Bocs, hogy így személy szerint neked címezve rád, és esetleg a segíteni hajlandó többi profira zúdítottam a nyűgjeimet, de úgy szeretném már végre tuttira összehozni a HD2-met, és ígérem, ha ebből a katyvaszból kirángattok, és a ködből kisüt a nap, csinálok egy olyan szájbarágós szamárvezetőt, hogy a sok magamfajta hülyegyerek máskor is ki tudja hozni a LEO-jából a legtöbbet!
Előre is köszi!
Huuuh. Túúúúl sok kérdés, gond van az alapokkal. Próbálok válaszolni, de nem sorrendben. Elnezest masoktol, ha hosszu lesz.
Tehát indulásnak (ha nem gond az angol):
1.
Flashing Your First HD2 NAND Android Rom
You are not allowed to view links.
Register or
Login2.
Flashing Your First HD2 Clockwork Mod Android Rom
Register or
Login"- A szűz telefonra semmit nem tudok telepíteni, mert rögtön azt írja, hogy nincsen elég hely… Szóval mit b*tam el csúnyán?"
Nem mukodik a memoria bovito script, valami gond van az ext4 partitioddal.
"- honnan tudom, hogy az SD-n kialakított partíciót szakszerűen használja-e a teló?"
Onnan, hogy gond nékül telepul bármilyen uj apk, illetve ha Titanium backup-pal ranezel, akkor - a Te esetedben, ha a korabbi linket kovetted - azt latod, hogy Internal: 2 GB koruli a fenti beallitasokkal.
"- az appoknak kialakítható tárhely az SD-n az egy másik dolog, vagy ez pont az lenne? Tehát ez a 2 GB a telefon gyorsításához van, mint rendszermemória (ebbe ír-olvas működés közben), vagy pont erre kerülnének az alapból a telefonra települő appok? (Jó, mi, na ilyen szinten nem vagyok képbe, szvsz ezzel nem vagyok egyedül )"
Nincs olyan, hogy "telefon gyorsitas". Csak lassitas....azaltal, hogy a script olyan teruleteket rak ki az SD-re, amik normalisan a telefon belso memoriajaban vannak, ha ez elegendoen nagy. Ez a lenyege a scriptnek.
"- a CWM-ben van egy menüpont, az SD particionálás, akkor minek a scriptelés, vagy pont ennek a funkciónak lesz ez a script a motorja? "
A CWM opcio csak az ext partitio hozza letre, a script az, ami kihasznalja/hasznalja ezt, az ext partitiora "teszi" azokat a mappakat, amiknek a telefon belso memoriajaban lenne a helyuk (ha az kelloen nagy lenne).
"- A Beállítások-tárhely menübe beletekintve ezt látom: Belső tárhely: zöld csík, alatta: összes hely: 0,00B, Alkalmazások: 42,48MB most akkor mi van???"
Aktualisan nem tudsz programokat telepiteni, mert tele van a telefon belso memoriaja. Azaz aktualisan nem mukodik az ext partitio es/vagy a script.
"- A szűz telefonra semmit nem tudok telepíteni, mert rögtön azt írja, hogy nincsen elég hely… Szóval mit b*tam el csúnyán?"
A valasz egyezik az elozovel.
" * a kártya végén kialakítottam pontosan 2048 MB üres helyet. Mikor megnyitottam a Create menüpontot, már 2048,51 MB volt látható. Én ezt visszavettem 2048-ra, és azt gyártottam EXT4-re, vajon jól csináltam-e? Vagy mennyire lényeg a pontos méret itt?"
Nem lenyeges a pontos meret. Lehet nagyobb, kisebb, nem szamit.
" * miután nyomtam neki egy Apply-t kb. 15mp alatt végrehajtotta a műveletet meglepetésemre. A másik meglepi akkor ért, amikor a nagy partícióra fel akartam másolni a fájlokat, de nem látta sem a Win intéző, sem a Total Com. Akkor lett látható, amikor a Win lemezkezelőben újra betűjelet adtam neki. Ekkor már látható volt, viszont kiderült, hogy minden fájlom megmaradt az SD kártyán! (viszont az EXT4 partíció szvsz létrejött, mivel kisebb lett a mérete a kártyának). Ez hogy lehetséges?"
Gubanc van a formazassal.....nem OK. Nem lenne szabad megmaradnia semminek.
Emellett , mivel nem osztotal ki neki betujelet, a file masolasi problema sajnos elofordulhat. Tudom, igy szerepel az eredeti angol leirasban (hogy ne adj meg semmilyen betu kiosztast a partitionak) , de ezzel nekem is gondom volt, mert nekem sem akart ezutan az SD FAT 32 reszere telepiteni semmit. De ha igy jarsz (jartal...), akkor ne a Win alatt, hanem a partitionalo programban ossz ki neki "betut", ez szamithat.
"Meglepetésemre letörölte a MAGLDR-t (azt hittem eddig, hogy csak a ROM-ot tisztítja), úgyhogy MAGLDR újra. Majd CWM (v3.0.0.5-) namost a másik HD2-mön a CWM nem sárga, hanem kék, a verziója v5.0.2.6, és a neve: CWM-based Recovery, nem tudom, honnan kerítettem vagy két hónapja, ez most jobb, rosszabb, miféle?"
Elvileg nincs sok jelentosege - jelen esetben - , hogy melyik CWR van fent, nekem - lustasagbol - 3.0.2.4 van fenn, nem a legujabb, azzal is megy - HA MEGFELELO a partitio merete.
A ROM keszitoje mindig megadja, hogy LEGALABB mekkora partitiora van szukseg. Ez arra az esetre vonatkozik, ha nincs bad blockod. Ezert erdemes valamivel nagyobbra valasztani azt. Nekem jelenleg 190 van megadva, de ez keszulek fuggo. Egy "szetromolt" HD2-nel joval tobb is lehet.
Es a lenyeg - ahogy azt a valaszom kezdeten linkelt szamarvezeto is tartalmazza -, hogyan tudod megvaltoztatni a partitio meretet -->:
NOTE: If the Rom demands a different size CWM then you can download any of the attached sizes, then extract the contents and edit the flash.cfg file with Notepad. Change the sizes on the following lines depending on what you need:
system ya ***M (partition size)
cache ya **M (cache size)
"rettenetesen nehezen találtam a neten CWM-et "
Ez biztosan jo.... --> You are not allowed to view links.
Register or
Login"aztán nagy nehezen találtam PC alól indíthatót, viszont rögtön 3 félét: 150-250, és 400MB-osat. Én ezt nem értem, hogy itt mire utalnak ezek a méretek, de minden esetre a 250MB-osat tettem fel, mert Tarsy is erről írt az oldalán. Vajon jól tettem?"
Ennel a ROM-nal elvileg feleslegesen nagyot valasztottal. Lsd az elozo elotti valaszt!
"Folyt. köv: az SD gyökérbe betettem a ROM-ot, és a CronMod-INT2EXT+_signed.zip scriptet. Viszont az általad linkelt XDA írásból nem tudtam kihámozni, hogy melyik fájlt kellett volna letölteni a kernel módosításhoz, úgyhogy ez még várat magára, ha megírod, mit kell letöltenem… Vagyis kérlek küldj egy linket ehhez!"
Itt talalod a kernel mod telepitesehez szukseges file-t:
Register or
LoginAz ICSt tedd fel, ne az ICS/Jelly-t.
Remelem boldogulsz...lsd jhonny.dirteen hozzaszolasat, neki (is) bejott, nem csak nekem. Hajra!