2024, 12 19, 04:36:10

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 726511 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Nem: Férfi
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
Re: Android a HD2-re
« Reply #8900 Dátum: 2013, 01 27, 22:38:39 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Régen hd2 tulajdonos voltam de 2 éve váltottam sensation-re.
Viszont akinek eladtam a telót szeretne újabb romot mint a Hyperdroid 5.9-es amivel eladtam neki.
A kérésem az lenne, hogy priviben nad-os jb rom telepítésben segítsetek, mivel ezek nadosak és nem ismerem mit kell tennem, és a hyper.. rom-zip-es telepítős volt.
Melyik romot érdemes feltenni, hozzá kiegészítők pl 4ext link, stb.
A tudástár nem volt teljesen tiszta, és 2 év alatt sok minden kiesett.
Előre is köszi!

Nekem még megvan a tudás. :D
1.5-ös CLK-t dobd fel egy task29 után (erre a hd2 toolkit segítségedre lesz), majd mondjuk a tytung-féle NexusHD2-JellyBean-4.1.2 mehet fel, a helyes particio beállításokkal amiket a CLK már grafikus kezelőfelületén meg tudsz adni (amit a régi nem tudodd ezért clk telepítéskor kellett megadni) és mehet.
Pár segítség ehhez a tudástárban van, vagy googlizz rájuk, ha úgy sem megy, írj nyugodtan.

clkról:
1.5 konkrétan:
toolkit:
betallózod az nhbt és kész

rom:
én anno NAND with DataOnEXT módban telepítettem, ott van a particio kiosztás (285MB system kell)
CLK-ba belépni vlamelyik gombbal kel lbekapcsolás után. szeritnem a windows logo. CLK után nem kell telepíteni CWM-et, mert benen lesz az NHBban az is ha jól emlékszem.

Sok sikert :D

Nem elérhető Babbage

• Navigáció / Navigation: iGO Primo
  • PDA: HTC One
  • PDA ROM: ViperOne 4.0.1
« Reply #8901 Dátum: 2013, 01 27, 22:41:52 »
Sziasztok!
Próbáltam feltenni egy native sd-s romot, fel is ment nehezen, de alig működött benne valami. Mit jelent az hogy native sd? Az sd kártyáról fut a rom?

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #8902 Dátum: 2013, 01 28, 10:00:43 »
1.5-ös CLK-t dobd fel egy task29 után (erre a hd2 toolkit segítségedre lesz), majd monjuk a tytung-féle NexusHD2-JellyBean-4.1.2 mehet fel, a helyes particio beállításokkal amiket a CLK már grafikus kezelőfelületén meg tudsz adni (amit a régi nem tudodd ezért clk telepítéskor kellett megadni) és mehet.
Pár segítség ehhez a tudástárban van, vagy googlizz rájuk, ha úgy sem megy, írj nyugodtan.

clkról:
1.5 konkrétan:
toolkit:

rom:
én anno NAND with DataOnEXT módban telepítettem, ott van a particio kiosztás (285MB system kell)
CLK-ba belépni vlamelyik gombbal kel lbekapcsolás után. szeritnem a windows logo. CLK után nem kell telepíteni CWM-et, mert benen lesz az NHBban az is ha jól emlékszem.

Na, ez egy válasz!  :taps:

Nem elérhető Herold

• PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: JellyBean-CM10 V1.4a [NativeSD]
« Reply #8903 Dátum: 2013, 01 28, 17:00:52 »
Mennyit gyorsítana a telefonon ha a mostani 4 gb os class 4 es kártya helyett egy 16 vagy 32 gb os class 10 es kártyát raknék a telefonba? Valamint az a rom : You are not allowed to view links. Register or Login   gyorsabb mint a 4.0.4? és ugyanúgy megy rajt minden android program ?

Nem elérhető mdream

• Navigáció / Navigation: Transonic
  • PDA: Diamond2
  • PDA ROM: 6.5
« Reply #8904 Dátum: 2013, 01 28, 22:29:48 »
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Fent van egy android+az ext4-es partício stb ahogy megvan írva:)
Egy nagy gondom van és az a videófelvételek....Sd-re menti 3gp formátumban és valami visszanézhetetlenül lassú..Nincs rá megoldás,hogy a belső memóba vegye,majd onnan átpakolgatnám sd-re?Köszi

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
« Reply #8905 Dátum: 2013, 01 28, 22:37:23 »
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Fent van egy android+az ext4-es partício stb ahogy megvan írva:)
Egy nagy gondom van és az a videófelvételek....Sd-re menti 3gp formátumban és valami visszanézhetetlenül lassú..Nincs rá megoldás,hogy a belső memóba vegye,majd onnan átpakolgatnám sd-re?Köszi

