2024, 11 22, 15:42:00

Szerző Téma: SztupY Galaxy S Froyo2.2 ROM  (Megtekintve 114024 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
  • Navigáció / Navigation: spirálkötésű térkép
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: mikor mi
SztupY Galaxy S Froyo2.2 ROM
« Dátum: 2010, 09 30, 02:50:22 »
Az alábbiakban mellékelt ROM egy teljes ROM, azaz Odin segítségével kell frissíteni és nem update.zip segítségével. Frissítés során minden adat törlődni fog, azonban (elvileg) bármilyen ROM-ról lehet erre frissíteni. A ROM csak pusztán kényelmi funkciókat tartalmaz, semmilyen egyedi grafikázás nincs rajta, emiatt azonban elvileg más, JPK alapú ROM-ot (pl. anzo-ét) fel lehet tenni rá.

Amit ez a ROM tud:
- rendelkezik a magyar (XEH vagy VDH (3.0-tól TMH és PAN)) CSC-vel (wap/mms/net APN beállítások)
- helyrerázza a product code-ot (ha van backup-unk)
- van hozzá root, busybox, 2e recovery, és elvileg a megfelelő kiegészítések, hogy menjen a clockworkmod

Jelenleg csak ennyi van benne (illetve érdemes elolvasni a nem 1.0-s verziók changelogját is), a későbbiekben lehet, hogy kerítek bele még pár extrát (pl. beépített clockworkmod, sgs toolkit, vagy valamilyen voodoo/ext4 alapú lagfix), de az is biztos, hogy az sem update.zip alapú lesz, hanem teljes frissítést kell csinálni.
Letöltés:
1.0: You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login: You are not allowed to view links. Register or Login (You are not allowed to view links. Register or Login)
You are not allowed to view links. Register or Login: You are not allowed to view links. Register or Login (You are not allowed to view links. Register or Login)

Az alábbi telepítési útmutató megtalálható a letöltött fájlban is.
JPK/JPM pre-rooted, magyar beállításokkal rendelkező, product code helyreállító ROM by SztupY

Figyelem! Az alábbi frissítést csak akkor ajánlom, hogyha működik a készülékeden a három gombos recovery mód! Ha nem működik, akkor előbb próbáld meg előcsalogatni. Fontos! Az eredeti JPK ROM (amelyet pl. XDA-ról lehet letölteni) lecseréli a készülék bootoloaderét, azonban én ezt a részét kiszedtem a telepítőből, hogy azon felhasználók, akiknek nem volt 3 gombos recovery lehetőségük, de előcsalogatták, azoknak a frissítés ne bántsa ezt az előcsalogatást. Ennek ellenére nem teszteltem, hogy tényleg meghagyja-e a ROM frissítés a 3 gombos recoveryt. Mivel a frissítés közben szükséges lesz az újraparticionálás, ami közben téglásodhat a készülék (amit persze lehet javítani a három gombos kombóval), ezért azoknak, akiknek nem volt 3 gombos kombójuk jelenleg azt ajánlom, hogy óvatosan tegyék fel a frissítést (illetve ha jelenleg is 512-es PIT alapú ROM-juk van, akkor ne partícionáljanak újra, csak a telepítés előtt, illetve után nyomjanak egy-két factory resetet)
Product code visszaállítása:

Az alábbi lépést akkor csináld meg, ha a product code-od rossz, de VAN mentésed róla. Rootolt készülék kell hozzá.

1. Másold rá a belső sd kártya gyökér könyvtárába a mentésedből .nv_data.bak fájlt (elvileg ebben még jónak kell lennie a product code-nak)
2. parancssorban add ki a következő parancsokat:
2.a. "adb shell"
2.b. "su"
2.c. (ha kéri a superuser a készüléken az engedélyezést, akkor engedélyezd)
2.d. "rm /efs/.nv_data.bak" (ha nem lenne ilyen fájlunk hibát fog jelezni, hagyjuk figyelmen kívül)
2.e. "rm /efs/.nv_data.bak.md5" (ha nem lenne ilyen fájlunk hibát fog jelezni, hagyjuk figyelmen kívül)
2.f  "cp /sdcard/.nv_data.bak /efs" (ha hibát jelez, akkor nem sikerült a másolás, próbáljuk elvégezni az előbbi két műveletet, de az nv_data előtt szereplő pont (".") karaktert ne írjuk bele)

Ha a másolás sikerült, akkor a ROM frissítés után a product code majd helyre fog állni (remélhetőleg).

