2024, 12 25, 10:15:41

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 726993 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ban_dino

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HP 2210, HP 4700, samsung i780, HD2+HD2, Desire S, Note 2
  • PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8525 Dátum: 2012, 08 21, 21:27:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez mind nagyon szépen, és jól hangzik, de vajon mennyit tesztelték, te feltetted, próbáltad?

Igen, fenn van, ezt hasznalom jelenleg. Elotte az Alex-V scripttel ment a 2.5-s ROM verzio.
Azt kell mondjam, mind a securect fele kernel modositas, mind az "uj" script jelentosen javitott a lag-gelesen, igy a hasznalhatosagon.
A GB ROM-ok meg gyorsabbak, de a fenti felallassal vigan hasznalhato az ICS  is.

Sent from my NexusHD2 using Tapatalk 2

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
Re: Android a HD2-re
« Reply #8526 Dátum: 2012, 08 22, 10:18:35 »
Kipróbálnám ezt a google voice izét de nem elérhető a készülékemre a marketen. Ti hogy álltok ezzel?

Nem elérhető ban_dino

• PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8527 Dátum: 2012, 08 22, 12:42:55 »
Kipróbálnám ezt a google voice izét de nem elérhető a készülékemre a marketen. Ti hogy álltok ezzel?

ICS alatt működik.
Elvileg GB alatt is mennie kellene... ( --> To operate the service on phones
running Android 2.2 or later, users should see a microphone icon on the Google
Search widget on the home screen.)

Direct linkkel sem megy?

Nem elérhető galaxoh

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Galaxy S1
  • PDA ROM: RemICS
« Reply #8528 Dátum: 2012, 08 22, 15:44:02 »
ezt probalta mar valaki? Allitolag minden jol müködik mar

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #8529 Dátum: 2012, 08 22, 22:12:33 »
ICS alatt működik.
Elvileg GB alatt is mennie kellene... ( --> To operate the service on phones
running Android 2.2 or later, users should see a microphone icon on the Google
Search widget on the home screen.)

Direct linkkel sem megy?

Nem megy sehogy sem. Elvileg nem egyszerre adták ki minden készülékre, próbáltam már ezt-azt de nem akarja az igazságot. A telefonom neve play-en HTC HTC Desire. Ez számíthat valamit?

Nem elérhető gallrobert

• PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: PARANOIDANDROID HD2 v1.5b
« Reply #8530 Dátum: 2012, 08 22, 22:22:32 »
ezt probalta mar valaki? Allitolag minden jol müködik mar

Én ezt barkácsoltam fel tegnap este: You are not allowed to view links. Register or Login
Eddig korrekt, de ha valaki tudd valami rejtett hibát ne tartsa magába...:)

Amúgy lassan kiválasztom a telefon utódját...:( Van esetleg valakinek javaslata, hogy mit érdemes egy ilyen mestermű után vásárolni. Ne legyen drága, és ha már android, akkor lehessen romolgatni mint a Leót...:)

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #8531 Dátum: 2012, 08 22, 22:33:28 »
Én ezt barkácsoltam fel tegnap este: You are not allowed to view links. Register or Login
Eddig korrekt, de ha valaki tudd valami rejtett hibát ne tartsa magába...:)

Amúgy lassan kiválasztom a telefon utódját...:( Van esetleg valakinek javaslata, hogy mit érdemes egy ilyen mestermű után vásárolni. Ne legyen drága, és ha már android, akkor lehessen romolgatni mint a Leót...:)

Sensation?

Küldve az én flegmaah One X-emről

Nem elérhető szacsa

• PDA: One Plus 3
« Reply #8532 Dátum: 2012, 08 23, 08:49:43 »
Hát nem túl nagy itt a pezsgés...

De itt egy jó hír azoknak,akik még kitartottak a HD2 mellett és a mindennapokban is használható telefonra vágynak, ICS-ben és egyidejűleg CM9-ben gondolkodva.

