Tegnap volt egy kis időm
Visszaolvastam a fórumba, megcsináltam én megcsináltam a +23GB tárhelyet a dropboxban (tehát még működik). THX
Illetve felraktam az r28 JT-ot.
Kérdeztem, hogy lehet "csak" upgrade-elni az előző verziót, de végül olvasgatva mindenfélét inkább nem vállaltam be. (lehet csak nem ajánlott
) "FULL WIPE FIRST - Don't complain about bootloops if you don't."
Ellenben csináltam minden felhasználói app-ról TB mentést + nova mentés. Ezután full wipe, ROM+gapps flash. Utána TB telepítése kézzel + restore --> nova indít és ................. pont olyan mint volt!!!
Azaz majdnem home screen meg ikonok meg progik, meg widgetekkel minden rendben, de azért csengőhang, és egy pár rendszer beállítás pl kör+% akku kijelzést, már kézzel kell visszaállítani.
Így is el lehet vele tetvészkedni, de azért mégsem kell 1 órát vesződni a az 5 home screen visszaállításával. Nekem 3 perc után 95% állapotban volt ahhoz képest mint ahogy szeretem használni a telómat
A ROM-ról: én nem vettem észre benne javításokat.
Elvileg volt ebben is képernyő csíkozás, én talán, ha 1x láttam egy zárolt képernyőné.... ezt állítólag javítottak, nem tudok róla véleményt mondani, mert mint írtam nálam nincs.
Elvileg volt valami camera javítás is, nálam azzal sem volt gond.
Nálam kb. 60-70 app, facebook contact+FULL google (mail, cont, calendar+task)+FULL exchange sync; WIFI/GPS/3G folyamatosan bekapcsolva.
Az exchange-s fiók push, a google asszem 15 perces frissítéssel+ tapalk 3-4 fórum 30 perces figyeléssel.
Ezek mellett nagyon pici (tényleg pici kb 500ms) lag ébredéskor, tárcsázó behívásnál, utána villám
Ez is csak addig amíg nincs memóban, ergó ha telefonálsz, majd képernyő kikapcs és 10 perc múlva megint, akkor semmi lag, akadás csak teszi a dolgát... csak akkor lesz megint akadás ha kiürül a memóriából.
Kinézetre tulajdonképpen olyan mintha sense-t használnék (pl asztal 100%ban), a menük stílusában van némi változás, de nagyon gyorsan hozzá lehet szokni, egy két opció máshol van, ennyi. Hidd el nekem sem akaródzott 3 éves sense használat után bármi újat tanulni, DE megéri
Hibák:
Telefon kihangosítása nem működik. A másik fél onnantól nem fog hallani, hiába váltod vissza.
FM Radió nincs
(állítólag lehet valahogy telepíteni a gyári HTC FM R-t, legalábbis, utalást olvastam róla, de hiába keresgélek semmi, a ROM issue-nál, pedig low priority
)
Gyári füles nem müxik, de ezt már nem is teszteltem, mert ki van írva
Talán még annyi a sense fanoknak, hogy itt "minden" sense opció kiváltáshoz amire szükséged van, meg kell találni a megfelelő app-ot, de meg lehet találni és csak 1x kell ezt végigsz....ni. Az eredmény meg 60%ban az lesz, hogy a sense-hez képest plusz szolgáltatásokat kapunk. Csak egy példa: haveromnak olyan tokja van, ami felül egy picit "belóg" a képernyőre, ezért kényelmetlen lehúzni az értesítési területet. Ok ez van ezzel él már vagy 1 éve és megszokta. nova + kézmozdulatok --> bárhol a képernyőn lefelé húzod az ujjad lehúzod vele az ért. ter.-t
és ez csak 1 a rengeteg, sense-ek számára ismeretlen szolgálatatásokból
Bocsánat ha bő lére eresztettem, remélem tudtam vele valakinek segíteni.