Ha eddig is rendben volt a product code-unk, akkor elvileg a ROM frissítés végére is rendben lesz, de ha nincs mentésünk róla, mindenképp csináljunk! (tool: You are not allowed to view links. Register or Login )
ROM frissítés:

1.  Vedd ki a SIM és microSD kártyákat
2.  Tedd vissza az akkumulátort (kivéve ha az előbbieket akku kivétel nélkül is meg tudtad csinálni)
3.  Készülék download módba elindít (POWER+HANGLE+HOME)
4.  Odin elindít
5.  PIT-hez betallózni a s1_odin_20100512.pit fájlt
6.  PDA-hoz betallózni a PDA.tar fájlt
7.  PHONE-hoz betallózni a PHONE.tar fájlt
8.  CSC-hez betallózni a CSC.tar fájlt
9.  Re-Partition, Auto reboot és F. Reset Time legyen csak bekapcsolva a bal oldalon, a többi ne.
10. Start
11. Várunk
12. Ha az újraparticionálásnál túl sokat időzne (több, mint egy percet), akkor hiába kéri, hogy ne kapcsoljuk ki a Galaxy S-t, vegyük ki az akkut, tegyük vissza, és lépjünk be újra DOWNLOAD módba. (A fentebb írt figyelmeztetés erre az esetre vonatkozik!)
13. Ha nem volt gond, a készülék újraindul. (ezután érdemes visszarakni már a SIM kártyát)
14. Ha az első indításnál magyarul jön be az üdvözlő rész, akkor végeztünk.
15. Ha az első indításnál nem magyarul jön be a kezelőfelület, akkor töltsük ki a kezdőlap adatait, majd a beállításokban kapcsoljuk be az USB hibakeresést.
16. Ha ez megvolt indítsuk el a mellékelt "change_csc.bat" fájlt a számítógépen. (3.0 vagy afeletti ROM-oknál az afterburner fájlt, majd ott kérjüka CSC cseréjét)
17. A megjelenő oldalon a PDA-n válasszuk ki az XEH (telenor, T-Mobile, Vodafone) vagy VDH (Vodafone) (3.0-tól a PAN és TMH közül is választhatunk) lehetőséget, majd kattintsunk az INSTALL gombra (nem tudom, hogy Vodafone-osoknak melyiket érdemes választani, de ha tudják, hogy mi volt az eredeti product code-juk, akkor azt).
18. A készülék újraindul, majd újraindítás után már magyarul fog bejelentkezni, és elvileg a product code is helyrerázódik. Ha hiányzik valamelyik kedvenc samsungos alkalmazásunk, akkor a 3.0, vagy afeletti ROMoknál az afterburner behívásával segíthetünk ezen.
19. visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

bónusz: fórummotor által ajándékként generált, kitörölhetetlen jelek:
You are not allowed to view links. Register or Login

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
Re: SztupY Galaxy S Froyo2.2 ROM
« Reply #1 Dátum: 2010, 09 30, 03:09:22 »
Gratula!  :taps: :taps: :taps:

Egyre biztonságosabban lehet most már frissíteni.  ;)

Chainfire féle You are not allowed to view links. Register or Login bele lehet tenni? Vagy próbáljam ki és meglátom?  :D

Nem elérhető tariattila

• Nem: Férfi
  • tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #2 Dátum: 2010, 09 30, 08:08:23 »
a nép nevében is : köszönöm  :taps:
pedig nem akartap a jpk-felrakni....de így kötelező...

már értem miért voltál olyan szűkszavú... :D dolgozgattál... :ok:

Nem elérhető duce79

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Note 4 - Lg G Pad 8.3
« Reply #3 Dátum: 2010, 09 30, 08:23:40 »
Tehát az általad irt pc helyreállitása csak akkor lehetséges, ha van mentésem, ami nincs, viszont, van nv_data.bak, amiben szerepel az eredeti pc. ha, azt kimásolom az tartalmaz mindent? mármint a telefon belső memoriájában található, ami utal az eredeti pc-ra, és az sgs toolbox is kiirja az eredeti pc-t, és a KOR-t is. vagy CSAK a mentésből származóval lehet helyreállitani?