Tytung új ROM-jával (NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)),

melyet , ha megspékelünk securect kernel módosításával (You are not allowed to view links. Register or Login)

és az INT2EXT+ scriptet használjuk a belső memória bővítéséhez az SD-re (You are not allowed to view links. Register or Login),

akkor a telefon új életet nyer. Aki nem hiszi járjon utána....  ;)

Itt egy útmutató a nem túl járatosaknak, hátha segít valakinek:
Szia!
Te ezeket bemásolod telepítés előtt a romba vagy utána telepíted?
Még valami: Ti tudtok más email címet is a G-mailon kívül be állítani  pl:freemail,saját
szolgáltató, win alatt ez nem jelentett problémát Android alatt meg nem tudok.
Üdv: szacsa

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8533 Dátum: 2012, 08 23, 09:56:38 »
Szia!
Te ezeket bemásolod telepítés előtt a romba vagy utána telepíted?
Még valami: Ti tudtok más email címet is a G-mailon kívül be állítani  pl:freemail,saját
szolgáltató, win alatt ez nem jelentett problémát Android alatt meg nem tudok.
Üdv: szacsa

szia!

A fenti konkret esetben kulo- kulon tortenik az osszetevok telepitese.  Reszleteket a megadott linkekben talalsz.
Roviden:   0. valamennyi telepitendo osszetevot zip formatumban masold az SD gyokerebe. 1. ROM telepites, majd rendszer elindítása. 2. reboot CWM, be, majd a kernel modositas telepitese "install zip from SD",  majd rendszer ujrainditasa. 3. reboot CWM-be es INT2Ext+ script telepitese, megint csak "install zip from SD" paranccsal, majd FIX PERMISSIONS es ezutan indithato a rendszer.

De nem mindegyik script telepitheto CWM-bol. Ezeket altalaban  a zip-bol tortent kitomorites utan a telepitendo ROM init.d mappajaba kell bemasolni (mar amennyiben a ROM alkalmas erre) es ezutan telepiteni a ROM-ot. A hasznalat minden scriptnel le van irva.

email:
Hasznald az Android sajat e-mail klienset, vagy valamelyik apk-t a play store-bol

Nem elérhető gallrobert

• PFC Fan
  • PDA ROM: PARANOIDANDROID HD2 v1.5b
« Reply #8534 Dátum: 2012, 08 23, 11:39:38 »
Sensation?

Küldve az én flegmaah One X-emről

Nem rossz.. És az ára is egész korrekt.

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
  • Navigáció / Navigation: Clarion NX502E iGO Primo2
  • PDA: XIAOMI Redmi Note
« Reply #8535 Dátum: 2012, 08 23, 21:49:46 »
szia!

A fenti konkret esetben kulo- kulon tortenik az osszetevok telepitese.  Reszleteket a megadott linkekben talalsz.
Roviden:   0. valamennyi telepitendo osszetevot zip formatumban masold az SD gyokerebe. 1. ROM telepites, majd rendszer elindítása. 2. reboot CWM, be, majd a kernel modositas telepitese "install zip from SD",  majd rendszer ujrainditasa. 3. reboot CWM-be es INT2Ext+ script telepitese, megint csak "install zip from SD" paranccsal, majd FIX PERMISSIONS es ezutan indithato a rendszer.

De nem mindegyik script telepitheto CWM-bol. Ezeket altalaban  a zip-bol tortent kitomorites utan a telepitendo ROM init.d mappajaba kell bemasolni (mar amennyiben a ROM alkalmas erre) es ezutan telepiteni a ROM-ot. A hasznalat minden scriptnel le van irva.

És ha ezt végigcsinálom, onnantól kezdve a teló , és az SD örökre össze vannak ragasztva? Tehát a ha kártyát kéne cserélnem, akkor mi van. Az egész újraindul? Vagy ha ezt a dolgot egy másik HD2-vel is meg akarom csinálni, akkor ezt a kártyát nem tudom ilyen állapotban felhasználni?

