2025, 01 06, 09:48:08

Szerző Téma: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)  (Megtekintve 952357 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
Re: HTC Desire HD információmegosztás
« Reply #500 Dátum: 2010, 11 04, 15:03:49 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Én a névjegyeket másként szinkronizáltam volna: outlook-ból kimentés csv-be, majd annak betöltése a google fiókba.

Nem mindenki tölt fel szívesen céges (vagy akár privát) kontaktokat Gmail fiókba, és ehhez nem kell különösebben paranoiásnak lenni... Egyszerűen a Google az adathalászatból, ill. az arra alapozott reklámokból él.

Nem elérhető Bari74

• PDA: HTC One x
« Reply #501 Dátum: 2010, 11 04, 16:02:21 »
Nem mindenki tölt fel szívesen céges (vagy akár privát) kontaktokat Gmail fiókba, és ehhez nem kell különösebben paranoiásnak lenni... Egyszerűen a Google az adathalászatból, ill. az arra alapozott reklámokból él.
Ezzel azt akarod mondani, hogy a feltöltött névjegyek veszélyben vannak? Kár lenne a fórum adminjaként arra biztatni a felhasználókat, hogy ne használjanak egy olyan szolgáltatást aminek jelentős részét pont erre a készülékre (Android) terveztek, ráadásul pont ebben a topicban... Ne haragudj, de ha csak egy példa lenne, hogy a google visszaélne a "fent" tárolt adatokkal, világbotrány történne. Pontosan le van írva, hogy mire mit használ a megadott/feltöltött adataidból, a névjegyzéked, azok tartalma semmiképp nem kerülhet harmadik félhez a google-ön keresztül.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #502 Dátum: 2010, 11 04, 16:32:12 »

Ez pedig erős paranoiára utal... :)
Ennyi erővel sose menj sehová se, mert bármikor rád eshet egy virágcserép egy ablakból...

Nem elérhető Balassa12

• DUBLE CLUB
  • PDA: Galaxy S8+, LG V20, Xiaomi Note 2,OnePlus3T,OP5
  • PDA ROM: Custom
« Reply #503 Dátum: 2010, 11 04, 16:37:51 »
Ez pedig erős paranoiára utal... :)
Ennyi erővel sose menj sehová se, mert bármikor rád eshet egy virágcserép egy ablakból...
Pontosan,de ha mégis titokba akarsz maradni,az Outlook-l is tökéletesen együttműködik,mindent leszinkronizál.
Ha elég hosszan kopogtatsz a pokol kapuján,előbb vagy utóbb valaki ajtót nyit....

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #504 Dátum: 2010, 11 04, 16:45:06 »
Ezzel azt akarod mondani, hogy a feltöltött névjegyek veszélyben vannak? Kár lenne a fórum adminjaként arra biztatni a felhasználókat, hogy ne használjanak egy olyan szolgáltatást aminek jelentős részét pont erre a készülékre (Android) terveztek, ráadásul pont ebben a topicban... Ne haragudj, de ha csak egy példa lenne, hogy a google visszaélne a "fent" tárolt adatokkal, világbotrány történne. Pontosan le van írva, hogy mire mit használ a megadott/feltöltött adataidból, a névjegyzéked, azok tartalma semmiképp nem kerülhet harmadik félhez a google-ön keresztül.

Én nem bátorítottam senkit a Gmail kontakt szinkronizálás elhagyására, de mivel tudom, hogy sok cég ezt kifejezetten tiltja (sőt, sok magát az Androidot is), gondoltam ezen aggályomat megosztom veletek. Tehát fordított nézőpontból: Azért ne hibáztassunk senkit, mert ő nem akarja a netre feltenni a bizalmas adatait, hanem inkább a problémás offline szinkronizálásra találjunk neki megoldást: ez esetben konkrétan arra, hogyan tudja a teendőket és a találkozókat összehozni Outlookkal.