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #4 Dátum: 2010, 09 30, 09:01:48 »
Gratula!  :taps: :taps: :taps:

Egyre biztonságosabban lehet most már frissíteni.  ;)

Chainfire féle You are not allowed to view links. Register or Login bele lehet tenni? Vagy próbáljam ki és meglátom?  :D
Ha elolvasod a leírást látod, hogy a ROM-om rootolt, van benne busybox, 2e, és clockworkmod kiegészítés... Pont mint a Chainfire kernelben (mily véletlen) :)  Épp próbálkozok belerakni még egy voodoo szerű lagfizet is, ha sikerül azt is poszttolom.

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #5 Dátum: 2010, 09 30, 09:02:44 »
Tehát az általad irt pc helyreállitása csak akkor lehetséges, ha van mentésem, ami nincs, viszont, van nv_data.bak, amiben szerepel az eredeti pc. ha, azt kimásolom az tartalmaz mindent? mármint a telefon belső memoriájában található, ami utal az eredeti pc-ra, és az sgs toolbox is kiirja az eredeti pc-t, és a KOR-t is. vagy CSAK a mentésből származóval lehet helyreállitani?
Csak a bak-ra van szükség a helyreállításhoz, így ha a .bak fájlod nincs elromolva, akkor mentsd le (a biztonság kedvéért), de hagyd ott. A CSC cserénél elvileg majd kijavul a nem bak változat is.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #6 Dátum: 2010, 09 30, 10:06:35 »
Ha elolvasod a leírást látod, hogy a ROM-om rootolt, van benne busybox, 2e, és clockworkmod kiegészítés... Pont mint a Chainfire kernelben (mily véletlen) :)  Épp próbálkozok belerakni még egy voodoo szerű lagfizet is, ha sikerül azt is poszttolom.
:ok: :taps:

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #7 Dátum: 2010, 09 30, 10:17:19 »
Csak a bak-ra van szükség a helyreállításhoz, így ha a .bak fájlod nincs elromolva, akkor mentsd le (a biztonság kedvéért), de hagyd ott. A CSC cserénél elvileg majd kijavul a nem bak változat is.
bocs, hogy továbbra sem értem....amit irsz a leirásban azt nem lehet root explorerrel megcsinálni? mentésben lévővel felülírni a systemben lévőt? a parancssorba gépelt utasítások nem ugyanazt csinákják??? köszi... :oops:

ja és ha megvannak az eredeti bin-ek...akkor nem jó ha azokat cseréljük le?
a bak csak egy előző állapot nem? ???

Nem elérhető duce79

« Reply #8 Dátum: 2010, 09 30, 10:27:44 »
Csak nekem DBT a pc-om, akkor mi van?

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #9 Dátum: 2010, 09 30, 10:28:58 »
bocs, hogy továbbra sem értem....amit irsz a leirásban azt nem lehet root explorerrel megcsinálni? mentésben lévővel felülírni a systemben lévőt? a parancssorba gépelt utasítások nem ugyanazt csinákják??? köszi... :oops:

ja és ha megvannak az eredeti bin-ek...akkor nem jó ha azokat cseréljük le?
a bak csak egy előző állapot nem? ???
Sokmindent lehet, én egy módszert írtam le. Olyat is lehet, hogy kézzel másolgatod root explorerrer/adb-ből su után. Sőt a csc fájlokat is fel lehet másolni kézzel, és utána váltani csc-t.
De, mivel a CSC váltás úgyis nyom egy factory resetet, akkor már az a legtisztább, ha egy tiszta, friss ROM-ból indul ki az ember, talán úgy a legkevesebb a probléma lehetősége.
Múgy meg ha váltasz CSC-t, akkor a bakból írja felül a nem bak-ot a PDA, azért elég csak a bak-ot visszamásolni.

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #10 Dátum: 2010, 09 30, 10:30:51 »
Csak nekem DBT a pc-om, akkor mi van?
DBT ha jól látom német. DBT CSC-t nem tettem bele a ROM-ba, csak a két magyart (lecserélve két angollal). Ha a módszeremmel frissítesz, elvileg a product code marad DBT, de a sales code megváltozik XEH vagy VDH-ra.

