2024, 12 24, 20:45:32

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 726977 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
Re: Android a HD2-re
« Reply #8575 Dátum: 2012, 09 03, 15:29:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Melyik app-el tudnám a rendszerbeállításaimat, a főképernyők parancsikonjait, tehát a teljes testreszabást egy-az-egyben átmenteni egy teljesen azonos telepítésű LEO-ra? A MyBackup pro-val nem sikerült (átmentek az alkalmazások, telszámok, történet, sms, minden, de a fentiek sajna nem)

titánium backup szerintem ami neked kell ilyen esetre

Nem elérhető baani59

• PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: G920FXXU3COI9 - Stock 5.1.1
« Reply #8576 Dátum: 2012, 09 05, 20:35:03 »
Hát nem túl nagy itt a pezsgés...

De itt egy jó hír azoknak,akik még kitartottak a HD2 mellett és a mindennapokban is használható telefonra vágynak, ICS-ben és egyidejűleg CM9-ben gondolkodva.

Tytung új ROM-jával (NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)),

melyet , ha megspékelünk securect kernel módosításával (You are not allowed to view links. Register or Login)

és az INT2EXT+ scriptet használjuk a belső memória bővítéséhez az SD-re (You are not allowed to view links. Register or Login),

akkor a telefon új életet nyer. Aki nem hiszi járjon utána....  ;)

Itt egy útmutató a nem túl járatosaknak, hátha segít valakinek:

Próbáltad már a 2.7-es verziót?

Nem elérhető ban_dino

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HP 2210, HP 4700, samsung i780, HD2+HD2, Desire S, Note 2
  • PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8577 Dátum: 2012, 09 05, 23:12:45 »
Próbáltad már a 2.7-es verziót?

Mar az van fenn. 2.6-hoz kepest en nem erzekelek semmi kulonbseget.
Viszont a 2.6 sokkal stabilabb mobilnet kapcsolatot biztositott, mint az elozp verziok. A korabbiaknal mindig gond volt a 3G-vel wifi hasznalat utan es ezt nem tudta megoldani a wifi fixier progi sem. Most mar ez stabil.

Nem elérhető baani59

« Reply #8578 Dátum: 2012, 09 06, 07:56:08 »
Mar az van fenn. 2.6-hoz kepest en nem erzekelek semmi kulonbseget.
Viszont a 2.6 sokkal stabilabb mobilnet kapcsolatot biztositott, mint az elozp verziok. A korabbiaknal mindig gond volt a 3G-vel wifi hasznalat utan es ezt nem tudta megoldani a wifi fixier progi sem. Most mar ez stabil.

Én is ezt tapasztaltam. A 2.5-nél gyakran leszakadt a mobilnetről.
Ha a 2.7 + securcrt kernel + ext2sd+  felmegy facory reset nélkül, én is belevágok.
Felmegy?

Nem elérhető ban_dino

• PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8579 Dátum: 2012, 09 06, 11:39:43 »
Én is ezt tapasztaltam. A 2.5-nél gyakran leszakadt a mobilnetről.
Ha a 2.7 + securcrt kernel + ext2sd+  felmegy facory reset nélkül, én is belevágok.
Felmegy?

Nekem a  2.7 és INT2EXT+  gond nélkül felment update-tel, a legújabb securcrt kernelt viszont nem tettem fel utána két okból. A 2.7 ROM tytung 3.4-s kernelével nálam jól fut, másrészt az augusztus 15. utáni securcrt kernellel kapcsolatban kisebb-nagyobb gondokról írnak (nem mindenkinél) és szerintem ezt már nem fogja korrigálni, mert egy másik, igencsak ígéretesnek tűnő projectbe fogott:

Nem elérhető baani59

« Reply #8580 Dátum: 2012, 09 06, 19:27:55 »

Nekem a  2.7 és INT2EXT+  gond nélkül felment update-tel, a legújabb securcrt kernelt viszont nem tettem fel utána két okból. A 2.7 ROM tytung 3.4-s kernelével nálam jól fut, másrészt az augusztus 15. utáni securcrt kernellel kapcsolatban kisebb-nagyobb gondokról írnak (nem mindenkinél) és szerintem ezt már nem fogja korrigálni, mert egy másik, igencsak ígéretesnek tűnő projectbe fogott:

Ez egy szuper ötlet. Én is Class 10-es kártyát használok. :taps:
Mindig azt gondoltam, a Nand gyorsabb, mint az SD.

