2025, 01 09, 19:18:01

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728267 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető baani59

• PDA: Samsung Galaxy S6
  • PDA ROM: G920FXXU3COI9 - Stock 5.1.1
Re: Android a HD2-re
« Reply #7850 Dátum: 2012, 04 01, 20:02:43 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Indriqk!  Nem bírtam magammal, úgyhogy update-eltem. (Dorimanx 3.1.4 - Dorimanx 3.1.5.1). A többit majd meglátjuk, remélem nem lesz gond.  Az előzőt is simán update-el csináltam és nem volt gond.  Csak elég volt 1 sima cash pucolás.

A mondásra csak annyit szólnék, hogy a természet az majdnem sosem hal ki, legfeljebb az ember!  :)

Amúgy az én egyik kedvenc mondásom:

" A természet minden győzelemért bosszút áll rajtunk!"

Én sem bírtam magammal, feltettem a Dorimanx 3.1.5.1-et.  :)
Még sohasem volt fennt Dorimanx Rom és nem volt sem Swap sem Sdext.
MIUI volt fennt Dorimanx kernellel, a recovery mérete jó volt, így csak a cash törléseket végeztem el.
A Rom úgymond zökkenőmentesen települt - csak az Aroma installer okozott némi fejtörést a sok választási lehetőséggel.
Valamit mégis sikerült elbaltáznom, mert időnlént leáll a Market folyamata ill. ha elindítom a Cyanogénmod beállításokat az is kilép.

Nálad minden rendben?

Task29-el kellett volna kezdenem?

Nem elérhető indriqk

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: Dorimanx-Rom-3.1.6.2-Nightly-275-All-in-One
« Reply #7851 Dátum: 2012, 04 01, 20:22:21 »
Indriqk!  Nem bírtam magammal, úgyhogy update-eltem. (Dorimanx 3.1.4 - Dorimanx 3.1.5.1). A többit majd meglátjuk, remélem nem lesz gond.  Az előzőt is simán update-el csináltam és nem volt gond.  Csak elég volt 1 sima cash pucolás.

A mondásra csak annyit szólnék, hogy a természet az majdnem sosem hal ki, legfeljebb az ember!  :)

Amúgy az én egyik kedvenc mondásom:

" A természet minden győzelemért bosszút áll rajtunk!"
Na, és látsz különbséget?
Nekem reggel csinált érdekeset, mégpedig bejövő hívásnál, mintha megfagyott volna, pedig nem csak nem akarta fogadni a hívást, illetve utána nem reagált a launcher, ezt megoldandó kilőttem és elindítottam a másikat, a Launcher pro-t, azzal meg megy simán.
Egyébként nálad az sd kártya hogy van partícionálva?
Gondolok itt arra, hogy Dorimanx oldalán van egy leírás, ami annyit mond, hogy csinálj ext partíciót, meg 256Mb swap-ot recoveryvel, ezek után pedig a pc-n formázd meg az sd-n a FAT32 partíciót, de 32-es blockkal. Nekem ettől csak lassabb lett a kártyára írás. Illetve ami még kezd homályos lenni, az az, hogy milyen partíció kell, merthogy a recovery csak ext3-at csinál, de anno volt szó róla, hogy ext4 kell. Na mondjuk ez már lehet csak szőrözés a részemről, és akkor ne vedd túl komolyan.  :D

És igazad van, a természet nagyon valószínű, hogy még jó sokáig itt marad, az ember pedig ki tudja meddig...
remélem nagyon sok eon-ig, de ez már sci-fi.  :D
" A világunk átalakulóban van, kezd kihalni a természet!"

Nem elérhető indriqk

« Reply #7852 Dátum: 2012, 04 01, 20:26:14 »
Ha lehetek "okos", akkor én azt mondom, hogy rom váltásnál az még sosem okozott gondot, ha "tiszta" a terep.