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #8536 Dátum: 2012, 08 23, 22:21:27 »
És ha ezt végigcsinálom, onnantól kezdve a teló , és az SD örökre össze vannak ragasztva? Tehát a ha kártyát kéne cserélnem, akkor mi van. Az egész újraindul? Vagy ha ezt a dolgot egy másik HD2-vel is meg akarom csinálni, akkor ezt a kártyát nem tudom ilyen állapotban felhasználni?

amig romot nem cserélsz addig az adott kártyát igényelni fogja ( vagy egy másolatot róla)- ráadásul memkártyát nem illik menet közben telből kivenni - bár ilyen leválasztós izével lehet - na azt hiszem az ilyen esetekben nincs... . ha esetleg szükséged van a kártyára akkor tel kikapcs, használod amire akarod, ext particiót nem basztatod, kártya vissza, tel bekapcs.
a kicsit több mint 2 és fél év alatt nem vettem ki a kártyát a telből ezért az ilyen dolgok nálam elméleti szinten sem merülnek fel
a másik hd2- vel kapcsolatos kérdést nem igazán értem

Nem elérhető jhonny.dirteen

• PFC Fan
  • PDA: htc desire
  • PDA ROM: 2.2 froyo
« Reply #8537 Dátum: 2012, 08 24, 01:44:10 »
Hát nem túl nagy itt a pezsgés...

De itt egy jó hír azoknak,akik még kitartottak a HD2 mellett és a mindennapokban is használható telefonra vágynak, ICS-ben és egyidejűleg CM9-ben gondolkodva.

Tytung új ROM-jával (NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)),

melyet , ha megspékelünk securect kernel módosításával (You are not allowed to view links. Register or Login)

és az INT2EXT+ scriptet használjuk a belső memória bővítéséhez az SD-re (You are not allowed to view links. Register or Login),

akkor a telefon új életet nyer. Aki nem hiszi járjon utána....  ;)

Itt egy útmutató a nem túl járatosaknak, hátha segít valakinek:

Nekem ez zseniálisan működik!!Köszönöm az ötletet

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8538 Dátum: 2012, 08 24, 11:09:41 »
a másik hd2- vel kapcsolatos kérdést nem igazán értem
Köszönöm válaszod. A nem értésedre válaszolva: két HD2-m van, amíg az egyiket romolom, és belakom, addig használom a másikat, de ha utána a használatban lévőt is pontosan ugyanúgy meg akarnám csinálni, arra utalt a kérdésem, hogy a kártyát áttéve összedolgozik-e a másik teló is a már előkészített kártyával...

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8539 Dátum: 2012, 08 24, 11:31:58 »
szia!

