2024, 11 22, 20:43:46

Szerző Téma: 3 gombos recovery/download kombináció előcsalogatása  (Megtekintve 116664 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető drome

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy Note 2
  • PDA ROM: 4.3 T-mobile gyári
Re: 3 gombos recovery/download kombináció előcsalogatása
« Reply #325 Dátum: 2011, 08 05, 22:48:52 »
Eszerint:
-------------------------------------------------
Első lépések:

1.    Töltsük le az Android SDK-t  You are not allowed to view links. Register or Login
1.a  Töltsük le a Java JDK-t You are not allowed to view links. Register or Login Telepítsük fel.
2.    Csomagoljuk ki az Android SDK-t.
3.    A kicsomagolt könyvtárban indítsd el az SDK Setup.exe-t (ha hibaüzenetet kapsz a settings lapon tégy pipát a Force https://.... elé), a megjelenő ablakban accept all, majd install accepted. Kicsit hosszadalmas, de meg kell várni míg a végére ér.

Ha ez kész, total commanderrel nyisd meg az sdk/tools vagy az újabb sdk-ban a platform-tools könyvtárat, majd cmd paranccsal indíts egy Parancssort. 

Ezután ide másold be a leírásokban található sorokat. Minden sor (beillesztés) után nyomj Entert. (Az elütések miatt jobb másolni, mint beütögetni. Kijelölés, másolás, majd a Parancssori ablakban jobb egér gomb, beillesztés. CTRL+V nem működik) 

A telefonon az USB hibakeresés legyen bepipálva! (Beállítások, Alkalmazások, Fejlesztés, Usb-hibakeresés pipa be!)
---------------------------------------

valamint a hárommal előbbi idézet szerint igyekeztem eljárni. A java telepítő már csak az oracle-nél volt elérhető. Megpróbálom mégegyszer hátha valamit elnéztem de lehetséges hogy az odin 1.3 már nem jó a 2.2.1-es froyohoz ? Vagy pl. a pipálásnál van olyan hogy "hamis helyek engedélyezése" annak hogy kell álni ? Mert nincs bepipálva.
Mindenképpen kell kezdenem valamit a telefonnal (ez lenne az első lépés de rögtön elakadtam) mert 3-4 naponta magától eldobja a beállításokat és nem működik a telepített programok nagy része és újra sem lehet telepíteni őket mert install után permission denied hibát ír a program saját útvonalára aztán unable start !!! Szinte kiköveteli a gyári adatok visszaállítását ha használni akarom...megint 3 napig.
Lehet hogy a vas hibás ??

Nem elérhető drome

• PFC Fan
« Reply #326 Dátum: 2011, 08 05, 23:02:30 »
Ja és a KIES látja a telefont : Aktuális készülék verzió: PDA:JS7 / phone:JPK csc:JS3 (PAN)
(A készüléken található verzió nem frissíthető)
de persze amikor próbálkoztam a kies nem futott sőt kinyírtam a két taskot is amit találtam hozzá: KiesDPLR.exe és KiesTryAgent.exe...lehet hogy van még ???
Egyébként #1234#-re elutasító a válasz úgy hogy csak a névjegyből tudom ide írni hogy:
firmware: 2.2.1 (KIES-es frissítés volt 2 hete)
ver: i90000XXJPK
kernel: 2.6.32.9 root@SE-S608 #1
build: FROYO.XWJS7
Köszönöm ha tudsz adni valami ötletet miért nem sikerülhet ez a művelet nekem (mármint az első kicsi lépés hogy használhatóvá tegyem a telefont ha egyáltalán sw hibás)

Igen próbáltam már többször is a három gombot de simán betölt ill. ha továbbra is nyomva tartom akkor újra és újra indul a samsung logó..tehát gondolom a boot.

Nem elérhető drome

• PFC Fan
« Reply #327 Dátum: 2011, 08 05, 23:33:03 »
Hát bepipáltam a "Hamis helyek engedélyezése" dolgot és talán ettől (de persze biztos nem lehetek benne) sikerült a boot feltöltése és működik a recovery mód !!!
Köszönöm a bíztatást és rágyúrok a továbbiakra hátha néhány izgalmas óra/nap árán használhatóvá tehető ez a 100.000,- forintos kütyü. Egy röhej hogy ennyit kell keccsölni ezzel...részemről kezdek kiábrándulni az androidból.

