2025, 01 12, 03:00:41

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728423 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Wincent

• PDA: HTC HD2 (Leo)
  • PDA ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE
Re: Android a HD2-re
« Reply #2200 Dátum: 2011, 01 07, 00:21:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Még csak 1 hete vannak nand-os verziók szóval még tökéletesítik, gyorsítják DE: már jelenleg is teljesen használható ROM-ok vannak. A HD2 minden funkciója működik. Talán még fogyasztásban nem veri a winmo-t, de szeretintem minden másban már igen, pedig még hol van a vége.......  :D
Természetesen vissza tudod állítani az eredeti állapotot. Ha tényleg csak ki akarod probálni akkor talán egy SD kártyás verzióval probálkozhatsz. Ott nem is kell flash-elned csak felmásolod az esdére és futtatod, sőt ez még jelenleg talán gyorsabb is a nand-os társainál (persze nem sokáig). Az sd kártyás verziók frissitésével amúgy leálltak..

Látom már válaszoltak rá, de mivel kicsit részletesebb ezért hagyom  :p
Köszönöm a részletes választ. Még kérdezek majd ha nem gond :)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
« Reply #2201 Dátum: 2011, 01 07, 00:53:27 »
Köszönöm a választ. 2 igennel megnyerted a további kérdéseimet! :D

Csak nyugodtan. Gondoltam az egyszeruseg kedveert valaszolok igy, de ha gondolod irhatok regenyt is:)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2202 Dátum: 2011, 01 07, 00:59:42 »
Ket problemam van ezzel az 1.6-os verzioval.

Egyik a bluetooth: Akartam kuldeni filet geprol a pda-ra elindult es par pillanat mulva megszakadt. Eddigi nand-os anroidokkal ment rendesen.

Masik meg a csengohangokkal kapcsolatos: Itt mar nem az sdcard\media konyvtarban tarolodnak a csengohangok hanem rakerestem es a system\media alatt. Viszont ebbe a mappaba csak 12mb szabad teruletet ir a root explorer. Vegulis kitoroltem mindent es pont be tudtam masolni a csengohangomat. De ez igy nem megoldas, hogy nemtudok sd kartyarol megadni csengohangot mint pl a DHD romban.

GPS-t meg nem probaltam azt majd holnap. Amugy nagyon gyors es az indulaskori 235mb szabad memoria eleg jo. Ha erre a ket problemamra is lenne megoldas akkor az jo lenne. Joejt mindenkinek.

Nem elérhető Th3viL

• Navigáció / Navigation: Waze, (Sygic)
  • PDA: Oneplus 2
« Reply #2203 Dátum: 2011, 01 07, 08:24:12 »
Tipp: keresd meg a csengõhangodat a music alkalmazással, hosszú klikk és set as ringtone
Ket problemam van ezzel az 1.6-os verzioval.

Egyik a bluetooth: Akartam kuldeni filet geprol a pda-ra elindult es par pillanat mulva megszakadt. Eddigi nand-os anroidokkal ment rendesen.

Masik meg a csengohangokkal kapcsolatos: Itt mar nem az sdcard\media konyvtarban tarolodnak a csengohangok hanem rakerestem es a system\media alatt. Viszont ebbe a mappaba csak 12mb szabad teruletet ir a root explorer. Vegulis kitoroltem mindent es pont be tudtam masolni a csengohangomat. De ez igy nem megoldas, hogy nemtudok sd kartyarol megadni csengohangot mint pl a DHD romban.