Nem elérhető Bari74

• PDA: HTC One x
« Reply #505 Dátum: 2010, 11 04, 17:00:38 »
Én nem bátorítottam senkit a Gmail kontakt szinkronizálás elhagyására, de mivel tudom, hogy sok cég ezt kifejezetten tiltja is (sőt, sok magát az Androidot is), gondoltam ezen aggályomat megosztom veletek. Tehát fordított nézőpontból: Azért ne hibáztassunk senkit, mert ő nem akarja a netre feltenni a bizalmas adatait, hanem inkább a problémás offline szinkronizálásra találjunk neki megoldást: ez esetben konkrétan arra, hogyan tudja a teendőket és a találkozókat összehozni Outlookkal.
:)
Amiért "leszúrtalak", az azért volt, mert ennyi hozzászólással, tapasztalattal a hátad mögött, ráadásul mint admin, végig sem fogják gondolni a fórumozók, hogy mit írtál, hanem elkönyvelik, hogy ez így is van. A cégek IT policy-jét meg ne keverjük ide, mert nagyobb cégeknél szinte mindent tiltanak. Erre mindig felkapom a fejem, mikor valaki (nem te) retteg mindentől félinformációk alapján, és már telefonálni sem mer, mert azt is biztos lehallgatja valaki. Ezzel csak a saját életét nehezíti meg. Csak ezt az igét ne hirdessük, ha már a jelenleg egyik legkorszerűbb készülék topicjában vagyunk, aminek szolgáltatásai szinte kivétel nélkül valamelyik nagy konszern kezében vannak. Nem kerülgetni kell őket, hanem használni, erre tervezték, csak így tejlesértékű. Egyéb esetben kár volt kiadni érte ennyi pénzt.

Nem elérhető petymeg

• Navigáció / Navigation: Igo, Aura
  • PDA: SONY XPERIA S
  • PDA ROM: Stock ROM, Bulid: 6.0.A.3.73, Android 2.3.7
« Reply #506 Dátum: 2010, 11 04, 17:12:17 »
fekvő bőr övtokot lehet hozzá már kapni, valami igényeset? amiket én találtam a neten ebayon meg máshol, mind kicsi, pedig kifejezetten ehhez a telefonhoz reklámozzák (115 mm-es hosszal  :hmm: )

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #507 Dátum: 2010, 11 04, 17:28:14 »
fekvő bőr övtokot lehet hozzá már kapni, valami igényeset? amiket én találtam a neten ebayon meg máshol, mind kicsi, pedig kifejezetten ehhez a telefonhoz reklámozzák (115 mm-es hosszal  :hmm: )

Nézd meg You are not allowed to view links. Register or Login , a HD2-es hez vettem, és jó Desire HD-hez is.

Nem elérhető petymeg

« Reply #508 Dátum: 2010, 11 04, 17:30:22 »
Visionary update érhető el a Market-ben. :)

ez a visionary mi is pontosan? mert elindítottam és vmi root akármit akar indítani.

Nem elérhető petymeg

« Reply #509 Dátum: 2010, 11 04, 17:40:39 »
Nézd meg You are not allowed to view links. Register or Login , a HD2-es hez vettem, és jó Desire HD-hez is.

na vmi ilyesmire gondoltam. akkor ez tuti jó hozzá? egy másik fórumon vki azt állította h a hd2 tok nem jó mert a kamera kinyomódása miatt nem megy bele. bár a hd2-n ilyemi a kamera kialakítás (fotón úgy látszik, élőben még sose láttam)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #510 Dátum: 2010, 11 04, 18:12:51 »
na vmi ilyesmire gondoltam. akkor ez tuti jó hozzá? egy másik fórumon vki azt állította h a hd2 tok nem jó mert a kamera kinyomódása miatt nem megy bele. bár a hd2-n ilyemi a kamera kialakítás (fotón úgy látszik, élőben még sose láttam)

Ha nem sürgős, akkor holnap lefotózom a készülékkel együtt, és meglátod.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #511 Dátum: 2010, 11 04, 18:26:12 »
A cégek IT policy-jét meg ne keverjük ide, mert nagyobb cégeknél szinte mindent tiltanak.

Azért ez így nem teljesen igaz. Van, amit tiltanak (pl. Google telefon, Google naptár és kontakt szinkronizálás), és van amit nem (pl. MS MyPhone). Persze utóbbi eleve csak azt hajlandó szinkronizálni, ami nem megy Exchange-re. Tehát sok cég igenis lát különbséget biztonsági kockázatok terén pl. a Google és a MS között. Hogy miért, ne engem kérdezz, de ami biztos, a Google szinte kizárólag az információval való seftelésből él, míg a MS pl. szinte egyáltalán nem abból. Én pl. nem attól tartok, hogy harmadik félnek mit ad ki a Google, hanem hogy ők maguk mire használják. Ügyfelek, partnerek adatait ezért semmiképpen nem bíznám rájuk.