Állítólag Jelly Bean is gyorsabb rendszer, plusz még a gyorsabb R/W műveletek - már alig várom.

Nem elérhető baani59

« Reply #8581 Dátum: 2012, 09 06, 23:25:42 »
Ezeknek a Leoknak lelke van...

Sehogy sem sikerült feltenni a 2.7-et kombinálva valami ap2sd scripttel.
Próbáltam az EXT2SD+ -t, a Link2Sd-t, az ap2sd++.

Visszament a 2.6+securecrt kernel+EXT2SD+

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8582 Dátum: 2012, 09 07, 08:46:28 »
Eleg furcsa, hogy nem ment...persze a lelek kifurkeszhetetlen :P

INT2EXT+ script hasznalata eseten igy nez ki a frissites - elvileg (nalam mukodott):
CWM-ben felrakod a ROM-ot, utana kozvetlenul, ujrainditas nelkul a scriptet, majd reboot es kesz az egesz.

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #8583 Dátum: 2012, 09 07, 09:25:42 »
Eleg furcsa, hogy nem ment...persze a lelek kifurkeszhetetlen :P

INT2EXT+ script hasznalata eseten igy nez ki a frissites - elvileg (nalam mukodott):
CWM-ben felrakod a ROM-ot, utana kozvetlenul, ujrainditas nelkul a scriptet, majd reboot es kesz az egesz.

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2

hmmm. én ezt találtam:
2.6) Boot into ClockworkMod and choose "install zip from sd-card > choose zip file from sd-card". Then navigate to the ROM file and install it.

After it's finished let the phone boot up until it asks for a PIN. Then just hold the power button and click on "Shutdown".

2.7) Restart into ClockworkMod again and install the latest kernel. At the moment the latest kernel is already included in the ROM so you don't have to do it. But maybe there will be an update later. Install it the same way like the ROM itself.

Reboot again. But instead of entering the PIN: Shutdown -> ClockworkMod again.

2.8) Install the INT2EXT+ Script and even though the instructions say to not do it: FIX PERMISSIONS [ClockworkMod > advanced > fix permissions]. It won't hurt anything but often fixes errors (like low-sound) if they are existent.

Azaz az én angol fordításom szerint, ha felment a rom, és újraindúlt a készülék, utána újraindít, és ha van frisebb kernel, akkor feltelepíthető az is (jelenleg ez benne van a romban), majd a következő újraindításnál felrakható ez a internal to external+ script.

Esetelg próbáld meg így, hogy nem közvetlenül rom telepítés után rakod fel.

Én csak az alap romot raktam fel. ez az enyémen megy (az én Leom is szokott válogatni :D  )

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8584 Dátum: 2012, 09 07, 18:22:02 »
hmmm. én ezt találtam:
.......
Azaz az én angol fordításom szerint.......

Akkor azt is biztos olvastad, hogy a bejegyzes ezzel indul:

Okay, so let's start from scratch.

Amivel pedig folytatodik az nem a ROM update-re vonatkozik, hanem a szuz telepitesere.

A fix permission-t persze meg lehet probalni update-nel is , ha nem megy - jobb hijan - es neha meg jot is tesz.

Nem elérhető baani59

« Reply #8585 Dátum: 2012, 09 09, 13:09:46 »
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal.   :taps:

Valamit lépnem kell, mert most valamiért a 2.6-os NexusHD2 sem 100%-os.
Jobban izgat azonban a Nativ SD-és Paranoid Android.    ;)

Nem elérhető Ricsyke93

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: HTC HD 2 LEO
  • PDA ROM: Sense of Eclipse 3.50 by Daekin
« Reply #8586 Dátum: 2012, 09 09, 18:15:52 »
Sziasztok!
A múlt héten droidr váltottam, csak amióta fent van az új rom nagyon halk minden a telefonon. Tudnátok segíteni hogyan húzhatom fel a hangerőt? Sense of Eclipse 3.51-es romom van.
Köszi előre is

Nem elérhető belkin

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: Artemis 41.0 WWE
« Reply #8587 Dátum: 2012, 09 09, 19:15:07 »
segítsetek please,

NAND androidot szeretnék feltenni, csak az fusson.
amit idáig csináltam:
HSPL fenn van
Task29 formázás megtörtént
MAGLDR fenn van
ClockworkMod Recovery installálása meg van,
újranindítás MAGLDR módban, kiválaszva a AD Recovery: ClockworkMod Recovery indítása lépést követően
azt írja:
Load Done!
123456
Go Go Go
és ott áll nem megy eszerűen tovább, Recovery módnak most kellene bejönnie h továbblépjek, de nem..:(
Mit csinálok rosszul?