Nincs

Nem elérhető nervy

« Reply #8906 Dátum: 2013, 01 29, 15:29:22 »

szia

hd2-ről beszélünk? vagy a neved alatt szereplő diamond2?
milyen videólejátszóval nézed?
bár a felvett videók visszajátszáskor nálam még a beépitett playerrel sem szoktak lassúak lenni :S

Nem elérhető mdream

• Navigáció / Navigation: Transonic
  • PDA: Diamond2
  • PDA ROM: 6.5
« Reply #8907 Dátum: 2013, 01 30, 10:58:40 »
Hd2-őm van már,csak nem írtam még át a profilomban:)
Valószínű akkor lassú lehet az sd kártyám,nem tudok mire gondolni,normális sebesség csak 320x200as felvételnél van,minden más pl 800x480 nál akadozik.
De ez ugyanígy volt win6.5 nél is,csak ott megoldottam,hogy belső memóriába vettem majd átmásoltam sd-re.Itt nem tudom megoldani.
Mégegy kérdésem lenne:
Igo Primo-t feltelepítettem , de ha voice vagy skin vagy bármit felmásolok hozzá nem látja a Primo.Az ext4-re telepíti a Primo-t is az android?Oda kellene másolnom a cuccokat?Nem jövök rá :)
Igazábol csak annyit szeretnék,hogy a sebességmérő kamerákat mondja be magyarul...

Nem elérhető nelzon83

• Navigáció / Navigation: Navi
  • PDA: Samsung Galaxy Note
  • PDA ROM: Android 2.3.6(most teszek újat)
« Reply #8908 Dátum: 2013, 01 30, 11:47:44 »
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Van egy HD2-je havernak amit kintről hozott be. Magyar nyelv nincs benne és Win fut rajta. Szeretnénk felrakni Adnroidot rá, csak a majdnem 9000 hozzászólásból kinézni, hogy mit-merre kell csinálni, letölteni kicsit nehézkes. Egy linknek vagy privátban egy rövid útmutatónak nagyon örülnék! THX

Nem elérhető vertex

« Reply #8909 Dátum: 2013, 01 30, 12:38:59 »
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Van egy HD2-je havernak amit kintről hozott be. Magyar nyelv nincs benne és Win fut rajta. Szeretnénk felrakni Adnroidot rá, csak a majdnem 9000 hozzászólásból kinézni, hogy mit-merre kell csinálni, letölteni kicsit nehézkes. Egy linknek vagy privátban egy rövid útmutatónak nagyon örülnék! THX

Itt minden lényeges alapvető dolgot megtalálsz egy helyen!

Nem elérhető nelzon83

« Reply #8910 Dátum: 2013, 01 30, 16:50:33 »
Itt minden lényeges alapvető dolgot megtalálsz egy helyen!

Már nézem is! köszi!

Nem elérhető vertex

« Reply #8911 Dátum: 2013, 01 30, 20:53:34 »
Már nézem is! köszi!

Nincs mit!  :)

Nem elérhető nelzon83

« Reply #8912 Dátum: 2013, 01 31, 11:04:02 »
Nincs mit!  :)

Párszor végig kell olvasni, mert összetettebb mint egy sima android frissítés, de menni fog azért. Még egy kérdés: NexusHD2-JellyBean-CM10_V1.3a.zip Ez mehet rá egyből ha most win megy rajta? Persze a leírtaknak megfelelő módon végig csinálva... Köszi

Nem elérhető KRM

• PFC Fan
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: Euphoria OS
« Reply #8913 Dátum: 2013, 01 31, 13:09:03 »
Sziasztok! Ma mentem be a telómért a szervizbe, 2 hete vittem be, mondta a srác h 5-ért cserélik ki a kilazult usb csatlakozót, most meg visszaadta, hogy nem csak az usb a baja hanem más is, ezért nem csináltak vele semmit mert ha megcsinálják akkor nem biztos hogy sokáig bírja még utána így garanciát sem vállalnak rá. Nem tudom a csatlakozón kívül még mi lehet vele, amikor még működött utoljára, csak már 4% akkuval vittem be azóta meg lemerült, de azt csak észrevették.
Szerintetek próbáljam meg máshol is, hátha tudnak vele kezdeni valamit? Csak mert másfél éves és májusban vettem, úgy hogy telefonáláson kívül másra nem is használta az elődöm.
Már néztem külső akku töltőt is, csak hát ahhoz ki kell kapcsolni mindig, aksi kiszed visszatesz...
Ötletek?

