2025, 01 12, 03:01:31

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728424 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető zsandras

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy NOTE 2
Re: Android a HD2-re
« Reply #2225 Dátum: 2011, 01 07, 18:11:18 »
You are not allowed to view links. Register or Login
A ez a go go go hiba volt nalam is mikor kitoroltem az initrd.gz filet es nem volt eleg helyem bemasolni ezt a sima kiterjesztes nelkuli initrd filet. Viszont ujraflash utan root explorerrel volt helyem bemasolni igy lett egy initrd es egy initrd.gz file a system mappaban. Igy hibatlanul mukodik,

BT headsetem nincsen igy ezzel nem probaltam csak a file kuldest pc-rol. Ezt a hibat viszont tokeletesen megoldotta.
Szia
A  initrd.gz file beillesztéséve  (tömörített file formában) a Bt nálam is simán megjavult, viszont nem akar működni az FM rádió (fulhalgató, eu hullámsáv szettelés módosítás, fervencia keresés...), ugyan bekapcsolja Bt. drivert a vételhez, kijelzi a frekvenciát,  elvileg működnije kellen  de no sound. Nálad mi a szitu én keverek valamit mellé?
&rew
Model number: GT-N7100
Android version: 4.4.2
ROM: DN3v5 ROM XXUFND3 v5+
Baseband version: N7100XXUFND3
Kernel: Stock
Builld number: DN3v5+

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #2226 Dátum: 2011, 01 07, 18:47:44 »
Sziasztok!

Nem volna kedve valakinek részletesen leírni, hogy hogyan kell feltenni a telóra pl. MDJ Froyo HD 4.6 az ilyen tökfejeknek mind én?

Az altalad leirt Android ROM az meg SD kartyas, tehat nincsen mas dolgod mint az Android mappat a memoria kartya gyoker konyvtaraba masolni es a clrcad.exe majd a haret.exe-t inditanod. Minden androidhoz szukseges 50-es kozepu radio rom en a legfrisebb 2.15.50.14-et ajanlanam.

Szevasztok!

Tegnap 2 kérdésemre megkaptam a választ, ma pedig tovább gördülnék :)
Melyik az az android verzió amit SD-ről lehet futtatni, és melyik az ami felül írja a winmo-t?
Illetve melyik működik hibamentesen. Mert itt folyamatosan csak azt olvasgatom, hogy a BT nem megy, a WIFI nem megy....meg még ki tudja mi nem megy....
Aztán még az eredeti állapot visszaállításához volna egy olyan kérdésem, hogy nem tudom az egész rendszert lementeni valahogy? Mert nekem van eredetileg rajta magyarítás....a többi progit persze vissza tudom rakni ha nagyon kell.
Szóval valaki nevezzen meg már nekem pls két olyan installt amit ha feltolok a HD2-re, nem fogom felvágni az ereimet, mert éppen nem működik a kihangosító a kocsimban :D
Köszi srácok.

Akkor belevagnek. Ugylatom itt nem lesz eleg a ket igen:)))) Tovabbra is igaz, hogy minden android verziohoz kell az 50-es kozepu radio rom. Ha mindenkeppen SD kartyas robotot akarsz futtatni akkor ajanlanam neked a RAM buildeket. Mit jelent ez? Ez is ugyanugy a memoria kartyarol fut azzal a kulonbséggel, hogy a rendszer fileokat a PDA RAM memoriajaba tolti be ami gyorsabba a NAND-nal, ROM-nal az SD-nel meg plane. Igy erheto el, hogy csupaszon 17 masodperc alatt bootol a rendszer ha mindent feltelepitettel amit hasznalsz akkor kb 30s a boot ido. A telepites menete semmiben sem valtozik mint a tobbi SD-s verzional Android mappa felmasol SD gyokerebe aztan elinditod clrcad majd haret alkalmazasokat.

Az SD kartyas robotok fejlesztesevel lealltak az xdas sef mesterek, mert a NAND verzios Androiddal egy uj korszak koszontott be 2010 December 30-an.

