kijött uj nexus , csak ez a rohadt ext partició ne szarakodna
Nem szarakodik az, csak 1. jól kell formázni a 2. megfelelő memória kártyát és a 3. megfelelő scriptet kell használni.
1.
Formázni pl. GParted-del windows alatt:
-előszőr törlöd a kartya teljes SD particiojat, utana letrehozod a FAT 32 partitiot primary-nek, utana letrehozod az ext4 vagy ext 3 partitiot szintén primary-nek (az hogy ext 3 vagy ext 4-t érdemes-e, az a használt script-től függ. Ha megnyitod a kitömöritett scriptet NotePad-del, akkor megtalálod benne valahol, hogy melyik kell neki).
2.
Ugy tunik ezekkel a scriptekkel a HD2 esetén a class4 16 vagy 32 GB-s Sandisk-ek működnek együtt, más tipust, akár gyorsabbat NEM ÉRDEMES használni (nem én találtam ki...)
3.
Számos script létezik, általában a ROM készítő megadja, hogy melyiket használd - vagy nem. Általában abban különböznek, hogy az egyes rendszerelemekből ( system app data + dalvik cache +3rd party apk data +system app apk + 3rd party app apk) ) mit, illetve mennyit hagynak meg az eredeti helyen , a rendszer memoriában, illetve mennyit pakolnak ki a memória kártyára. Ha mindent kipakolsz a memoria kártyára, akkor a gingeres ROM-okhoz képest kissé lassabb lesz az ICS, de ha a MEGFELELŐ SD karit használod, ez egyáltalán nem zavaró.
A low sound issue elkerülhető, ha a scriptet még a ROM telepitese előtt bemasoljuk a telepitendo ROM zip file-jaba a megfelelő helyre ( --> " init.d " mappába)
Az egyes (nem mindegyik) scriptekről ezt érdemes elolvasni:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginA script-ek nelkul erdemben nem hasznalhatok a HD2 ICS-s romok az europai Leo kis belso memoriaja miatt, mivel maga az ICS ROM tul nagy neki, emiatt alig tudsz ra programokat telepiteni, mivel azonnal tele lesz a belso memoria.
Azoknal a scripteknel pedig (pl. AMARULLZ DATA TO SD-EXT), amik nem pakolnak ki mindent a memoria kartyara, 20-30 alkalmazas telepitese utan (ezek szama persze a telepitett alkalmazasok meretetol is fugg) szinten megtelik a belso memoria.
Link2SD es mas , hasonlo megoldasok eseten - melyek elteroen mukodnek a fenti script-ektol - pedig valojaban szamos dolog bele kerül a belső memoriaba uj alkalmazasok telepitese soran, ezert a belso Dalvik cache egy ido utan megtelik és hiaba latod azt, hogy az ext partition meg lenne hely, mivel a belso Dalvik tele van, nem tudsz tobb progit telepiteni.
Én a fentieket szurtem le az XDA-t olvasgatva. Es van egy jol mukodo ICS-s HD2-m (is)