Nem elérhető ban_dino

Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8588 Dátum: 2012, 09 09, 22:59:39 »
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal.   :taps:

Valamit lépnem kell, mert most valamiért a 2.6-os NexusHD2 sem 100%-os.
Jobban izgat azonban a Nativ SD-és Paranoid Android.    ;)

Jovanna....::) visszafogtam magam.

Nalam 2.7 tovabbra is stabil, illetve elorelepes, hogy a Skype stabilan fut, meg ha sokat is fogyaszt.

A nativ SD-s tartalom nekem is furja az oldalamat...de eddig meg nem tudtak meggyozni, hogy valtsak, mivel az egyidejuleg tobb ROM futtatas nem izgat, bad block-om meg nem sok van.
Jobban orulnek, ha a camera/camcorder alkalmazast turbozna fel valaki ICS alatt, vagy legalabb a Camera FV-5 ne fagyna ki exponalas utan, mivel GB-hez kepest (WM-rol mar ne is beszeljunk) igen alul teljesit a telefon/pda ezen resze.

Sent from my NexusHD2

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8589 Dátum: 2012, 09 09, 23:12:58 »
Tudnátok segíteni hogyan húzhatom fel a hangerőt? Sense of Eclipse 3.51-es romom van.

Nem ismerem a ROM-ot de itt tobben is hasznaljak. Amig ok ideernek, probald ki, hogy CWR- ben nyomsz egy fix permission-t. Egyreszt a ROM-hoz Eu-s Leon ext4 +valszeg v.milyen, a ROM-ba epitett script kell - masreszt ez egy nepszeru mozzanat lett itt a napokban :))

Sent from my NexusHD2

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8590 Dátum: 2012, 09 09, 23:24:11 »
En csak azt tudom mondani, hogy mindig csuszhat -emberi - porszem a gepezetbe...
Vesd ossze az altaladat elvegzett lepeseket a #8512 -s hozzaszolasban reszletezett linkekben talalhato utmutatokkal. Az eb itt lehet elhantolva. Remelem sikerul kiasnod.

Sent from my NexusHD2

Nem elérhető pappt

• PDA ROM: Hyperdroid
« Reply #8591 Dátum: 2012, 09 10, 06:53:38 »
Sziasztok!

Nálatok az ICS-s, JB-s romoknál nem jelentkezik az a bug, hogy a kimenő hívásoknál bazi nagy a hangerő? Csak a hangerőgomb fel-le nyomása után jó, de ezt minden hívás alatt el kell játszani. Csak cm7-es romoknál nincs ez a bug. Az új romokat így mind bukom. Van erre valami megoldás?

Nem elérhető baani59

« Reply #8592 Dátum: 2012, 09 10, 07:46:45 »
Jovanna....::) visszafogtam magam.

Nalam 2.7 tovabbra is stabil, illetve elorelepes, hogy a Skype stabilan fut, meg ha sokat is fogyaszt.

A nativ SD-s tartalom nekem is furja az oldalamat...de eddig meg nem tudtak meggyozni, hogy valtsak, mivel az egyidejuleg tobb ROM futtatas nem izgat, bad block-om meg nem sok van.
Jobban orulnek, ha a camera/camcorder alkalmazast turbozna fel valaki ICS alatt, vagy legalabb a Camera FV-5 ne fagyna ki exponalas utan, mivel GB-hez kepest (WM-rol mar ne is beszeljunk) igen alul teljesit a telefon/pda ezen resze.

Sent from my NexusHD2

Vasárnap estefelé belevágtam. Az volt az elképzelésem, hogy a Paranoid Android JB bétát teszem fel  NativeSD formában. Az utolsó verzió dual installeres - a Nandos és az SD-és is egy Aroma installerben kiválsztható, csak máshogy kell előkészíteni.

