Bocsi a hosszú várakoztatásért, de pont most szállt el az internet, és kellett egy kis idő, míg találok olyan szomszédot, aki ingyen osztogatja, és nem ugyanannál van, mint én
Multinacionális JPM/JP6 ROM három pont nulla
Letöltés: You are not allowed to view links.
Register or
LoginTelepítés: mint az előző verziót
Még friss és ropogós, úgyhogy lehet, hogy fagy
Változások:
Kernel változások:
- JPM kernel használva, előrootolva, saját gyártmányú root-al (remélhetőleg kompatibilisebb lesz az alkalmazásokkal és modokkal, mint a CF-Root)
System változások:
- JP6 system használva, rengeteg alkalmazás kiszedve, de semmi sincs előtelepítve
- "D" típusú akkukijelző
Egyéb változások:
- az összes magyar szolgáltató CSC-je alapból mellékelve (XEH (magyar globális), TMH (T-Mobile), PAN (Telenor), VDH (Vodafone) )
- PC-ről futtatható Afterburner alkalmazás a ROM utólagos módosítására és CSC cserére
Okok elmesélése:
- A kernel miért JPM? Főleg azért, mert nagyon valószínű, hogy a JPM lesz a hivatalos Froyo verzió (de az biztos, hogy forráskódunk a JPM verzióhoz van), így a legtöbb kernel kiegészítő a JPM rommal lesz kompatibilis. Igazából nagy a valószínűsége annak, hogy a JP6-ban lévő ROM teljesen megegyezik a JPM-el, de jobb nem kockáztatni.
- A system miért JP6? Aki olvasta XDA-s elmélkedésemet a két ROM különbségeiről tudhatja, hogy a JP6-nak sokkal jobb a nyelvi támogatottsága, mint a JPM-nek. Utóbbi tökéletesen jó az angol és koreai felhasználóknak, a JP6-ban azonban van szebben lefordított magyar nyelv (pl. a hónapok nevei, vagy a szinkronizálásnál a "Szinkr." már le van fordítva), no meg a beépített billentyűzet is több nyelvet támogat (igaz, sajnos nem T9 szinten...)
- De így ez milyen egyéb ROM-okkal lesz kompatibilis? Ha custom ROM-ot szeretnél rátenni, akkor JP6-osat próbálj keresni, annak nagyobb az esélye, hogy megy, de megfelelően elkészített JPM-es custom ROM-oknak is mennie kell gond nélkül. Egyedi kernelek (pl. a majd esedékes Voodoo vagy z2mod) közül a JPM-esek fognak menni.
- Miért van sok alkalmazás kiszedve? Néhány alkalmazást a beépített akkumérő miatt mindenképp ki kellett szednem, a kérdés csak az volt, hogy melyeket. Végül úgy döntöttem még több alkalmazást távolítok el, mint a múltkor (sőt, lehet mondani mely alkalmazásokat érdemes még leirtani a következő verzióhoz, pl. ha nem felejtem el a Social Hub is ki lesz majd húzva legközelebb, mert teljesen felesleges), cserébe könnyebbé tettem a leirtott alkalmazások visszatelepítését.
- Hogyan? Van egy új alkalmazás, amit Afterburner-nek neveztem el (volt már egy ilyen nevű alkalmazásom, az is hasonlókra lett volna jó, csak Omniára), amiben a frissítés után (és az usb hibakeresés bekapcsolása után) ki lehet választani mely alkalmazásokat szeretnéd visszarakni, és ő szépen visszarakja neked. Arra mondjuk ügyelni kell, hogy a szabad helyet ne lépd túl, tehát minden alkalmazást visszarakni nem fogsz tudni... A CSC váltó parancs is ebbe épült bele, hogy nehogy elvesszetek a sok különféle parancsok miatt
- Mibe kerül ez nekem? Sör!