Nem elérhető duce79

« Reply #11 Dátum: 2010, 09 30, 10:33:45 »
DBT ha jól látom német. DBT CSC-t nem tettem bele a ROM-ba, csak a két magyart (lecserélve két angollal). Ha a módszeremmel frissítesz, elvileg a product code marad DBT, de a sales code megváltozik XEH vagy VDH-ra.
És, ha simán felteszem a jpk-t, akkor?

Nem elérhető kcsabika

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: CNS XXL + OMNIA II + S (Primo, 8.3, Motonav)
  • PDA: OMNIA II+GALAXY S+ACER iconia a500
  • PDA ROM: NXXJE1-XEHJE1-XXJD1 + BEZKE 5.0 SilkSlim + ACER_A500_4.010.22_COM_GEN1
« Reply #12 Dátum: 2010, 09 30, 11:46:49 »
Felraktam én is.
Simán ment.
Szupi Sztupy.
Köszönöm.

Nem elérhető duce79

« Reply #13 Dátum: 2010, 09 30, 12:09:20 »
Frankó, végre pc megoldva. Hála sztupy, viszont, nekem a change csc elinditása után betette a listába az én pc-mat(DBT), és azt kellett leokéznom. Még egyszer ezer hála... Szerinted, a factory format mit csinál? Visszairja a dolgokat?

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #14 Dátum: 2010, 09 30, 12:16:47 »
Hali Sztupy ! idézet " - van hozzá root, busybox, 2e recovery, és elvileg a megfelelő kiegészítések, hogy menjen a clockworkmod"
Ez a clockworkmod ugy dolgozik mind a régebbi update.zip-es amit a 2.1 en használtam  ???
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #15 Dátum: 2010, 09 30, 12:23:58 »
Hali Sztupy ! idézet " - van hozzá root, busybox, 2e recovery, és elvileg a megfelelő kiegészítések, hogy menjen a clockworkmod"
Ez a clockworkmod ugy dolgozik mind a régebbi update.zip-es amit a 2.1 en használtam  ???
Annyi, hogy elvileg erre már gond nélkül felmegy a 2.1-hez jó clockworkmodos update.zip. Nem próbáltam még mondjuk.

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #16 Dátum: 2010, 09 30, 12:26:32 »
Annyi, hogy elvileg erre már gond nélkül felmegy a 2.1-hez jó clockworkmodos update.zip. Nem próbáltam még mondjuk.
Várod az áldozati bárányt :D
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető cs4ever

• PDA ROM: Cyanogenmod 71
« Reply #17 Dátum: 2010, 09 30, 13:27:01 »
Na most lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy

-amikor megvettem a [NEM [NEM [NEM TELÓ!]!]!]t (gyári független) nem néztem mi volt a product code-ja
-frissítettem jm5-re, ez megváltoztatta nekem SER-re (orosz product code, mivel valamilyen orosz beütésű firmware volt) ha jól emlékszem, bár nem néztem meg registery-be, csak onnan gondolom hogy az volt hogy ha beléptem recovery-be akkor sárgán kiírt valami hibaüzenetet és abban volt az hogy SER.
-ezt elmentettem (/efs mappa tartalma)
-feltettem a JPK-t, megváltozott a product code KOR-ra

szóval a kérdés az lenne, hogy
1 - hogy nézhetem meg hogy milyen az elmentett product core-om anélkül hogy visszamásolnám a [NEM [NEM [NEM TELÓ!]!]!]ra és felülírnám (nem vagyok benne biztos hogy jobban járnék a SER-el mint a KOR-al...  :D )
2 - ha véletlenül tényleg a rossz SER-t mentettem el a gépre, akkor hogy tehetem vissza a valódit (félek hogy sehogy  :shock: ), és MI VOLT AZ, XEH? (Gyári mo.-on vásárolt független készülék)...