GPS-t meg nem probaltam azt majd holnap. Amugy nagyon gyors es az indulaskori 235mb szabad memoria eleg jo. Ha erre a ket problemamra is lenne megoldas akkor az jo lenne. Joejt mindenkinek.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2204 Dátum: 2011, 01 07, 09:08:38 »
Tipp: keresd meg a csengõhangodat a music alkalmazással, hosszú klikk és set as ringtone

A tipp tokeletesen bevallt koszonom. A BT file kuldes viszont tovabbra is megszakad. Quadrant Advanced 1.1.1-ben eleg kicsi pontszamot kapok 1095.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #2205 Dátum: 2011, 01 07, 09:49:58 »
A tipp tokeletesen bevallt koszonom. A BT file kuldes viszont tovabbra is megszakad. Quadrant Advanced 1.1.1-ben eleg kicsi pontszamot kapok 1095.
A bluetoothszal nekem is vannak még gondjaim, a zenelejátszás már működik, de a távirányítás még nem. A Quadrant Standard nekem le sem fut rendesen. 3D-nél fekete képernyő, csak fps-t számlál.
A GPS viszont már működik! Műholdat legalábbis befogott, de még nem teszteltem alaposan.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2206 Dátum: 2011, 01 07, 10:16:36 »
A bluetoothszal nekem is vannak még gondjaim, a zenelejátszás már működik, de a távirányítás még nem. A Quadrant Standard nekem le sem fut rendesen. 3D-nél fekete képernyő, csak fps-t számlál.
A GPS viszont már működik! Műholdat legalábbis befogott, de még nem teszteltem alaposan.

A quadrant proval is es standardel is ugyanez a hiba nalam is. A BT problemara mar hivatkoztak korabban is ugyanennek a verzionak egy regebbi valtozatanal. Akkor valaki irt valamifele megoldast ha jol emlekszem ha megtalalom es mukodik leirom ujra.

Nem elérhető WiZARD

• PDA: Note 4 (910F)
« Reply #2207 Dátum: 2011, 01 07, 10:22:16 »
no feltettem egy miui buildet.
eddig megpróbálni se akartam, utálom a szifont, nem hogy hasonlítani akarjak rá.

de valahogy nagyon megtetszett, jól kezelhető, eddig működik benne minden amit akartam, jól néz ki, idleg 4-5 mA körül fogyaszt, szóval amíg nem látok lényegesen jobbat addig marad ez.

bár állítólag vannak ezzel gondok, vmi https protokollt használó progiknál, de nekem eddig nem tűnt fel...

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2208 Dátum: 2011, 01 07, 10:26:49 »
Van már rá fyógyír személyesen "a gyömbérkenyér" készítőjétől ;)

for bt fix try

adb push C:\initrd.gz /system

reboot

Itt is van. Nem is kellett sokat tekerni az egeret:) A problema csak az, hogy az adott helyre nem tudom bemasolni, mert keves a hely az eredetit meg toroltem. Remelem nem nagyon huztam ki magam alol a szonyeget.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2209 Dátum: 2011, 01 07, 10:56:57 »
Sajnos kivagtam magam alol a fat. Az tuti, hogy favagonak nem megyek:)
Viszont teljes gyalu es ujraflash utan mar 7.valamennyi mb helyem volt es be tudtam masolni az initrd filet a system mappaba es jelentem bt problema megoldva:)

Nem elérhető Th3viL

« Reply #2210 Dátum: 2011, 01 07, 11:13:35 »
Én is bemásoltam. Újraindításkor "NAND kernel open failed" hibával elszállt a rendszer...
Itt is van. Nem is kellett sokat tekerni az egeret:) A problema csak az, hogy az adott helyre nem tudom bemasolni, mert keves a hely az eredetit meg toroltem. Remelem nem nagyon huztam ki magam alol a szonyeget.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2211 Dátum: 2011, 01 07, 11:35:06 »
Én is bemásoltam. Újraindításkor "NAND kernel open failed" hibával elszállt a rendszer...