Valahol elvesztettem a fonalat, mert az SD-és ROM telepítésénél valami hibával mindig kiszállt.
- csináltam 2 GB ext4 particiót
- feltettem a ext4recoveryt
- ????  itt van valami gond - hová kell tenni az SD-és Romot és mit kell még átállítani
A Nand-os felment, de nem pakoltam mellé semmilyen app2sd scriptet.
Az alkalmazások visszatöltését csak félig tudta elvégezni, aztán megállt helyhiányra hivatkozva.
Aztán feltettem az INT2EXT+ -t, most van 2 GB helyem, de az app-ok telepítése megáll -24-es hiba kóddal

Meló után újra műsorra kell tűznöm... :hmm:

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #8593 Dátum: 2012, 09 10, 07:59:09 »
Sziasztok!

Nálatok az ICS-s, JB-s romoknál nem jelentkezik az a bug, hogy a kimenő hívásoknál bazi nagy a hangerő? Csak a hangerőgomb fel-le nyomása után jó, de ezt minden hívás alatt el kell játszani. Csak cm7-es romoknál nincs ez a bug. Az új romokat így mind bukom. Van erre valami megoldás?
Szia! Rajtad kivul meg Gyurinak es nekem van ugyanez a hiba itt a forumon. Nincs ra megoldas. Nekem typhoon cm7 van fent a vason. Nem kiserletezgetek mar a cm9-el. Asszem amugy a nexushd2-ben tytung megoldotta ezt a hibat.

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #8594 Dátum: 2012, 09 10, 09:00:56 »
Szia! Rajtad kivul meg Gyurinak es nekem van ugyanez a hiba itt a forumon. Nincs ra megoldas. Nekem typhoon cm7 van fent a vason. Nem kiserletezgetek mar a cm9-el. Asszem amugy a nexushd2-ben tytung megoldotta ezt a hibat.

Ez a hiba jelentkezett anno több winmo-s ROM-nál is, tudtommal azóta sem sikerült az okot megtalálni.  :hmm:

Nem elérhető Ricsyke93

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: HTC HD 2 LEO
  • PDA ROM: Sense of Eclipse 3.50 by Daekin
« Reply #8595 Dátum: 2012, 09 10, 20:55:51 »
Nem ismerem a ROM-ot de itt tobben is hasznaljak. Amig ok ideernek, probald ki, hogy CWR- ben nyomsz egy fix permission-t. Egyreszt a ROM-hoz Eu-s Leon ext4 +valszeg v.milyen, a ROM-ba epitett script kell - masreszt ez egy nepszeru mozzanat lett itt a napokban :))

Sent from my NexusHD2

Aha köszi nekem kínai kicsit ez :D

Nem elérhető ban_dino

Re: Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8596 Dátum: 2012, 09 10, 21:33:50 »
Asszem amugy a nexushd2-ben tytung megoldotta ezt a hibat.

Igy van. A tytung fele nexushd2  ICS 4.0.4 v. 2.6 es 2.7 ROM   biztosan mentes ettol a problematol. A legutolso gingeres nexushd2-ben sem volt ilyen bug.

Sent from my NexusHD2

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8597 Dátum: 2012, 09 10, 22:57:13 »
Vasárnap estefelé belevágtam. Az volt az elképzelésem, hogy a Paranoid Android JB bétát teszem fel  NativeSD formában. Az utolsó verzió dual installeres - a Nandos és az SD-és is egy Aroma installerben kiválsztható, csak máshogy kell előkészíteni.

Valahol elvesztettem a fonalat, mert az SD-és ROM telepítésénél valami hibával mindig kiszállt.
- csináltam 2 GB ext4 particiót
- feltettem a ext4recoveryt
- ????  itt van valami gond - hová kell tenni az SD-és Romot és mit kell még átállítani
A Nand-os felment, de nem pakoltam mellé semmilyen app2sd scriptet.
Az alkalmazások visszatöltését csak félig tudta elvégezni, aztán megállt helyhiányra hivatkozva.
Aztán feltettem az INT2EXT+ -t, most van 2 GB helyem, de az app-ok telepítése megáll -24-es hiba kóddal

Meló után újra műsorra kell tűznöm... :hmm:

A megfelelo 4EXTRecovery-t tetted fel? Ha a NAND-ban mar van recovery, azzal osszeakad a NAND-os verzio.
Az appok telepitesenel a gubancot tobb dolog is okozhatja., pl. nem mukodik a script megfeleloen, nem eleg nagy az ext4 partitio merete

A nativSD-s ROM telepitesehez ezt irja:

1. WP7 and SD users set your SD BOOT directory to the 'Recovery' folder by choosing '10.services' , '1. Bootsettings' , 3. AD SD Dir in the Magldr menu.
2. Boot into (NAND or SD) 4EXT recovery.
3. Flash the ROM.zip package and follow instructions
4. Set your SD BOOT directory to the 'NativeSD' folder after flashing the ROM (see step 1)
5. Boot into the ROM and have fun..