Kedves ban_dino (és minden segítőkész prof  :ok:)
Mivel két napja az ICS-s Leo-m önállósította magát, és minden érintésre kiírta, hogy a billentyűzet-blabla… leáll, és innentől gyakorlatilag használhatatlanná vált, rávettem magam, hogy feltegyem az ajánlódban szereplő romot tegnap éjszaka. Az XDA-s leírás alapján fel is ment, de mivel egyébként az egészhez gyakorlatilag síkhülye vagyok, nagyon sok kérdés, kétkedés merült fel bennem, amikre, bízom, hogy tudsz válaszolni. Nos, vegyük sorjában:
-   Tehát először partícionáltam noname 32Gb-os SD kártyámat a leírtak szerint a MiniTool PWizzard-el, már itt felmerült két gondom:
    * a kártya végén kialakítottam pontosan 2048 MB üres helyet. Mikor megnyitottam a Create menüpontot, már 2048,51 MB volt látható. Én ezt visszavettem 2048-ra, és azt gyártottam EXT4-re, vajon jól csináltam-e? Vagy mennyire lényeg a pontos méret itt?
    *   miután nyomtam neki egy Apply-t kb. 15mp alatt végrehajtotta a műveletet meglepetésemre. A másik meglepi akkor ért, amikor a nagy partícióra fel akartam másolni a fájlokat, de nem látta sem a Win intéző, sem a Total Com. Akkor lett látható, amikor a Win lemezkezelőben újra betűjelet adtam neki. Ekkor már látható volt, viszont kiderült, hogy minden fájlom megmaradt az SD kártyán! (viszont az EXT4 partíció szvsz létrejött, mivel kisebb lett a mérete a kártyának). Ez hogy lehetséges?
-   Aztán jöhetett a Leo: MAGLDR 1.13 (van ennél újabb, vagy jó ez?), aztán csak utána nyomtam PC-vel, kábellel egy Task 29. Meglepetésemre letörölte a MAGLDR-t (azt hittem eddig, hogy csak a ROM-ot tisztítja), úgyhogy MAGLDR újra. Majd CWM (v3.0.0.5-) namost a másik HD2-mön a CWM nem sárga, hanem kék, a verziója v5.0.2.6, és a neve: CWM-based Recovery, nem tudom, honnan kerítettem vagy két hónapja, ez most jobb, rosszabb, miféle? Jön a problémám:
    *   rettenetesen nehezen találtam a neten CWM-et (mivel sajna a HD2 Tudástár oldalán szinte már semmi hasznos link nem műxik), ilyeneket töltöttem le: flash_image.zip,; recovery-clockwork-3.1.0.0-leo.img; recovery_5.0.2.6_leo_CWR.zip; recovery_5.0.2.6_leo_sd.zip; (gondolom az utolsó kettő az, ami a másik Leo-mon van) – ezeket MAGLDR alatt SD-ről lehetett volna telepíteni?
    *   aztán nagy nehezen találtam PC alól indíthatót, viszont rögtön 3 félét: 150-250, és 400MB-osat. Én ezt nem értem, hogy itt mire utalnak ezek a méretek, de minden esetre a 250MB-osat tettem fel, mert Tarsy is erről írt az oldalán. Vajon jól tettem?
-   Folyt. köv: az SD gyökérbe betettem a ROM-ot, és a CronMod-INT2EXT+_signed.zip scriptet. Viszont az általad linkelt XDA írásból nem tudtam kihámozni, hogy melyik fájlt kellett volna letölteni a kernel módosításhoz, úgyhogy ez még várat magára, ha megírod, mit kell letöltenem… Vagyis kérlek küldj egy linket ehhez!
-   A ROM simán felment, utána a script is. A teló működött, semmi gond. Hajnal kettőkor kidőltem, teló bekapcsolva töltőre, alvás. Reggel lehúzom a töltőről, Nyitnám fel standby-ból, semmi, csak kijelző, és gombsor háttérvilágítás. Na mondom jól kezdődik. Akksi le-fel, azóta ok.
-   De további számomra nem érthető dolgok:
-   honnan tudom, hogy az SD-n kialakított partíciót szakszerűen használja-e a teló?
-   az appoknak kialakítható tárhely az SD-n az egy másik dolog, vagy ez pont az lenne? Tehát ez a 2 GB a telefon gyorsításához van, mint rendszermemória (ebbe ír-olvas működés közben), vagy pont erre kerülnének az alapból a telefonra települő appok? (Jó, mi, na ilyen szinten nem vagyok képbe, szvsz ezzel nem vagyok egyedül  :) )
-   a CWM-ben van egy menüpont, az SD particionálás, akkor minek a scriptelés, vagy pont ennek a funkciónak lesz ez a script a motorja?
-   A Beállítások-tárhely menübe beletekintve ezt látom: Belső tárhely: zöld csík, alatta: összes hely: 0,00B, Alkalmazások: 42,48MB most akkor mi van???

-   A szűz telefonra semmit nem tudok telepíteni, mert rögtön azt írja, hogy nincsen elég hely… Szóval mit b*tam el csúnyán?

Hát egyelőre ennyi.
Bocs, hogy így személy szerint neked címezve rád, és esetleg a segíteni hajlandó többi profira zúdítottam a nyűgjeimet, de úgy szeretném már végre tuttira összehozni a HD2-met, és ígérem, ha ebből a katyvaszból kirángattok, és a ködből kisüt a nap, csinálok egy olyan szájbarágós szamárvezetőt, hogy a sok magamfajta hülyegyerek máskor is ki tudja hozni a LEO-jából a legtöbbet!
Előre is köszi!