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Nem: Nő
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #328 Dátum: 2011, 08 06, 07:54:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hát bepipáltam a "Hamis helyek engedélyezése" dolgot és talán ettől (de persze biztos nem lehetek benne) sikerült a boot feltöltése és működik a recovery mód !!!
Köszönöm a bíztatást és rágyúrok a továbbiakra hátha néhány izgalmas óra/nap árán használhatóvá tehető ez a 100.000,- forintos kütyü. Egy röhej hogy ennyit kell keccsölni ezzel...részemről kezdek kiábrándulni az androidból.

Jesszusom!!!  :D Ez már túl részletes....Még engem is levertél,pedig én aztán tudok litániát írni!!!  :D
Én nem mókoltam vele ennyit!
Először is meg néztem hogy megy-e a 3gombos,utána letöltöttem a drivereket(samsung usb driver pack FAQ-ban) majd az odint és a kiválasztott romot.A rom verziót hogy meg nézd,idézet következik Tanzen fórum társtól:"Tegyél egy csillagot a rácsos linzer elé *#1234#"!  :D  :D Ha működik a 3gombos beteszed dl.módba rádugod usb-re és start!A KIEST FELEJTSD EL!!!
ODIN 1.3 KELL!  :ok:
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető drome

• PFC Fan
« Reply #329 Dátum: 2011, 08 06, 12:57:01 »
Kösz a segítséget mégegyszer :ok:

Nem elérhető daninet

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: jm9
« Reply #330 Dátum: 2011, 08 13, 12:53:22 »
Üdv!
Közel egy éve pakolgatom a romokat a telefonomra heti szinten, de most ez a recovery előszedés ismerős telefonján kifogott rajtam.
2.2.1 build: FROYO.XWJS7 van most a telefonon, tegnap frissítette ezt a kies, Té-s érintetlen teló.
A problémám az, hogy a hozzászólások nagy része majd' fél éves, JH2-ről és hasonló régebbi build-ekről van szó mindenhol, és sajnos nem tudom (vagy számomra a hozzászólásokból nem derült ki) hogy az Odinos megoldás működik-e azzal a fájllal ami mellékelve lett, ezzel a builddel.
Ettől függetlenül mikor tegnap este beleugrottam, az odin a setup connection-ig jutott és megállt, semmit nem csinált a telefonnal, nemhogy másik bootloadert tett volna rá, pedig a driverek stb rendben van, nem először használom ezt a programot. Lehet jobb is, mert csak tégla lett volna a telefon.
Mi a teendő? Használhatom azt a módszert azzal a fájllal JS7 esetén is, csak ugorjak neki mégegyszer, vagy azóta már van frissebb dolog?  :oops:

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #331 Dátum: 2011, 08 13, 13:04:47 »
Üdv!
Közel egy éve pakolgatom a romokat a telefonomra heti szinten, de most ez a recovery előszedés ismerős telefonján kifogott rajtam.
2.2.1 build: FROYO.XWJS7 van most a telefonon, tegnap frissítette ezt a kies, Té-s érintetlen teló.
A problémám az, hogy a hozzászólások nagy része majd' fél éves, JH2-ről és hasonló régebbi build-ekről van szó mindenhol, és sajnos nem tudom (vagy számomra a hozzászólásokból nem derült ki) hogy az Odinos megoldás működik-e azzal a fájllal ami mellékelve lett, ezzel a builddel.
Ettől függetlenül mikor tegnap este beleugrottam, az odin a setup connection-ig jutott és megállt, semmit nem csinált a telefonnal, nemhogy másik bootloadert tett volna rá, pedig a driverek stb rendben van, nem először használom ezt a programot. Lehet jobb is, mert csak tégla lett volna a telefon.
Mi a teendő? Használhatom azt a módszert azzal a fájllal JS7 esetén is, csak ugorjak neki mégegyszer, vagy azóta már van frissebb dolog?  :oops:
Ezt most nem egészen értem. Mivel tetted download módba? Adb reboot download paranccsal? 
Én ezt megpróbálnám:  You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető daninet