Én mindig, task29 recovery magldr sorrendebn rakok fel mindent, és amit lehet azt még előtte törlök, gondolok itt a különféle cache-ekre!  :)

Nem elérhető indriqk

« Reply #7853 Dátum: 2012, 04 01, 20:29:12 »
Én sem bírtam magammal, feltettem a Dorimanx 3.1.5.1-et.  :)
Még sohasem volt fennt Dorimanx Rom és nem volt sem Swap sem Sdext.
MIUI volt fennt Dorimanx kernellel, a recovery mérete jó volt, így csak a cash törléseket végeztem el.
A Rom úgymond zökkenőmentesen települt - csak az Aroma installer okozott némi fejtörést a sok választási lehetőséggel.
Valamit mégis sikerült elbaltáznom, mert időnlént leáll a Market folyamata ill. ha elindítom a Cyanogénmod beállításokat az is kilép.

Én is lestem a rengeteg választási lehetőségnél, mert nem igen tudtam, mit ad egyik másik skin, mert nem találtam róluk egy képet sem, az oldalon, és nem csak a skin-ek adtak lehetőségeket, de a többi egy kis utánaolvasással már mondott valamit.
És eddig oké a választás.  :D

Nem elérhető pecsenye

• PDA: mda
  • PDA ROM: ???
« Reply #7854 Dátum: 2012, 04 01, 21:14:16 »
Azért "erőlködöm", mert ha már van SD-s Android, akkor használni szeretném! Teljesen elégedett vagyok, csak az energiafogyasztásra szeretnék megoldást találni. Ennyi a gondom, nem maga az eljárás.
WP 7-et pedig természetesen csak elírtam véletlenül, a lényege az volt a mondandónak, hogy vagy wp 7 és Android, de akkor az vasról, vagy win 6.5 + SD Android. És mivel nekem a 6.5 tökéletes, ezért marad kényszerűen az SD-s Android.

De tény, hogy 1 nap alatt nem merülhet le, azért kértem véleményt, ötleteket. A fent említett alkalmazást kipróbálom, de ha valakinek van még ötlete szívesen hallgatom!

Köszönöm szépen!

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #7855 Dátum: 2012, 04 01, 21:50:38 »
Azért "erőlködöm", mert ha már van SD-s Android, akkor használni szeretném! Teljesen elégedett vagyok, csak az energiafogyasztásra szeretnék megoldást találni. Ennyi a gondom, nem maga az eljárás.
WP 7-et pedig természetesen csak elírtam véletlenül, a lényege az volt a mondandónak, hogy vagy wp 7 és Android, de akkor az vasról, vagy win 6.5 + SD Android. És mivel nekem a 6.5 tökéletes, ezért marad kényszerűen az SD-s Android.

De tény, hogy 1 nap alatt nem merülhet le, azért kértem véleményt, ötleteket. A fent említett alkalmazást kipróbálom, de ha valakinek van még ötlete szívesen hallgatom!

Köszönöm szépen!

idézet tőlem:
"szerintem te vagy az egyetlen aki sd-s androidot használ ezért nem nagyon tud rá válaszolni senki érdemben :S"

ezt nem bántás vagy meggyőzésképpen irom, hanem tényt állapitok meg.
egyedül azt tudom javasolni hogy az adott rom xda-s topicjában nézelődj hátha más is panaszkodik hasonlóra

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7856 Dátum: 2012, 04 01, 22:05:49 »
Az a helyzet, hogy próbáltam többet is, de mind ilyen... :S

Nem elérhető baani59

« Reply #7857 Dátum: 2012, 04 01, 22:59:57 »
Ha lehetek "okos", akkor én azt mondom, hogy rom váltásnál az még sosem okozott gondot, ha "tiszta" a terep.

Én mindig, task29 recovery magldr sorrendebn rakok fel mindent, és amit lehet azt még előtte törlök, gondolok itt a különféle cache-ekre!  :)

Erőt vettem velem született lustaságomon, Task29-el kezdve újra raktam a Dorimanx romot, a CyanogenMod beállítások már mennek, de a Market nem.

Az Aroma Installerben ti a gyári Marketet vagy a hackelt változatot választottátok?

Én a gyárit...