Ezt en is eljatszottam ugy, hogy az initrd.gz filet toroltem. Nem szabad torolni.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #2212 Dátum: 2011, 01 07, 11:36:59 »
Rizsi le tudnád írni, hogy hogyan csináltad? Nekem második próbálkozásra is elszállt ugyanezzel a hibával. Én root explorerrel simán csak felülírtam a filet a system mappában. Így kell nem? vagy valamit rosszul tudok? :)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2213 Dátum: 2011, 01 07, 11:38:38 »
Van valami normalis foto program androidra? Ez a gyari galeria inkabb nem minositenem.... Helyeztem at kepeket meg toroltem, de a galeriaban meg mindig ugyanott van. Mar mindennel probalkoztam keresni valami update funkciot, hogy keressen ujra, de nem talaltam, gondolom restart megoldana, de nemhiszem, hogy 2011-ben igy kellene mukodnie egy kep megjelenito programnak. Olyasmire gondolok mint WinMo alatt a Resco Photo Manager Pro. Lehet fizetos is csak mukodjon rendesen.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2214 Dátum: 2011, 01 07, 11:41:26 »
Rizsi le tudnád írni, hogy hogyan csináltad? Nekem második próbálkozásra is elszállt ugyanezzel a hibával. Én root explorerrel simán csak felülírtam a filet a system mappában. Így kell nem? vagy valamit rosszul tudok? :)

En pc-n kicsomagoltam (WinRAR 3.93) az initrd filet, es feltettem az sd kartyara, de ennek nem volt .gz kiterjesztese igy aztan mikor root explorerrel bemasoltam a system mappaba nem felulirta hanem bemasolta melle. Nekem igy mukodik.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #2215 Dátum: 2011, 01 07, 11:59:11 »
En pc-n kicsomagoltam (WinRAR 3.93) az initrd filet, es feltettem az sd kartyara, de ennek nem volt .gz kiterjesztese igy aztan mikor root explorerrel bemasoltam a system mappaba nem felulirta hanem bemasolta melle. Nekem igy mukodik.
Kösz a Tippet! Most próbálom!
Újraflash...boot...go go go hibával elszáll...reboot, elindul...másol...reboot...tesztel...hiba megmarad....
Szóval nálam továbbra sem lehet irányítani a bluetooth headset távirányítójával. :(

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2216 Dátum: 2011, 01 07, 12:04:49 »
Kösz a Tippet! Most próbálom!
Újraflash...boot...go go go hibával elszáll...reboot, elindul...másol...reboot...tesztel...hiba megmarad....
Szóval nálam továbbra sem lehet irányítani a bluetooth headset távirányítójával. :(

A ez a go go go hiba volt nalam is mikor kitoroltem az initrd.gz filet es nem volt eleg helyem bemasolni ezt a sima kiterjesztes nelkuli initrd filet. Viszont ujraflash utan root explorerrel volt helyem bemasolni igy lett egy initrd es egy initrd.gz file a system mappaban. Igy hibatlanul mukodik,

BT headsetem nincsen igy ezzel nem probaltam csak a file kuldest pc-rol. Ezt a hibat viszont tokeletesen megoldotta.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #2217 Dátum: 2011, 01 07, 12:08:42 »
Az 1.6-os MDJ mézeskalácsban még 2 hibát találtam a bluetoothon kívül.
A My Location nem igazán akar működni. (pl: google mapsben nincs gsm alapú helymeghatározás)
A light sensor sem tűnik úgy mintha jól működne. (bekapcsolt állapotban túl sötét a kijelző)

+1 hiányosság: csak a régi market van benne és nem is akar frissülni

Nem elérhető Th3viL

« Reply #2218 Dátum: 2011, 01 07, 12:09:40 »
BT headsetem nincsen igy ezzel nem probaltam csak a file kuldest pc-rol. Ezt a hibat viszont tokeletesen megoldotta.
De legalább ennyivel is előrébb vagyunk! :)

Nem elérhető loyalhudy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: MIUI 2.3.4a
« Reply #2219 Dátum: 2011, 01 07, 12:21:54 »
De legalább ennyivel is előrébb vagyunk! :)

Köszi az infókat, nem kell keresgélnem legalább:)
Viszont elég gyorsan haladnak a javítgatásokkal.

