A DHD mint írod másfél éves... azóta nem egy termékpaletta jött a htc-től és nem egy zászlóshajó. Mindig az aktuális szoftvereket dobják rá az aktuális vasakra. Nem mellesleg pedig visszamenőleg is biztosítanak update-ket. Halkan jegyezném meg hogy a dhd eredetileg 2.2-es androiddal és 2.0-ás sense-vel jött ki.
Elvárhatod hogy egy másfél évvel ezelőtti telefonra rárakják a mostani szoftvereket mindezzel fejlesztési kapacitást beáldozva, és megütközhetsz azon hogy a mostani hardverekre nem másfél évvel ezelőtti szoftvereket raknak. Én nem várom el.
pontosan erről beszélek. az hogy a htc kötött egy ilyet még nem azt jelenti h köteles kötni. mint ahogy nem egy alaplaphoz nyomtatóhoz vagy bármilyen perifériához nincsenek meg az új driverek legyen az vista w7 vagy w8. tévedsz, ha azt hiszed ez jár. ez nem jár, hanem némelyik gyártó megadja az ügyfeleinek.
dramatizálsz
ha a htc semmilyen update-t nem biztosítana és minden egyes készülékbe rakna olyat ami az előzőben nincs, akkor talán jogos lenne a hasonlatod. de miután a sense 2.0 és a 3.6 között volt egy pár grátisz megkapott sense szerintem kizsákmányolásról nemigen lehet beszélni. főleg h ics is fog érkezni, pedig a bevezetése óta eltelt már némi idő és még sehol... ebből lehet sejteni mennyire nem pillanatok műve átírni egy régebbi készülékre..
ÖÖÖ lehet hogy csak én vagyok ezzel így, de éppen azért veszek HTC-t, mert az egyik legjobb az életciklusban a támogatása? És ezzel nem csak a telefonommal vagyok így, nekem az összes hardverem és perifériám olyan, amihez van termékkövetés. Egyetlen egyszer jártam úgy, hogy egy Genius webcamhoz nem jött ki w7 64 driver (32-es volt hozzá). Erről nem is a Genius tehetett, hanem az a cég, aki a webcam chipjét gyártotta. Azóta sem vettem Genius terméket... (és nem, nem egy belépőszintű kamera volt, hanem egy drágább, éjjellátó változat).
A HTC azért tart ott, ahol tart (legalábbis elismertségben), mert korrekt terméktámogatást adott. És ha ez megszűnik, lesüllyed majd pl a zte szintjére. És akkor nekem tuti nem htc-m lesz. És rajtam kívül még sok embernek.
Még egy átkozott 3. rendű gyártó, mint a Wayteq is a gagyi 30 ezres tabletjéhez tolja ki az ICS-t. Mondjuk megint más téma, hogy a Wayteq szerintem messze magasabbra pozícionálhatná magát, a termékeik árérték arányát figyelembe véve. És idővel még azon sem lepődnék meg, ha megpróbálna elmenni afelé, amit 1-2 éve a htc képviselt, és ezzel ő is rekord idő alatt a prémium gyártók között találhatja majd magát.
Egy példa: Ha nem lenne Flyerem, tuti vettem volta egy Wayteq x100i tabletet, mint ahogy egy haverom vett is és nagyon elégedett vele.
Addig is, amíg a Wayteq eljut idáig, az ember ráfanyalodik egy samsung telefonra, ha prémium támogatást és verziókövetést akar? (ugye ha jól tudom a mostani referenciatelefon samsung ?)