2024, 12 23, 17:47:30

Szerző Téma: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)  (Megtekintve 951207 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető csikimara

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Note 4 SM-N910F
  • PDA ROM: PDA ROM:gyári 6.0.1
Re: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)
« Reply #16350 Dátum: 2012, 11 14, 21:11:21 »
You are not allowed to view links. Register or Login

már hallottam róla, régebben utána is olvastam, de megvallom nem találtam eléggé vonzónak ahhoz h rászánjam magam... úgyhogy akkor megkérdem... van tapasztalható haszna?
Vaz ICS elötti időkben kötelező volt,akor abszolut megszüntette a laggolást,a ram nem ment 100 alá,aksimerülés javítása,stb. Az ICS++ romoknál még nincs nagy tapasztalatom,a jelenleginél (amit leírtál) annyit tapasztaltam (dél óta nyomogatom),hogy több a ram,és talán simábban megy.Az aksiról csak pár nap múlva lesz infó.

Nem elérhető snorbi94

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo My Way
  • PDA: HTC One M7
« Reply #16351 Dátum: 2012, 11 14, 21:12:49 »

én egy dologra figyeltem csak fel... 548mp... nekem 200-250 alatt végezni szokott :)

Láttam egy videót ahol valaki a backup előtt wipe cache+dalvik-et futtat...Nem nagyon értem ez miért volt hasznos , de jóval kevesebb időt (204seconds ha jól látom) vett fel a backup mint az én 9 percem.
Egyébként lehet azért nyúlik ki az idő, mert a kártyám nem NTFS , hanem FAT 32-re volt formázva  :hmm:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
  • PDA: HTC One (M7)
  • PDA ROM: ViperOne
« Reply #16352 Dátum: 2012, 11 14, 21:23:20 »
Vaz ICS elötti időkben kötelező volt,akor abszolut megszüntette a laggolást,a ram nem ment 100 alá,aksimerülés javítása,stb. Az ICS++ romoknál még nincs nagy tapasztalatom,a jelenleginél (amit leírtál) annyit tapasztaltam (dél óta nyomogatom),hogy több a ram,és talán simábban megy.Az aksiról csak pár nap múlva lesz infó.

az h simábban megy biztosan a rom műve... nekem úgy siklott mint kés a vajban pedig semmi tuning nem volt fenn :) viszonyításképpen ezt eddig 2db rom-ról tudom elmondani: mikrunny(itt sosem találkoztam laggal) és trickdroid3. pedig sztem vagy 30-40 rom megfordult már a telómon.

az aksi is az élmezőnybe tartozik, értelemszerűen itt csak sense-sekhez hasonlítva... pl egy cm azért odaver neki.
nálam a wifi egész nap megy (ez munkahelyi ártalom), az időjárás óránként többször kérdez, a levél óránként többször kérdez, ott a friendstream is, a képernyő is sokat világít (játék), a telefonálás meg változó, de nem sok (max fél óra átlagosan).
így másfél napot kibírt ha este elfelejtettem töltőre rakni.. ugyanakkor ha netre megyek vele, úgy leszopja az áramot hogy 1-2 óra alatt 20-30%-ot is eldobok..
nem vagyok róla meggyőződve h 10-15%-nál többet tudnék rakja javítani, de ha azt mondjátok igen, akkor kipróbálom.

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #16353 Dátum: 2012, 11 14, 21:26:37 »
Láttam egy videót ahol valaki a backup előtt wipe cache+dalvik-et futtat...Nem nagyon értem ez miért volt hasznos , de jóval kevesebb időt (204seconds ha jól látom) vett fel a backup mint az én 9 percem.
Egyébként lehet azért nyúlik ki az idő, mert a kártyám nem NTFS , hanem FAT 32-re volt formázva  :hmm:

én egyszer véletlenül nyomtam rá előtte és semmi baj nem volt a backuppal... olyan mintha a telefonban egyesével minden proginál ürítenéd a gyorsítótárat... attól sem száll el semmi (a dalvikra nem esküdnék meg h problémamentes backupot eredményez, de ha abból indulok ki h több patch-et úgy kell telepíteni élő rendszerre h előtte dalvik wipe akkor nagyon nem kavarhat be.. elviekben ezért cache a neve.. csak egy ideiglenes gyorsítótár a hulladéknak..)