Idézetet írta: Bari74
Csak ezt az igét ne hirdessük, ha már a jelenleg egyik legkorszerűbb készülék topicjában vagyunk, aminek szolgáltatásai szinte kivétel nélkül valamelyik nagy konszern kezében vannak. Nem kerülgetni kell őket, hanem használni, erre tervezték, csak így tejlesértékű. Egyéb esetben kár volt kiadni érte ennyi pénzt.

Konszern és konszern között lehet különbség, nem feltétlenül érdemes összemosni őket.
Csak annyit mondtam, hogy ha van offline alternatíva, és a kolléga azzal kapcsolatban érdeklődik, akkor talán azért teszi, mert az online megoldást nem akarja erőltetni. ;)

Nem elérhető petymeg

« Reply #512 Dátum: 2010, 11 04, 18:30:31 »
Ha nem sürgős, akkor holnap lefotózom a készülékkel együtt, és meglátod.

vakon megbíztam benned és feladtam a rendelést... a hd2 pár milliméterrel kisebb. attól tartok csak hogy a befeszülés miatt kikopik az alu ház festése.

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #513 Dátum: 2010, 11 04, 18:40:27 »
vakon megbíztam benned és feladtam a rendelést... a hd2 pár milliméterrel kisebb. attól tartok csak hogy a befeszülés miatt kikopik az alu ház festése.

Nem fog kikopni, ennek gumírozott az oldala, és tud nyúlni.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #514 Dátum: 2010, 11 04, 19:41:57 »
ez a visionary mi is pontosan? mert elindítottam és vmi root akármit akar indítani.

Ezzel lehet rootolni a készüléket, ami után azokat a programokat is lehet használni, amelyeknek erre szükségük van, mint pl. a képernyőmentés, fizetős programok elérése a marketben, stb. Ha erre neked nincs szükséged, akkor ne használd! A marketben is le van írva, hogy ha nem tudod mi ez, akkor ne használd.

Nem elérhető Lacsu

• Navigáció / Navigation: Waze, iGo Primo
  • PDA: Oneplus 7 Pro
« Reply #515 Dátum: 2010, 11 05, 06:38:53 »
Sziasztok!
Had kérdezzem meg, Nektek szinkronizál a htcsense.com a névjegyeket és az üzeneteket? Mert nekem nem, és a megcsörgetésre is azt írja, hogy nem tud kapcsolatba lépni a készülékkel, viszont tartalmat meg tudok rá küldeni! 
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető petymeg

« Reply #516 Dátum: 2010, 11 06, 07:33:39 »
Naptárnál hogy lehetne szabadon beállítani az események gyakoriságát, vagy a figyelmeztető jelzés időzítését? Csak néhány előre beállított séma van. :hmm:

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #517 Dátum: 2010, 11 06, 10:50:23 »
Ügyfelek, partnerek adatait ezért semmiképpen nem bíznám rájuk.

Konszern és konszern között lehet különbség, nem feltétlenül érdemes összemosni őket.
Nem értem én sem ezt az Google ellenes hangulatodat. Hallottál már valaha olyat, hogy az online tárolt adatokkal bárminemű visszaélés történt volna? Küldött valaha is valakinek spam sms-t, e-mailt vagy volt hívása ez alapján? Elment egy "kém" a bejegyzett találkozóra? Foglamam sincs hogyan tudna visszaélni a bejegyzéseimmel akár a Google akár az MS. Különben is ha valaki annyira meg akar szerezni egy telefonszámot az más forrásból is megteheti és mit kezd egy Frici +36xxxxxxxxx -es bejegyzéssel? Megtudják a házasági évfordulóm dátumát? Sebaj talán küldenek rá valami meglepetés wellnes hétvégét. :D

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #518 Dátum: 2010, 11 06, 14:17:54 »
Hallottál már valaha olyat, hogy az online tárolt adatokkal bárminemű visszaélés történt volna?

És ha nem hallottam, akkor az csak két dolgot jelenthet:
1. Nem történt ilyen,
2. nem is történhet ilyen,
ugye?
Egyrészt tudom, hogy mi az, amire biztosan használják az információkat, és még azt se szeretném, ha egy ügyfelem csak azért kapna bizonyos reklámokat az orcájába, mert az én kontakt listámon szerepel, másrészt elég sok olyan felhasználása lehet még az információknak, amik alapján nem tudom/tudnám bizonyítani, hogy tőlük került ki.
Egyébként is jogom van bárkivel szemben bizalmatlannak lenni, legyen az Átlag Jóska, vagy éppen a Google.
De ez már nagyon OFF, ha folytatni szeretnénk, keressünk neki másik topikot, én csak a konkrét kéréssel kapcsolatban tettem megjegyzést.

