2025, 01 11, 03:59:05

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728347 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re:Android a HD2-re
« Reply #1800 Dátum: 2010, 12 20, 10:13:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Androidot nem annyira sokat nyomkodtam, de sebességtesztekben nincs nagy különbség. Persze ha 9.7-es Operával hasonlítjuk, akkor biztosan. Kéttujas nagyítást netezéskor sose használtam, mert ha jól van megcsinálva egy böngésző, nincs rá szükség. Minimum betűméretet be tudom állítani, illetve a kijelzőhöz passzoló ideális zoom mértékét is, onnantól kezdve az egyetlen tapinál nincs gyorsabb nagyítás. Flash-re nincs igényem, PC-n is csak átkozom, az összes böngészős probléma 95 %-át az okozza. Az általam látott videók alapján nekem az jött le, hogy Androidon is vagy idegesítően lassúvá teszi az adott oldal böngészését, vagy bonyolultabb Flash-es oldalakon nem is működik normálisan. Ebből a szempontból inkább az Apple-nek adok igazat. Majd ha lesz erősebb GPU-s, kétprocis PDA, abban talán működni fog normálisan, addig meg fölösleges erőltetni. Talán szerencsés is vagyok, mert egyetlen olyan oldalon sincs komolyabb Flash, amit gyakran látogatok, a TeCsőt meg a FlashLite vagy valamelyik alternatív megoldás is viszi. Persze másnak ettől még fontos is lehet, részemről viszont inkább tüntessék el a netről az ilyen oldalakat...

Ráadásul már meguntam a barkácsolást, bekapcsolom, és működjön valami + nézzen is ki valahogy. Még ha menne Androidon a céges levelezésem, szerintem akkor is előbb vennék WP7-es gépet, vagy akár egy esetleges nagyobb kijelzős szifont.

Enis Opera 10-et hasznalok, hasznaltam WinMo alatt be van konfiguralva optimalis nagyitas 140% be van irva az Opera/10.50 a Custom User Agent-be, hogy minden oldalt ugy jelenitsen meg mint az asztali gepen. Sajnos meg igyis korokkel lassabb barmit csinal vele az ember mint android alatt a beepitett bongeszo vagy a dolphin browser hd a maxthon browsert most akarom majd kiprobalni. Mindezt ugy allitom, hogy napi szinten hasznalom mindket rendszert netezesre. Vagyis ujabban inkabb mar csak a zold robotot.

Ez hulyeseg, hogy a flash okozza a bongeszo fagyasanak 95%-at ezt csak Jobs hiszi igy, de szerintem mar o is atkozza a pillanatot mikor ezt a kijelentest tette (szerintem nem volt maganal). Teny, hogy a Microsoft Silverlight sokkal okosabb mint a flash foleg majd az uj 5-os verzioja. De szerintem nem tud annyi viz lefolyni a dunan, hogy elterjedjen sajnos.

A WP7 tudja a Silverlight-ot elvileg arra epul, de a bongeszoje megsem tamogatja ez viszont botranyos. Mondjuk szamomra az egesz WP7 az. Ha rohamosan nem talalnak ezekre a kezdeti gyermekbetegsegekre sebtapaszt el fog verezni a rohamosan halado konkurencia mellett.

Az, hogy nem megy androidon a ceges levelezesed nem a rendszer hibaja, hanem a rendszergazdak nem keszitettek fel erre a ceg rendszeret vagy alapbol tiltva van.

Nem elérhető TheBigX87

• Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: FoxHound Sliver 0.7 | Jelly
« Reply #1801 Dátum: 2010, 12 20, 10:32:42 »
Nos, a 4.6-os fogyasztas tekinteteben semmivel sem jobb, mint az elozoek.
A 108 mA bizony sok, kb. 10 ora alatt kikapcsolt allapotban is leszivja az akksit.
A jo hir, hogy ez a build is tudja az 5 mA-t. Fel kell tenni a mar feljebb is emlegetett advanced task killert, be kell allitani a crazy modot, illetve, hogy kepernyo kikapcsolasnal lojje le a felesleges programokat. Nekem sikerult.