Akkor most jojjenek a NAND ROM-ok amelyekkel "felul irhatjuk a WinMo-t". Tavaly ehh ez nem jo szo inkabb ugy irnam 1 hete Cotulla tamadasba lendult es kiadta a MAGLDR-t es egy gyari dezire NAND romot amivel elkezdodott az erezd el a hajamat es az ujev.

Mi kell a NAND verzioju ROM-ok futtatasahoz? Eloszoris HSPL 2.08: You are not allowed to view links. Register or Login  es a mar sokat emlegetett 50-es kozepu radio ROM: You are not allowed to view links. Register or Login Ha ezeknek a kovetelmenyeknek megfeleltunk. En javasolnek egy task29 inditast, hogy mindent kigyomlaljunk a NAND memoriajabol: You are not allowed to view links. Register or Login

HSPL telepitese: Aki fozott romot hasznal annak tudnia kell igy szerintem ezt mar nem kell leirnom.
50-es kozepu radio rom hasznalata. Szerintem ez sem szorul magyarazatra.
task29 futtatasa. Ezt azert leirom, bar pofon egyszeru. Kikapcsolt allapotban ugy kapcsolod be a PDA-t, hogy hangero le majd bekapcs gomb. Szerintem mindnyajan tudjuk milyen kepernyo fog betoltodni:) radugod a gepre a PDA-t kabelen keresztul kiirja a feher csikban alul, hogy usb ezutan futtathatod a task29-et. Erdemes rakeszulni es fogni a pda-t, mert mikor eler a 100%-ra a telepites ujraindul mikor elsotetul a kep gyorsan kellene nyomni ujra egy hangero le gombot, hogy ujra bejussunk a boot loaderbe. Ha elmulasztod akkor sincs baj, csak mivel ures lesz a NAND nem lesz mi betoltodjon es csak reset gombal tudod ujrainditani vagy ha kiveszed az aksit. Vegulis mindegy a lenyeg, hogy ujra legyunk a boot loaderben.

Ha ezzel megvolnank akkor johet a ket kellek a MAGLDR 1.11 es maga a NAND Android rom amit kiszemeltunk.
MAGLDR 1.11: You are not allowed to view links. Register or Login
Telepitese egyszeru. Bent vagyunk a bootloaderbe ami termeszetesen mar HSPL 2.08-at mutat: PDA radug PC-re megjelenik alul USB es mar mehet is a telepites semmi extra next next finish. PDA ujraindul majd belep egy uj Boot loaderbe amit eddig meg sohasem lattunk. Ez az ujevi ajandekunk Cotullatol:) Ha kivalasztottuk a NAND Androidot: You are not allowed to view links. Register or Login amit szeretnenk nyuzni akkor valasszuk ki az MAGLDR boot menuben azthiszem a 3-as menupont lesz az USB flasher. A menuben fel le jarkalni a hangero gombokkal tudunk. Ha elnyomkodunk valamit asszem a Windows gombal ugrik vissza a fomenube. Szoval USB flasher menupont kivalaszt a felvesz gombal es mar indulhat is a DFT.exe vagy Install.exe vagy romja valogatja mi a neve amivel inditani kell a flashelest. Vegigmegy majd a PDA ujraindul es mar elvezhetjuk is az uj keszulekunket:)

Megprobaltam reszletesebb lenni a tegnapinal:) Ha valami kerdesetek van csak szoljatok segitunk. Sok sikert az Android hasznalatahoz.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2227 Dátum: 2011, 01 07, 18:53:07 »
Szia
A  initrd.gz file beillesztéséve  (tömörített file formában) a Bt nálam is simán megjavult, viszont nem akar működni az FM rádió (fulhalgató, eu hullámsáv szettelés módosítás, fervencia keresés...), ugyan bekapcsolja Bt. drivert a vételhez, kijelzi a frekvenciát,  elvileg működnije kellen  de no sound. Nálad mi a szitu én keverek valamit mellé?
&rew

Ugy tudom az FM radio csak zsinoros headsetel mukodik ugyanis a zsinor adja az antennat. (Ahogy apum mondana anternat:DD)

Nem elérhető zsandras

« Reply #2228 Dátum: 2011, 01 07, 20:28:07 »
Ugy tudom az FM radio csak zsinoros headsetel mukodik ugyanis a zsinor adja az antennat. (Ahogy apum mondana anternat:DD)
Nyilván, hisz a saját zsinoros headszettjével próbáltam, ennyit minimum illik tudni ;)  Én csak azt szerettem volva kérdezni, a te vasasdon ezzel a romal működik az FM rádió?