Nem elérhető nervy

« Reply #7858 Dátum: 2012, 04 01, 23:05:24 »
Az a helyzet, hogy próbáltam többet is, de mind ilyen... :S

battery monitor widget irja a pillanatnyi fogyasztást

ez normál esetben standby módban (amikor kikapcsolt képernyővel a zsebedben csücsül a pda) 3-6mA között mozog
ez nagyjából 1%-os fogyasztás óránként. tehát ha nem nyúlsz a telefonhoz akkor kibirhat 3-4 napot is.
amikor használod applikációtól függően 400-500mA is lehet a pillanatnyi fogyasztás
ami akár 25% feletti fogyasztást is eredményezhet és simán le tud merülni 3 óra alatt.

ha megnézed, hogy mikor van standby módban kiugró fogyasztásod és azt mi okozza akkor talán tudsz javitani a helyzeten - (lokációs szolgáltatások kikapcsolása, adatkapcsolat kikapcsolása...)

nálam jelentős tényező szokott lenni ha olyan helyen vagyok ahol sűrűbben vannak tornyok és nagyjából azonos távolságra vagyok tőlük az letudja gyilkolni az akksit mert folyton váltogat közöttük - esetleg olyan helyen vagyok ahol rosszabb a térerő ott pedig azon erőlködik a kicsike hogy találjon valami jobb jelet - ez is akksigyilok

a 2.15.50-es rádió helyett ki lehet próbálni a régebbi 2.12.50 -es rádiót is hátha javul vele a fogyasztás

Nem elérhető pecsenye

« Reply #7859 Dátum: 2012, 04 02, 01:41:14 »
Köszönöm szépen a probléma megoldásra irányuló választ! Megnézem, amint elindítom, de igazából nem emlékszem semmi extrára, csak ami a gyári androidos mobilon is van, mint fogyasztás. (wifi és társai pedig mindig ki vannak kapcsolva, direkt úgy teszteltem)
No, majd kiderül!

Nem elérhető Mysrandir

• Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA ROM: Dorimanx-Rom-DM-NUKE-2.3-ICS 4.0.4-HWA.zip
« Reply #7860 Dátum: 2012, 04 02, 02:48:18 »
Indriqk!

Eddig nem vettem észre különbséget, minden működik rendben, de én a legutóbbi 2 rom-ot lite verzióban tettem fel, azaz nem swap-oztam, tehát swap partíció sem kell, nem task killerezem szét a rendszert, amúgy minden más műkszik a fejlesztő legjobb elképzelése szerint.
  Nem emlékszem a pontos részletekre, de úgy szoktam csinálni, ahogy az XDA-n leírta a rom oldalán.
  Írta, hogy elég 1 szimpla cash pucolás, még dalvik sem kell, kivéve ha hibát tapasztalunk a működésben.  Lehet, hogy csak mázlim van, de nekem minden megy jól úgy, hogy már két update-n vagyok túl és csak sima cash pucolást csináltam.  Még a fogyasztás is teljesen ok, nem akadt be semmi, mint az sd-t próbálgató srácnak.
  Amikor az Ultra verziót "raktam össze", akkor szintén mindent az oldalon leírtak szerint csináltam lépésről lépésre.  Akkor volt swap, task killerrek, ilyen-olyan optimalizálás és ment, mint a szélvész.  Így is, de úgy aztán tényleg ezerrel.  Csak jelenleg az a helyzet, hogy rövidesen külföldre készülök és oda egy biztosan működő és gyors rendszerrel szeretnék indulni, mert egy ideig nem hiszem, hogy tudok majd ilyesmivel foglalkozni, viszont a jól működő smart phone kell.  Ezért vagyok óvatosabb, visszafogottabb és inkább a megbízhatóságra törekszem.  Mert amikor Dori azt mondja, hogy csinált egy nagyon jó rom-ot, de sok lényegi döntésnél rád hagyja a lehetőséget hogyan használod ki, na ott nagyon oda kell figyelni, mert könnyen mellé lehet nyúlni, de ha türelmes vagy és figyelembe veszed az instrukciókat (meg kicsitnél jobban megyeget az angol), akkor egy abszolút kiváló rendszert kapsz.  Ezért is sajnálkoztam, hogy áttért SGSII-re.  Bár anyukájának csak fejleszt valami király rom-ot!  :D
  Nem t'om, most hirtelen szűken ennyi jutott eszembe.  :D:D:D:D:D