Megtennéd, hogy leírod ezt nekem lépésről lépéspre? Letöltöttem, mit hova kattintsak és pipáljak?
A real RockNRolla wants the f@&#ing lot...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető loyalhudy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: MIUI 2.3.4a
« Reply #1802 Dátum: 2010, 12 20, 12:08:30 »
Az az érdekes hogy én is valami programra gondoltam hogy amiatt fogyaszt sokat de...
Vagy 2 hétig direkt nem használtam semmilyen task killert.
Gondoltam megnézem milyen ha nincs fent ilyen és a rendszer eldönti hogy mikor kell kilőni valamit.
Úgyis van egy csomó szabad memóriám általában.
Beragadni sem szokott semmi.

2 hétig kb ment is minden rendben és utána nem tudom mitől de nekem is felment a 100mA körülire.

Most pl lecseréltem a WM-et és task killer nélkül lement 21mA-re.

Vagy még azon gondolkoztam hogy töltés miatt nem lehet?

Általában csak feldugom usb-re és pár percet órát tölti magát.
Olvastam hogy valaki írta hogy gépről töltés után jobban merül mint ha rendesen tölteném.

Nem elérhető Ramirez10

• PDA ROM: ....
« Reply #1803 Dátum: 2010, 12 20, 17:44:36 »
Az az érdekes hogy én is valami programra gondoltam hogy amiatt fogyaszt sokat de...
Vagy 2 hétig direkt nem használtam semmilyen task killert.
Gondoltam megnézem milyen ha nincs fent ilyen és a rendszer eldönti hogy mikor kell kilőni valamit.
Úgyis van egy csomó szabad memóriám általában.
Beragadni sem szokott semmi.

2 hétig kb ment is minden rendben és utána nem tudom mitől de nekem is felment a 100mA körülire.

Most pl lecseréltem a WM-et és task killer nélkül lement 21mA-re.

Vagy még azon gondolkoztam hogy töltés miatt nem lehet?

Általában csak feldugom usb-re és pár percet órát tölti magát.
Olvastam hogy valaki írta hogy gépről töltés után jobban merül mint ha rendesen tölteném.

szerintem hüyleség hogy a gépről jobban merül......
az előző androidoknál én sokszor ujraindítottam és egy idő után beállt a fogyasztás..... viszont a  4.6 os verzióhoz tudna valaki küldeni nekem eg radio és egy rom frissítést... ksözi

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
« Reply #1804 Dátum: 2010, 12 20, 19:16:46 »

szerintem hüyleség hogy a gépről jobban merül......
az előző androidoknál én sokszor ujraindítottam és egy idő után beállt a fogyasztás..... viszont a  4.6 os verzióhoz tudna valaki küldeni nekem eg radio és egy rom frissítést... ksözi

Szerintem ha gépről megy a töltés, akkor azért merül gyorsabban, mert gyengébb árammal töltődik. Azaz tölt bele, viszont azt hamar meg is emészti. És ilyenkor a kijelzés sem felel meg a valóságnak (pl a telinek jelzett aksi hamarabb lemerül, mintha pl. a gyári töltővel törltöd ugyanannyi ideig.

Nem elérhető timep

• PDA ROM: nem tudom
« Reply #1805 Dátum: 2010, 12 20, 19:21:04 »
A Gingerbread-es ROM-ot próbálta valaki?

Nem elérhető akisbandi

• Navigáció / Navigation: Navigon 40 Premium
  • PDA ROM: [02 JAN] prj Clean Desire v0.2 [Kernel: prj v0.3]
« Reply #1806 Dátum: 2010, 12 20, 20:16:47 »
Szerintem ha gépről megy a töltés, akkor azért merül gyorsabban, mert gyengébb árammal töltődik. Azaz tölt bele, viszont azt hamar meg is emészti. És ilyenkor a kijelzés sem felel meg a valóságnak (pl a telinek jelzett aksi hamarabb lemerül, mintha pl. a gyári töltővel törltöd ugyanannyi ideig.