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2229 Dátum: 2011, 01 07, 20:34:19 »
Nyilván, hisz a saját zsinoros headszettjével próbáltam, ennyit minimum illik tudni ;)  Én csak azt szerettem volva kérdezni, a te vasasdon ezzel a romal működik az FM rádió?

Nem olvastam el figyelmesen amit irtal. Ugy ertettem BT fulessel probaltad a radiot mukodesre birni. Nemtudom el van csomagolva a fulhalgatom a pda dobozaba, de mindjart kiprobalom.

Nem elérhető tamasgal

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: Android
« Reply #2230 Dátum: 2011, 01 07, 20:40:42 »
Rizsi ezt neked küldöm a fáradozásodért:   O->-  :D  :taps:  :ok:  A virágot félre ne értsd  :D

Nagyon köszönöm a leírást, holnap neki is ugrok!

Szia

Tamás

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2231 Dátum: 2011, 01 07, 20:44:39 »
Szia
&rew

Nalam sem megy. Tovabba halvany fogalmam sincs, hogy mi a fenenek erolteti a bluetooth bekapcsolasat ahoz, hogy szoljon az FM radio.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2232 Dátum: 2011, 01 07, 20:47:18 »
Rizsi ezt neked küldöm a fáradozásodért:   O->-  :D  :taps:  :ok:  A virágot félre ne értsd  :D

Nagyon köszönöm a leírást, holnap neki is ugrok!

Szia

Tamás

Ugy veszem mintha egy korso sorrel kinaltal volna meg:))))))) Nagyon szivesen. Sok sikert a flasheleshez.

Nem elérhető zsandras

« Reply #2233 Dátum: 2011, 01 07, 21:10:31 »
Nalam sem megy. Tovabba halvany fogalmam sincs, hogy mi a fenenek erolteti a bluetooth bekapcsolasat ahoz, hogy szoljon az FM radio.
Először is köszi az infót. Azzal nem lenne gond, hogy a Bt konzolt használja, hisz az is valójában egy rádió adó-vevő, az viszont lehetséges, hogy nincs rendesen hozzárendelve a megfelelő frekvenciasáv. Elképzelhető, hogy egy más zónában (USA) kifogástalanúl használható.

Nem elérhető barna73

• Navigáció / Navigation: IGO8
  • PDA: SGS4 (I9505)
« Reply #2234 Dátum: 2011, 01 07, 21:22:55 »
ha egy újabb romot szeretnék feltenni akkor el kell indítanom a MAGLDR 1.11-t?
ha igen akkor azt hogyan mert csak a tricolor sikerül nekem....
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.
Present: samsung galaxy s4

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #2235 Dátum: 2011, 01 07, 21:27:25 »
bekapcsoláskor tartsd nyomva a bekapcs gombot. amikor megjelenik a magdlr menu akkor hangerőgombokkal az usb flasher

ha egy újabb romot szeretnék feltenni akkor el kell indítanom a MAGLDR 1.11-t?
ha igen akkor azt hogyan mert csak a tricolor sikerül nekem....

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2236 Dátum: 2011, 01 07, 21:35:49 »
Először is köszi az infót. Azzal nem lenne gond, hogy a Bt konzolt használja, hisz az is valójában egy rádió adó-vevő, az viszont lehetséges, hogy nincs rendesen hozzárendelve a megfelelő frekvenciasáv. Elképzelhető, hogy egy más zónában (USA) kifogástalanúl használható.