Nem elérhető Raulka

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA ROM: Duttys™ HD2 3.16 WWE 5.2.23163.5.3.14 Legacy Cont. - Radio: 2.15.50.14
« Reply #8914 Dátum: 2013, 02 01, 22:09:35 »
1.5-ös CLK-t dobd fel egy task29 után (erre a hd2 toolkit segítségedre lesz), majd mondjuk a tytung-féle NexusHD2-JellyBean-4.1.2 mehet fel, a helyes particio beállításokkal amiket a CLK már grafikus kezelőfelületén meg tudsz adni (amit a régi nem tudodd ezért clk telepítéskor kellett megadni) és mehet.

clkról:
1.5 konkrétan:
toolkit:

rom:

Szia!

A fenti leírás szerint megcsináltam mindent.? Task29, CLK1.5,  SD kártyán egy Fat32 és egy EXT4 partíció, mindkettő primary, mindkettő frissen formázva. CWM-ből SD-ről NexusHD2 ROM install Nand with DataOnExt-el. ROM install rendben lefut, aztán újraindítást követően zöld HD2 logó majd fekete képernyő villogó narancssárga LED-del.... Ez normális első boot során, vagy látnom kellene valamit a képernyőn? Már 20 perce nézegetem... :(
Help me pls!  :'(

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
« Reply #8915 Dátum: 2013, 02 01, 23:05:03 »
Szia!

A fenti leírás szerint megcsináltam mindent.? Task29, CLK1.5,  SD kártyán egy Fat32 és egy EXT4 partíció, mindkettő primary, mindkettő frissen formázva. CWM-ből SD-ről NexusHD2 ROM install Nand with DataOnExt-el. ROM install rendben lefut, aztán újraindítást követően zöld HD2 logó majd fekete képernyő villogó narancssárga LED-del.... Ez normális első boot során, vagy látnom kellene valamit a képernyőn? Már 20 perce nézegetem... :(
Help me pls!  :'(

villogó leded semmiképp sem kéne látnod, legalábbis szerintem ez nem normális. A particioméretek rendben vannak? SD-EXT mekkora?

Nem elérhető Raulka

• PDA ROM: Duttys™ HD2 3.16 WWE 5.2.23163.5.3.14 Legacy Cont. - Radio: 2.15.50.14
« Reply #8916 Dátum: 2013, 02 01, 23:18:03 »
villogó leded semmiképp sem kéne látnod, legalábbis szerintem ez nem normális. A particioméretek rendben vannak? SD-EXT mekkora?
Na most újraformáztam az SD-t és előről minden. Az SD-EXT-et CWM-ben csináltam 1024MB-ra, ami létrehozott egy ext3-as primary partíciót. ROM install utáni első boot: fekete kép, de már NEM villog narancssárgán a LED..??
újraindítás előtt még kiírt egy olyat, hogy állítsam SD-re a boot-ot. Ezt nem csak NativeSD esetén kell használni? NAND+DataOnExt esetén mizu ezzel?

Nem elérhető Raulka

« Reply #8917 Dátum: 2013, 02 01, 23:30:34 »
Lehet a system partíciót kellene növelnem? Fullra telepítettem az általad is javasolt ROM-ot. Mekkora legyen a system partíció és a cache? Na és ezt a toolkitben hogyan állítsam át clk esetén? állítás után újra telepítés?
Bocsi a tudatlanságomért, de először csinálom, korábban csak winmo-kat flasheltem...

Nem elérhető Raulka

« Reply #8918 Dátum: 2013, 02 02, 00:11:21 »

Yess, működik! Jól leírtál Te mindent, csak átsiklottam a lényeg felett. Az 1.5-ös CLK-ban szépen beállítottam a partíció méreteket és egyből tudja a dolgát a kis droidkám  :ok:

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
« Reply #8919 Dátum: 2013, 02 02, 00:48:25 »
Yess, működik! Jól leírtál Te mindent, csak átsiklottam a lényeg felett. Az 1.5-ös CLK-ban szépen beállítottam a partíció méreteket és egyből tudja a dolgát a kis droidkám  :ok:

Mire ideértem, megoldottad. Örülök, hogy sikerült.