Nem elérhető HUNited

• Informatikus kockafej
    • DuraSoft
  • PDA: LG V10 H960A
  • PDA ROM: Gyári V20c-EUR-XX
« Reply #16354 Dátum: 2012, 11 14, 21:36:59 »

én egyszer véletlenül nyomtam rá előtte és semmi baj nem volt a backuppal... olyan mintha a telefonban egyesével minden proginál ürítenéd a gyorsítótárat... attól sem száll el semmi (a dalvikra nem esküdnék meg h problémamentes backupot eredményez, de ha abból indulok ki h több patch-et úgy kell telepíteni élő rendszerre h előtte dalvik wipe akkor nagyon nem kavarhat be.. elviekben ezért cache a neve.. csak egy ideiglenes gyorsítótár a hulladéknak..)

Semmi mást nem okoz, csak azt, hogy első indítás után újra generálja a cache fájlokat, ami idő. Tehát az első indulás jóval több időt vesz igénybe (amit megspóroltál a mentésnél, behozod az indulásnál :)  Hogy is volt az a mondás régen? A mit a vámon nyer, elveszti a réven?)
>> LG V10 H960A <<
ROM: Gyári V20c-EUR-XX

Nem elérhető snorbi94

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo My Way
  • PDA: HTC One M7
Re: Re: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)
« Reply #16355 Dátum: 2012, 11 15, 05:47:57 »
Semmi mást nem okoz, csak azt, hogy első indítás után újra generálja a cache fájlokat, ami idő. Tehát az első indulás jóval több időt vesz igénybe (amit megspóroltál a mentésnél, behozod az indulásnál :)  Hogy is volt az a mondás régen? A mit a vámon nyer, elveszti a réven?)

Na jól van akkor. Köszi az infót :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető tapu1002

• Az öreg!
  • Navigáció / Navigation: Sygic 15.6.6 (megvásárolt) :)
  • PDA: Nokia 6
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #16356 Dátum: 2012, 11 15, 09:17:56 »
Sziasztok,a baratom DHD-ja naponta tobbszor csinalja,hogy a sense leall s ujraindul,mi lehet az ok mit lehet tenni?

Küldve az én HTC One X-emről

Hiszek a nagy "Manipulátor"-ba

Nem elérhető duji

• PDA: LG G3 32GB
« Reply #16357 Dátum: 2012, 11 15, 10:20:47 »
Sziasztok,a baratom DHD-ja naponta tobbszor csinalja,hogy a sense leall s ujraindul,mi lehet az ok mit lehet tenni?

Ezt ugye nem gondolod komolyan?  >:( Milyen ROM (gyári/rootolt/fözött/ Ginger; ICS; Jelly) mióta van fenn., mióta csinálja ezt?
Tényleg nehéz mit mondani erre, talán első körben menteni a menteni valót és gyári reset, ez valszeg megoldja a dolgot, ha nem eleve ilyen volt a ROM és nem valami appal vagy appokkal lett "elrontva". (esetleg hardware hiba, de annak nagyon kicsi a valószínűsége)
duji

Nem elérhető tapu1002

• Az öreg!
« Reply #16358 Dátum: 2012, 11 15, 10:45:24 »
Ezt ugye nem gondolod komolyan?  >:( Milyen ROM (gyári/rootolt/fözött/ Ginger; ICS; Jelly) mióta van fenn., mióta csinálja ezt?
Tényleg nehéz mit mondani erre, talán első körben menteni a menteni valót és gyári reset, ez valszeg megoldja a dolgot, ha nem eleve ilyen volt a ROM és nem valami appal vagy appokkal lett "elrontva". (esetleg hardware hiba, de annak nagyon kicsi a valószínűsége)
Gyari,volt szervizben,alaplapcsere,factori reset,alaplapcsere elott is csinalta,most egy par napja ujra csinalja,ICS.