???

Nem elérhető akisbandi

« Reply #1807 Dátum: 2010, 12 20, 20:23:13 »
Megtennéd, hogy leírod ezt nekem lépésről lépéspre? Letöltöttem, mit hova kattintsak és pipáljak?

Most éppen a HTC Likes-ról töltöttem le az Advanced Task Cleaner 2.0-t. Ha elindítod, akkor a középső gomb alatt a preferences menüben középtájon találsz egy Screen off Auto-kill-t, ide tegyél egy pipát, a többi maradhat a gyári értékeken. Indítsd újra és le kell neki menni 5 mA-re, miután kikapcsolod a képernyőt. Kipróbáltam a hastarian 8.6-os kernellel is, úgyis megy.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #1808 Dátum: 2010, 12 20, 20:49:25 »
Enis Opera 10-et hasznalok, hasznaltam WinMo alatt be van konfiguralva optimalis nagyitas 140% be van irva az Opera/10.50 a Custom User Agent-be, hogy minden oldalt ugy jelenitsen meg mint az asztali gepen. Sajnos meg igyis korokkel lassabb barmit csinal vele az ember mint android alatt a beepitett bongeszo vagy a dolphin browser hd a maxthon browsert most akarom majd kiprobalni. Mindezt ugy allitom, hogy napi szinten hasznalom mindket rendszert netezesre. Vagyis ujabban inkabb mar csak a zold robotot.

Nem tudom, hol veszed észre ennyire, gyors WiFi-n az oldalbetöltések között én nem találtam nagy különbséget, bár utoljára 2.1-es Androidot nyomkodtam (Galaxy S-t). Nagyításban az egy tapi miatt gyorsabb az Opera, görgetésben az androidos. Forgatásban sincs lényeges különbség. Az összes felsorolt paraméterből az oldalbetöltés és a pöpec tördelés/nagyítás a legfontosabb, legalábbis nekem.

Idézetet írta: Rizsi
Ez hulyeseg, hogy a flash okozza a bongeszo fagyasanak 95%-at ezt csak Jobs hiszi igy, de szerintem mar o is atkozza a pillanatot mikor ezt a kijelentest tette (szerintem nem volt maganal). Teny, hogy a Microsoft Silverlight sokkal okosabb mint a flash foleg majd az uj 5-os verzioja. De szerintem nem tud annyi viz lefolyni a dunan, hogy elterjedjen sajnos.

Nem érdekel Jobs véleménye, a személyes tapasztalatomat írtam le. Ahol én böngészek, ott nincs, de ne is legyen se Flash, se Silverlight, amíg normális vasra nincsenek normálisan optiomalizálva. A Galaxy Tab is úgy akadozik komolyabb Flash-es oldalakon, mint állat, nlzd csak meg akármelyik független tesztben a videókat. Az iPad sokkal gördülékenyebb böngészéskor (is). Mondom ezt úgy, hogy jelen formájukban egyiket se venném meg.

A WP7 tudja a Silverlight-ot elvileg arra epul, de a bongeszoje megsem tamogatja ez viszont botranyos. Mondjuk szamomra az egesz WP7 az. Ha rohamosan nem talalnak ezekre a kezdeti gyermekbetegsegekre sebtapaszt el fog verezni a rohamosan halado konkurencia mellett.

Ja, pont ahogy az iOS is elvérzett az elmúlt években a Flash és a Silverlight hiányán...

Az, hogy nem megy androidon a ceges levelezesed nem a rendszer hibaja, hanem a rendszergazdak nem keszitettek fel erre a ceg rendszeret vagy alapbol tiltva van.

