2024, 12 25, 20:14:24

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 727035 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ban_dino

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HP 2210, HP 4700, samsung i780, HD2+HD2, Desire S, Note 2
  • PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
Re: Android a HD2-re
« Reply #8500 Dátum: 2012, 08 01, 17:51:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Szia!
 Leírnád az "init.d" mappa elérési útját mert kettő ilyen  van a NexusHD2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.5 romban, és az Alex-V scriptet simán csak oda kell másolni (nyilván
kitömörítve)vagy ki is kell onnét törölni valamit amit most  tartalmaz a mappa?

Ha kitömöríted a a ROM zip file-t akkor ide másold be a a zip-ből kitömörített Alex-V scriptet:

system/etc/init.d/

Elvileg csak ezt a két filet találod ott, azokhoz ne nyulj:

system\etc\init.d\01_modules
system\etc\init.d\00_cpufreq

Utana visszazippeled és telepithető.

Nem elérhető ban_dino

• PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8501 Dátum: 2012, 08 01, 18:02:29 »
Már bocs, de ez szerintem ez akkora hülyeség.
Ezexerint én itt a másik csónakban egy nem használható rommal kínzom magam?

Ezt mondtam?

Itt a fórumon ha valaki nem tud válaszolni a másik a kérdésére, az azért van mert nem tudja rá a választ, (esetleg nincs rá ideje), de olyat még nem láttam válaszban, hogy "2éve próbáltam, és az biztos mai is rossz." :D

Légyszíves ne forgasd ki amit írok. Értelmezd. Nem a 2 évvel ezelőtti tapasztalatomra alapozva mondtam, hogy nem ajánlom a Sense-t, hanem azért amit  azóta  olvasni lehetett róla. 
De itt vagytok Ti, akik használjátok és ha jó, akkor meggyőzitek az érdeklődőt, hogy jó.

Nem elérhető szacsa

• Nem: Férfi
  • PDA: One Plus 3
« Reply #8502 Dátum: 2012, 08 01, 18:08:35 »
Köszi a segítséget!

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
  • Navigáció / Navigation: Clarion NX502E iGO Primo2
  • PDA: XIAOMI Redmi Note
Re: Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8503 Dátum: 2012, 08 01, 23:23:49 »
Az attol fugg, hogy az adott ROM-hoz milyen scriptet hasznalsz. A gingeres ROM-k jo resze sajat A2SD-t scriptet hasznal, az adott ROM-nal altalaban meg van adva, mekkora ext partitiot erdemes hasznalni. Az ICS ROM-oknal szamos script kering es a joval kevesebb valaszthato RoM eseteben a ROM fozoje gyakran nem epiti be a belso memoria bovito scriptet a ROM-jaba, ebbol adodoan sokan, sokfele scripttel probalkoznak, valtozo sikerrel. Ezek egy resze gyakorlatilag szinte a teljes belso memoria tartalmat kirakja a memoria kartyara ( pl. Alex-V) es ilyenkor erdemes lehet akar 2 vagy 3 GB-t is valasztani, ha nagyon sok programot telepitesz. Viszont ez utobbi esteben a rendszer sebessege nagymertekben fugg a memoria kartya tipusatol - es a szerencsetol...
Na köszi szépen. Eddig is csak olyan épp hogy értettem ezt a romfelrakást(avagy a hozzád hasonló profik által készített leírások alapján meg tudtam csinálni), erre most jól bekavartál nekem egy számomra újabb fogalommal, a scriptekkel...  ;)

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8504 Dátum: 2012, 08 01, 23:36:01 »
Szeretnék egy androidos autó ECU-scanner szoftver futtatni a Leo-n, de ez a szoft állítólag USB interfész kábellel kommunikál. Ha ezt csatlakoztatom a LEO-val, szerintetek működni fog, tehát ott egy com-port keletkezik?

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8505 Dátum: 2012, 08 06, 07:36:05 »
Szeretnék egy androidos autó ECU-scanner szoftver futtatni a Leo-n, de ez a szoft állítólag USB interfész kábellel kommunikál. Ha ezt csatlakoztatom a LEO-val, szerintetek működni fog, tehát ott egy com-port keletkezik?

Hozzáértőre vár a válaszod...

