megvenni, azé a lehetőség!
Ui.: Még nem nagyon írtam tesztet, azért a minőség, nézzétek el nekem
A kamera optika és védőÜVEG ÜVEG:D