Ez fordított okoskodás, a rendszert nem kell felkészíteni, ha van egy frissített Excahge Server 2010-ed. A rendszergizdák félévente letesztelik az új mobil OS-eket, és amelyik nem elég biztonságos, azt nem engedik be a hálózatra. Vannak szép összehasonlító táblázatok Exchange feature lista támogatásról, és az Android a WP7 mellett kullog (2,5 év után!), az iOS, a Symbian simán lekörözi, a WM6-ról nem is beszélve, ami egyedüliként fullos támogatással bír.

Nem elérhető lacikap910i

• PDA: Note 9 6/128
  • PDA ROM: Gyári.
« Reply #1809 Dátum: 2010, 12 21, 08:15:21 »
Sikerült addig szenvedtem a robottal amíg sikerült levinnem nekem is a fogyasztást 5mA-ra..megfogadtam tanácsotokat és Advanced task kill,és leállitottam az adatfolyamot teljesen....Most kb 7-14% merült egy éjszaka alatt..VÉGRE tudnám mondom tudnám használni de nem mert most meg nem csatlakozik a netre csak wi-fi-n..erre is van megoldás?????

GH337-T20-8110I-V70-V85-V90-SL45-P900-P910I-MDA VARIO-MDA PRO-O2 ATOM LIFE-OMNIA-TOUCH PRO-HD2-Iphone 4-iphone4s-galaxy note 2-note 3-note4 -note edge-NOTE8

Nem elérhető akisbandi

« Reply #1810 Dátum: 2010, 12 21, 10:42:36 »
Sikerült addig szenvedtem a robottal amíg sikerült levinnem nekem is a fogyasztást 5mA-ra..megfogadtam tanácsotokat és Advanced task kill,és leállitottam az adatfolyamot teljesen....Most kb 7-14% merült egy éjszaka alatt..VÉGRE tudnám mondom tudnám használni de nem mert most meg nem csatlakozik a netre csak wi-fi-n..erre is van megoldás?????

Nézd meg az APN beállításokat. Ha feltetted a 4.6-ost, az valamiért nem állítja be magától. A vodafone standardnet.vodafone.net és nem kell felhasználó/jelszó, a T-Mobile internet és wap/Wap, (a telenor internet és nem kell felh./jelszó, de erre nem esküdnék meg).

Nem elérhető TheBigX87

« Reply #1811 Dátum: 2010, 12 21, 11:34:23 »
Áhh,feladtam, beálltam szeszo mellé a sorba,vettem egy desire hd-t,hogy hű maradjak a hd-s csapathoz!:D Meg kell mondjam,így elsőre egész jok a tapasztalatok,gyors,nem tudtam még félrebökni rajta,végre megy normálisan az email szinkron,nem merül le egy nap alatt.De természtesen nem vállok meg a Leotol sem,mikor éppen melyikhez van kedvem,de nem gondoltam volna,h a zöld szörny le tudja majd körözni a win-t.Ezen is van már minden,navigáció,psx emulátor,a 8 gigás kártya lassan telelesz a sok "fogalmasincsmirekelleznekem" tipusú programokkal,játékokkal,amiket a marketről leszedek.Nem utolsó dolog,h az államokban vettem meg, 689$ért,ami nem egy rossz ár,tekintve az otthoni árakat.Szoval mindenkit buzdítani tudok a zöld szörny felé!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető lacikap910i

• PDA: Note 9 6/128
  • PDA ROM: Gyári.
« Reply #1812 Dátum: 2010, 12 21, 11:56:27 »
Nézd meg az APN beállításokat. Ha feltetted a 4.6-ost, az valamiért nem állítja be magától. A vodafone standardnet.vodafone.net és nem kell felhasználó/jelszó, a T-Mobile internet és wap/Wap, (a telenor internet és nem kell felh./jelszó, de erre nem esküdnék meg).
megmodod melyiket hova kell irni pontosan Az apn-hez???
hova a wapokat...köszi
GH337-T20-8110I-V70-V85-V90-SL45-P900-P910I-MDA VARIO-MDA PRO-O2 ATOM LIFE-OMNIA-TOUCH PRO-HD2-Iphone 4-iphone4s-galaxy note 2-note 3-note4 -note edge-NOTE8