Ez alapjan csak flashelni kell a 4ext recovery-ben a megfelelo ROM-ot es az a folyamat során a "megfelelo helyre " kerul az SD kartya ext4 partitio-jan, azaz nem neked kell oda helyezned.

Az XDA-s leiras alapjan  ugy tunik, a mar letezo NAND ROM-unk melle is gond nelkul felteheto ez a rendszer, - ha van ext4 particiónk az SD-n - csak a mar letezo NAND-os recovery melle telepiteni kell a 4ext recovery SD-s verziojat, majd utana ez utobbiba belepve telepitheto a nativSD-s ROM az ext4 partitiora, ha ott meg van elegendo helyunk.
Mar csak egy class 10-s kartya kellene a jelenlegi class 4 helyett....de neked az van, hajra ! :ok:

Nem elérhető pappt

• PDA ROM: Hyperdroid
Re: Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8598 Dátum: 2012, 09 11, 06:49:52 »

Igy van. A tytung fele nexushd2  ICS 4.0.4 v. 2.6 es 2.7 ROM   biztosan mentes ettol a problematol. A legutolso gingeres nexushd2-ben sem volt ilyen bug.

Sent from my NexusHD2
Emlékeim szerint ezek is ugyanolyan bug-osak voltak nálam, valamelyiket tuti kipróbáltam. De akkor felrakom újra, kap egy esélyt.
A GB-s romja az biztos jó, mivel az összes GB-s rom jó ebből a szempontból...

Nem elérhető baani59

« Reply #8599 Dátum: 2012, 09 11, 14:29:00 »
A megfelelo 4EXTRecovery-t tetted fel? Ha a NAND-ban mar van recovery, azzal osszeakad a NAND-os verzio.
Az appok telepitesenel a gubancot tobb dolog is okozhatja., pl. nem mukodik a script megfeleloen, nem eleg nagy az ext4 partitio merete

A nativSD-s ROM telepitesehez ezt irja:

1. WP7 and SD users set your SD BOOT directory to the 'Recovery' folder by choosing '10.services' , '1. Bootsettings' , 3. AD SD Dir in the Magldr menu.
2. Boot into (NAND or SD) 4EXT recovery.
3. Flash the ROM.zip package and follow instructions
4. Set your SD BOOT directory to the 'NativeSD' folder after flashing the ROM (see step 1)
5. Boot into the ROM and have fun..

Ez alapjan csak flashelni kell a 4ext recovery-ben a megfelelo ROM-ot es az a folyamat során a "megfelelo helyre " kerul az SD kartya ext4 partitio-jan, azaz nem neked kell oda helyezned.

Az XDA-s leiras alapjan  ugy tunik, a mar letezo NAND ROM-unk melle is gond nelkul felteheto ez a rendszer, - ha van ext4 particiónk az SD-n - csak a mar letezo NAND-os recovery melle telepiteni kell a 4ext recovery SD-s verziojat, majd utana ez utobbiba belepve telepitheto a nativSD-s ROM az ext4 partitiora, ha ott meg van elegendo helyunk.
Mar csak egy class 10-s kartya kellene a jelenlegi class 4 helyett....de neked az van, hajra ! :ok:

A ROM weboldalán igyekszenek mindenféle júzernak infót adni, így elég komplex a dolog.

Én végül eszerint jártam el:

Step by step installation guide for nativesd method by securecrt

people who does not understand the installation method of native sd please follow these steps   :olvass:

create ext 4 partition of minimum 512mb
1.unzip the recovery zip file from this link (You are not allowed to view links. Register or Login) copy zimage & intrid file from recovery and paste these files on root of your sd card
2.go to magldr menu and 2 nd option (ad sd) then press call button
3.then it will take you to recovery mode
4.flash the rom(paranoid 1.99 or 2)
5.after that your sd card will have folder called nativesd click on folder inside there will be one more folder pa
6.copy zimage & intrid files
7. before that delete the zimage & intrid files of recovery from root of your sd card
8.paste the zimage & intrid files of pa
9.reboot

És most megy...

Gyűjtöm a tapasztalatokat.