Nem elérhető Mysrandir

« Reply #7861 Dátum: 2012, 04 02, 03:08:21 »
Ja meg még annyi, nem tudom oda figyeltél e, de a processzor órajelet hyper governor-on futtatja és max. 1612Mhz-en. Dori a romjaiban szeretett ebbe is eléggé belenyúlni.  Jól rakta össze ezt a program szekciót is, de azért érdemes megfontolni ki mire használja a telefonját és szüksége van e az ilyen brutális tuningra; mielőtt még behal a szerencsétlen vas.  Én ezeket SetCPU-val leszabályoztam.  Töltés alatt hagytam a brutál 1612Mhz-t, bár szerintem felesleges, hacsak valaki nem szuperintenzíven és eszméletlen multitask-al futtatja a telefonját, de egyelőre hagyom ott.  amúgy később visszaveszem szerintem.  A min. órajelet lehúztam 96Mhz-re.  Töltés alatt hagytam a hyper governort.  Viszont minden más esetben smartassV2-re állítottam a governort. az órajeleket a HD2 gyári 998Mhz a minimumot 96Mhz.  Képernyő kikapcs módban meg max 960mhz - min. 96Mhz.  Persze ezzel eszméletlen lehet milliméterezgetni és játszadozni, de nekem egyelőre ezen nem is ugrál annyira a processzor professzor, viszont minden elég jól fut.
  Szóval azért szegény HD2, akármennyire is strapabíró, mint ahogy már írtam, azért nem kéne a cpu-ját szét hajtani.  Ezért érdemes odafigyelni erre is kicsit.

Nem elérhető Mysrandir

« Reply #7862 Dátum: 2012, 04 02, 03:16:03 »
A fenébe bocsi, csak éjjel 3-kor nem fog már úgy az ember agya.  Azt óhajtottam még, hogy egyébként én is a totál pucolásnak, újra partícionálásnak és zéróról telepítésnek vagyok a híve és a bevált dolgokat sem biztonsági mentésből teszem vissza, mert akkor már leszedem az éppen aktuálisakat.  Elbíbelődöm vele, mert szeretem csinálgatni, de már említettem, hogy most másodjára felültelepítéssel csináltam, mert ő is biztonsággal ajánlotta meg nekem is gyorsabb és egyszerűbb volt.  Utána csináltam a szokásos egyszerű újra indítást.  Ha lefekszem végre valahára és telefon kikapcs, majd ébredésem után bekapcs, meglátjuk feláll e a rendszer, ahogy kell neki.  Lekopogom, de legutóbb sem volt probléma.
  Jó éjt!

Nem elérhető Mysrandir

« Reply #7863 Dátum: 2012, 04 02, 03:29:29 »
Na, és látsz különbséget?
Nekem reggel csinált érdekeset, mégpedig bejövő hívásnál, mintha megfagyott volna, pedig nem csak nem akarta fogadni a hívást, illetve utána nem reagált a launcher, ezt megoldandó kilőttem és elindítottam a másikat, a Launcher pro-t, azzal meg megy simán.
Egyébként nálad az sd kártya hogy van partícionálva?
Gondolok itt arra, hogy Dorimanx oldalán van egy leírás, ami annyit mond, hogy csinálj ext partíciót, meg 256Mb swap-ot recoveryvel, ezek után pedig a pc-n formázd meg az sd-n a FAT32 partíciót, de 32-es blockkal. Nekem ettől csak lassabb lett a kártyára írás. Illetve ami még kezd homályos lenni, az az, hogy milyen partíció kell, merthogy a recovery csak ext3-at csinál, de anno volt szó róla, hogy ext4 kell. Na mondjuk ez már lehet csak szőrözés a részemről, és akkor ne vedd túl komolyan.  :D

És igazad van, a természet nagyon valószínű, hogy még jó sokáig itt marad, az ember pedig ki tudja meddig...
remélem nagyon sok eon-ig, de ez már sci-fi.  :D

Figyu, erre is fogok a nap folyamán válaszolni, de most lassan tényleg nyugovóra térek.  Igazából egyszerű, de persze csak azt tudom elmondani én hogyan csináltam és tényleg lehet, hogy szerencse, de nekem műkszik.  :)

Nem elérhető indriqk

« Reply #7864 Dátum: 2012, 04 02, 06:37:53 »
Figyu, erre is fogok a nap folyamán válaszolni, de most lassan tényleg nyugovóra térek.  Igazából egyszerű, de persze csak azt tudom elmondani én hogyan csináltam és tényleg lehet, hogy szerencse, de nekem műkszik.  :)

Szimpatikus a hozzá állásod, és azt hiszem egyet értek a procival kapcsolatban.
De most már én is alszom egy kicsit, vagy legalábbis úgy csinálok! :D
Jó éjt, azaz akarom mondani jó reggelt!