Érdekességként, a gyári rommal nem tudtam frissíteni kies-en keresztül, mert azt írta ki hogy nem lehetséges, bár akkor még nem volt kint a hivatalos jm1, de nem azt írta ki hogy nincs elérhető frissítés! :hmm:

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #18 Dátum: 2010, 09 30, 13:29:38 »
Na most lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy

-amikor megvettem a [NEM [NEM TELÓ!][/]!]t (gyári független) nem néztem mi volt a product code-ja
-frissítettem jm5-re, ez megváltoztatta nekem SER-re (orosz product code, mivel valamilyen orosz beütésű firmware volt) ha jól emlékszem, bár nem néztem meg registery-be, csak onnan gondolom hogy az volt hogy ha beléptem recovery-be akkor sárgán kiírt valami hibaüzenetet és abban volt az hogy SER.
-ezt elmentettem (/efs mappa tartalma)
-feltettem a JPK-t, megváltozott a product code KOR-ra

szóval a kérdés az lenne, hogy
1 - hogy nézhetem meg hogy milyen az elmentett product core-om anélkül hogy visszamásolnám a [NEM [NEM TELÓ!][/]!]ra és felülírnám (nem vagyok benne biztos hogy jobban járnék a SER-el mint a KOR-al...  :D )
2 - ha véletlenül tényleg a rossz SER-t mentettem el a gépre, akkor hogy tehetem vissza a valódit (félek hogy sehogy  :shock: ), és MI VOLT AZ, XEH? (Gyári mo.-on vásárolt független készülék)...
a magyar az XEH volt. Elvileg a bak fájlodban még mindig az van. Legyeszerűbben úgy utdod megnézni, hogy mi a kódodt, hogy egy fájlnézegetővel (pl. a total commander F3 gombjával) megkeresed benne az "i9000" szöveget, és a környékén ott lesz a product code-od.

Nem elérhető cs4ever

• PDA ROM: Cyanogenmod 71
« Reply #19 Dátum: 2010, 09 30, 13:32:00 »
aha köszönöm, találtam egy ilyen sort, de miért van ebben itt az is hogy KOR váááá  :shock: :D

MP 0.800  ˙KOR    GT-I9000HKDXEH

tehát akkor nekem ajánlott megcsinálni ezt a csc-s backup-os product kód visszaállítós dolgot? :hmm:

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #20 Dátum: 2010, 09 30, 14:59:36 »
Köszönjük a leírást.  :taps: :taps:

A Product code helyre állítást mivel csinálom és hol adom ki a parancsokat ?("adb shell", "su")
PC-re rádugom  és Total Commanderrel?
Az usb csatlakozása Samsung Kies vagy háttértár?
Eddig én csak odinnal frissítettem azért nem tiszta számomra ez a parancs kiadás.  :hmm:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #21 Dátum: 2010, 09 30, 15:20:27 »
Létezik, hogy az eredeti nv_data_bak-ban az én product code GT-I9000HKDTMH ?
HKD? Az mi?   :hmm:
Ha visszaállítom akkor megint T-Mobile függő lesz, már unlockoltam, amikor a JPC felrakása után lezárt.  :hmm:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #22 Dátum: 2010, 09 30, 15:37:38 »
Létezik, hogy az eredeti nv_data_bak-ban az én product code GT-I9000HKDTMH ?
HKD? Az mi?   :hmm:
Ha visszaállítom akkor megint T-Mobile függő lesz, már unlockoltam, amikor a JPC felrakása után lezárt.  :hmm:
A HKD az mindenkinél ugyanaz, az utolsó három karakter számít

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #23 Dátum: 2010, 09 30, 15:38:20 »
aha köszönöm, találtam egy ilyen sort, de miért van ebben itt az is hogy KOR váááá  :shock: :D

MP 0.800  ˙KOR    GT-I9000HKDXEH

tehát akkor nekem ajánlott megcsinálni ezt a csc-s backup-os product kód visszaállítós dolgot? :hmm:
Csak a második számít, az első az a support code, ami mindig az aktuális CSC-vel egyezik meg (és a cserénél kijavul)

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
« Reply #24 Dátum: 2010, 09 30, 15:39:05 »
Köszönjük a leírást.  :taps: :taps:

A Product code helyre állítást mivel csinálom és hol adom ki a parancsokat ?("adb shell", "su")
PC-re rádugom  és Total Commanderrel?
Az usb csatlakozása Samsung Kies vagy háttértár?
Eddig én csak odinnal frissítettem azért nem tiszta számomra ez a parancs kiadás.  :hmm:
Szükséged lesz az Android SDK-ra, és parancssorból kell kiadnod a dolgokat. A készüléknek USb hibakeresés módban kll lennie.