Hali!
Volna egy nagy kérdésem olyanokhoz, akik elég jól értenek ehhez a témához. Én mobil részlegen nem vagyok annyira otthon, de használtam jónéhány platformot informatika terén, és ,,kevertem,, is őket rendesen. Futtattam OSX-et egy Asus EEE netbookon, Windows-t és Ubuntut MAC-en, Androidot különböző netbookokon, stb... szeretem kavarni a dolgokat
Viszont a mobil világot nem értem. Most láttam a főoldalon, hogy a HD2re sikeresen felhúzták az új Win-t, illetve simán fut rajta - holott eredetileg WinMobil - az új Sense felülettel a Froyo. Szeretném, ha valaki tisztába tenné nálam ezeket a dolgokat, hogy hogy képesek portolni a Froyo-t a WinMo-ra, az új 7est a HD2re, és egyebek...
Továbbá azon gondolkoztam, hogy ezek a mobilok specifikációjukban is szinte már azonosak...pl a Desire HD a szintén HTC, bár Win7-et futtató HD7-el... Mekkora lehet a különbség? Akkor mi akadályozza meg az egyik OS portolását a másik telefonra? (itt most nyilván nem hivatalos forrásról beszélek)
Szerintetek elképzelhető, hogy egyszer Win7 Felirat köszönt rám a Desire HD képernyőjéről, majd egy újraindítást követően újra Android rendszert indítok?
Itt most nem akkora a szélsőség, mint egy iPhone-ra Froyo-t rakni...bár ha jól tudom valakinek már ez is sikerült, sőt a korábbi Android rendszerek már minden további nélkül, persze hiányosságokkal, de futnak az Iphone-on...
Megköszönöm az esetleges kimerítő válaszokat, de nagyon érdekel a téma!
És nem utolsó sorban furdal a kíváncsiság, hogy mit sikerült Windows Phone OS 7 terén produkálniuk Microsoft-éknak...Ki tudja...ha lenne rá lehetőség, még az is lehet, hogy érdekelne az eddig kiválóan teljesítő Desire HDmra... Remélem a fiúk kisütnek valamit