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8540 Dátum: 2012, 08 24, 12:48:17 »
Na még eszembe jutott valami:

Hogyan lehet, hogy ezen a telón ICS rom volt, de MAGLDR nem? Lehet, hogy HD2Toolkittel telepítettem? Ekkor nincs szükség MAGLDR-re?
Aztán: minden rom alkotója megírja az ajánlatos partíció méretet a telóra. Ezt ha jól emlékszem a HD” Toolkit-tel lehet megalkotni. De most én ilyet nem csináltam, mert eszembe sem volt, a leírás sem mondta, meg hát SD-ről települt a rom. Vagy ez ugyanaz a partícióméret, amikor kiválasztottam, hogy melyik CWM-et akarom telepíteni? (150-250-400)
Huh, de végem vanmá…

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
« Reply #8541 Dátum: 2012, 08 24, 13:10:09 »
Huh de nagy a kepzavar. De nem a te hibadbol, tenyleg nem egyszeru elsore atlatni a dolgokat. Ha hazaerek es jo kedvem lesz, letisztazom ezeket a dolgokat (legalabbis egy reszet, van ami meg nekem sem tiszta), de az nagy lelegzetvetelu iromany lesz.

Küldve az én HTC One X-emről

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8542 Dátum: 2012, 08 24, 14:42:34 »
Huh de nagy a kepzavar. De nem a te hibadbol, tenyleg nem egyszeru elsore atlatni a dolgokat. Ha hazaerek es jo kedvem lesz, letisztazom ezeket a dolgokat (legalabbis egy reszet, van ami meg nekem sem tiszta), de az nagy lelegzetvetelu iromany lesz.

Küldve az én HTC One X-emről

Ugye-ugye, én szóltam!  :D
Remélem jó kedved lesz hamarosan  ;) Csak jelzem, hogy jön a hétvége! :ok:
Nagyon várom az okításokat (főleg, hogy most van két rokkant telóm, az egyikkel nem tudok írni billentyűzet hiányában, a másikra meg nem tudom feltenni a használatos appjaimat, vagyis jelenleg butatelefon)  >:(

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #8543 Dátum: 2012, 08 24, 17:54:22 »
Ugye-ugye, én szóltam!  :D
Remélem jó kedved lesz hamarosan  ;) Csak jelzem, hogy jön a hétvége! :ok:
Nagyon várom az okításokat (főleg, hogy most van két rokkant telóm, az egyikkel nem tudok írni billentyűzet hiányában, a másikra meg nem tudom feltenni a használatos appjaimat, vagyis jelenleg butatelefon)  >:(

a 2-es számúnál valszeg a hibás recovery méret a bibi

még annyit jó lenne majd leirni a kérdéseknél hogy pontosan melyik romot (link-kel együtt) telepitetted.
mert annyi hogy ics... van belőle 100 :D

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
« Reply #8544 Dátum: 2012, 08 24, 22:31:00 »
Mivel péntek volt, sok lett a sör. Talán holnap.. Bocsi :DDD

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8545 Dátum: 2012, 08 24, 23:15:45 »
Bocs, hogy így személy szerint neked címezve rád, és esetleg a segíteni hajlandó többi profira zúdítottam a nyűgjeimet, de úgy szeretném már végre tuttira összehozni a HD2-met, és ígérem, ha ebből a katyvaszból kirángattok, és a ködből kisüt a nap, csinálok egy olyan szájbarágós szamárvezetőt, hogy a sok magamfajta hülyegyerek máskor is ki tudja hozni a LEO-jából a legtöbbet!
Előre is köszi!

Huuuh. Túúúúl sok kérdés, gond van az alapokkal. Próbálok válaszolni, de nem sorrendben. Elnezest masoktol, ha hosszu lesz.

Tehát indulásnak (ha nem gond az angol):
1.
Flashing Your First HD2 NAND Android Rom

2.
Flashing Your First HD2 Clockwork Mod Android Rom

"-   A szűz telefonra semmit nem tudok telepíteni, mert rögtön azt írja, hogy nincsen elég hely… Szóval mit b*tam el csúnyán?"
Nem mukodik a memoria bovito script, valami gond  van az ext4 partitioddal.

