2025, 01 10, 10:38:21

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728297 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Th3viL

• Navigáció / Navigation: Waze, (Sygic)
  • PDA: Oneplus 2
Re: Android a HD2-re
« Reply #1525 Dátum: 2010, 11 10, 12:11:31 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem nem kell újra indítgatnom és mégis beáll 2órán belül 3-4mA-ra.Első indításkor még szinkronizálhatnak az alkalmazások a háttérben és ez időbe telik.Utána beáll a rendszer. :ok:
Erre gondoltam én is, de fél nap után is legtöbbször marad ~63 mA-en a készenléti fogyasztás. Viszont miután újraindítom beáll buildtől és kerneltől függően 3-4 vagy 7-8 mA-re. Utána indíthatok akárhány alkalmazást nagyjából marad ez a fogyasztás. Mindenesetre akinek magas a fogyasztása próbáljon meg egy-két újraindítást...hátha...

Nem elérhető nbalazs23

• Navigáció / Navigation: nincs
  • PDA: hd2
  • PDA ROM: 1.66 radio version 2.07.51.22_2
« Reply #1526 Dátum: 2010, 11 10, 12:49:32 »
Sziasztok,most vettem egy hd2-t és szeretnék rá tenni androidot,de picit össze vagyok zavarodva.az lenne a kérdésem h hogyan tudom frissiteni a telefon radioját?frissités után pedig elég csak annyi h a kártyára rámásolom az androidot és elinditom azt a két fájlt amit kell?vagy esetleg kell még valami program hozzá?
Biztosan egyszerű,de én még nagyon kezdő vagyok,iphonet használtam több mint 2 évig,szóval jol jönne a segitség,előre is nagyon köszönöm

Nem elérhető Smash

• PDA: G2
  • PDA ROM: 20d + root
« Reply #1527 Dátum: 2010, 11 10, 13:35:50 »
Én pedig arról érdeklődnék, hogy melyek azok az Android verziók, amik rádió frissítés után a gyári 1.66-os rom mellett futnak és nem kell hozzájuk főzött rom.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #1528 Dátum: 2010, 11 10, 14:01:41 »
Én pedig arról érdeklődnék, hogy melyek azok az Android verziók, amik rádió frissítés után a gyári 1.66-os rom mellett futnak és nem kell hozzájuk főzött rom.
Véleményem szerint mindegyik, de cáfoljatok meg ha rosszul gondolom.

Nem elérhető Smash

« Reply #1529 Dátum: 2010, 11 10, 14:06:27 »
Ja, még valami. A Cotulla-féle HSPL2-vel - miután frissítettem a rádiót (a legújabb, 2.15.50.14** megfelelő?) - elvileg visszarakhatom az eredeti SPL-t, mintha mi se történt volna (1.42.0000). Így van? Illetve ehhez a rádióhoz kellene a készüléken a rilphone.dll-t cserélni?

Amúgy bocs, de hiába enyém volt az utolsó hozzászólás, nem tudom szerkeszteni valamiért.

Nem elérhető Th3viL

« Reply #1530 Dátum: 2010, 11 10, 14:14:02 »
Ja, még valami. A Cotulla-féle HSPL2-vel - miután frissítettem a rádiót (a legújabb, 2.15.50.14** megfelelő?) - elvileg visszarakhatom az eredeti SPL-t, mintha mi se történt volna (1.42.0000). Így van? Illetve ehhez a rádióhoz kellene a készüléken a rilphone.dll-t cserélni?

Amúgy bocs, de hiába enyém volt az utolsó hozzászólás, nem tudom szerkeszteni valamiért.
igen és nem :)
-én is ezt a rádiot használom
-visszarakhatod a gyári spl-t
-én nem cseréltem le a dll-t

Nem elérhető Smash

« Reply #1531 Dátum: 2010, 11 10, 20:51:30 »
Köszi a válaszokat (bár az "összes android megy 1.66 gyári rommal" témában azért még megerősíthetné valaki a kolegát).

Még pár kérdés: ez a HSPL2 téma meg android "telepítés" nem akad össze a Mobile Shell 3.5-tel? Ugyanis a WM alatt ez a Shell dolog megtetszett és nem akarnék tőle megválni. Továbbá érdemes-e class6 memkártyára beruházni? Az android futása illetve au android alatt futtatott programok betöltődése során van-e érdemleges különbség c4 és c6 kártya között? Amúgy Sandisk Ultra II és Extrem III között választanék.

