2025, 01 10, 09:51:07

Szerző Téma: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)  (Megtekintve 952831 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Mano66

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: Gyári
Re: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)
« Reply #15375 Dátum: 2012, 07 19, 18:16:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bár Én nem sokat írok, viszont rendszeresen olvasom a fórumot gondoltam beszállok a témába.

Nagyon sok romot kipróbáltam az elmúlt 1,5 év alatt a DHD-n. Ezeknek  kb a 70-75%-a nem tetszett (általában azért mert valami nem működött rajta ami nekem kell).
Amivel viszont nagyon meg vagyok elégedve az a jelenlegi - RunnyMix 3D Runny 4.0.
Amióta ezt használom kipróbáltam néhányat, de nem laktam be igazán egyiket sem.
Ezek után kíváncsi lettem (mert ezt nem próbáltam) milyen a MikRunny ill. a Runny 4.0-hoz képest.
Van e bármilyen + különbség amiért érdemes felrakni ?

Azt mondanám sallang mentesebb.Gördülékenyebb,gyorsabb.Jobban van optimalizálva.A alap ugyan ugy a HTC Runnymede 1.05.401.4.

Itt a készitő oldala ahol le is lehet tölteni.

Nem elérhető ven01

• PFC Fan
  • PDA: ONEPLUS 3T 128 GB
« Reply #15376 Dátum: 2012, 07 19, 19:23:21 »
Azt mondanám sallang mentesebb.Gördülékenyebb,gyorsabb.Jobban van optimalizálva.A alap ugyan ugy a HTC Runnymede 1.05.401.4.

Itt a készitő oldala ahol le is lehet tölteni.

Köszi már töltöm is  - kipróbálom. Skin van hozzá ?

Nem elérhető ven01

• PFC Fan
« Reply #15377 Dátum: 2012, 07 19, 20:10:09 »
Köszi már töltöm is  - kipróbálom. Skin van hozzá ?
Letöltöttem (mindkettőt). Mi a különbség köztük - csak, hogy időt spóroljak ?

Nem elérhető Mano66

« Reply #15378 Dátum: 2012, 07 19, 20:33:08 »
Letöltöttem (mindkettőt). Mi a különbség köztük - csak, hogy időt spóroljak ?

Ezt a kérdést én is felraktam már."nteeb" váloszolt is rá,de sajna elfelejtetem. :(
Én a de-odex-t használom.Nekem szimpatikusabb volt.Probáld ki mind kettöt és amelyik jobban tetszik azt hagyd fenn. ;)

AGalaxi S forumban irta "Kromosome":

Ami pedig az odexet és a deodexet illeti...
Úgy látom, van egy kis zavar e két fogalom terén, mivel elég sokan kérdezték már, hogy mik is ezek, úgyhogy akkor egy kis előadás:

Vannak ugye a .apk fájlok, ezekkel semmi gond sincs, mindenki tudja, hogy mire jók. Tulajdonképpen a .odex kiterjesztésű fájlok speciálisan egy-egy adott .apk fájlhoz kapcsolódnak, és az a fő feladatuk, hogy helyet takarítsanak meg a lemezen.
Ezek az "odex" fájlok a hozzájuk tartozó .apk fájl egyes részeit tartalmazzák (összegyűjtve), amelyeket a rendszer optimalizál a tényleges bebootolás előtt. Ez egyrészről gyorsítja magát a boot-folyamatot (illetve inkább a boot utáni "tétlen" állapotot), mivel egyes, nagyobb erőforrásigényű fájlok rendszerszintű részletei már előre betöltődnek (lásd. egy téma).

Az odexek árnyoldala, hogy pont emiatt nehézkes ezeket a fájlokat módosítani - ugyanis egy .apk-hoz egy (vagy akár több) egyedi, meghatározott .odex is tartozik, ami ugye egy elengedhetetlen részét képezi a fő APK-nak, de mivel előre betöltődnek egy meghatározz helyre,  még a fájl elindítása előtt, hiába írjuk át vagy módosítjuk magát a .apk-t, az eredeti .odex-szel vagy odex-ekkel sajnos nem fog elindulni.

Itt jön képbe az deodex - ez tulajdonképpen az APK-k "újracsomagolása", magyarán egyesítése a megfelelő .odex-ekkel úgy, hogy minden apró kicsi részlet egy helyen legyen. Ez történhet egy sima fájllal, de akár egy ROM-mal is: egy ROM is lehet deodexelt, ami annyit tesz, hogy az összes ROM-fájl egyesítve, összesítve van, így nyugodtan lehet azokat - hozzáértéssel - módosítani.