"-   honnan tudom, hogy az SD-n kialakított partíciót szakszerűen használja-e a teló?"
Onnan, hogy gond nékül telepul bármilyen uj apk, illetve ha Titanium backup-pal ranezel, akkor - a Te esetedben, ha a korabbi linket kovetted - azt latod, hogy Internal: 2 GB koruli a fenti beallitasokkal.

"-   az appoknak kialakítható tárhely az SD-n az egy másik dolog, vagy ez pont az lenne? Tehát ez a 2 GB a telefon gyorsításához van, mint rendszermemória (ebbe ír-olvas működés közben), vagy pont erre kerülnének az alapból a telefonra települő appok? (Jó, mi, na ilyen szinten nem vagyok képbe, szvsz ezzel nem vagyok egyedül   )"
Nincs olyan, hogy "telefon gyorsitas". Csak lassitas....azaltal, hogy a script olyan teruleteket rak ki az SD-re, amik normalisan a telefon belso memoriajaban vannak, ha ez elegendoen nagy. Ez a lenyege a scriptnek.

"-   a CWM-ben van egy menüpont, az SD particionálás, akkor minek a scriptelés, vagy pont ennek a funkciónak lesz ez a script a motorja? "
A CWM opcio csak az ext partitio hozza letre, a script az, ami kihasznalja/hasznalja ezt, az ext partitiora "teszi" azokat a mappakat, amiknek a telefon belso memoriajaban lenne a helyuk (ha az kelloen nagy lenne).

"-   A Beállítások-tárhely menübe beletekintve ezt látom: Belső tárhely: zöld csík, alatta: összes hely: 0,00B, Alkalmazások: 42,48MB most akkor mi van???"
Aktualisan nem tudsz programokat telepiteni, mert tele van a  telefon belso memoriaja. Azaz aktualisan nem mukodik az ext partitio es/vagy a script.

"-   A szűz telefonra semmit nem tudok telepíteni, mert rögtön azt írja, hogy nincsen elég hely… Szóval mit b*tam el csúnyán?"
A valasz egyezik az elozovel.

"  * a kártya végén kialakítottam pontosan 2048 MB üres helyet. Mikor megnyitottam a Create menüpontot, már 2048,51 MB volt látható. Én ezt visszavettem 2048-ra, és azt gyártottam EXT4-re, vajon jól csináltam-e? Vagy mennyire lényeg a pontos méret itt?"
Nem lenyeges a pontos meret. Lehet nagyobb, kisebb, nem szamit.

"    *   miután nyomtam neki egy Apply-t kb. 15mp alatt végrehajtotta a műveletet meglepetésemre. A másik meglepi akkor ért, amikor a nagy partícióra fel akartam másolni a fájlokat, de nem látta sem a Win intéző, sem a Total Com. Akkor lett látható, amikor a Win lemezkezelőben újra betűjelet adtam neki. Ekkor már látható volt, viszont kiderült, hogy minden fájlom megmaradt az SD kártyán! (viszont az EXT4 partíció szvsz létrejött, mivel kisebb lett a mérete a kártyának). Ez hogy lehetséges?"
Gubanc van a formazassal.....nem OK. Nem lenne szabad megmaradnia semminek.
Emellett , mivel nem osztotal ki neki betujelet,  a file masolasi problema  sajnos elofordulhat. Tudom, igy szerepel az eredeti angol leirasban  (hogy ne adj meg semmilyen betu kiosztast a partitionak) , de ezzel nekem is gondom volt, mert nekem sem akart ezutan az SD FAT 32 reszere telepiteni semmit. De ha igy jarsz (jartal...), akkor ne a Win alatt, hanem a partitionalo programban ossz ki neki "betut", ez szamithat.

