2025, 01 12, 11:38:16

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728451 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető aky22

• Nem: Férfi
  • WP7 Guru
  • Navigáció / Navigation: Navigon Content 3 Hun
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: HD2O Rom Wp7.5 mango 7.10.8107.79
Re: Android a HD2-re
« Reply #6850 Dátum: 2011, 12 22, 16:54:23 »
Oké de hogy melyik hspl-t raktad fel? a 3-asat vagy a 4-eset ? Elvileg ki tudod deríteni ha más nem a mappa nevében benne van vagy ha HD2 tools-al csináltad akkor ott le van írva. A Radio romot felraktad???
You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #6851 Dátum: 2011, 12 22, 19:37:51 »
Leírta világosan, hogy a HSPL 2.08-at rakta fel, ami tökéletes. Valami beállítási gond lesz. A tudástár alapján, de az adott ROM fórumán leírt értékekkel operálj.

Nem elérhető aky22

• WP7 Guru
« Reply #6852 Dátum: 2011, 12 22, 19:47:54 »
Jó oké nem akarok akadékoskodni. Azt hiszem nem értitek mit mondok, de valószínűleg akkor nem is érdekes.

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #6853 Dátum: 2011, 12 22, 22:30:58 »
Leírta világosan, hogy a HSPL 2.08-at rakta fel, ami tökéletes. Valami beállítási gond lesz. A tudástár alapján, de az adott ROM fórumán leírt értékekkel operálj.

sajnos 2.08 hspl-ből is van régebbi vagy amcsi készülékre való ami okozhatja a hibát

aky: én mondjuk ugy tudom pont a 4-es a jó :D

zoltán76: ha jó a radioromod, jó a hspl verziód + magldr akkor gond nem lehet csak user error

Nem elérhető zoltan76

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Bp.
  • PDA ROM: 1.66.479.2
« Reply #6854 Dátum: 2011, 12 22, 22:42:27 »
Sziasztok!

Sikerült a MAGLDR!  :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
A 3-as HSPL-t kellett feltennem. (Hogy nálam miért csak a 3-as verzióval megy, ne kérdezzétek...)

De most megint van egy másik gond, amelynek nem tudom a megoldását.
Partícionáltam az SD-t (8GB), 1 partíció (ext) 500 MB, 1 partíció (linux) 50 MB, 1 pedig a "maradék"...
Felmásoltam az Android telepítőt You are not allowed to view links. Register or Login  az SD-re. Bootolás után el is indul a telepítő, megjelenik végre az Android logó, de nem történik semmi, szerintem kiakad. Újraindítás után ezt az üzenetet kapom: "SD kernel open failed!" Szerintetek hol hibáztam?

Más Android ROMmal nem próbáltam, nekem ez szimpatikus (bár még sohasem láttam Androidot, a WM6.5-ben kellett gyönyörködnöm), s nekem nagyon fontos, hogy ebben a ROM-ban van magyar nyelv. (Tudok jól angolul, de nekem mégis fontos a magyar nyelv.)

Köszönök minden eddigi segítséget, ha van tippetek az újabb problémára, kérlek segítsetek!
Karácsonyra lesz Androidom?  :shock:

Nem elérhető aky22

• WP7 Guru
« Reply #6855 Dátum: 2011, 12 23, 08:14:29 »
nervy: Köszi :) Tudtam, hogy nem beszélek zöldségeket. Nekem is ez volt a hibám és a 3-as HSPL megoldotta :D

Zoltan76: Ezt olvastad:
How to enable Data2EXT in MIUI GINGER ROM (Thanks droidzone about these scripts):
Note: This feature require high speed SD card (Class 6 or higher) for best performance, the slower SD card work but the ROM is slow down
1.Partition your SD card
- Format SD card
- Create EXT Partition. There is the easy way to create EXT Partition by CWM Recovery:
+ Goto Recovery Menu
+ Cho Advanced -->Partition SD Card
+ Choose EXT size (Maximum is 2048Mb) and Swap size (Recommand is 128Mb)
+ Waiting until Done

Lehet, hogy itt lesz a bibi.