Ha van információd, hogy mit is kell tudnia az adott USB portnak, hogy működjön a dolog, akkor itt meg tudod nézni, hogy a jelenleg is fejlesztés alatt álló USB host funkció esetleg tudja-e már, illetve ha a "sima", moddolás nélküli port nem tudja, amire szükséged van, felteheted ezt kipróbálásra:

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8506 Dátum: 2012, 08 07, 00:07:04 »
Hozzáértőre vár a válaszod...

Ha van információd, hogy mit is kell tudnia az adott USB portnak, hogy működjön a dolog, akkor itt meg tudod nézni, hogy a jelenleg is fejlesztés alatt álló USB host funkció esetleg tudja-e már, illetve ha a "sima", moddolás nélküli port nem tudja, amire szükséged van, felteheted ezt kipróbálásra:

Köszönöm válaszod, akkor beleásom magam...

Nem elérhető PREM1Z

• PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.5
« Reply #8507 Dátum: 2012, 08 07, 04:49:59 »
Sziasztok!

A segitsegeteket akarom kerni hogy hogyan kene felrakni egy ICS romot hd2re. Eleg sokat olvasgattam a temaba xda-developeren, de egyszeruen nemtok rajonni, hogyan es mint kell kezdeni. Szal adott lenne ugye egy hd2(nem usa) csak sajnos egyelőre sd kartya nelkul ezert akarok egy nand verziot felrakni. Talaltam is egyet (You are not allowed to view links. Register or Login) amit ugye tytung csinalt es eleg stabilnak irjak/nez ki allitolag. Nos az lenne a kerdes, hogy tudnam ezt felrakni, mert jelenleg Windowsos gyari rom van meg rajta. Megoldhato sd kartya nelkul is addig amig nem veszek bele? Ha igen valaki leirna nekem szajbaragosan mik kellenek hozza es hogy allitsam be, illetve melyik bootloader kell hozza, magldr vagy clk(asszem)? Akar privatba vagy esetleg egy linket videorol vagy guiderol amibe kifejezetten ezt a romot rakjak fel? Nagyon megkoszonnem a segitseget(kap egy csokit :)).Koszi mindenkinek elore is a valaszt!

Ui.: Illetve erdemes ezt a romot valasztani vagy van masik jobb esetleg? Neztem meg a 4.1 Jelly bean valtozatot is de azt nem ajanljak minndenapos hasznalatra mert meg alpha verzio. Legalabb egy ICS rom kellene szal gingerbeard felejtos es hasonlok :)

Nem elérhető TaRsY

• Portál szerkesztő
  • Early Adopter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Oneplus 7
« Reply #8508 Dátum: 2012, 08 07, 07:46:08 »

Alairasomban ott a tudastar linkje, az alapjan fel tudod rakni a clkt, es cwmbol a romot.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről

Nem elérhető baani59

• PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: G920FXXU3COI9 - Stock 5.1.1
« Reply #8509 Dátum: 2012, 08 07, 09:45:20 »
Van Bluetooth-os interfész is, azzal működik a Leon is.

Az USB OTG funkció megvalósításához, tudtommal, a megfelelő ROM mellett az USB tápellátását kívülről kell megoldani, mert a Leo nem ad ki feszültséget.

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #8510 Dátum: 2012, 08 07, 15:06:31 »
Alairasomban ott a tudastar linkje, az alapjan fel tudod rakni a clkt, es cwmbol a romot.

Tapatalk 2-vel küldve az én HTC One X-ről

sd kártya nélkül??
lemaradtam vagy clk már ilyet is tud ??

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8511 Dátum: 2012, 08 07, 21:50:17 »
Sziasztok!

A segitsegeteket akarom kerni hogy hogyan kene felrakni egy ICS romot hd2re.  Szal adott lenne ugye egy hd2(nem usa) csak sajnos egyelőre sd kartya nelkul ezert akarok egy nand verziot felrakni. Megoldhato sd kartya nelkul is addig amig nem veszek bele? Ha igen valaki leirna nekem szajbaragosan mik kellenek hozza es hogy allitsam be, illetve melyik bootloader kell hozza, magldr vagy clk(asszem)? Legalabb egy ICS rom kellene szal gingerbeard felejtos es hasonlok :)

SD kártya nélkül felejtős az ICS ROM, de még a Ginger is. Az europai Leok belso memoriaja olyan keves, hogy SD kari nelkul gyakorlatilag hasznalhatatlanok (mivel erre tortenik a belso memoria kiterjesztese). Es mibe is kerul manapsag egy 4 GBs kartya?

