2024, 12 25, 22:00:05

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 727037 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
  • Navigáció / Navigation: Clarion NX502E iGO Primo2
  • PDA: XIAOMI Redmi Note
Re: Android a HD2-re
« Reply #8475 Dátum: 2012, 07 27, 15:18:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Joreggelt mindenkinek. Feltettem az uj Typhoon nightly-t. Megjegyzi a telefonalasi hangerot. Azt hiszem most egy ideig ez marad.
Érdeklődnék, hogy bevált-e ez a rom, mert akkor kérnék hozzá egy linket, megpróbálnám én is
Köszi
És még olyat kérdeznék, hogy egy SD kártyát bármikor lehet particionálni, vagy ezt kizárólag a rom feltöltés folyamatakor lehet elvégezni?

Nem elérhető hzoli4

• PDA: htc hd2, Samsung galaxy S5
  • PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #8476 Dátum: 2012, 07 27, 15:20:52 »
lenne 1 kérdésem mit tudok akkor csinaálni ha az ext particó meghibásodott. rendszer az felmegy ext-et meg is formázza , de ha probálok rá adatot vissza állitani akkor hibával kilép. ha újra rakom rendszert és scriptel ki akarom bőviteni memóriát ugyanez a hiba jön elő , nem tölti be utána rendszert. hogy tudom javitani .válaszokat és tippeket előre is köszönöm , amúgy a kártya többi részét látom és használom is. 1 hirtelen ujra inditás után akadt ki.

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #8477 Dátum: 2012, 07 27, 15:50:45 »
Érdeklődnék, hogy bevált-e ez a rom, mert akkor kérnék hozzá egy linket, megpróbálnám én is
Köszi
És még olyat kérdeznék, hogy egy SD kártyát bármikor lehet particionálni, vagy ezt kizárólag a rom feltöltés folyamatakor lehet elvégezni?

Hi!

Itt a link: You are not allowed to view links. Register or Login
Teljesen jó ez a rom, én már nagyon régóta ezt használom és frissítgetem.

Partícionálás: bármikor tudod windowsban is, csak a megfelelő partícionáló program kell hozzá. Én biztos letöltöttem anno vagy négyet, ötöt mire az az egyik végre hajlandó volt normálisan megcsinálni. Az egyik ezt nem kezelte, a másik azt, a harmadikban az ingyenes verzió esetén nem volt elérhető az a funkció, ami kellett volna stb. Sajnos már olyan rég csináltam, hogy nem emlékszem melyik volt az :(.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8478 Dátum: 2012, 07 27, 16:22:41 »
Köszi
Smash mar megelozott. Ugyan mar nem elsodleges telefobom a hd2. De ezekbe a cm7-es romokba vakon meg lehet bizni. 1.5 eve fejlesztik. Akar ezt valasztod akar a hyperdroidot mindkettovel jol jarsz. En inkabb a typhoon-t ajanlanam fejlettebb. Az sd ext particiot celszeru megcsinalni a telepites elott, mert akkor mar egybol hasznalni is tudja a rom.

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8479 Dátum: 2012, 07 27, 20:23:41 »
Smash mar megelozott. Ugyan mar nem elsodleges telefobom a hd2. De ezekbe a cm7-es romokba vakon meg lehet bizni. 1.5 eve fejlesztik. Akar ezt valasztod akar a hyperdroidot mindkettovel jol jarsz. En inkabb a typhoon-t ajanlanam fejlettebb. Az sd ext particiot celszeru megcsinalni a telepites elott, mert akkor mar egybol hasznalni is tudja a rom.
Köszönöm válaszaitokat. Most már csak egy kérdésem lenne: akkor végül is mivel particionáljam meg az SD-t? És ezzel formázódik is a kártya? (bár ez már két kérdés volt)  :D

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8480 Dátum: 2012, 07 28, 06:11:31 »
Köszönöm válaszaitokat. Most már csak egy kérdésem lenne: akkor végül is mivel particionáljam meg az SD-t? És ezzel formázódik is a kártya? (bár ez már két kérdés volt)  :D
Formazodik igen. Szoval elotte adat mentes megoldhatja a kesobbi fejfajast.:-) CWM-ben format. Swap 0mb legyen az ext pedig 1gb.