Nem elérhető nervy

« Reply #6856 Dátum: 2011, 12 23, 11:42:10 »
nervy: Köszi :) Tudtam, hogy nem beszélek zöldségeket. Nekem is ez volt a hibám és a 3-as HSPL megoldotta :D

Zoltan76: Ezt olvastad:
How to enable Data2EXT in MIUI GINGER ROM (Thanks droidzone about these scripts):
Note: This feature require high speed SD card (Class 6 or higher) for best performance, the slower SD card work but the ROM is slow down
1.Partition your SD card
- Format SD card
- Create EXT Partition. There is the easy way to create EXT Partition by CWM Recovery:
+ Goto Recovery Menu
+ Cho Advanced -->Partition SD Card
+ Choose EXT size (Maximum is 2048Mb) and Swap size (Recommand is 128Mb)
+ Waiting until Done

Lehet, hogy itt lesz a bibi.

data2ext már a rom elindulása után lényeges, enélkül is be kellene bootolnia.

zoltan: recovery méret jó? cwm verziót töltötted le?
most nézem sd kernel open hiba?????????? neked max nand kernel open hibát irhatna ki ... :S :S
megint valami user error-t érzek :D

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #6857 Dátum: 2011, 12 23, 13:47:47 »
Ezek szerint nem mindegy, hogy a 2.08-as hspl-t a hspl3-mal vagy a hspl4-gyel rakod fel? Mert ha eredetileg 3.14-es win van fent akkor az ahhoz tartozo ospl-t a hspl3-mal le se tudod gyalulni (ha jol emlekszem).

Nem elérhető aky22

• WP7 Guru
« Reply #6858 Dátum: 2011, 12 23, 14:30:40 »
Ezek szerint nem mindegy, hogy a 2.08-as hspl-t a hspl3-mal vagy a hspl4-gyel rakod fel? Mert ha eredetileg 3.14-es win van fent akkor az ahhoz tartozo ospl-t a hspl3-mal le se tudod gyalulni (ha jol emlekszem).

Nem mindegy. Én nekem csak a 3-as HSPL-el ment a MAGLDR. A 4-est csak kipróbáltam de nem volt jó. Amúgy igen nem lehet vele legyalulni. Én úgy szoktam, hogy 4-es HSPL fel és utána már a 3-assal simán fel tudom tolni.

Nem elérhető nagyrenegade

• Navigáció / Navigation: nemtom
  • PDA: samsung i900
  • PDA ROM: 222
« Reply #6859 Dátum: 2011, 12 23, 16:40:48 »
Hello. Olyan kérdésem lenne h az android telepítésének a lépéseit belinkelné vki ha megkérhetném ? :) már van android a telefonomon, Magldr is, csak az androidot sztném lecserélni. Ha esetleg tudna vki segiteni nagyon megköszönném :)

Nem elérhető aky22

• WP7 Guru
« Reply #6860 Dátum: 2011, 12 23, 17:27:32 »
Hello. Olyan kérdésem lenne h az android telepítésének a lépéseit belinkelné vki ha megkérhetném ? :) már van android a telefonomon, Magldr is, csak az androidot sztném lecserélni. Ha esetleg tudna vki segiteni nagyon megköszönném :)
Helló! Őt keresed: You are not allowed to view links. Register or Login. Üdv Aky

Nem elérhető nagyrenegade

• Navigáció / Navigation: nemtom
  • PDA: samsung i900
  • PDA ROM: 222
« Reply #6861 Dátum: 2011, 12 23, 18:17:15 »
Köszönöm a segítséget, már megtaláltam ezt az oldalt olvasgattam is, most h ujra olvastam kezd leesni, h nekem ugye ez a Clockworkmod recovery vel van telepitve az android, (most vettem a telefont, ujratelepités oka, internet bug nagyobb oldalnál kilép a browserből, illetve az android market hibát ir) és e végett gondoltam h más rommal megy. Szval, a memkarin, egy Zipes fálj volt, ebből adódóan ugye Cwr. Egy olyan kérdésem lenne még amire nem kaptam egyértelmű választ a leirásokbol, hogy egy másik (8gb) os kártyát sztnék használni, az még ugye ''szűz'' arra felteszem a zip fáljt, és megcsinálom a rootmenüben a leírtakat, akkor működni fog minden az uj rommal? vagy nem e kell még azzal az uj kártyával előtte vmit csinálni?