TARSY kollega vette az idot es faradtsaggot, hogy egy mindenki szamara hasznalhato tudasbazist epitsen ki. Ha most kezded a probalkozast androiddal, eloszor ott nezelodj, mert o jol osszeszedte, az akkori, aktualis dolgokat, koszonet neki.
Ha az angol nem gond es most kezded az android telepitest HD2-re, akkor en ezt ajanlom:
1.
2.

En nem felejtenem el a helyedben a Gingerbread-es ROM-okat. Jelenleg a Leon ezek a leggyorsabbak (Typhoon, Hyper, tytung).
En mindkettot (ICS, Ginger) hasznalom ...ICS sem rossz, de a  Ginger gyorsabb.

Nem elérhető PREM1Z

• PFC Fan
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.5
« Reply #8512 Dátum: 2012, 08 08, 01:31:24 »
Koszi a segitsegeteket! Tarsynak pedig a remek tudasbazist.(Egy dolgot tennek hozza a tudasbazisodhoz, hogy a NAND Android telepites oldalon felcserelnem a Frissítsünk a legújabb rádióra es Telepítsünk  HSPL-t, mert a radiohoz ugye kell HSPL, anelkul meg hibauzi:) Nem nagy problem csak aki lepesekbe csinalja mint pl en akkor hibaba utkozhet, illetve egy kis frissites raferne az oldalra.) Jopar dolgot mar megertettem, es ugy nezem akkor vennem kell memoria kartyat. :) Remeltem addig hasznalhatom anelkul is, de sokkal egyszerubb lesz majd sd kartyaval. Nem nagy dolog a sebesseg, nekem csak annyi a lenyeg, h vmennyire uj legyen :) Tudom hulyesegnek hangzik.. Ilyen vagyok :)
(ban_dino: Amugy 2xer adtad meg a linket, de azert koszi:))

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8513 Dátum: 2012, 08 08, 12:22:16 »
(ban_dino: Amugy 2xer adtad meg a linket, de azert koszi:))

Ok, koszi a visszajelzest. Igy nez ki helyesen:

1.
Flashing Your First HD2 NAND Android Rom

2.
Flashing Your First HD2 Clockwork Mod Android Rom

Nem elérhető nervy

« Reply #8514 Dátum: 2012, 08 08, 15:04:18 »
SD kártya nélkül felejtős az ICS ROM, de még a Ginger is. Az europai Leok belso memoriaja olyan keves, hogy SD kari nelkul gyakorlatilag hasznalhatatlanok (mivel erre tortenik a belso memoria kiterjesztese). Es mibe is kerul manapsag egy 4 GBs kartya?

nem feltétlenül a memóriára gondoltam hanem a telepitésre
régen ugye lehetett win alól a dft-s romokat telepitgetni de mostmár akár magldr-es akár clk-s fel kell másolni sd-re majd recoveryből telepiteni.  ehhez viszont nagyban elengedhetetlen hogy legyen sd :D

Nem elérhető Attiska

• Navigáció / Navigation: Garmin Mobile 10, Globalsat BT-338, Garmin Legend
  • PDA: HTC HD2, HTC Universal 128 Mb
  • PDA ROM: 3.14 WWE, Tomal v10
« Reply #8515 Dátum: 2012, 08 08, 16:19:13 »
Adnék még egy esélyt az Androidnak, hogy megbarátkozzak vele. Tudtok valami olyan SD kártyáról futtathaató változatot, amin a HD2-nek az összes funkciója működik? Persze, ha úgy alakul, majd NAND-os lesz belőle, de egyelőre nem szeretném kukázni a WM 6.5-öt.

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8516 Dátum: 2012, 08 09, 16:21:52 »
Van Bluetooth-os interfész is, azzal működik a Leon is.

Az USB OTG funkció megvalósításához, tudtommal, a megfelelő ROM mellett az USB tápellátását kívülről kell megoldani, mert a Leo nem ad ki feszültséget.
A neten fellelhető appok (pl, Torque) nem olvasnak sok fontos adatot (pl. szélessávú lambdaszonda) a Subaru-ból. Sajnos ez a szoftver meg nem fogadja csak a saját kábelét. A külső powert valszeg az OBD csatiból megkapja, de ha nem ,az is megoldható, itt inkább a LEO a kérdéses...