"Meglepetésemre letörölte a MAGLDR-t (azt hittem eddig, hogy csak a ROM-ot tisztítja), úgyhogy MAGLDR újra. Majd CWM (v3.0.0.5-) namost a másik HD2-mön a CWM nem sárga, hanem kék, a verziója v5.0.2.6, és a neve: CWM-based Recovery, nem tudom, honnan kerítettem vagy két hónapja, ez most jobb, rosszabb, miféle?"
Elvileg nincs sok jelentosege - jelen esetben - , hogy melyik CWR van fent, nekem - lustasagbol - 3.0.2.4 van fenn, nem a legujabb, azzal is megy - HA MEGFELELO a partitio merete.
A ROM keszitoje mindig megadja, hogy LEGALABB mekkora partitiora van szukseg. Ez arra az esetre vonatkozik, ha nincs bad blockod. Ezert erdemes valamivel nagyobbra valasztani azt. Nekem jelenleg 190 van megadva, de ez keszulek fuggo. Egy "szetromolt" HD2-nel joval tobb is lehet.
Es a lenyeg - ahogy azt a valaszom kezdeten linkelt szamarvezeto is tartalmazza -, hogyan tudod megvaltoztatni a partitio meretet -->:

NOTE: If the Rom demands a different size CWM then you can download any of the attached sizes, then extract the contents and edit the flash.cfg file with Notepad. Change the sizes on the following lines depending on what you need:

system ya ***M (partition size)
cache ya **M (cache size)

"rettenetesen nehezen találtam a neten CWM-et "
Ez biztosan jo.... --> You are not allowed to view links. Register or Login

"aztán nagy nehezen találtam PC alól indíthatót, viszont rögtön 3 félét: 150-250, és 400MB-osat. Én ezt nem értem, hogy itt mire utalnak ezek a méretek, de minden esetre a 250MB-osat tettem fel, mert Tarsy is erről írt az oldalán. Vajon jól tettem?"
Ennel a ROM-nal elvileg feleslegesen nagyot valasztottal. Lsd az elozo elotti valaszt!

"Folyt. köv: az SD gyökérbe betettem a ROM-ot, és a CronMod-INT2EXT+_signed.zip scriptet. Viszont az általad linkelt XDA írásból nem tudtam kihámozni, hogy melyik fájlt kellett volna letölteni a kernel módosításhoz, úgyhogy ez még várat magára, ha megírod, mit kell letöltenem… Vagyis kérlek küldj egy linket ehhez!"

Itt talalod a kernel mod telepitesehez szukseges file-t:

Az ICSt tedd fel, ne az ICS/Jelly-t.

Remelem boldogulsz...lsd  jhonny.dirteen hozzaszolasat, neki (is) bejott, nem csak nekem. Hajra!  :ok:

Nem elérhető szacsa

• PDA: One Plus 3
« Reply #8546 Dátum: 2012, 08 24, 23:49:40 »
Nekem is tökéletes, az út mutatások szerint tettem fel!
Még egyszer köszi a segítséget :)

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8547 Dátum: 2012, 08 25, 11:59:06 »
a 2-es számúnál valszeg a hibás recovery méret a bibi

még annyit jó lenne majd leirni a kérdéseknél hogy pontosan melyik romot (link-kel együtt) telepitetted.
mert annyi hogy ics... van belőle 100 :D
Ahogy a panaszregényemben írtam is: azt raktam fel, amit ban_dino reklámozott!

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8548 Dátum: 2012, 08 25, 12:02:00 »
Mivel péntek volt, sok lett a sör. Talán holnap.. Bocsi :DDD
Egészségedre, jól tetted!  :ok: Addig is ban_dino leírása alapján újra nekiveselkedek...

Nem elérhető hatnor

• PFC Fan
  • PDA ROM: nem tudom
« Reply #8549 Dátum: 2012, 08 25, 18:59:28 »
Sziasztok!

Ezzel a leírással szeretnék felrakni a hd2-re egy androidot, de amikor oda érek h az USB Flasher elinditom és csatlakoztatom a számítógéphez és lefuttatom a MAGLDR113_DAF mappában található daf.exe-t akkor ezt írja ki

mi lehet a probléma?

üdv:hatnor