Akkor uszunk egy nagyot, hogy ki tudjuk probalni?:))))

Nem elérhető barna73

« Reply #2237 Dátum: 2011, 01 07, 21:37:16 »
bekapcsoláskor tartsd nyomva a bekapcs gombot. amikor megjelenik a magdlr menu akkor hangerőgombokkal az usb flasher

köszönöm szépen!
Evolution: nokia 5110, sony j7, sharp gx10i, sharp gx20, sharp gx30, sharp 903sh, eten x500+, htc touch hd, htc hd2.

Nem elérhető Lasse

• Navigáció / Navigation: MIO A701
  • PDA: LG-P990 Optimus II G
  • PDA ROM: LGP990-V10d
« Reply #2238 Dátum: 2011, 01 07, 22:17:54 »
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy androidról visszaállni WM- re is lehet?

Köszi Lasse

Nem elérhető k5.20

« Reply #2239 Dátum: 2011, 01 07, 22:21:38 »
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy androidról visszaállni WM- re is lehet?

Köszi Lasse

Igen. Kikapcsolod, majd bootloaderbe teszed és nyomod rá a wm-romot.
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

Nem elérhető Lasse

• Navigáció / Navigation: MIO A701
  • PDA: LG-P990 Optimus II G
  • PDA ROM: LGP990-V10d
« Reply #2240 Dátum: 2011, 01 07, 22:24:57 »
Köszi

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2241 Dátum: 2011, 01 07, 22:27:43 »

Meg annyival egeszitenem ki, hogy nem art WM rom visszapakolas elott egy task29-et futtatni, hogy kipucoljon mindent a nand-bol. Jelentos tarhelyet lehet ezzel nyerni.

Nem elérhető zsandras

« Reply #2242 Dátum: 2011, 01 07, 22:30:46 »
Akkor uszunk egy nagyot, hogy ki tudjuk probalni?:))))
Nem kell úszni, :D Most okvastam az XDA-n a cseheknél sem megy, sajnos :(
Valójában ez nem olyan nagy gubbanc, amúgy is csak "játszásra" való egy verzióban sem működött valami szuperül.
Az sokkal nagyob problémának tartom, hogy a GPS jel nagyon labilis, ezt viszont a FroYo Revolution v2.2 NAND ban nem tapasztaltam.
Igaz most nem élesben próbáltam az IGO-t csak az udvaron kézben, de már a kissé felhős égbolt is nagyon lassúvá teszi a műhold lokalizációját, bentről szinte nem is akar csatlakozni.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2243 Dátum: 2011, 01 07, 23:35:27 »
Nem kell úszni, :D Most okvastam az XDA-n a cseheknél sem megy, sajnos :(
Valójában ez nem olyan nagy gubbanc, amúgy is csak "játszásra" való egy verzióban sem működött valami szuperül.
Az sokkal nagyob problémának tartom, hogy a GPS jel nagyon labilis, ezt viszont a FroYo Revolution v2.2 NAND ban nem tapasztaltam.
Igaz most nem élesben próbáltam az IGO-t csak az udvaron kézben, de már a kissé felhős égbolt is nagyon lassúvá teszi a műhold lokalizációját, bentről szinte nem is akar csatlakozni.

Ez viszont komoly problema. WinMo-ban van xtradata letoltes az szokott segiteni a muholdak megtalalasaban. Androidon nem tudok ilyesmirol. Joejt mindenkinek es jo hetveget en mara leteszem a lantot.

Nem elérhető barna73

« Reply #2244 Dátum: 2011, 01 08, 10:28:04 »
kezdek leszokni a DHD romokról metr még szerintem lassúak. (mihez képest persze)
de.... a mostani romnál ( MDJ's CyanogenMod 7 v. 1.7 [A2SD+][GRH78][RMNET][Kernel: MDJ S9.4 OC)
hol találok olyat, hogy a pc internetét megosztom a pda-val?
eddig:settings/wireless&networks/ és ott volt a mobile networks alatt. most ennél nincs ilyen.
nagyon bénának érzem magam. (sajnálom, hogy csak  DHD romok tudnak magyarul)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2245 Dátum: 2011, 01 08, 10:34:06 »
kezdek leszokni a DHD romokról metr még szerintem lassúak. (mihez képest persze)
de.... a mostani romnál ( MDJ's CyanogenMod 7 v. 1.7 [A2SD+][GRH78][RMNET][Kernel: MDJ S9.4 OC)
hol találok olyat, hogy a pc internetét megosztom a pda-val?
eddig:settings/wireless&networks/ és ott volt a mobile networks alatt. most ennél nincs ilyen.
nagyon bénának érzem magam. (sajnálom, hogy csak  DHD romok tudnak magyarul)

1.7 huhh tegnap elott raktam fel az 1.6-ot. HTC Sync nem tud veletlenul ilyet? WinMo-nal Activesync es a WMDC tudta.