Nem elérhető nervy

• PDA: HTC One
« Reply #1813 Dátum: 2010, 12 21, 12:49:39 »
szeszo desireHD-t? nem hiszem..., max arra gondolhatsz ami a gyorsboltból nála volt tesztelésre :D

Áhh,feladtam, beálltam szeszo mellé a sorba,vettem egy desire hd-t,hogy hű maradjak a hd-s csapathoz!:D Meg kell mondjam,így elsőre egész jok a tapasztalatok,gyors,nem tudtam még félrebökni rajta,végre megy normálisan az email szinkron,nem merül le egy nap alatt.De természtesen nem vállok meg a Leotol sem,mikor éppen melyikhez van kedvem,de nem gondoltam volna,h a zöld szörny le tudja majd körözni a win-t.Ezen is van már minden,navigáció,psx emulátor,a 8 gigás kártya lassan telelesz a sok "fogalmasincsmirekelleznekem" tipusú programokkal,játékokkal,amiket a marketről leszedek.Nem utolsó dolog,h az államokban vettem meg, 689$ért,ami nem egy rossz ár,tekintve az otthoni árakat.Szoval mindenkit buzdítani tudok a zöld szörny felé!

Nem elérhető timep

• PDA ROM: nem tudom
« Reply #1814 Dátum: 2010, 12 21, 13:04:15 »
Én feltettem a 4.6-os Desire HD-s romot, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Minden megy (már amit én használni szoktam és akarok rajta)

Viszont lenne egy kérdésem: Amióta Androiddal próbálkozok, csak egy dologra nem találtam még megoldást. Hogy élő tv streameket, hogyan tudnék vele lejátszani (már nézegettem a Marketet is, de nem találtam azt, amit kerestem). Míg a WinMo-n a Coreplayer és a TCPMP mindent lejátszott nekem (stream, feliratos film), most javaslatotakra a feliratos filmekre tök jól tudom használni a RockPlayer-t, de streamet (legalábbis nem akármilyet) az sem játszik le.

Vajon mivel tudnám például az alábbi streamet lejátszani?

Van erre megoldás?

A válaszokat előre is köszönöm.

Nem elérhető akisbandi

« Reply #1815 Dátum: 2010, 12 21, 13:31:20 »
megmodod melyiket hova kell irni pontosan Az apn-hez???
hova a wapokat...köszi

Nincs elottem, de a beallitasokon belul a telefon vagy talan a halozat, legalul volt az apnek, azon belul a t-mobile gprs, azt szerkezd meg.

Nem elérhető TheBigX87

« Reply #1816 Dátum: 2010, 12 21, 15:13:45 »
szeszo desireHD-t? nem hiszem..., max arra gondolhatsz ami a gyorsboltból nála volt tesztelésre :D

Nem abban hogy desire hd-t hanem hogy ő is vett androidos telefont. Vagy nem ő volt? ??? ???

Nem elérhető akisbandi

« Reply #1817 Dátum: 2010, 12 21, 15:41:53 »
A Gingerbread-es ROM-ot próbálta valaki?

Most próbálgatom. Valahogy a Froyo nekem jobban bejön. Viszont a telefon hangminősége mintha jobb lenne.

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #1818 Dátum: 2010, 12 21, 15:44:31 »
Bizony, bizony, nervynek van igaza, én csak virtuálisan álltam be a HTC Desire HD-t használók közé egy Androidos rommal. A csapatunktól Sharp fórumtársunk vált meg Leótól, egy zöld robotos HD kedvéért ;). Jelen pillanatban valami igazi nagy durranásra várok a PDA piacon, igazi különlegességre, hogy érdemes legyen elhagynom a jó öreg oroszlánt :D.

