Sajna nem ilyen egyszerű!
Total Commandert ill. Task Managert használtam, de valami miatt mégsem jó. Az elérési utak átírásával elvileg nincsen gond ( legalábbis nem ír sem hibaüzenetet, sem egyéb gondot ) a reg file-okat is sikerül importálni. A következőket csináltam ( a leírás szerint ):
------ AZ SPB Mobile Shell 2.0 (és feletti verziók) áthelyezése telepítés után a Saját tárhely-re magyarított romoknál
A Saját tárhely -be belépve létre kell hozni egy mappát Program Files néven, ha még nincs, mert, ha ide telepítettél, akkor nagy valószínűséggel már van ilyen könyvtár.
Ebbe a mappába kell bemásolni a főkönyvtárban található Program Files mappában helyet foglaló SPB Mobile Shell -mappát, teljes tartalmával.
Következő lépés az eredeti regisztrációs bejegyzések, elérési utak módosítása.
Célszerű Total Commander mobilváltozatának feltelepítése a PDA-ra.
Főkönyvtárban lévő Windows mappába belépve találsz egy StartUp mappát, melyben a SpbMobileShell.lnk filet kell módosítani (Total Commander -> Fájl -> Szerkesztés)
Valami ilyesmit látsz benne megnyitásakor:
60# \Program Files\Spb Mobile Shell\MobileShell.exe
Erre változtasd:
60# \Saját tárhely\Program Files\Spb Mobile Shell\MobileShell.exe
Érdemes kimásolni ezt a szöveget, melynek a menete a következő:
Total Commander-t hasznáva (szerkesztési módban (elvileg abban vagy ha a leírtak szerint haladsz)). Kijelölöd a begépelt \Saját tárhely szövegrészt, utána a Total Commanderben alul látható Szerkesztés (gomb)-ra rányomsz, majd kiválasztod a Másolás lehetőséget.
Ez után a jobb felső sarokban lévő ok -val bezárod a szerkesztést.
Most egy mappával lépj (feljebb) vissza a Windows mappába.
Keresd meg a Start Menu > Programs -> Spb Mobile Shell mappában található kapcsos zárójellel [ ] ellátott .lnk kiterjesztésű fájlokat.
Mellékletként letölthetőek ezek is, és így csak be kell őket másolni a helyükre. SBP_Mobile_Shell_hun.zip
Alapból így néz ki pl. a [Task Manager].lnk :
134# \Program Files\Spb Mobile Shell\MenuLauncher.exe cmd: SOFTWARE \Spb Software House 2\Spb Mobile Shell\Menu\Root\Tools\Task Manager
Most veszed hasznát az elmentett \My Storage szövegrésznek.
Beilleszted a \Program Files\Spb Mobile Shell\... elé és ha jól csináltad így néz most ki a szöveg:
134# \Saját tárhely\Program Files\Spb Mobile Shell\MenuLauncher.exe cmd: SOFTWARE \Spb Software House 2\Spb Mobile Shell\Menu\Root\Tools\Task Manager . Most az ok gomb lenyomásával befejezed a műveletet.
Ezt a műveletsort ,(\Saját tárhely) beiktatást végezd el az összes többi, ebben a mappában található fájllal.
Ezek után egy mappát visszalépve \Windows\Start Menu\Programs mappában megkeresed az Spb Menu.lnk fájlt. Ennél ugyanazt a műveletsort hajtsd végre.
Most már jöhet a regiszterek módosítása.
Mellékelten letöltheted a módosított bejegyzéseket. SPBREG_Hun.zip
Mindegyiket elindítod és elvileg bekerülnek a helyükre, vagy ha mégsem megy, telepíts fel egy regisztri editort, és azzal próbálj importálni.
Én a Task Manager v3.1-et használtam és jól működött. (FdcSoft készíti)
És most jöhet az utolsó mozzanatsor.
Reset, Total Commanderrel törlöd a régi helyéről az Spb Mobile Shell könyvtárat.
Majd a Start/Programok/SPB MobilShell beállításoknál megváltoztatod a Today fül jobb soft billentyűt " SPB Menü"-re.ami a "Készülék lezárása" és "Feladatkezelő között." van. -------------
Ez a z utolsó lépés nem megy, mivel nem csinál semmit az SPB Mobil Shell ikonra.
Amire még gondoltam, hogy elvileg két féle átrakást különböztetett meg a publikáló, az angol romot és a magyart. Nekem ugye elvileg magyar ( BSHI1 ), de mégsem Saját tárhelyet mutat a Sami, hanem My storage-t. Ez is lehet probléma?