Nem elérhető indriqk

« Reply #7865 Dátum: 2012, 04 02, 06:39:16 »
Erőt vettem velem született lustaságomon, Task29-el kezdve újra raktam a Dorimanx romot, a CyanogenMod beállítások már mennek, de a Market nem.

Az Aroma Installerben ti a gyári Marketet vagy a hackelt változatot választottátok?

Én a gyárit...

Gyárit...

Nem elérhető baani59

« Reply #7866 Dátum: 2012, 04 02, 09:33:24 »
Gyárit...

Én is...

Töröltem a gyorsítótárat, az adatokat, a frissítést. Most megy.    :taps:

Remélem így is marad.

A processzor sebességnek 96-1200-et adtam meg. Kérdeztem egy cimborámat, hogy hogyan tudom nyomon követni, hogy ténylegesen hány megaherzen futott a proci. Azt mondta, van egy CPUspy nevű alkalmazás, azzal lehet naplózni.

Nem elérhető indriqk

« Reply #7867 Dátum: 2012, 04 02, 15:04:01 »
Én is...

Töröltem a gyorsítótárat, az adatokat, a frissítést. Most megy.    :taps:

Remélem így is marad.

A processzor sebességnek 96-1200-et adtam meg. Kérdeztem egy cimborámat, hogy hogyan tudom nyomon követni, hogy ténylegesen hány megaherzen futott a proci. Azt mondta, van egy CPUspy nevű alkalmazás, azzal lehet naplózni.

Rendszer diagnosztikára, és egyebekre, ott van amit Dorimanx is ír, a system tuner, akár marketből is, meg az advanced task killer.
Érdekes dolog ez a proci órajel játék, mert nálam az van amit a szakács állított be, min 245MHz, max 998MHz, és nem lassú, és azt hiszem túlhajtva sem lesz, és a system tuner szerint is ezeken az órajeleken megy.

Nem elérhető nervy

« Reply #7868 Dátum: 2012, 04 02, 15:45:59 »
nagyon szerettem anno a gtx-es winmo romokat, nem tud vki valami hasonló skin-t, theme-et droid alá?

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #7869 Dátum: 2012, 04 02, 16:04:04 »
nagyon szerettem anno a gtx-es winmo romokat, nem tud vki valami hasonló skin-t, theme-et droid alá?

Nem elérhető nervy

« Reply #7870 Dátum: 2012, 04 02, 16:24:20 »

örök hála kipróbálom :D

Nem elérhető fecsi1984

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: sosterveien 11
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: 3.20.401.1
« Reply #7871 Dátum: 2012, 04 02, 16:37:40 »
Üdv.
HD2-re való androidot keresek lehetőleg legyen benne wifi és ne fagyjon le hívásokkor.
Tudtok valamit ajánlani?

Nem elérhető nervy

« Reply #7872 Dátum: 2012, 04 02, 16:48:02 »
Üdv.
HD2-re való androidot keresek lehetőleg legyen benne wifi és ne fagyjon le hívásokkor.
Tudtok valamit ajánlani?

minden jelenleg elérhető romban működik a wifi és nem fagy hiváskor.

ics romok még nem jók azokat nem ajánlom
sense3 és 3.5 romok laggolnak, nem ajánlom

Nem elérhető fecsi1984

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: sosterveien 11
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: 3.20.401.1
« Reply #7873 Dátum: 2012, 04 02, 17:12:26 »
Van valami amit kifejezetten ajánlanál? Ami már bevállt de egy kicsit tuningos :D ???

Nem elérhető nervy

« Reply #7874 Dátum: 2012, 04 02, 17:33:11 »
Van valami amit kifejezetten ajánlanál? Ami már bevállt de egy kicsit tuningos :D ???

személy szerint azt tudom ajánlani amit használok :D (hónapok óta, gond nélkül, 1.5ghz-re húzva)