Nem elérhető TheBigX87

« Reply #1819 Dátum: 2010, 12 21, 16:24:06 »
Bizony, bizony, nervynek van igaza, én csak virtuálisan álltam be a HTC Desire HD-t használók közé egy Androidos rommal. A csapatunktól Sharp fórumtársunk vált meg Leótól, egy zöld robotos HD kedvéért ;). Jelen pillanatban valami igazi nagy durranásra várok a PDA piacon, igazi különlegességre, hogy érdemes legyen elhagynom a jó öreg oroszlánt :D.

Akkor sry, én kérek elnézést! :D Végülis én sem váltam meg az oroszlántól,csak kiegészítettem a htc csapatot és egyre jobban próbálom a családot ez irányba terelni, lassan fertőz, de már nagybátyámnak is van egy sima desireje és apám is kezdi belátni, hogy az érintésé a jövő és mindent tud a telefonom amit neki 3 különböző készülék szolgál ki... Hogy zöld szörny vagy winmo, kinek mi, én már beletartozom mindkét csapatba és itt kint szinte alig van torrent, mindenki használja a marketet, ami egy egyszerű wifin keresztül csak úgy szórja lefele a megabájtokat és potom pénzekért lehet venni teljes és okos progikat. Akárhányszor tettem fel a leora androidot lassacskán jöttek lefelé a progik, pedig most is ugyanonnan csatlakozom és gyorsabb a hub is meg a market is... VMi okosság biztos van erre is! :D

Szal csak előre, bízom benne szeszo, hogy hamar lesz vmi áttörés neadjisten vmi 2magos 2gigás szörnyeteg lepi el a piacot 150k alatt... Mennyország lenne, nemde? :D

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #1820 Dátum: 2010, 12 21, 17:19:30 »

Szal csak előre, bízom benne szeszo, hogy hamar lesz vmi áttörés neadjisten vmi 2magos 2gigás szörnyeteg lepi el a piacot 150k alatt... Mennyország lenne, nemde? :D
Milyen szépen is hangzik.... :D

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1821 Dátum: 2010, 12 21, 18:10:52 »
Jelen pillanatban valami igazi nagy durranásra várok a PDA piacon, igazi különlegességre, hogy érdemes legyen elhagynom a jó öreg oroszlánt :D.

Ha neked nem problémás az Android, javaslom a Tegra 2-vel és pöpec IPS kijelzővel szerelt LG Optimus 2X-t. :ok:

Nem elérhető kazigabi84

• PDA: htc one
  • PDA ROM: 1.29.161.16 Android4.1.2
« Reply #1822 Dátum: 2010, 12 21, 20:54:21 »
Tesztlni vagyok figyelem!
Hosszan telepul sokaig latni a kijelzon a HTC feliratot de nem fog lefagyni nem kell megijedni kb 5-8 perc aztan minden mukodik amire szuksege van az embernek tud MAGYARUL is!

es innen lehet letolteni:http://www.multiupload.com/211H71IT5J

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
« Reply #1823 Dátum: 2010, 12 21, 20:58:24 »
Ha neked nem problémás az Android, javaslom a Tegra 2-vel és pöpec IPS kijelzővel szerelt LG Optimus 2X-t. :ok:
Androiddal semmi bajom, de a kijelző méretében 4.3' alá nem megyek (könnyű a jót megszokni) ;).

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1824 Dátum: 2010, 12 21, 21:28:11 »
Androiddal semmi bajom, de a kijelző méretében 4.3' alá nem megyek (könnyű a jót megszokni) ;).

Hacsak nem egy tablet + kisebb PDA kombóra nem cseréled. Nekem vannak ilyen terveim 2011-re, és úgy tűnik, év elején körvonalazódik majd az éves tablet vonal.