Nem elérhető aky22

• WP7 Guru
« Reply #6862 Dátum: 2011, 12 23, 18:29:21 »
Nem tudom milyen romot akarsz felrakni. Én most egy sense-es romot nyúzok elég jól teljesít (You are not allowed to view links. Register or Login) Ha érdekel rakd fel. Nah elkanyarodtam. Szóval ehhez például kell minimum 1 gb-s ext partíció a kártyára. Azt cwr-ből meg tudod csinálni az advanced módban. Egyébként ha androidnál maradsz lehet jobb lenne cLK, mert több szempontból barátságosabb mint a MAGLDR. Mindegy. Szóval leformázod a kártyát és akkor utána cwr-ből a mounts and storage résznál mountolod az USB (legalsó) legyen közben rádugva gépre. Ott felmásolod a fat-os partícióra (csak azt fogja kidobni) a telepítőt és elvileg mehet is a dolog.

Nem elérhető nervy

« Reply #6863 Dátum: 2011, 12 23, 21:34:53 »
Köszönöm a segítséget, már megtaláltam ezt az oldalt olvasgattam is, most h ujra olvastam kezd leesni, h nekem ugye ez a Clockworkmod recovery vel van telepitve az android, (most vettem a telefont, ujratelepités oka, internet bug nagyobb oldalnál kilép a browserből, illetve az android market hibát ir) és e végett gondoltam h más rommal megy. Szval, a memkarin, egy Zipes fálj volt, ebből adódóan ugye Cwr. Egy olyan kérdésem lenne még amire nem kaptam egyértelmű választ a leirásokbol, hogy egy másik (8gb) os kártyát sztnék használni, az még ugye ''szűz'' arra felteszem a zip fáljt, és megcsinálom a rootmenüben a leírtakat, akkor működni fog minden az uj rommal? vagy nem e kell még azzal az uj kártyával előtte vmit csinálni?

kártya jó lesz kivéve ha ext particiót akarsz használni akkor ugy létre kell hozni rajta.
romot mielőtt ujat raknál győződj meg róla hogy a recovery méret jó-e hozzá mert az okozhat majd gondokat

Nem elérhető badboys

• PDA: HTC One M7
  • PDA ROM: 4.4.2 Sense 6
« Reply #6864 Dátum: 2011, 12 24, 13:39:15 »
Sziasztok!
Gondolkodom az android telepítésén olvasgatom a HD2 tudástár okosítását ott azt olvasom,hogy idézem "Csatlakoztassuk a számítógéphez az USB kábel segítégével, ekkor megjelenuk az USB felirat is a képernyőn. Ha eddig még nem tette volna meg, a Windows 7 telepíti a szükséges drivereket. Windows XP-n nem működik (fixme!)" akkor miként megy a dolog.Androidhoz csont sötét vagyok,de láttam az Energy droid romokat és ezután elhatároztam ez kellene nekem csak még az elhatározás megerősítése kell mert nem szeretném téglásítani a kütyüt.Letöltöttem az egyiket kicsomagoltam és látom,hogy van benne pár dolog gondolom ezt magától telepíti.Na most a fő kérdésem ezután,ha netán sikerülne a dolog a navigációs szoftvereim amik a 6.5 futnak továbbra is jók lesznek vagy itt már csak az androidra készítettek fognak futni mert ez lényeges számomra főleg a primo teherautó tervezés miatt köszönöm az esetleges válaszokat.Elnézést mindenkitől amiért nem értek a droidos dolgokhoz.Esetleg,ha valaki ránézne az XDA an és véleményt mondana az Energy romokról és a telepítés mikéntjéről örülnék mert Én laikus ezt nem vágom.Köszi

BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #6865 Dátum: 2011, 12 24, 13:45:30 »
 :angyal: Boldog karacsonyt mindenkinek :angyal:

Nem elérhető aky22

• WP7 Guru
« Reply #6866 Dátum: 2011, 12 24, 14:01:13 »
Merry X-Mass  :angyal:

Nem elérhető nervy

« Reply #6867 Dátum: 2011, 12 24, 14:37:36 »
Sziasztok!
Gondolkodom az android telepítésén olvasgatom a HD2 tudástár okosítását ott azt olvasom,hogy idézem "Csatlakoztassuk a számítógéphez az USB kábel segítégével, ekkor megjelenuk az USB felirat is a képernyőn. Ha eddig még nem tette volna meg, a Windows 7 telepíti a szükséges drivereket. Windows XP-n nem működik (fixme!)" akkor miként megy a dolog.Androidhoz csont sötét vagyok,de láttam az Energy droid romokat és ezután elhatároztam ez kellene nekem csak még az elhatározás megerősítése kell mert nem szeretném téglásítani a kütyüt.Letöltöttem az egyiket kicsomagoltam és látom,hogy van benne pár dolog gondolom ezt magától telepíti.Na most a fő kérdésem ezután,ha netán sikerülne a dolog a navigációs szoftvereim amik a 6.5 futnak továbbra is jók lesznek vagy itt már csak az androidra készítettek fognak futni mert ez lényeges számomra főleg a primo teherautó tervezés miatt köszönöm az esetleges válaszokat.Elnézést mindenkitől amiért nem értek a droidos dolgokhoz.Esetleg,ha valaki ránézne az XDA an és véleményt mondana az Energy romokról és a telepítés mikéntjéről örülnék mert Én laikus ezt nem vágom.Köszi

BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK.

teljesen más oprendszer tehát a windowsos dolgaid közül semmi sem itt menni. alternativ megoldások  vannak mindenre de pár nap / pár hét kell ahhoz hogy egy olyan romot találj ami számodra tökéletes és be is lakd rendesen.

téglásitani az én véleményem szerint szinte lehetetlen ha mégis sikerül valakinek az inkább hardverhiba

Nem elérhető fatoy

• laikus
  • PDA: HTC HD2 Leo
  • PDA ROM: [July 24th] [Sense 3.5] Energy™ - Sense 3.5
« Reply #6868 Dátum: 2011, 12 24, 17:40:06 »
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Minden Fórumtársnak és Családjának!
Fati

Nem elérhető bezi76

• Navigáció / Navigation: Sygic-Primo
  • PDA ROM: Driod,WP7,mikor melyik.;-)
« Reply #6869 Dátum: 2011, 12 24, 22:10:36 »

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK.
HD2 PDA Fan

Nem elérhető kowika

• Navigáció / Navigation: Aura
  • PDA ROM: Hyperdroid
« Reply #6870 Dátum: 2011, 12 25, 08:55:57 »
Sziasztok!

Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy a HD2n fentvan a HyperDroid ment is szépen. Tegnap azonban újraindult HTC felirat > magdlr bootloader > android baba majd kb 10 mp után kék képernyő bevillan és újraindul. próbáltam másik aksival is de reménytelen. Elég sok fontos adatom van a PDA-n tehát wipeolni nem szeretném, valamilyen ötlet esetleg van? vagy valaki már találkozott ilyennel?

Köszönöm előre is.

Nem elérhető nervy

« Reply #6871 Dátum: 2011, 12 25, 11:53:37 »
Sziasztok!

Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy a HD2n fentvan a HyperDroid ment is szépen. Tegnap azonban újraindult HTC felirat > magdlr bootloader > android baba majd kb 10 mp után kék képernyő bevillan és újraindul. próbáltam másik aksival is de reménytelen. Elég sok fontos adatom van a PDA-n tehát wipeolni nem szeretném, valamilyen ötlet esetleg van? vagy valaki már találkozott ilyennel?

Köszönöm előre is.

próbáld rátelepiteni recoveryből ugyanazt a verziójú hyper-t, elvileg minden adatot és programot megőriz és hátha segit a boot hibán

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Android a HD2-re
« Reply #6872 Dátum: 2011, 12 25, 12:32:40 »
próbáld rátelepiteni recoveryből ugyanazt a verziójú hyper-t, elvileg minden adatot és programot megőriz és hátha segit a boot hibán

Cache partition es dalvik wipeok nem artanak azert.

Nem elérhető badboys

• PDA: HTC One M7
  • PDA ROM: 4.4.2 Sense 6
« Reply #6873 Dátum: 2011, 12 26, 16:17:59 »
teljesen más oprendszer tehát a windowsos dolgaid közül semmi sem itt menni. alternativ megoldások  vannak mindenre de pár nap / pár hét kell ahhoz hogy egy olyan romot találj ami számodra tökéletes és be is lakd rendesen.

téglásitani az én véleményem szerint szinte lehetetlen ha mégis sikerül valakinek az inkább hardverhiba

Köszönöm a választ,de akkor marad a WM6.5 meret nekem az androidos navi megoldások kevés szükséges a fúl prímo a tgk.program miatt.

Nem elérhető vastagpeti

• PDA: Galaxy S3
  • PDA ROM: 4.0.4 gyári
« Reply #6874 Dátum: 2011, 12 26, 20:37:21 »
Köszönöm a választ,de akkor marad a WM6.5 meret nekem az androidos navi megoldások kevés szükséges a fúl prímo a tgk.program miatt.
Vannak androidra is jó navi programok, aura, navigon. Nézz szét, hátha találsz olyat, ami megfelel!