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8481 Dátum: 2012, 07 28, 11:12:42 »
Formazodik igen. Szoval elotte adat mentes megoldhatja a kesobbi fejfajast.:-) CWM-ben format. Swap 0mb legyen az ext pedig 1gb.
Köszönöm. Többet nem érdemes? Mert 32GB-os SD-m van, hely dögivel

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #8482 Dátum: 2012, 07 28, 12:00:46 »
Azthiszem 2gb a maximum, de mindenki 1-et ajanlja.

Nem elérhető botigta

• 5R Autógáz Center
« Reply #8483 Dátum: 2012, 07 28, 18:48:18 »
Köszi!

Nem elérhető ban_dino

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: HP 2210, HP 4700, samsung i780, HD2+HD2, Desire S, Note 2
  • PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8484 Dátum: 2012, 07 29, 10:42:58 »

Az attol fugg, hogy az adott ROM-hoz milyen scriptet hasznalsz. A gingeres ROM-k jo resze sajat A2SD-t scriptet hasznal, az adott ROM-nal altalaban meg van adva, mekkora ext partitiot erdemes hasznalni. Az ICS ROM-oknal szamos script kering es a joval kevesebb valaszthato RoM eseteben a ROM fozoje gyakran nem epiti be a belso memoria bovito scriptet a ROM-jaba, ebbol adodoan sokan, sokfele scripttel probalkoznak, valtozo sikerrel. Ezek egy resze gyakorlatilag szinte a teljes belso memoria tartalmat kirakja a memoria kartyara ( pl. Alex-V) es ilyenkor erdemes lehet akar 2 vagy 3 GB-t is valasztani, ha nagyon sok programot telepitesz. Viszont ez utobbi esteben a rendszer sebessege nagymertekben fugg a memoria kartya tipusatol - es a szerencsetol...

Nem elérhető hzoli4

• PDA ROM: Htc hd2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.9 [NativeSD] Samsung galaxy S6 5.1.1
« Reply #8485 Dátum: 2012, 07 29, 11:30:16 »
kijött uj nexus , csak ez a rohadt ext partició ne szarakodna

Nem elérhető kopy

• PFC Fan
  • PDA: Samsung i9000
  • PDA ROM: TsunamICS 4.0.4
« Reply #8486 Dátum: 2012, 07 29, 11:30:41 »
Sziasztok. Melyik ics romot érdemes rakni hd2-re?   Vagy érdemes egyáltalán?

Nem elérhető ban_dino

• PDA ROM: 2.HD2: NexusHD2-JellyBean-4.1.2-CM10 V1.3a [NativeSD]; Note2 with Omega 8.0 + Perseus alpha31
« Reply #8487 Dátum: 2012, 07 29, 12:50:43 »
kijött uj nexus , csak ez a rohadt ext partició ne szarakodna

Nem szarakodik az, csak 1. jól kell formázni a 2. megfelelő memória kártyát és a 3. megfelelő scriptet kell használni.

1.
Formázni pl. GParted-del windows alatt:
-előszőr törlöd a kartya teljes SD particiojat, utana letrehozod a FAT 32 partitiot primary-nek, utana letrehozod az ext4 vagy ext 3 partitiot szintén primary-nek (az hogy ext 3 vagy ext 4-t érdemes-e, az a használt script-től függ. Ha megnyitod a kitömöritett scriptet NotePad-del, akkor megtalálod benne valahol, hogy melyik kell neki).

2.
Ugy tunik ezekkel a scriptekkel a HD2 esetén a class4 16 vagy 32 GB-s Sandisk-ek működnek együtt, más tipust, akár gyorsabbat NEM ÉRDEMES használni (nem én találtam ki...)

3.
Számos script létezik, általában a ROM készítő megadja, hogy melyiket használd - vagy nem. Általában abban különböznek, hogy az egyes rendszerelemekből ( system app data + dalvik cache +3rd party apk data +system app apk + 3rd party app apk) ) mit,  illetve mennyit hagynak meg az eredeti helyen , a rendszer memoriában, illetve mennyit pakolnak ki a memória kártyára. Ha mindent kipakolsz a memoria kártyára, akkor a gingeres ROM-okhoz képest kissé lassabb lesz az ICS, de ha a MEGFELELŐ SD karit használod, ez egyáltalán nem zavaró.
A low sound issue elkerülhető, ha a scriptet még a ROM telepitese előtt bemasoljuk a telepitendo ROM zip file-jaba a megfelelő helyre ( --> "  init.d " mappába)

Az egyes (nem mindegyik) scriptekről ezt érdemes elolvasni:

