Nekem az lassította nagyon. Letöröltem, azóta semmi baja. Egy próbát megér. Kapcsold ki hátha.
Szerintem is az Advanced Task Killer áll a laggolások hátterében, több helyen olvastam, hogy időnként nagyon be tudja lassítani a rendszert.
Nyugodtan szedd le, mivel teljesen felesleges - az Android rendszer memóriakezelése úgy van megoldva köszönhetően a Linux monolitikus kernelének, hogy szinte sehogy se lehessen azt teljesen felölteni. Főleg igaz ez az olyan nagy RAM kapactiású (512 MB =<) készülékekre, mint az SGS.
Ugyanis ha a rendszer azt érzékeli, hogy kevés az elérhető RAM memória, akkor automatikusan zárolja vagy kilövi azokat az alkalmazásokat, amelyek feleslegesen futnak, illetve amelyek már régóta nem voltak használatban.
A Task Killerek innentől kezdve elveszítik az értelmüket, ráadásul adott esetben még károsak is lehetnek, például ha egy rendszerszintű alkalmazást zárunk be velük. Továbbá az is megeshet, hogy TK-val kilövünk egy programot, de az két másodpercen belül újra megjelenik - ez sem véletlen!