Nem elérhető duji

« Reply #16359 Dátum: 2012, 11 15, 11:16:47 »
Tegnap volt egy kis időm  :D
Visszaolvastam a fórumba, megcsináltam én megcsináltam a +23GB tárhelyet a dropboxban (tehát még működik). THX
Illetve felraktam az r28 JT-ot.
Kérdeztem, hogy lehet "csak" upgrade-elni az előző verziót, de végül olvasgatva mindenfélét inkább nem vállaltam be. (lehet csak nem ajánlott  :'() "FULL WIPE FIRST - Don't complain about bootloops if you don't."

Ellenben csináltam minden felhasználói app-ról TB mentést + nova mentés. Ezután full wipe, ROM+gapps flash. Utána TB telepítése kézzel + restore --> nova indít és ................. pont olyan mint volt!!!  :D
Azaz majdnem home screen meg ikonok meg progik, meg widgetekkel minden rendben, de azért csengőhang, és egy pár rendszer beállítás pl kör+% akku kijelzést, már kézzel kell visszaállítani.
Így is el lehet vele tetvészkedni, de azért mégsem kell 1 órát vesződni a az 5 home screen visszaállításával. Nekem 3 perc után 95% állapotban volt ahhoz képest mint ahogy szeretem használni a telómat  :D

A ROM-ról: én nem vettem észre benne javításokat.
Elvileg volt ebben is képernyő csíkozás, én talán, ha 1x láttam egy zárolt képernyőné.... ezt állítólag javítottak, nem tudok róla véleményt mondani, mert mint írtam nálam nincs.
Elvileg volt valami camera javítás is, nálam azzal sem volt gond.
Nálam kb. 60-70 app, facebook contact+FULL google (mail, cont, calendar+task)+FULL exchange sync; WIFI/GPS/3G folyamatosan bekapcsolva.
Az exchange-s fiók push, a google asszem 15 perces frissítéssel+ tapalk 3-4 fórum 30 perces figyeléssel.

Ezek mellett nagyon pici (tényleg pici kb 500ms) lag ébredéskor, tárcsázó behívásnál, utána villám  :taps: Ez is csak addig amíg nincs memóban, ergó ha telefonálsz, majd képernyő kikapcs és 10 perc múlva megint, akkor semmi lag, akadás csak teszi a dolgát... csak akkor lesz megint akadás ha kiürül a memóriából.

Kinézetre tulajdonképpen olyan mintha sense-t használnék (pl asztal 100%ban), a menük stílusában van némi változás, de nagyon gyorsan hozzá lehet szokni, egy két opció máshol van, ennyi. Hidd el nekem sem akaródzott 3 éves sense használat után bármi újat tanulni, DE megéri  :ok:

Hibák:
Telefon kihangosítása nem működik. A másik fél onnantól nem fog hallani, hiába váltod vissza.
FM Radió nincs  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'( (állítólag lehet valahogy telepíteni a gyári HTC FM R-t, legalábbis, utalást olvastam róla, de hiába keresgélek semmi, a ROM issue-nál, pedig low priority  :()
Gyári füles nem müxik, de ezt már nem is teszteltem, mert ki van írva

Talán még annyi a sense fanoknak, hogy itt "minden" sense opció kiváltáshoz amire szükséged van, meg kell találni a megfelelő app-ot, de meg lehet találni és csak 1x kell ezt végigsz....ni. Az eredmény meg 60%ban az lesz, hogy a sense-hez képest plusz szolgáltatásokat kapunk. Csak egy példa: haveromnak olyan tokja van, ami felül egy picit "belóg" a képernyőre, ezért kényelmetlen lehúzni az értesítési területet. Ok ez van ezzel él már vagy 1 éve és megszokta. nova + kézmozdulatok --> bárhol a képernyőn lefelé húzod az ujjad lehúzod vele az ért. ter.-t  :ok: és ez csak 1 a rengeteg, sense-ek számára ismeretlen szolgálatatásokból

Bocsánat ha bő lére eresztettem, remélem tudtam vele valakinek segíteni.
duji

Nem elérhető duji

« Reply #16360 Dátum: 2012, 11 15, 11:29:43 »
Gyari,volt szervizben,alaplapcsere,factori reset,alaplapcsere elott is csinalta,most egy par napja ujra csinalja,ICS.