Nem elérhető Charles

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: HTC HD2 Leo
  • PDA ROM: NexusHD2-ICS-CM9-HWA_V2.8, Radio: 2.15.50.14
« Reply #8920 Dátum: 2013, 02 07, 17:23:45 »
 Sziasztok!
Egy hete vettem egy HD2-t és winmó volt rajta. Nekiláttam feltenni az androidot, felraktam a HSPL-t utána a DFT_LEO_MAGLDR 113 és végül a Clockworkmod Recovery_250M13-at majd kártyaolvasóval felmásoltam a NexusHD2-JellyBean-CM10_V1.1.zip nevű romot a mem karira. Recovery-ben kikerestem a .zip fájlt és elindítottam a telepítést. A telepítő menetközben kérdezett tőlem nand, native sd meg az ext partícióról de nekem nem sok fogalmam van az utóbbi kettőről. Rányomtam a nand-ra és felment a rom. Indítás után ha használni akartam valamit, akkor szinte mindenre azt írta, hogy az alkalmazás leállt. Olvastam már az ext partícióról, de nem igazán értem hogy hogyan kéne megcsinálni, és milyen célt szolgál. Valaki megírná nekem, hogy elrontottam-e valamit a telepítés során és ha igen akkor mit? És valaki esetleg szájbarágósan leírná nekem hogy hogyan kell ext partíciót létrehozni?

Nem elérhető nervy

« Reply #8921 Dátum: 2013, 02 07, 23:52:08 »
Sziasztok!
Egy hete vettem egy HD2-t és winmó volt rajta. Nekiláttam feltenni az androidot, felraktam a HSPL-t utána a DFT_LEO_MAGLDR 113 és végül a Clockworkmod Recovery_250M13-at majd kártyaolvasóval felmásoltam a NexusHD2-JellyBean-CM10_V1.1.zip nevű romot a mem karira. Recovery-ben kikerestem a .zip fájlt és elindítottam a telepítést. A telepítő menetközben kérdezett tőlem nand, native sd meg az ext partícióról de nekem nem sok fogalmam van az utóbbi kettőről. Rányomtam a nand-ra és felment a rom. Indítás után ha használni akartam valamit, akkor szinte mindenre azt írta, hogy az alkalmazás leállt. Olvastam már az ext partícióról, de nem igazán értem hogy hogyan kéne megcsinálni, és milyen célt szolgál. Valaki megírná nekem, hogy elrontottam-e valamit a telepítés során és ha igen akkor mit? És valaki esetleg szájbarágósan leírná nekem hogy hogyan kell ext partíciót létrehozni?

ha pontosan úgy csináltad ahogy leirtad akkor mennie kellene.
esetleg segithet a recoveryben található fix permissions menupont. elinditod majd telefon újraindit.

azt mondjuk nem értem h miért az 1.1-et tetted fel amikor már 1.3a-nál jár.
ext partició létrehozása: belépsz recovery-be / advandced / particion sd card / megadod mekkora ext-et szeretnél
ext partició arra szolgál hogy kevés a hd2 memóriája ahová a romot és az appokat is telepiti, és ezt tudja kibőviteni az ext.
nativesd pedig teljes egészében ext-re telepiti a romot és az appokat , de ehhez gyors - legalább class6-os sd szükséges
rövidentömören

Nem elérhető tombi

• PFC Fan
  • PDA ROM: 2.3.7
« Reply #8922 Dátum: 2013, 02 08, 12:53:46 »
Sziasztok!

Telepítettem anno android 2.3.5 -t a hd2-re, szeretném cserélni egy olyanra mint a htc desire hd-m 2.3.5 sense 3.0 versiója. Azonban már teljesen kiesett mit kell tennem. Újra kellene mindent telepítgetni, vagy elég valahogyan kicserélnem a ZIP fájlt? Ha az utóbbi, akkor hogyan kezdjek neki? sajnos a vin7 nem látja azusb-n keresztül a készüléket, erre van ötletetek? Esetleg vállal valaki közületetk ilyen telepítést? Köszönöm előre a segítségeteket!
Üdv tombi

Nem elérhető pecsenye88

• Nem: Nő
  • PDA: HTC3300
  • PDA ROM: wm 5.1 Artemis
« Reply #8923 Dátum: 2013, 02 08, 14:20:47 »
Eladó gametel bluetooth-os gamepad!

Használható: Android, Windows Phone, IOS, PC, Mac

Novemberben érkezett angliából, itthon nem nagyon láttam. Tökéletesen működik, semmi sérülés nincs rajta!

Kép:

Hivatalos weblap:

Ára:
10.000

Nem elérhető piko888

« Reply #8924 Dátum: 2013, 02 08, 17:32:41 »
Sziasztok!

Nektek melyik főzött ROM jött be, mert én akárhányat rakok fel az pár nap után megadja magát. Elsőre csak nem tudok hívást fogadni, másnap pedig újraindul és mintha telepíteni akarná a ROM-ot, de persze nem csinál semmit.
Mit csináljak? Felraktam egy régebbi ROM-ot azzal pedig ezt a hibaüzenetet kapom : process com android.phone has stopped unexpectedly, nem tudok semmit se csinálni, mert egyfolytában felugrik.
Ötletek?
Eőre is köszi,

Üdv, Piko