Elgondolkodtatok mar azon mi van olyankor ha mondjuk elromlik a hangero le gomb? Hogyan allitom vissza gyarira a PDA-t, hogy bevigyem a szervizbe? Nem akarom a falra festeni az ordogot (rajzbol sosem voltam jeles:D) csak ugy eszembe jutott a dolog.

Update: Ma este jon az 1.8-as.
v. 1.8 NAND:
- Newest CM7 (08.01.2011)
- FM Really fixed :)
- AVRCP fixed
- A2SD+ added

Nem elérhető barna73

« Reply #2246 Dátum: 2011, 01 08, 10:47:35 »

Elgondolkodtatok mar azon mi van olyankor ha mondjuk elromlik a hangero le gomb? Hogyan allitom vissza gyarira a PDA-t, hogy bevigyem a szervizbe? Nem akarom a falra festeni az ordogot (rajzbol sosem voltam jeles:D) csak ugy eszembe jutott a dolog.

[/left]

nem gondolkodtam még ezen van elég bajom így is a droiddal! :)
kap még egy (vagy kettő) lehetőséget és ha nem barátkozunk össze akkor megy ahova akar.
teszem vissza a wm romot. érdekes ott mindent megtalálok, mindent meg tudok oldani és mindenre van megoldás. ráadásul hibátlanul működik és kb. kétszer tovább bírja az akku mit a droid esetében.
(igen tudom akkor minek xarakodok vele)

Nem elérhető barna73

« Reply #2247 Dátum: 2011, 01 08, 11:05:26 »
1.7 huhh tegnap elott raktam fel az 1.6-ot. HTC Sync nem tud veletlenul ilyet? WinMo-nal Activesync es a WMDC tudta.

[/left]

rádugom a pc-re és igazából nem történik semmi.
max azt tudom kiválasztani, hogy külső meghajtónak felismeri.
semmi sync, semmi internetátviteli lehetőség.....
ti ezt hogy csináljátok?
ezzel ment minden: gauner1986's HD-FI 0.3 csak hát lassú volt a lelkem...

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2248 Dátum: 2011, 01 08, 12:32:33 »
rádugom a pc-re és igazából nem történik semmi.
max azt tudom kiválasztani, hogy külső meghajtónak felismeri.
semmi sync, semmi internetátviteli lehetőség.....
ti ezt hogy csináljátok?
ezzel ment minden: gauner1986's HD-FI 0.3 csak hát lassú volt a lelkem...

En erre a HTC Sync programra gondoltam amit a pc-re kell telepiteni: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2249 Dátum: 2011, 01 08, 12:35:39 »

nem gondolkodtam még ezen van elég bajom így is a droiddal! :)
kap még egy (vagy kettő) lehetőséget és ha nem barátkozunk össze akkor megy ahova akar.
teszem vissza a wm romot. érdekes ott mindent megtalálok, mindent meg tudok oldani és mindenre van megoldás. ráadásul hibátlanul működik és kb. kétszer tovább bírja az akku mit a droid esetében.
(igen tudom akkor minek xarakodok vele)

Ez azert nem teljesen igy van. Nekem a WinMo romok is lemerultek 12-15 ora alatt folyamatos 3g net mellett. Konkretan mi az amit nem tudsz megvalositani Android alatt Es WinMo-n igen? Exchange-en kivul? Tudom ha ceges exchange-en eleg szigoru a policy akkor nem megy droiddal sajnos. Szoval ezen kivul mi az ami nem megy?