A script-ek nelkul erdemben nem hasznalhatok a HD2 ICS-s romok az europai Leo kis belso memoriaja miatt, mivel maga az ICS ROM tul nagy neki, emiatt alig tudsz ra programokat telepiteni, mivel azonnal tele lesz a belso memoria.
Azoknal a scripteknel pedig (pl. AMARULLZ DATA TO SD-EXT), amik nem pakolnak ki mindent a memoria kartyara, 20-30 alkalmazas telepitese utan (ezek szama persze a telepitett alkalmazasok meretetol is fugg) szinten megtelik a belso memoria.
 Link2SD es mas , hasonlo megoldasok eseten - melyek elteroen mukodnek a fenti script-ektol - pedig valojaban szamos dolog bele kerül a belső memoriaba uj alkalmazasok telepitese soran, ezert a belso Dalvik cache egy ido utan megtelik és hiaba latod azt, hogy az ext partition meg lenne hely, mivel a belso Dalvik tele van, nem tudsz tobb progit telepiteni.

Én a fentieket szurtem le az XDA-t olvasgatva. Es van egy jol mukodo ICS-s HD2-m (is)  ;)

Nem elérhető hzoli4

« Reply #8488 Dátum: 2012, 07 29, 12:59:48 »
Nem szarakodik az, csak 1. jól kell formázni a 2. megfelelő memória kártyát és a 3. megfelelő scriptet kell használni.

1.
Formázni pl. GParted-del windows alatt:
-előszőr törlöd a kartya teljes SD particiojat, utana letrehozod a FAT 32 partitiot primary-nek, utana letrehozod az ext4 vagy ext 3 partitiot szintén primary-nek (az hogy ext 3 vagy ext 4-t érdemes-e, az a használt script-től függ. Ha megnyitod a kitömöritett scriptet NotePad-del, akkor megtalálod benne valahol, hogy melyik kell neki).

2.
Ugy tunik ezekkel a scriptekkel a HD2 esetén a class4 16 vagy 32 GB-s Sandisk-ek működnek együtt, más tipust, akár gyorsabbat NEM ÉRDEMES használni (nem én találtam ki...)

3.
Számos script létezik, általában a ROM készítő megadja, hogy melyiket használd - vagy nem. Általában abban különböznek, hogy az egyes rendszerelemekből ( system app data + dalvik cache +3rd party apk data +system app apk + 3rd party app apk) ) mit,  illetve mennyit hagynak meg az eredeti helyen , a rendszer memoriában, illetve mennyit pakolnak ki a memória kártyára. Ha mindent kipakolsz a memoria kártyára, akkor a gingeres ROM-okhoz képest kissé lassabb lesz az ICS, de ha a MEGFELELŐ SD karit használod, ez egyáltalán nem zavaró.
A low sound issue elkerülhető, ha a scriptet még a ROM telepitese előtt bemasoljuk a telepitendo ROM zip file-jaba a megfelelő helyre ( --> "  init.d " mappába)

Az egyes (nem mindegyik) scriptekről ezt érdemes elolvasni:

A script-ek nelkul erdemben nem hasznalhatok a HD2 ICS-s romok az europai Leo kis belso memoriaja miatt, mivel maga az ICS ROM tul nagy neki, emiatt alig tudsz ra programokat telepiteni, mivel azonnal tele lesz a belso memoria.
Azoknal a scripteknel pedig (pl. AMARULLZ DATA TO SD-EXT), amik nem pakolnak ki mindent a memoria kartyara, 20-30 alkalmazas telepitese utan (ezek szama persze a telepitett alkalmazasok meretetol is fugg) szinten megtelik a belso memoria.
 Link2SD es mas , hasonlo megoldasok eseten - melyek elteroen mukodnek a fenti script-ektol - pedig valojaban szamos dolog bele kerül a belső memoriaba uj alkalmazasok telepitese soran, ezert a belso Dalvik cache egy ido utan megtelik és hiaba latod azt, hogy az ext partition meg lenne hely, mivel a belso Dalvik tele van, nem tudsz tobb progit telepiteni.

Én a fentieket szurtem le az XDA-t olvasgatva. Es van egy jol mukodo ICS-s HD2-m (is)  ;)

eddig nem volt vele gond csak az egyik ujraindítás után történt valami , mert nem rak rá semmit. vissza probáltam állitani korábbi jól működőt és mikor  oda ér errorral abbahagyja és nem rakja fel és azóta scriptekkel se működik együtt. recovery formázásnál nem ír hibát.