A market viszont úgy tudom direkt van a régi.
Csak azt nem tudom miért jobb de ki volt hangsúlyozva pár ROM-nál hogy visszatették a régit inkább.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2220 Dátum: 2011, 01 07, 12:58:57 »
Az 1.6-os MDJ mézeskalácsban még 2 hibát találtam a bluetoothon kívül.
A My Location nem igazán akar működni. (pl: google mapsben nincs gsm alapú helymeghatározás)
A light sensor sem tűnik úgy mintha jól működne. (bekapcsolt állapotban túl sötét a kijelző)

+1 hiányosság: csak a régi market van benne és nem is akar frissülni

3 honapja androidozom a hd2-n, de en egy verzion se lattam mukodni a light sensort ugy mint winmo-ban. Ugyertem nekem sohasem allitgatta automatikusan a fenyerot. My location nalam alapbol tiltva van mivel csak az aksit eszi. Idojarasnal be van betonozva Budapest azt frissitgesse azt ha en akarom majd atrakom magamtol. Ha meg navigalni akarokk akkor ott a Sygic meg az en megyek. A regi market nekem abbol a szempontbol jobban tetszik, hogy tobb lathato terulet van ahol a programok listazodnak. Az ujban a felso felkorives resz sok helyet elvesz.

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #2221 Dátum: 2011, 01 07, 13:13:50 »
Nekem tökéletesen működik a light sensor. Meg minden más  :ok:. MDJ Froyo HD 4.6

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2222 Dátum: 2011, 01 07, 13:21:13 »
Van valami normalis foto program androidra? Ez a gyari galeria inkabb nem minositenem.... Helyeztem at kepeket meg toroltem, de a galeriaban meg mindig ugyanott van. Mar mindennel probalkoztam keresni valami update funkciot, hogy keressen ujra, de nem talaltam, gondolom restart megoldana, de nemhiszem, hogy 2011-ben igy kellene mukodnie egy kep megjelenito programnak. Olyasmire gondolok mint WinMo alatt a Resco Photo Manager Pro. Lehet fizetos is csak mukodjon rendesen.

Valaki erre tud ajanlani egy jo programot?

Nem elérhető Wincent

• PDA: HTC HD2 (Leo)
  • PDA ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE
« Reply #2223 Dátum: 2011, 01 07, 17:03:35 »
Szevasztok!

Tegnap 2 kérdésemre megkaptam a választ, ma pedig tovább gördülnék :)
Melyik az az android verzió amit SD-ről lehet futtatni, és melyik az ami felül írja a winmo-t?
Illetve melyik működik hibamentesen. Mert itt folyamatosan csak azt olvasgatom, hogy a BT nem megy, a WIFI nem megy....meg még ki tudja mi nem megy....
Aztán még az eredeti állapot visszaállításához volna egy olyan kérdésem, hogy nem tudom az egész rendszert lementeni valahogy? Mert nekem van eredetileg rajta magyarítás....a többi progit persze vissza tudom rakni ha nagyon kell.
Szóval valaki nevezzen meg már nekem pls két olyan installt amit ha feltolok a HD2-re, nem fogom felvágni az ereimet, mert éppen nem működik a kihangosító a kocsimban :D
Köszi srácok.

Nem elérhető tamasgal

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: Android
« Reply #2224 Dátum: 2011, 01 07, 17:55:46 »
Sziasztok!

Nem volna kedve valakinek részletesen leírni, hogy hogyan kell feltenni a telóra pl. MDJ Froyo HD 4.6 az ilyen tökfejeknek mind én? Hiába olvasom a külföldi forumokat (az angolom elég gáz, google meg pont a nüanszokat keni el, "idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit"), nem merek belevágni!

Biztosan sokkal többen megprobálkoznának a HD2 használók közül az android telepítésével ha lenne egy klasz részletes leírás gyépéseknek :)

Előre is megköszönve, maradok hü olvasotok!

Tamás