Gondolom a gari már lejárt, mert különben menne vissza...
Szerintem két verzió lehet:
1. Rosszabb, hardware hibás, ha ez van az gáz. Talán vk. itt meg tudja pontosan mondani, hogy melyik modul az. Én sajna nem, mert nekem még csak pár hónapja van dhd-m. Ebben az esetben olcsóért meg lehet úszni ebay-en rendelt alkatrésszel, mert ezt a telót nagyon baráti szerelni. (már volt hozzá szerencsém, szerencsére nem a sajátomat  :p).
2. Valamilyen app/appok "összeférhetetlensége" okozza amit a barátod használ. Ha a probléma folyamatosan fenn áll (jól tesztelhető), akkor megint facrory res. --> mennyi idő múlva jön megint elő/ folyamatosan figyelni milyen appok okozhatják.

Ha nem hardware hiba akkor ROM csere a megoldás: másik gyárira esetleg főzöttre. Vagy ha megvan a gonosz app, akkor annak kiváltása másikkal.
duji

Nem elérhető csikimara

« Reply #16361 Dátum: 2012, 11 15, 11:34:14 »
Tudja valaki,hogy mi ez?

Nem elérhető tapu1002

• Az öreg!
Re: Re: Re: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)
« Reply #16362 Dátum: 2012, 11 15, 12:04:33 »
Gondolom a gari már lejárt, mert különben menne vissza...
Szerintem két verzió lehet:
1. Rosszabb, hardware hibás, ha ez van az gáz. Talán vk. itt meg tudja pontosan mondani, hogy melyik modul az. Én sajna nem, mert nekem még csak pár hónapja van dhd-m. Ebben az esetben olcsóért meg lehet úszni ebay-en rendelt alkatrésszel, mert ezt a telót nagyon baráti szerelni. (már volt hozzá szerencsém, szerencsére nem a sajátomat  :p).
2. Valamilyen app/appok "összeférhetetlensége" okozza amit a barátod használ. Ha a probléma folyamatosan fenn áll (jól tesztelhető), akkor megint facrory res. --> mennyi idő múlva jön megint elő/ folyamatosan figyelni milyen appok okozhatják.

Ha nem hardware hiba akkor ROM csere a megoldás: másik gyárira esetleg főzöttre. Vagy ha megvan a gonosz app, akkor annak kiváltása másikkal.
Koszi,meg garis,de keressuk a gonosz appot

Nem elérhető duji

« Reply #16363 Dátum: 2012, 11 15, 12:12:47 »
Tudja valaki,hogy mi ez?
nagyon új még. Puding próbája, de miért lenne jobb mint az alapja (viper  ;))
duji

Nem elérhető csikimara

« Reply #16364 Dátum: 2012, 11 15, 12:22:59 »
nagyon új még. Puding próbája, de miért lenne jobb mint az alapja (viper  ;))
Végre találtam egy stabil romot ( köszönet ap-nak),igaz,még csak 2 napja használom,de már most imádom.Azért félek újabb romot  kipróbálni,mert nem biztos,hogy a mentésből ugyanígy fog visszamenni ez,ha netán az újabb rom nem tökéletes.Örülnék ha valaki megtenné... :)

Nem elérhető duji

« Reply #16365 Dátum: 2012, 11 15, 12:27:38 »
Végre találtam egy stabil romot ( köszönet ap-nak),igaz,még csak 2 napja használom,de már most imádom.Azért félek újabb romot  kipróbálni,mert nem biztos,hogy a mentésből ugyanígy fog visszamenni ez,ha netán az újabb rom nem tökéletes.Örülnék ha valaki megtenné... :)
CWM backup + full wipe + flash new ROM + test + FULL wipe + CWM restore

Ebben az esetben tuti, hogy pont olyan lesz a telód mint volt a teszt előtt. Szóval csak bátran  :)
duji

Nem elérhető csikimara

« Reply #16366 Dátum: 2012, 11 15, 13:12:52 »
CWM backup + full wipe + flash new ROM + test + FULL wipe + CWM restore

Ebben az esetben tuti, hogy pont olyan lesz a telód mint volt a teszt előtt. Szóval csak bátran  :)
De én 4ext recovery-t használok... :)

Nem elérhető duji

« Reply #16367 Dátum: 2012, 11 15, 13:21:58 »
De én 4ext recovery-t használok... :)
????? én is!!!  :D ha a Tiédben nincs backup menü, akkor ideje reklamálni!!!!!!!!!!!!!!  :D

Most miattad direct újraindítottam a tolómat  :D;
4EXTRecovery v2.1.3 RC4
5. pont: backup | restore
duji

Nem elérhető Mano66

• PDA: HTC ONE
« Reply #16368 Dátum: 2012, 11 15, 13:30:53 »
Tudja valaki,hogy mi ez?