Aki jól tud angolul, az itt egy jó pár okosságot elolvashat még (elvielg itt az is le van írva, hogy hogyan működik a deodexelés, nem tudom - én nem olvastam el):

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #15379 Dátum: 2012, 07 19, 21:02:10 »
Ezt a kérdést én is felraktam már."nteeb" váloszolt is rá,de sajna elfelejtetem. :(
Én a de-odex-t használom.Nekem szimpatikusabb volt.Probáld ki mind kettöt és amelyik jobban tetszik azt hagyd fenn. ;)

Úgy látom, van egy kis zavar e két fogalom terén, mivel elég sokan kérdezték már, hogy mik is ezek, úgyhogy akkor egy kis előadás:

Vannak ugye a .apk fájlok, ezekkel semmi gond sincs, mindenki tudja, hogy mire jók. Tulajdonképpen a .odex kiterjesztésű fájlok speciálisan egy-egy adott .apk fájlhoz kapcsolódnak, és az a fő feladatuk, hogy helyet takarítsanak meg a lemezen.
Ezek az "odex" fájlok a hozzájuk tartozó .apk fájl egyes részeit tartalmazzák (összegyűjtve), amelyeket a rendszer optimalizál a tényleges bebootolás előtt. Ez egyrészről gyorsítja magát a boot-folyamatot (illetve inkább a boot utáni "tétlen" állapotot), mivel egyes, nagyobb erőforrásigényű fájlok rendszerszintű részletei már előre betöltődnek (lásd. egy téma).

Az odexek árnyoldala, hogy pont emiatt nehézkes ezeket a fájlokat módosítani - ugyanis egy .apk-hoz egy (vagy akár több) egyedi, meghatározott .odex is tartozik, ami ugye egy elengedhetetlen részét képezi a fő APK-nak, de mivel előre betöltődnek egy meghatározz helyre,  még a fájl elindítása előtt, hiába írjuk át vagy módosítjuk magát a .apk-t, az eredeti .odex-szel vagy odex-ekkel sajnos nem fog elindulni.

Itt jön képbe az deodex - ez tulajdonképpen az APK-k "újracsomagolása", magyarán egyesítése a megfelelő .odex-ekkel úgy, hogy minden apró kicsi részlet egy helyen legyen. Ez történhet egy sima fájllal, de akár egy ROM-mal is: egy ROM is lehet deodexelt, ami annyit tesz, hogy az összes ROM-fájl egyesítve, összesítve van, így nyugodtan lehet azokat - hozzáértéssel - módosítani.

Aki jól tud angolul, az itt egy jó pár okosságot elolvashat még (elvielg itt az is le van írva, hogy hogyan működik a deodexelés, nem tudom - én nem olvastam el):

Nem is kellett volna más topikban keresni,van itt is elég infó:
You are not allowed to view links. Register or Login ;)

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
« Reply #15380 Dátum: 2012, 07 19, 21:06:30 »
Végre te is hozzá szólsz. :D
Már hiányoltam,hogy ezt a részét nem olvasod a forumnak csak a ROOT, S-OFF topikot.
Nálam is mindig visszakerul a jo őreg MikRunny.Még most is felveszi a versenyt az ujakkal. :ok:
Figyelek minden DHD-topikra,csak hát készülék nélkül az újabb dolgokhoz már nem tudok hozzászólni. :)

Nem elérhető ven01

• PFC Fan
« Reply #15381 Dátum: 2012, 07 19, 21:15:56 »

Köszi - 7végén nekiesek

Nem elérhető rggabi

• Navigáció / Navigation: HTC DESIRE HD
  • PDA: HTC DESIRE HD
  • PDA ROM: EnergyROM,Kernel:2.6.35.14-RCMIX3D-V.12, Radio: 12.65.60.29U_26.14.04.28_M
« Reply #15382 Dátum: 2012, 07 20, 08:55:42 »
Sziasztok !

iceCold Sandwich 8.2 ROM-nál valaki tud megoldást az mms problémára ?
Sajnos nem sikerül MMS-t küldenem.

Előre is köszönöm.

