Megosztom veletek a saját tapasztalataimat. Elsősorban nekem telefonra van szükségem, több órát beszélek vele naponta, másodsorban a leveleimet szeretném elérni, harmadsorban a a szokásos weboldalaimat megnézni, minden további csak ezután jöhet.
Végigpróbáltam nagyon sok ROM-ot, a gyári WinMo beszédhang minőségre nem volt nagy kaland, még bt headsettel sem, a 3.14-es frissítés és az új rádió sokat javított rajta. Majd próbálkoztam az SD android ROM-okkal és hamar rájöttem, hogy az android+sense párosítás az én igényeimnek maximálisan megfelel, nincs párja. Még Szilveszter napján végleg búcsút intettem a WinMo-nak, mikor megjelent a NAND-os verzió.
Ha a levelezést, exchange postafiókom kezelését nézem, a DHD alapú ROM-ok a legjobbak, apró különbségek vannak a javára, de tény, hogy az a legjobb. Sajnos a DHD alapú ROM-ok beszéd hangminősége nálam nem üti meg a mércét (nem várom egy nokia hangminőségét, de szeretem, ha megértik a vonal másik felén a mondandómat), egyszerűen túl hangosak teljesen lehalkítva is, sok esetben a bt headsettel is torz, szakadozik, enyhén "recsegős", mint a WinMo alatt a régi rádiókkal.
Ráakadtam a DFT LEO Stock Desire ROM-ra, tökéletes volt, jó a hang, értették, amit mondtam, még akkor is, ha bőven volt háttérzaj is mellettem. Bt headsettel is működött, igaz, amit én hallottam, kissé wokitokis volt, de végre működött. Nem tudom, hogy ez kernel függő e, de ebben a verzióban valahogy ezt a részt eltalálták. Aztán jött a csalódás, autóztam vele párszáz kilométert hegyen és völgyön át és legalább 10x szakadt meg a kapcsolat menet közben - tisztára, mint a Palmmal anno - ott ahol a nokia simán szólt.
Folytattam a keresgélést, messze elkerülve MDJ, Hastarin és Gauner kerneleit, eddig ezekkel mind hangproblémáim voltak, bár lehet, hogy köze nincs a dolgokhoz.
Most éppen prj Clean Desire ROM-ot használok, prj kernellel, eddig tökéletes, a normál hang is jó, bt hang jobb, mint a DFT-ben, a rádió "erejét" viszont még nem sikerül tesztelnem. Egyetlen hibája van ennek is, nem HD alapú Desire a ROM, de úgy érzem, egyelőre együtt tudok vele élni.
A tytung kernelekkel van valakinek tapasztalata? Esetleg a hangproblémákra van megoldásotok?
Ennek ellenére én mindenkinek csak javasolni tudom az androidot.