Az ami ebből érdekelne legjobban a 3.0.46 kernel.
Amugy egy Viper kitakaritva + 1-2 kinai app hozzáadva.Nincs aroma instaler.Van átlátszó taskbar.Röviden.

Itt meglehet nézni:

Nem elérhető csikimara

« Reply #16369 Dátum: 2012, 11 15, 13:37:26 »
????? én is!!!  :D ha a Tiédben nincs backup menü, akkor ideje reklamálni!!!!!!!!!!!!!!  :D

Most miattad direct újraindítottam a tolómat  :D;
4EXTRecovery v2.1.3 RC4
5. pont: backup | restore
:D

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #16370 Dátum: 2012, 11 15, 14:28:59 »

én úgy használtam sokáig h közben csináltam a benchmark táblát és össze-vissza telepítgettem a romokat, aztán backup vissza.. soha nem volt gond, csak restore előtt formázni kellett mindent ugyanúgy ahogy a telepítés előtt leírtam

amúgy én nem fogom kipróbálni olvasva az első pár kommentet... ha vki bátor majd számoljon be a tapasztalatokról :)

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #16371 Dátum: 2012, 11 15, 14:30:06 »
Az ami ebből érdekelne legjobban a 3.0.46 kernel.
Amugy egy Viper kitakaritva + 1-2 kinai app hozzáadva.Nincs aroma instaler.Van átlátszó taskbar.Röviden.

Itt meglehet nézni:

átlátszó taskbar a viperben is van..

mókás a szöveg a guglival: ROM produkciós csapat: az O Duo szulfon rács, részeg szellő, olvassa el a port a szél :D

Edit2: "A módosítás a [Laozhu] ROM extraháljuk kígyók Advanced Settings Egyetlen kefe csomag kígyók Speciális beállítások frissíti az összes Letöltés egységes kefe csomag"  rotfl

Nem elérhető csikimara

« Reply #16372 Dátum: 2012, 11 15, 14:33:43 »
 :olvass:

én úgy használtam sokáig h közben csináltam a benchmark táblát és össze-vissza telepítgettem a romokat, aztán backup vissza.. soha nem volt gond, csak restore előtt formázni kellett mindent ugyanúgy ahogy a telepítés előtt leírtam

amúgy én nem fogom kipróbálni olvasva az első pár kommentet... ha vki bátor majd számoljon be a tapasztalatokról :)
Ezt jó hallani,a mentés már megtörtént...a vipert még nem próbáltad annyira kitakarítani hogy ne akadjon...értem én,hogy a 4.1 sense már kezd sok lenni ennek a hardvernek,de hátha?

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #16373 Dátum: 2012, 11 15, 14:56:39 »
:olvass:Ezt jó hallani,a mentés már megtörtént...a vipert még nem próbáltad annyira kitakarítani hogy ne akadjon...értem én,hogy a 4.1 sense már kezd sok lenni ennek a hardvernek,de hátha?

állítólag az 1.1.0 brutáljó, mindenki dicséri a fórumon, nekem mégis jobban akadt mint az 1.0.0... fel is vetettem az xda-n, mire a fejlesztő srác azt hitte szívatom csak :D
elméletileg nemcsak jobb, hanem jó is... nekem ponthogy nem volt okés..

Nem elérhető Rixman

• PDA: HTC One M9
  • PDA ROM: Stock...egyelőre
« Reply #16374 Dátum: 2012, 11 16, 00:07:47 »
Sziasztok!

Ha valakinek sikerül megdögleszteni a DHD-t, akkor vegye föl a kapcsolatot ezzel a sráccal:
Nekem egy Galaxy Minibe lehelt lelket, de ha a DHD-vel lesz gondom, azt is hozzá viszem. Korrekt gyerek. (Nem, nem kapok jutalékot! :-))
Olyan pálinka... előtte is hányni kell...