Nem elérhető Nostromo

• PDA: HTC One X
« Reply #519 Dátum: 2010, 11 07, 11:41:12 »
Hali!

Volna egy nagy kérdésem olyanokhoz, akik elég jól értenek ehhez a témához. Én mobil részlegen nem vagyok annyira otthon, de használtam jónéhány platformot informatika terén, és ,,kevertem,, is őket rendesen. Futtattam OSX-et egy Asus EEE netbookon, Windows-t és Ubuntut MAC-en, Androidot különböző netbookokon, stb... szeretem kavarni a dolgokat :)
Viszont a mobil világot nem értem. Most láttam a főoldalon, hogy a HD2re sikeresen felhúzták az új Win-t, illetve simán fut rajta - holott eredetileg WinMobil - az új Sense felülettel a Froyo. Szeretném, ha valaki tisztába tenné nálam ezeket a dolgokat, hogy hogy képesek portolni a Froyo-t a WinMo-ra, az új 7est a HD2re, és egyebek...
Továbbá azon gondolkoztam, hogy ezek a mobilok specifikációjukban is szinte már azonosak...pl a Desire HD a szintén HTC, bár Win7-et futtató HD7-el... Mekkora lehet a különbség? Akkor mi akadályozza meg az egyik OS portolását a másik telefonra? (itt most nyilván nem hivatalos forrásról beszélek)
Szerintetek elképzelhető, hogy egyszer Win7 Felirat köszönt rám a Desire HD képernyőjéről, majd egy újraindítást követően újra Android rendszert indítok?
Itt most nem akkora a szélsőség, mint egy iPhone-ra Froyo-t rakni...bár ha jól tudom valakinek már ez is sikerült, sőt a korábbi Android rendszerek már minden további nélkül, persze hiányosságokkal, de futnak az Iphone-on...
Megköszönöm az esetleges kimerítő válaszokat, de nagyon érdekel a téma!
És nem utolsó sorban furdal a kíváncsiság, hogy mit sikerült Windows Phone OS 7 terén produkálniuk Microsoft-éknak...Ki tudja...ha lenne rá lehetőség, még az is lehet, hogy érdekelne az eddig kiválóan teljesítő Desire HDmra... Remélem a fiúk kisütnek valamit :)

Nem elérhető petymeg

« Reply #520 Dátum: 2010, 11 07, 11:53:03 »
élő háttérképeket honnan lehetne letölteni?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #521 Dátum: 2010, 11 07, 12:01:27 »
Hali!

Volna egy nagy kérdésem olyanokhoz, akik elég jól értenek ehhez a témához. Én mobil részlegen nem vagyok annyira otthon, de használtam jónéhány platformot informatika terén, és ,,kevertem,, is őket rendesen. Futtattam OSX-et egy Asus EEE netbookon, Windows-t és Ubuntut MAC-en, Androidot különböző netbookokon, stb... szeretem kavarni a dolgokat :)
Viszont a mobil világot nem értem. Most láttam a főoldalon, hogy a HD2re sikeresen felhúzták az új Win-t, illetve simán fut rajta - holott eredetileg WinMobil - az új Sense felülettel a Froyo. Szeretném, ha valaki tisztába tenné nálam ezeket a dolgokat, hogy hogy képesek portolni a Froyo-t a WinMo-ra, az új 7est a HD2re, és egyebek...
Továbbá azon gondolkoztam, hogy ezek a mobilok specifikációjukban is szinte már azonosak...pl a Desire HD a szintén HTC, bár Win7-et futtató HD7-el... Mekkora lehet a különbség? Akkor mi akadályozza meg az egyik OS portolását a másik telefonra? (itt most nyilván nem hivatalos forrásról beszélek)
Szerintetek elképzelhető, hogy egyszer Win7 Felirat köszönt rám a Desire HD képernyőjéről, majd egy újraindítást követően újra Android rendszert indítok?
Itt most nem akkora a szélsőség, mint egy iPhone-ra Froyo-t rakni...bár ha jól tudom valakinek már ez is sikerült, sőt a korábbi Android rendszerek már minden további nélkül, persze hiányosságokkal, de futnak az Iphone-on...
Megköszönöm az esetleges kimerítő válaszokat, de nagyon érdekel a téma!
És nem utolsó sorban furdal a kíváncsiság, hogy mit sikerült Windows Phone OS 7 terén produkálniuk Microsoft-éknak...Ki tudja...ha lenne rá lehetőség, még az is lehet, hogy érdekelne az eddig kiválóan teljesítő Desire HDmra... Remélem a fiúk kisütnek valamit :)