« Reply #332 Dátum: 2011, 08 13, 13:13:04 »
Ezt most nem egészen értem. Mivel tetted download módba? Adb reboot download paranccsal? 
Én ezt megpróbálnám:  You are not allowed to view links. Register or Login
igen, adb reboot-al ezt a leírást csináltam lépésről lépésre, viszont odin megállt a "SetupConnection..."-nél holott előtte jelezte, hogy COM porton látja download módban a telót.
tehát akkor elvileg ez jó az újabb build-ekhez is?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #333 Dátum: 2011, 08 13, 13:18:02 »
igen, adb reboot-al ezt a leírást csináltam lépésről lépésre, viszont odin megállt a "SetupConnection..."-nél holott előtte jelezte, hogy COM porton látja download módban a telót.
tehát akkor elvileg ez jó az újabb build-ekhez is?
Úgy vettem észre, hogy első frissítésnél megáll itt, de ha újrakezdem, akár pc restarttal, utána már jó. A leírásban szereplő odinnal csináltad vagy újabbal? (pl. amikor sgs2 után akartam az sgst odinnal frissíteni, megállt a setup connectionnél, pedig előtte nem egyszer csináltam)
Mivel nincs verziószámhoz kötve, szerintem jó újabbakhoz is, ami most van rajta az is Froyo.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető daninet

« Reply #334 Dátum: 2011, 08 13, 13:27:25 »
Úgy vettem észre, hogy első frissítésnél megáll itt, de ha újrakezdem, akár pc restarttal, utána már jó. A leírásban szereplő odinnal csináltad vagy újabbal? (pl. amikor sgs2 után akartam az sgst odinnal frissíteni, megállt a setup connectionnél, pedig előtte nem egyszer csináltam)
Mivel nincs verziószámhoz kötve, szerintem jó újabbakhoz is, ami most van rajta az is Froyo.
"valami" odin 1.3-al csináltam sorakoznak nekem egy mappában, minden romhoz mást ajánlanak igazából mindet használtam már és összegyűjtöttem.
köszönöm a tippeket, megpróbálom újra  :ok:

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
Re: Re: 3 gombos recovery/download kombináció előcsalogatása
« Reply #335 Dátum: 2011, 08 13, 15:56:29 »
"valami" odin 1.3-al csináltam sorakoznak nekem egy mappában, minden romhoz mást ajánlanak igazából mindet használtam már és összegyűjtöttem.
köszönöm a tippeket, megpróbálom újra  :ok:

másik usb portba is dugd át

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drome

• PFC Fan
« Reply #336 Dátum: 2011, 08 13, 16:43:55 »
Megint szívás ! >:(
Mivel a szervizben volt és ott frissítettek rajra ismét beállítottan a 3 gombos lehetőséget (boot csere) de erre megint az van hogy az összes telepített alkalmazás váratlanul leáll pedig a múltkor mikor már ez ugyanígy csináltam semmi  ilyen gond nem származott ebből. FAKKKKKKK
Vajon mi a búbánat baja van ennek a telefonnak hogy megint csak factory resetelni kell ???? Vagy van megoldás erre a szarságra ?  Miért tűnik el szinte az összes app beállítás  ez után a művelet után ??
Ez a Aries_P-SBL.tar.md5 már nem jó ehhez a verzióhoz ??

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #337 Dátum: 2011, 08 13, 17:28:20 »
Megint szívás ! >:(
Mivel a szervizben volt és ott frissítettek rajra ismét beállítottan a 3 gombos lehetőséget (boot csere) de erre megint az van hogy az összes telepített alkalmazás váratlanul leáll pedig a múltkor mikor már ez ugyanígy csináltam semmi  ilyen gond nem származott ebből. FAKKKKKKK
Vajon mi a búbánat baja van ennek a telefonnak hogy megint csak factory resetelni kell ???? Vagy van megoldás erre a szarságra ?  Miért tűnik el szinte az összes app beállítás  ez után a művelet után ??
Ez a Aries_P-SBL.tar.md5 már nem jó ehhez a verzióhoz ??
próbáld meg ezzel az aries helyett, hátha jó lesz, aztán root után csinálj egy Titanium backupot idegeskedés helyett: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető drome

• PFC Fan
« Reply #338 Dátum: 2011, 08 13, 17:45:59 »
Köszöm de ez bit-re ugyanaz mint amit feltettem nincs mit tenni reset aztán titanium minden nap.
(Talán csak én vagyok ilyen szerencsétlen hogy már vagy 5-ször eljátszotta velem ez a vacak különböző szituációkban és nem tudom megfejteni miért gondolja úgy hogy mindent először indít aztán három berregés és váratlanul leáll minden és ha mégegyszer bekapcsolom akkor is és az ujrainstallálás sem segít mert sikertelen...mintha írásvédetté válna valamelyik rendszer könyvtár (vagy eltűnik ?) ahová ezek az infók kerülnek...nem vagyok android szakértő így gőzöm nincs hol keressem a hibát...és szervizből is csak azt a tanácsot adták hogy ne tegyek rá skineket....hát szóval szívás ez a telefon legalábbis ez a példány)
Azért kösz mégegyszer :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #339 Dátum: 2011, 08 13, 17:50:18 »
Köszöm de ez bit-re ugyanaz mint amit feltettem nincs mit tenni reset aztán titanium minden nap.
(Talán csak én vagyok ilyen szerencsétlen hogy már vagy 5-ször eljátszotta velem ez a vacak különböző szituációkban és nem tudom megfejteni miért gondolja úgy hogy mindent először indít aztán három berregés és váratlanul leáll minden és ha mégegyszer bekapcsolom akkor is és az ujrainstallálás sem segít mert sikertelen...mintha írásvédetté válna valamelyik rendszer könyvtár (vagy eltűnik ?) ahová ezek az infók kerülnek...nem vagyok android szakértő így gőzöm nincs hol keressem a hibát...és szervizből is csak azt a tanácsot adták hogy ne tegyek rá skineket....hát szóval szívás ez a telefon legalábbis ez a példány)
Azért kösz mégegyszer :)
Próbáltál már 3 fájlos gyári romot repartitionnel feltenni? Már ha megy a download mód :)

Nem elérhető drome

• PFC Fan
« Reply #340 Dátum: 2011, 08 13, 17:59:24 »
Nem próbáltam bár izgalmasan hangzik  ;)
Szerintem ezt csinálták a szervizben ezért cserélődött vissza a boot.

Nem elérhető AFC

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: 90300
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: I900XWJM2
« Reply #341 Dátum: 2011, 08 17, 14:51:05 »
hello.
segitsetek kérlek!
a galaxy s-en van 1 program Rom Manager!
Ezen keresztül lehet frisiteni a romot wifin?
mert nincs rajta se recovery se download mod,és bevittem a boltba,és ott rakták rá ezt!
recovery módba betudok lépni a programon keresztül,de a downloadba nem :S
így néz ki a program :
segítsetek!

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #342 Dátum: 2011, 08 17, 15:32:39 »
hello.
segitsetek kérlek!
a galaxy s-en van 1 program Rom Manager!
Ezen keresztül lehet frisiteni a romot wifin?
mert nincs rajta se recovery se download mod,és bevittem a boltba,és ott rakták rá ezt!
recovery módba betudok lépni a programon keresztül,de a downloadba nem :S
így néz ki a program :
segítsetek!

egy kérdés- egy témába csak.

Ha a 3 gombos módot szeretnéd, arra ott a leírás a FAQ-ban, ha a rom managerrel kapcsolatos a kérdésed, akkor a galaxys téma a megfelelő számodra.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vagyula

• PDA: Galaxy S 2
  • PDA ROM: MIUI
« Reply #343 Dátum: 2011, 08 18, 11:29:14 »
egy kérdés- egy témába csak.

Ha a 3 gombos módot szeretnéd, arra ott a leírás a FAQ-ban, ha a rom managerrel kapcsolatos a kérdésed, akkor a galaxys téma a megfelelő számodra.

Az hagyján,de még privit küld :D

Nem elérhető CYbeRx

• PFC Fan
  • PDA: SGS I9003
  • PDA ROM: I9003XWKPG
« Reply #344 Dátum: 2011, 11 20, 12:21:23 »

7. Tallózd be az Odinba a PDA-hoz az "Aries_P-SBL.tar.md5" fájlt.
Bizonyosodj meg arról,hogy a Phone Bootloader Update-nél van pipa, és a re-partitionnál nincs.

ez a file "Aries_P-SBL.tar.md5" i9003-hoz is megfelel? vagy annak mas kell?

koszi!