Nem elérhető Dutchovny87

• PFC Fan
  • PDA: Htc desire HD
  • PDA ROM: 768
« Reply #15383 Dátum: 2012, 07 20, 09:43:52 »
Sziasztok! Lenne pár kérdésem a htc-vel kapcsolatban!
- Olyan gondom lenne vele hogy néha elveszti a mobil hálózatot, de ha repülőgép módot bekapcsolom, majd visszaállítom helyre jön a hiba nem jöttem még rá hogy mi a kiváltó ok amikor ezt csinálja.
- csinál még olyat hogy lefagy, újraindul alvó állapotban, különösebb indok ( túlterheltség) nélkül.
- a harmadig az lenne hogy a sense állandóan újra indul rajta 3.0 van rajta, nagyon szép de állandóan ezt csinálja.
amúgy a telefon gyors nincs gond vele, csak akkor mikor ezek a problémák előjönnek. Htc be alaplap cserét mondták bár nekik ez a legegyszerűbb.:)
Ha valakinek van valami ötlete (szoftverfrissítés, főzött rom) vagy hasonló.

Előre is köszi a segítséget mindenkinek!

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #15384 Dátum: 2012, 07 20, 10:12:13 »
Sziasztok!
Melyiket ajanljatok inkabb?
Unofficial CM9: You are not allowed to view links. Register or Login
Vagy IceCold Sandwich 8.3: You are not allowed to view links. Register or Login
Megyek haveromhoz lehet romolnam egy kicsit a DHD-jet.

Nem elérhető Mano66

« Reply #15385 Dátum: 2012, 07 20, 11:49:05 »
Nem is kellett volna más topikban keresni,van itt is elég infó:
You are not allowed to view links. Register or Login ;)

A Google ezt dobta a magyar oldalakbol elsőre.Tovább nem is nézelődtem.A te hozzászolásaid között is volt rá válasz,de mint ha tűt keresne ez ember a szénakazalban. :D Az a lényeg,hogy segitettü ;)nk.

Nem elérhető poccc

• PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: Core Cell HD V2.5 radio:26.04.02.17_M2 kernel: 2.6.32.29_Buzz_SENSE_1.3.0_OCUV
« Reply #15386 Dátum: 2012, 07 20, 14:48:29 »
You are not allowed to view links. Register or Login  >:(  :'(

Nem elérhető Lawrence74

« Reply #15387 Dátum: 2012, 07 20, 15:45:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login  >:(  :'(

You are not allowed to view links. Register or Login  :D

Nem elérhető Mano66

« Reply #15388 Dátum: 2012, 07 20, 17:31:02 »
Sziasztok!
Melyiket ajanljatok inkabb?
Unofficial CM9: You are not allowed to view links. Register or Login
Vagy IceCold Sandwich 8.3: You are not allowed to view links. Register or Login
Megyek haveromhoz lehet romolnam egy kicsit a DHD-jet.

Még egyiksem 100%-os,de ha nem MMS-zik akkor a IceCold Sandwich 8.3 a jobb választás.Ha meg van időd rakd fel neki mindkettöt és válasszon. ;)

Nem elérhető Mano66

« Reply #15389 Dátum: 2012, 07 20, 17:35:31 »
Sziasztok !

iceCold Sandwich 8.2 ROM-nál valaki tud megoldást az mms problémára ?
Sajnos nem sikerül MMS-t küldenem.

Előre is köszönöm.

Le is van irva a Changelog-ban,hogy nem müködik.Vagy felteszel egy másik romot amiben müködik,vagy vársz amig javitják.

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
  • PDA: HTC One (M7)
  • PDA ROM: ViperOne
« Reply #15390 Dátum: 2012, 07 20, 20:05:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login  >:( :'(
linkre link :D

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: HTC Desire HD általános beszélgetés(akár némi OFF is...)
« Reply #15391 Dátum: 2012, 07 20, 20:58:26 »
Még egyiksem 100%-os,de ha nem MMS-zik akkor a IceCold Sandwich 8.3 a jobb választás.Ha meg van időd rakd fel neki mindkettöt és válasszon. ;)
Vegulis LorDClockaN mellett dontott. Egyreszt azert, mert elozzo verzioja mar volt fent neki. Masreszt, mert abba mukodik a kamera videofelvetel 480p-be az is valami. Nagyon gyors elotte revolution volt fent neki. Iszonyatosan belassulva. Most minha uj telefonja lenne neki. MMS-t sose kuld ugyhogy az a hiba nem erdekli.