Az én véleményem: nos a hardver sok készüléknél majdnem azonos és mivel majdnem, ezért vannak akadályok a driverek miatt (lásd. Desire-n a Desire HD romban levő kamera nem működik). Nyilván az összes rendszert lehet telepíteni bármelyik hardverre ha az megfelel az elvárásoknak és megvannak a szükséges driverek. Minden rendszernek más a boot része, amit meg kell írni az összes készülékhez vagy csak át kell írni bizonyos részét, hogy hajlandó legyen elindulni. Ha ezt megcsinálták volna már a HD2-re (nem tudom mi akadálya, nem vagyok benne a témában), akkor már azon is flash-elhető lenne az Android és nem kártyáról kellene indítani. Nyilván ezt a HTC nem fogja megcsinálni, mert nem érdeke... Ha a boot rész rendben van, be tudja tölteni a rendszert, ha az hozzá van igazítva a hardverhez, aminek több akadálya lehet (pl. driverek, de akár hardverek korlát, ami ha jól tudom a Desire HD-ban már benne van).
Nagyjából ennyit tudok hozzáfűzni. Egyébként You are not allowed to view links. Register or Login. Bár a rendszer még ezen is fix. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #522 Dátum: 2010, 11 07, 12:01:46 »
élő háttérképeket honnan lehetne letölteni?

Market?  :) ;)

Nem elérhető Zwiebel

• PDA: Samsung Omnia i900 / Samsung Omnia II i8000 / HTC HD2 /Samsung Galaxy S / SGSII / Samsung Galaxy Tab 10.1 SLIM
  • PDA ROM: i900BUHH5/MIHI1 / I8000XXIG6 / I9000XXJM1/ I9100XWKE7 / UEKMB
« Reply #523 Dátum: 2010, 11 07, 12:14:00 »
Az én véleményem: nos a hardver sok készüléknél majdnem azonos és mivel majdnem, ezért vannak akadályok a driverek miatt (lásd. Desire-n a Desire HD romban levő kamera nem működik). Nyilván az összes rendszert lehet telepíteni bármelyik hardverre ha az megfelel az elvárásoknak és megvannak a szükséges driverek. Minden rendszernek más a boot része, amit meg kell írni az összes készülékhez vagy csak át kell írni bizonyos részét, hogy hajlandó legyen elindulni. Ha ezt megcsinálták volna már a HD2-re (nem tudom mi akadálya, nem vagyok benne a témában), akkor már azon is flash-elhető lenne az Android és nem kártyáról kellene indítani. Nyilván ezt a HTC nem fogja megcsinálni, mert nem érdeke... Ha a boot rész rendben van, be tudja tölteni a rendszert, ha az hozzá van igazítva a hardverhez, aminek több akadálya lehet (pl. driverek, de akár hardverek korlát, ami ha jól tudom a Desire HD-ban már benne van).
Nagyjából ennyit tudok hozzáfűzni. Egyébként You are not allowed to view links. Register or Login. Bár a rendszer még ezen is fix. :)

A rendszer sajnos nem is lesz más még egy jó ideig, hiszen ha a Microsoft és az Apple nem teszi nyílt forráskódúvá az op.rendszerét, akkor lehetetlen lesz "legálisan" is nem hivatalos "gyártók" (gondolok itt arra, hogy pl. a Synapse nem hinném, hogy kapcsolatban állni mondjuk a Microsoft-tal :) ) számára portolni az OS-t a készülékekre. Így hát, Android4ever :D
Eladó egy bontatlan Zagg Invisible Shield fólia (Maximum Coverage) LG Optimus 2X készülékre.
Ha érdekel írj privátot :)

Nem elérhető robi

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: Samsung galaxy note
  • PDA ROM: CriskeloRomNOTE.vICS-V7-MD5 a másik Asus transformer tf300t
« Reply #524 Dátum: 2010, 11 07, 13:44:38 »
Jól látom ,hogy nem lehet állítani a 3g és 2g .És ha nem lehet akkor most melyik vétel fut ?Már csak azért mert én mindig le veszem 3g ről  ,hogy kevesebbet fogyasszon.Van akinek sikerült már meg karcolni a képernyőt?