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8489 Dátum: 2012, 07 29, 17:14:34 »
eddig nem volt vele gond csak az egyik ujraindítás után történt valami , mert nem rak rá semmit. vissza probáltam állitani korábbi jól működőt és mikor  oda ér errorral abbahagyja és nem rakja fel és azóta scriptekkel se működik együtt. recovery formázásnál nem ír hibát.

Onmagaban ennyibol nem lehet megmondani, hogy mi a gond. Ha scriptet hasznaltal - ahogy fentebb mar linkeltem - ez esetleg megmagyarazhatja:

" C) darktremor, mount2sd, texasice a2sd mod; these are typical scripts which are manipulated using the terminal emulator. All of them are similar but none of them have the low volume bug after you move data and dalvik to ext ( further evidence against the dalvik on sd- ext story). However there is a major issue with these scripts - none of them were designed for data on sd-ext ( which I think is required to have adequate space to install apps), so at some point after installation ( maybe when the data size becomes large say like 100 mb or something) there is a tremendous chance of data corruption. Which basically means that if you reboot and data is corrupted the phone will come back to its factory state and loose all your data. So these scripts are like a grenade waiting to explode."

Nem elérhető janek

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: HTC WWE EastEurope 1.66.479.2
« Reply #8490 Dátum: 2012, 07 30, 19:02:29 »
Tisztelt uraim!

Most vettem egy HTC HD2-t, amin egy Android 2.3.7 verzió van. Úgy tűnik, hogy a ROM nagyon stabil és mindent kezel (minden funkció jól működik).

Nagyon tetszik nekem a HTC által fejlesztett Sense felület. A készülékemen jelenleg nincs sense, csak az alap Android. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valahonnan telepíthető programként letölteni a HTC Sense felületét, vagy csak arra van lehetőségem, hogy a "Play áruházból" letöltök valamilyen Sense-hez hasonló Widget-et, vagy rakok fel egy olyan romot, amiben benne van a Sense.

Az igazság az, hogy nem nagyon szeretnék másik Androidod telepíteni a készülékre, mert ez a mostani jól működik és stabil, ráadásul nem is telepítettem még soha HD2-re androidot (bár gondolom, így, hogy már eredetileg rajta van egy Android ROM, talán egyszerűbb a telepítés, mint egy gyári Windows Mobile 6.5 esetén.

Előre is köszönöm a választ!

Jaroslav

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8491 Dátum: 2012, 07 31, 07:43:36 »
Tisztelt uraim!

Most vettem egy HTC HD2-t, amin egy Android 2.3.7 verzió van. Úgy tűnik, hogy a ROM nagyon stabil és mindent kezel (minden funkció jól működik).

Nagyon tetszik nekem a HTC által fejlesztett Sense felület. A készülékemen jelenleg nincs sense, csak az alap Android. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valahonnan telepíthető programként letölteni a HTC Sense felületét, vagy csak arra van lehetőségem, hogy a "Play áruházból" letöltök valamilyen Sense-hez hasonló Widget-et, vagy rakok fel egy olyan romot, amiben benne van a Sense.

Az igazság az, hogy nem nagyon szeretnék másik Androidod telepíteni a készülékre, mert ez a mostani jól működik és stabil, ráadásul nem is telepítettem még soha HD2-re androidot (bár gondolom, így, hogy már eredetileg rajta van egy Android ROM, talán egyszerűbb a telepítés, mint egy gyári Windows Mobile 6.5 esetén.

Előre is köszönöm a választ!

Jaroslav

Szia!
Nem érdemes Sense-s ROM-mal kínlódni. Nem véletlen, hogy nem népszerű a HD2 Android ROM faragók között. Egyszerűen túl sok helyet foglal maga a Sense a ROM-ban és túl nagy az erőforrás igénye, ezért az ilyen ROM-ok akadoznak és jóval hamarabb merül vele a vas.
Bármennyire is szép a Sense még a legújabb HTC-s mobilok (HOX) tulajai közül is sokan szeretnék látni - nem véletlenül - , hogy mit tud a natív vas Sense nélkül - de erre még várniuk kell....

Widget szintjén keresd a Beautiful Widgets-et. Ez a cég csinálta anno a régebbi Sense-khez az időjárás és óra felületet. Most már külön is felrakhatod.