Nem elérhető csupacsipa

• Navigáció / Navigation: europe navigation
  • PDA: HTC HD2 volt!! Nexus 4
  • PDA ROM: SlimKat +franco kernel
« Reply #15392 Dátum: 2012, 07 21, 11:05:09 »
Sziasztok!
Szeretnem ki fuggetleniteni Htc hd2-met.T-mobile es angol.Valaki nem tudja hogyan lehet?
Most ugye android van rajta,ettol meg ugyan ugy megy minden?

Nem elérhető csikimara

• PDA: Samsung Note 4 SM-N910F
  • PDA ROM: PDA ROM:gyári 6.0.1
« Reply #15393 Dátum: 2012, 07 21, 11:14:06 »
Sziasztok!
Szeretnem ki fuggetleniteni Htc hd2-met.T-mobile es angol.Valaki nem tudja hogyan lehet?
Most ugye android van rajta,ettol meg ugyan ugy megy minden?

Nem android fut a htc hd2 készüléken,hanem Windows,ezért itt keresd a megoldást: You are not allowed to view links. Register or Login :)

Nem elérhető csupacsipa

• Navigáció / Navigation: europe navigation
  • PDA: HTC HD2 volt!! Nexus 4
  • PDA ROM: SlimKat +franco kernel
« Reply #15394 Dátum: 2012, 07 21, 11:27:13 »
De most android fut rajta. :ok:

Nem elérhető csikimara

• PDA: Samsung Note 4 SM-N910F
  • PDA ROM: PDA ROM:gyári 6.0.1
« Reply #15395 Dátum: 2012, 07 21, 11:32:02 »
De most android fut rajta. :ok:
az más,akkor nálam okosabb emberre van szükséged. :oops:

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #15396 Dátum: 2012, 07 21, 13:43:04 »
elkészültem a teszttel, íme az eredmények: You are not allowed to view links. Register or Login
aki jó angolos nyugodtan kijavíthat :D

Nem elérhető Mano66

« Reply #15397 Dátum: 2012, 07 21, 15:54:37 »
elkészültem a teszttel, íme az eredmények: You are not allowed to view links. Register or Login
aki jó angolos nyugodtan kijavíthat :D

Jól sikerült!!! :ok:
Ahogy vártam a nálam használt 2011-es MikRunny-nak még mindig van jogosultsága a mezönyben.Ami meglepett többet vátam a IceColdSandwich-től.A MUI-k sokkal jobban muzsikáltak a teszteken. :shock:
Ami kimaradt a tesztből:UNOFFICIAL Cyanogenmod 9|ICS 4.0.4| igaz ezt még én sem probáltam. :(

Nem elérhető _ap_

• PFC Fan
    • PremiumLiveSets
« Reply #15398 Dátum: 2012, 07 21, 17:09:02 »
Jól sikerült!!! :ok:
Ahogy vártam a nálam használt 2011-es MikRunny-nak még mindig van jogosultsága a mezönyben.Ami meglepett többet vátam a IceColdSandwich-től.A MUI-k sokkal jobban muzsikáltak a teszteken. :shock:
Ami kimaradt a tesztből:UNOFFICIAL Cyanogenmod 9|ICS 4.0.4| igaz ezt még én sem probáltam. :(
A miuik és a cm elég alap androidok, nem csoda h agyonverték a mezőnyt. sajnos a többi ics még tartalmaz nem működő dolgokat, egyedül a icecold-ot tudtam belevenni a mezőnybe... amint meglesz a kamera a többinél bővítem a táblázatot.. :)
köszi!

Nem elérhető MaciLaci1970

• Navigáció / Navigation: Google_Maps
  • PDA: Samsung N2 GT-N7105 TAB:Archos 101 G9 Turbo 3G
  • PDA ROM: N7105XXUFND3/TMH 4.4.2. TAB_ROM:4.0.4.Stock
« Reply #15399 Dátum: 2012, 07 21, 18:05:40 »
A miuik és a cm elég alap androidok, nem csoda h agyonverték a mezőnyt. sajnos a többi ics még tartalmaz nem működő dolgokat, egyedül a icecold-ot tudtam belevenni a mezőnybe... amint meglesz a kamera a többinél bővítem a táblázatot.. :)
köszi!
Nem kis munka volt, köszi és gratula hozzá!!!  :ok: