2024, 12 18, 23:15:08

Szerző Téma: HTC HD ROM-ok  (Megtekintve 131712 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Wajk

• Support-ER
  • iTT dobhatsz üzit:
  • PDA: HTC Touch HD
  • PDA ROM: blackSTONEhenge HyPerSlim 4.6
Re: HTC HD ROM-ok
« Reply #100 Dátum: 2009, 12 05, 18:02:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok lenne 1 kérdésem HD ra lesz hivatalos win 6.5 ös frissítés és ha igen ez mire várható köszi.

Eddigi hivatalos álláspont szerint nem, pletyka szinten jövő év első negyedére rebesgetnek valamit, de erre én közel 0% esélyt látok.

Sziasztok!

HD tulaj lettem én is, bár a készüléket lassúnak ítélem, valami jó főzött ROM-ot keresnék rá.

Ha jól látom nem gyári ROM van rajta, valszeg az rossz választás volt ami rajta feszít. Hogy melyikkel fog a tied megfelelően menni? Tesztelj.

Gyorsan lehet ROMot feltenni, és nem minden ROM/gép kombináció (jó a cenzor gyk: kombiná.ció akart lenni :) ) teljesít ugyan úgy. Meg mások is az igények, érdemes pár órát/napot rászánni, tesztelni, aztán utána belakni és kész is.  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login / You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető runner 125

• PDA ROM: Topix 3.1.2. WM6.1
« Reply #101 Dátum: 2009, 12 05, 20:46:51 »
Értem, köszi.

Most konkrétan ezt a ROM-ot próbálom ki;

Viszonylag friss, próba cseresznye. Ahogy olvasgattam itt, az SPL-t előtte illik lecserélni. 6.5-ös ROM-mal szerelt PDA-m még nem volt.  :oops:
Noh most, ezen már az 1.56 OliNex HSPL van, így ha jól értelmeztem már bármilyen főzött ROM felvarázsolható rá SPL csere nélkül.

Köszi még egyszer.

Üdv.M

mod.: Az még az i780 ROM-ja volt, majd frissítem a profilt, de ezen sem gyári van már, de most vmi iszonyú szar. Lassú nagyon.

Nem elérhető robi-k

• :)
  • Navigáció / Navigation: iGO8.3.4
  • PDA ROM: Magyarított HTC v.1.56
« Reply #102 Dátum: 2009, 12 05, 23:32:08 »
Sziasztok!

Egy kis jó-tanács azoknak, akik nem gyári ROM-ot akarnak használni:
- több fórumon (így az xda-n is) megállapításra került, hogy a HSPL 1.56Onlinex hibát tartalmaz a ROM formatálási részénél, ezért a nem gyári firmware telepítéseknél sok esetben helytelenül kerül beírásra az új ROM (a régi nem kerül teljesen törlésre, és az újat felülírással írja rá, ilyenkor hibák keletkeznek.

Ezért a javaslat, hogy "főzött" ROM-ot az alábbi módszerrel tegyük fel:

1. Csináljunk a mostani firmware-nél egy HR-t (hardreset),
2. Tegyünk fel gyári ROM-ot
3. Ezután tegyük fel a kívánt főzött ROM-ot (akár bootloader-ből, akár gépről),
4. A főzött ROM jó működéséhez most! tegyük fel csak a HSPL 1,56 Onlinex-et.
5. Csináljunk egy HR-t.

Kész ;)
RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.56.401.0_Radio_52.62.25.34_1.14.25.24
+ teljes magyarítás (WinOS és Manila egyaránt) volt -> Duttys HD WM6.5 Sense 2.1 Holy Grail R0

Nem elérhető runner 125

« Reply #103 Dátum: 2009, 12 06, 00:38:30 »
Milyen hibák keletkezhetnek?

Egyébként nekem is az fent. A Te magyarított 6.5-öd milyen? Létezhet, h nekem eddig mindegyik 6.5 lassúnak tűnt?!  :( :hmm:
Most a fentebb linkeltet raktam fel, de ez sem az igazi villám.

Köszi.

Nem elérhető Lall

• Navigáció / Navigation: wayteq x820bt
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: I9000XWJM5 + ryanza's lag fix
« Reply #104 Dátum: 2009, 12 06, 09:10:40 »

Egyébként nekem is az fent. A Te magyarított 6.5-öd milyen? Létezhet, h nekem eddig mindegyik 6.5 lassúnak tűnt?!  :( :hmm:
Most a fentebb linkeltet raktam fel, de ez sem az igazi villám.

Köszi.

Próbálkozz meg ezzel.

Gyors és megbízható rom. Feltéve ha kibékülsz a Manila 2.1 Sense-el. Manila 2.5-től szerintem ne várj őrült gyorsaságot. Egyszerűen végesek a HD határai. Manila 2.5 Sens-re ott a HD2. Hajrá... :taps:

Nem elérhető runner 125

« Reply #105 Dátum: 2009, 12 06, 11:02:20 »
Köszi.

Épp, most rakom fel a 6.1-es Topix ROM-ot.. aztán megprbálom majd akkor a 6.5-ösét is.

Üdv.M

Nem elérhető robi-k

« Reply #106 Dátum: 2009, 12 06, 12:33:11 »

Köszi.

A hibák egyik jelensége, hogy pont lassú lesz a PDA, a másik pedig az, hogy ha a belső memóriát majdnem teljesen telíted programokkal, akkor akár önkéntes HR-t is csinál a gép...
Én a leírt módszert alkalmazom a firmware frissítésnél, és a Duttys ROM szerintem megfelelően gyors, nem sokkal lassabb, mint a 6.1.

+ teljes magyarítás (WinOS és Manila egyaránt) volt -> Duttys HD WM6.5 Sense 2.1 Holy Grail R0

Nem elérhető robi-k

« Reply #107 Dátum: 2009, 12 08, 23:07:19 »
Az xda fórumról:

- végre megcsinálták az ellenszert a lassúság és az esetleg gyakori lefagyás, HR ellen a WM 6.5 esetében:
- - -megállapítást nyert, hogy a splashbios a ludas, ezért a mostani új HTC készülékekből "kiszedték" az új bios-t.visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

A telepítéshez a csatolt adatállományt ki kell csomagolni, a PDA-t át kell tenni bootloader üzemmódba, és ezután a kicsomagolt állományból elindítani a BlackstoneRUUWrapper.exe programot.
Az új bios beírásánál semmilyen adat nem veszik el, tehát nem kell félni az esetleges újratelepítéstől!

Nem elérhető runner 125

« Reply #108 Dátum: 2009, 12 08, 23:59:06 »
..hm, hasznos infó.. :ok:

Egy kérdés; ma rámásoltam egy divx-et, szaggatva játssza le, melyik ROM-mal viszi folyamatosan, szépen a konvertálatlan divx-et?

Köszi.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #109 Dátum: 2009, 12 09, 01:19:45 »
Egy kérdés; ma rámásoltam egy divx-et, szaggatva játssza le, melyik ROM-mal viszi folyamatosan, szépen a konvertálatlan divx-et?

Szerintem egyikkel se, az nem az 528 MHz-es ARM11, ami ezt tudja...

Nem elérhető Wajk

• Support-ER
  • iTT dobhatsz üzit:
« Reply #110 Dátum: 2009, 12 09, 09:54:21 »
Az új bios beírásánál semmilyen adat nem veszik el, tehát nem kell félni az esetleges újratelepítéstől!

belinkelnéd a topikot, mert ez csak egy grafika így elsőre, ráadásul a bénábbik fajtából...
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login / You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető robi-k

« Reply #111 Dátum: 2009, 12 09, 11:11:52 »
belinkelnéd a topikot, mert ez csak egy grafika így elsőre, ráadásul a bénábbik fajtából...

Semmi akadálya :):

Nem elérhető Wajk

• Support-ER
  • iTT dobhatsz üzit:
« Reply #112 Dátum: 2009, 12 09, 11:39:50 »
erre gondoltam én is, mármint hogy ez annyit csinál, hogy a bootloader képét cseréli le, - szerintem gagyi, szerintük-  XP "style" bootképre.

"Выбираем сплешбиос"

szóval mielőtt állítasz valamit érdemes utánaolvasni, mielőtt akarva akaratlanul de megvezethetsz felhasználókat.

Nekem amúgy nem fagy és lassú a WM6.5, és nem szoktam HRezni. ;)

Semmi akadálya :):

Nem elérhető runner 125

« Reply #113 Dátum: 2009, 12 09, 17:20:16 »
Szerintem egyikkel se, az nem az 528 MHz-es ARM11, ami ezt tudja...

Hmm, hát az érdekes, mert több videót láttam, ahol viszi szépen a konvertálatlan AVI-t.

Már jó pár lejátszó progit kipróbáltam, a tapasztalatok; CorePlayer-rel gyönyörűsen viszi, de az AC-3-as hangot nem játsza le.  :( TCPMP lejátsza, de akad, mint állat. Kell, h legyen megoldás.  :)

Nem elérhető robi-k

« Reply #114 Dátum: 2009, 12 09, 23:10:18 »
erre gondoltam én is, mármint hogy ez annyit csinál, hogy a bootloader képét cseréli le, - szerintem gagyi, szerintük-  XP "style" bootképre.

"Выбираем сплешбиос"

szóval mielőtt állítasz valamit érdemes utánaolvasni, mielőtt akarva akaratlanul de megvezethetsz felhasználókat.

Nekem amúgy nem fagy és lassú a WM6.5, és nem szoktam HRezni. ;)

Kedves WAJK!

Az egész topikot elolvastad? Akkor gondolom ez elkerülte a figyelmedet:
"вместе с картинкой он перешивает и бутсектора" - azaz a képpel együtt (amúgy van másik is) ő átprogramozza a boot szektort is.

De senkit nem agitálok, én a készülékemre feltettem, azóta is tesztelem, de biztos, hogy nem lett rosszabb (majd az új Topis 3.2.1 ROM-on fogom élesben tesztelni).

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #115 Dátum: 2009, 12 10, 00:55:28 »
Hmm, hát az érdekes, mert több videót láttam, ahol viszi szépen a konvertálatlan AVI-t.

Már jó pár lejátszó progit kipróbáltam, a tapasztalatok; CorePlayer-rel gyönyörűsen viszi, de az AC-3-as hangot nem játsza le.  :( TCPMP lejátsza, de akad, mint állat. Kell, h legyen megoldás.  :)

Bitráta kérdése. Ha van egy 800 kbps "konvertálatlan" AVI-d, akkor azt viheti, de egy átlagos (1300-1500 kbps) bitrátájúval már akadozni fog.
A CorePlayer és a TCPMP között más készüléken is megvan az általad tapasztalt különbség (HD2-n CorePlayer alatt egy 6000 kbps 960x540-es DivX teljesen akadásmentes, míg a TCPMP-n már kissé darabos), de az ingyenessel kapcsolatban nem reklamálhatunk...

Nem elérhető Wajk

• Support-ER
  • iTT dobhatsz üzit:
« Reply #116 Dátum: 2009, 12 10, 09:34:49 »
jó-jó maradjunk annyiban, hogy kétségeim vannak, mert nem egészen tisztán írja le, hogy mit is csinált.

rosszabb persze nem lesz, mert ha lecserélik a bootképet attól rosszabb a gép nem lesz persze.

elég friss a cucc, meglátjuk mi lesz belőle, az újabb kép az már sokkal dögösebben néz ki.  :ok:

De senkit nem agitálok, én a készülékemre feltettem, azóta is tesztelem, de biztos, hogy nem lett rosszabb (majd az új Topis 3.2.1 ROM-on fogom élesben tesztelni).

Nem elérhető runner 125

« Reply #117 Dátum: 2009, 12 10, 22:48:40 »
Bitráta kérdése. Ha van egy 800 kbps "konvertálatlan" AVI-d, akkor azt viheti, de egy átlagos (1300-1500 kbps) bitrátájúval már akadozni fog.
A CorePlayer és a TCPMP között más készüléken is megvan az általad tapasztalt különbség (HD2-n CorePlayer alatt egy 6000 kbps 960x540-es DivX teljesen akadásmentes, míg a TCPMP-n már kissé darabos), de az ingyenessel kapcsolatban nem reklamálhatunk...

Aha, köszi.

Magyarán a többi már hardver kérdés. Ennyit tud. Kicsit sajnálom, de akkor marad a konvertálgatás.  :(

Üdv.M

Nem elérhető bianconeri

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: HTC HD
  • PDA ROM: Windows 6.1
« Reply #118 Dátum: 2009, 12 16, 19:43:20 »
Szia!
A segítségedet kérném : van egy htc hd pda-m szeretnék windows mobile 6.1 verziot
letölteni rá .légyszives külgdjél nekem linkeket .
elöre is köszi szia

Nem elérhető mobildoktor

• PDA: Samsung GALAXY S I9000+Iphone 3g 16Gb
  • PDA ROM: Mac OS+Android
« Reply #119 Dátum: 2009, 12 17, 05:33:14 »
Szia!
A segítségedet kérném : van egy htc hd pda-m szeretnék windows mobile 6.1 verziot
letölteni rá .légyszives külgdjél nekem linkeket .
elöre is köszi szia

Parancsolj!!

Samsung GALAXY S I9000+Iphone 3g 16GB
Dell XPS M1530

Nem elérhető nrgrsc89

• PDA ROM: wm 6.1
« Reply #120 Dátum: 2010, 01 10, 11:52:17 »
Sziasztok Zsenik!

Most regisztráltam, lévén tegnap sikerült vásárolnom egy HTC Touch HD-t. Az után érdeklődöm, van é köztetek valaki aki tudna nekem segíteni abban, hogyan magyarítsam a kis kütyümet. Illetve abban, hogy magyarítsam e.
Olvasva a fórumot, látom már az sem mindegy ki "főzte" a hozzávalókat, úgyhogy ebben is fogadnék szívesen atyai tanácsokat.

Előre is köszönöm a segítslégeteket.

Nem elérhető Lall

• Navigáció / Navigation: wayteq x820bt
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: I9000XWJM5 + ryanza's lag fix
« Reply #121 Dátum: 2010, 01 10, 21:56:40 »
Sziasztok Zsenik!

Most regisztráltam, lévén tegnap sikerült vásárolnom egy HTC Touch HD-t. Az után érdeklődöm, van é köztetek valaki aki tudna nekem segíteni abban, hogyan magyarítsam a kis kütyümet. Illetve abban, hogy magyarítsam e.
Olvasva a fórumot, látom már az sem mindegy ki "főzte" a hozzávalókat, úgyhogy ebben is fogadnék szívesen atyai tanácsokat.

Előre is köszönöm a segítslégeteket.

Tudni kéne most milyen rom van fent és mit akarsz magyarítani. A manilát egy registry bejegyzés átírásával a HKEY_CURRENT_USER\MUI-ban a "CurLang" értékét át kellene írni Decimal 1033-ról  Decimal: 1038-ra. Ehhez szükséged lesz egy registry buherátorra. A windows magyarítása. Ha wm 6.5 van fent akkor azt nem tudod még magyarítani, ha wm 6.1 akkor a fórumon belül találsz rá megoldást. Ha főzött romot akarsz feltenni én személy szerint kwbr romját ajánlom. Megtalálod itt:

Mielőtt belefogsz a rom frissítésbe olvasd el ezt:

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert a vashoz.

Nem elérhető nrgrsc89

« Reply #122 Dátum: 2010, 01 12, 09:55:53 »
Szép napot!

Köszönöm a választ.
Jelenleg a romverzió (ha jól sejtem) az az indításkor megjelenő jobb alsó sarokban lévő felirat közül a legfelső: R 1.13.25.24
Ha esetleg nem ez az, akkor abban is kérnék segítséget, hogy hogyan tudom kibányászni belőle.
Egyébként amit írtál az nekem teljesen kínai, teljesen amatőr vagyok a témához,  de köszönöm a segítő szándékot. 

Ha van aki segítene nekem abban, hogy az új rom rákerüljön, és még utána is működjön a masina, annak nagyon hálás lennék. Budapesti vagyok és akár el is vinném szívesen a készüléket itt pesten ha mondztok egy helyet és személyt, gondolom ez nem egy nagy melódia egy hozzáértőnek. Nekem persze az, mert nem értek hozzá.

Nem elérhető Wajk

• Support-ER
  • iTT dobhatsz üzit:
« Reply #123 Dátum: 2010, 01 12, 10:58:34 »
Jelenleg a romverzió (ha jól sejtem) az az indításkor megjelenő jobb alsó sarokban lévő felirat közül a legfelső: R 1.13.25.24

nem, az a RADIO rom verziószáma

Nem elérhető nrgrsc89

« Reply #124 Dátum: 2010, 01 13, 08:19:48 »
Hello Mester!

Megtaláltam azt hiszem a rom számát :

Indulásnál ezeket írja ki:

R 1.13.25.24
D 52.65.25.34 U
B 1.56 KWBRS

Ha jól sejtem, akkor ez egy "főzött" rom...

ezek után Hogyan tovább?

Köszönetem.

nem, az a RADIO rom verziószáma