Nem elérhető Roorszag

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy SIII
  • PDA ROM: Gyári független 4.1.2
« Reply #8517 Dátum: 2012, 08 09, 19:13:52 »
Eladnám a HTC HD2 készülékemet, dobozos, bőrtokkal, gyári pótakku, fóliás kijelző! Akit érdekel írjon privátot

Nem elérhető mcgang

• PDA: htc hd2, Sgs, Sgs5
  • PDA ROM: 3.14.479.2
« Reply #8518 Dátum: 2012, 08 13, 15:17:33 »
Hello! A HD2-re feltettem Androit ICS-t ( You are not allowed to view links. Register or Login ).  Most pedig szeretném rootolni. Nem találtam olyan progit ami HD2-t rootol. A kérdésem, hogy az ICS, amit föltettem már ROOt-olt?

Nem elérhető nervy

« Reply #8519 Dátum: 2012, 08 13, 15:46:20 »
Hello! A HD2-re feltettem Androit ICS-t ( You are not allowed to view links. Register or Login ).  Most pedig szeretném rootolni. Nem találtam olyan progit ami HD2-t rootol. A kérdésem, hogy az ICS, amit föltettem már ROOt-olt?

természetesen minden hd2-re készült rom rootolt, sőt nem is nagyon tudok olyan modolt romot akár xda-n akár máshol amit alapból ne rootolna a készitő

Nem elérhető jhonny.dirteen

• PFC Fan
  • PDA: htc desire
  • PDA ROM: 2.2 froyo
« Reply #8520 Dátum: 2012, 08 15, 12:36:27 »
Sziasztok! Valaki tudna segíteni? Az a problémám, hogy a HD2 azt jelzi, hogy full térerőm van viszont nem tudok hívni senkit és én se vagyok kapcsolható! Több rádio romot is kipróbáltam illetve több kernelt is bár nem tudom, hogy a kernelnek van e köze hozzá? MIUI rom van fent jelenleg

Nem elérhető jhonny.dirteen

• PFC Fan
  • PDA: htc desire
  • PDA ROM: 2.2 froyo
« Reply #8521 Dátum: 2012, 08 15, 13:40:36 »
Illetve ha hard resetet csinálok akkor rendbejöhet esetleg ez a probléma? És ujból mehet fel az android?

Köszi

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8522 Dátum: 2012, 08 15, 17:36:51 »
Adnék még egy esélyt az Androidnak, hogy megbarátkozzak vele. Tudtok valami olyan SD kártyáról futtathaató változatot, amin a HD2-nek az összes funkciója működik? Persze, ha úgy alakul, majd NAND-os lesz belőle, de egyelőre nem szeretném kukázni a WM 6.5-öt.

Pl.:

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8523 Dátum: 2012, 08 21, 13:37:27 »
Hát nem túl nagy itt a pezsgés...

De itt egy jó hír azoknak,akik még kitartottak a HD2 mellett és a mindennapokban is használható telefonra vágynak, ICS-ben és egyidejűleg CM9-ben gondolkodva.

Tytung új ROM-jával (NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)),

melyet , ha megspékelünk securect kernel módosításával (You are not allowed to view links. Register or Login)

és az INT2EXT+ scriptet használjuk a belső memória bővítéséhez az SD-re (You are not allowed to view links. Register or Login),

akkor a telefon új életet nyer. Aki nem hiszi járjon utána....  ;)

Itt egy útmutató a nem túl járatosaknak, hátha segít valakinek:

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8524 Dátum: 2012, 08 21, 14:43:51 »
Hát nem túl nagy itt a pezsgés...

De itt egy jó hír azoknak,akik még kitartottak a HD2 mellett és a mindennapokban is használható telefonra vágynak, ICS-ben és egyidejűleg CM9-ben gondolkodva.

Tytung új ROM-jával (NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4)),

melyet , ha megspékelünk securect kernel módosításával (You are not allowed to view links. Register or Login)

és az INT2EXT+ scriptet használjuk a belső memória bővítéséhez az SD-re (You are not allowed to view links. Register or Login),

akkor a telefon új életet nyer. Aki nem hiszi járjon utána....  ;)

Itt egy útmutató a nem túl járatosaknak, hátha segít valakinek:

Ez mind nagyon szépen, és jól hangzik, de vajon mennyit tesztelték, te feltetted, próbáltad?