Közvetlen ROM lelőhely : You are not allowed to view links. Register or Login
Illetve nézelődj az xda-n.  :ok:
Hátha kedvet kapsz a ROM-olgatáshoz.

De ne feledd, a HD2-n jelenleg a Ginger a leggyorsabb - amid van! Ez sajnos a vas korlátaiból adódik.

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #8492 Dátum: 2012, 07 31, 15:15:38 »
Szia!
Nem érdemes Sense-s ROM-mal kínlódni. Nem véletlen, hogy nem népszerű a HD2 Android ROM faragók között.

Te próbáltál már sense-s rom-ot? vagy csak írod amit mindenki?
Pl egész jó van már a sense2-ből is.
én pl. pár napja egy 3.5-ös energy rom-ot használok, szerintem eddig hibátlan (minden jól működik benne).
és csak 200mb-os partició kell neki, persze plussz ext az sd-karira.
jelenleg 86mb van használatban, és még 109mb szabad, pedig már van felrakva jó pár progi...

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #8493 Dátum: 2012, 07 31, 17:16:31 »
én pl. pár napja egy 3.5-ös energy rom-ot használok, szerintem eddig hibátlan (minden jól működik benne).
jelenleg 86mb van használatban, és még 109mb szabad, pedig már van felrakva jó pár progi...

ha egy másik sense-es htc mellé rakod akkor egész jól muzsikál de egy csupasz mellett én kicsit döcögősnek érzem.
lehet csak bebeszélem magamnak de ha már az érzés megvan az már rontja az élményt

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8494 Dátum: 2012, 07 31, 17:47:16 »

Igen probaltam. Meg a HD2 Android SD-s gyermekkoraban. Akkor ment el a kedvem tole. 
Azota pedig me'g nem jott meg - az eddig olvasottak alapjan.

És igazad van, mivel keves az idom, inkabb csak olvasok és igy probalok okulni masok bosszusagaibol...  O->-

Nem elérhető lipee83

« Reply #8495 Dátum: 2012, 07 31, 18:12:18 »
Igen probaltam. Meg a HD2 Android SD-s gyermekkoraban. Akkor ment el a kedvem tole.

:ok:
szal kb 2éve.   :taps:

Nem elérhető fatoy

• laikus
  • PDA: HTC HD2 Leo
  • PDA ROM: [July 24th] [Sense 3.5] Energy™ - Sense 3.5
« Reply #8496 Dátum: 2012, 07 31, 20:19:51 »
Nekem a 3.5-ös Sense-vel sem döcögős.
És az akku időm sem rossz sőt többet bír mint az eredeti Windows-al.
Fati

Nem elérhető ban_dino

« Reply #8497 Dátum: 2012, 07 31, 21:38:47 »
:ok:
szal kb 2éve.   :taps:

Igy van. Es ahogy irtam - igen , az olvasottak alapjan - nem is jott meg a kedvem hozza.

De mi nem egy hajoban evezunk. Te nagy ROM probalgato, izlelgeto vagy en pedig a szamomra a hetkoznapokban legmegfelelobbet probalom kivalasztani - keves rafordithato  idovel.
A ketto messze nem ugyanaz.

Nem elérhető szacsa

• PDA: One Plus 3
« Reply #8498 Dátum: 2012, 08 01, 12:07:57 »
Szia!
 Leírnád az "init.d" mappa elérési útját mert kettő ilyen  van a NexusHD2 NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.5 romban, és az Alex-V scriptet simán csak oda kell másolni (nyilván
kitömörítve)vagy ki is kell onnét törölni valamit amit most  tartalmaz a mappa?

Nem elérhető lipee83

« Reply #8499 Dátum: 2012, 08 01, 17:04:50 »
De mi nem egy hajoban evezunk. Te nagy ROM probalgato, izlelgeto vagy en pedig a szamomra a hetkoznapokban legmegfelelobbet probalom kivalasztani - keves rafordithato  idovel.
A ketto messze nem ugyanaz.

Már bocs, de ez szerintem ez akkora hülyeség.
Ezexerint én itt a másik csónakban egy nem használható rommal kínzom magam?

Itt a fórumon ha valaki nem tud válaszolni a másik a kérdésére, az azért van mert nem tudja rá a választ, (esetleg nincs rá ideje), de olyat még nem láttam válaszban, hogy "2éve próbáltam, és az biztos mai is rossz." :D