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #345 Dátum: 2011, 11 20, 12:45:11 »

ez a file "Aries_P-SBL.tar.md5" i9003-hoz is megfelel? vagy annak mas kell?

koszi!
nehogy...

ez i9000hez való

esetleg az xda-n nézz szét

Nem elérhető CYbeRx

• PFC Fan
  • PDA: SGS I9003
  • PDA ROM: I9003XWKPG
« Reply #346 Dátum: 2011, 11 20, 13:37:23 »
nehogy...

ez i9000hez való

esetleg az xda-n nézz szét

gondoltam, azert kerdeztem ra :)
de meg is pontosan mi ez? hogy keressem? nics reszletezve a 3 gombos modszer leirasanal miez csak h kell.

modositas: meg is csak van 3 gombosom :)
igy egyszerubb lesz, remelem a tovabbi tortenet

Nem elérhető szjany

• PFC Fan
  • PDA: sgh-i900
  • PDA ROM: I900DXHK3
« Reply #347 Dátum: 2012, 01 13, 16:08:39 »
Kinyirtam az i900 omniamat, szerintem nem neki megfelelo pda reszt tettem fel a GP-vel.
Azota csak az omnia logo jelenik meg es nem erzekeli sem a loader sem pedig a GP.
Parszor adott a loader egy olyan hibauzenetet hogy "PDA NOT FOUND"
A romcsererol nem eshet szo.
Megkoszonnem ha azt mondanad hogy van ra lehetoseg ezt megjavitani.
Varom valaszod a You are not allowed to view links. Register or Login cimre.

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #348 Dátum: 2012, 01 13, 19:01:13 »
Kinyirtam az i900 omniamat, szerintem nem neki megfelelo pda reszt tettem fel a GP-vel.
Azota csak az omnia logo jelenik meg es nem erzekeli sem a loader sem pedig a GP.
Parszor adott a loader egy olyan hibauzenetet hogy "PDA NOT FOUND"
A romcsererol nem eshet szo.
Megkoszonnem ha azt mondanad hogy van ra lehetoseg ezt megjavitani.
Varom valaszod a You are not allowed to view links. Register or Login cimre.

ezt próbáld az i900 témájában, ez itt i9000...

Nem elérhető csigabig

• Navigáció / Navigation: SiRF-Star III
  • PDA: mio a702
  • PDA ROM: r38.4.123
« Reply #349 Dátum: 2012, 03 13, 11:20:18 »
A kép szerint a legújabb Froyo van a gépeden. 
Nézd meg a telefonon a  Névjegyben mi van rajta, légyszi.

Először mindenképpen a 3 gombost kell megcsinálnod!

Leírom hogyan kellene (szerintem, mert nem csináltam még):

0. Kies van, tehát a driverek rendben lehetnek. Tedd fel az android sdk-t a faq-ban van link, meg leírás.  Töltsd le ezt a file-t : You are not allowed to view links. Register or Login Csomagold ki a pc-re!

Ha kész:

1. Ne legyen a telefon a pc-re dugva!
2. Lőjj ki minden Kiessel kapcsolatos programot.
3. Indítsd el az You are not allowed to view links. Register or Login-at
4. Dugd a pc-re a telefont bekapcsolt állapotban, az USB hibakeresés legyen bepipálva!  /beállítások/alkalmazások/fejlesztés/
5.You are not allowed to view links. Register or Login az android sdk/tools vagy az újabb sdk-ban a platform-tools könyvtárban
6. Üsd be a parancssorba: adb reboot download és nyomj Entert. Megjelenik You are not allowed to view links. Register or Login a pda-n.
7. Tallózd be az Odinba a PDA-hoz az "Aries_P-SBL.tar.md5" fájlt.
Bizonyosodj meg arról,hogy a Phone Bootloader Update-nél van pipa, és a re-partitionnál nincs. Semmilyen más file-t nem kell betallózni csak ezt a pda-hoz.

8. Nyomj a  "Start" gombra és várj. Kb 3 másodperc alatt kész, a telefon magától újraindul.

Köszi szépen a leírás szerint csináltam meg és müködik végre nekem is van 3 gombosom  !!