Nem elérhető nervy

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC One
« Reply #1532 Dátum: 2010, 11 10, 23:52:38 »
sztem az összes megy / nem láátam még olyat ami nem.
"elvileg" nem akad össze. de spb mellé még nem raktam androidot
class4 és class6 között nem látnál androidban különbséget még class2 és class6 között is csak minimális van. viszont ha sokat és nagy mennyiségben másolsz sd-re akkor mindenképpen megéri a class6 de csak az android miatt semmiképp.

Köszi a válaszokat (bár az "összes android megy 1.66 gyári rommal" témában azért még megerősíthetné valaki a kolegát).

Még pár kérdés: ez a HSPL2 téma meg android "telepítés" nem akad össze a Mobile Shell 3.5-tel? Ugyanis a WM alatt ez a Shell dolog megtetszett és nem akarnék tőle megválni. Továbbá érdemes-e class6 memkártyára beruházni? Az android futása illetve au android alatt futtatott programok betöltődése során van-e érdemleges különbség c4 és c6 kártya között? Amúgy Sandisk Ultra II és Extrem III között választanék.

Nem elérhető k5.20

« Reply #1533 Dátum: 2010, 11 11, 00:30:43 »
... pár kérdés: ez a HSPL2 téma meg android "telepítés" nem akad össze a Mobile Shell 3.5-tel? Ugyanis a WM alatt ez a Shell dolog megtetszett és nem akarnék tőle megválni...

Nem fog összeakadni, ugyanis a WM az android indulásával egy időben szépen leáll a háttérben.
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

Nem elérhető deepdish54

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: htc hd2
  • PDA ROM: 1.48.405.2 (71294) wwe
« Reply #1534 Dátum: 2010, 11 11, 09:05:06 »
sziasztok

olvasgattam az akksi fogyasztasrol szolo dolgokat

mindenki irja hogy neki ennyi meg annyi a fogyasztas android alatt
nos en ugy probaltam megoldani a dolgot hogy beszereztem egy 2400mA-s akksit a htc hd2-mhoz

frissitesek (mail, idojaras stb.) alt kikapcsolva
3g alt kikapcsolva kikapcsolva

csak akkor kapcsolom be oket amikor kellenek

task killerrel kapcsolgatom ki a futo alkalmazasokat, amiket mar nem akarok futtatni
azok se hasznaljak az akksit

kis netezessel, telefonalassal meg azert nyomkodom is igy birja 3 napig kb
szoval sztem egyaltalan nem gaz, a gyari akksihoz kepest meg isteni

de,

bluetoothos zenehallgatas max 3ora
divx lejatszas kicsit tobb mint 2 ora

es a ketszer akkora akksim is elfogyott

lehet ezt valahogy orvosolni?
vagy ez normalis lenne?
beallitasi javaslatok esetleg?

most gondolom par embernek az jut eszebe viccesen hogy ne halgassak zenet meg ne nezzek filmet a keszuleken :)

de ha ezen kivul van valami otletetek akkor varom

Nem elérhető samgar

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: ROMeOS 4.17 + 2.14.50.04 Radio
« Reply #1535 Dátum: 2010, 11 11, 10:13:06 »
Mdeejay FroYo HD v.3.7|1.32.405.3|kernel:hastarin R7.6 van fent jelenleg. Már egyszer jártam így: újraindítás után, miután winből indítanám az androidot, mind a CLRAD mind a HARET exére ezt írja ki: the file clrad cannot be opened. Either it is not signed with a trusted certificate or one of its components cannot be found.
 >:( :shock: :'(
"Úton lenni: a boldogság, megérkezni: a halál"

Nem elérhető akooos

• PDA: LG G2
« Reply #1536 Dátum: 2010, 11 11, 16:51:15 »
sziasztok

olvasgattam az akksi fogyasztasrol szolo dolgokat

mindenki irja hogy neki ennyi meg annyi a fogyasztas android alatt
nos en ugy probaltam megoldani a dolgot hogy beszereztem egy 2400mA-s akksit a htc hd2-mhoz

frissitesek (mail, idojaras stb.) alt kikapcsolva
3g alt kikapcsolva kikapcsolva

csak akkor kapcsolom be oket amikor kellenek

task killerrel kapcsolgatom ki a futo alkalmazasokat, amiket mar nem akarok futtatni
azok se hasznaljak az akksit

kis netezessel, telefonalassal meg azert nyomkodom is igy birja 3 napig kb
szoval sztem egyaltalan nem gaz, a gyari akksihoz kepest meg isteni

de,

bluetoothos zenehallgatas max 3ora
divx lejatszas kicsit tobb mint 2 ora

es a ketszer akkora akksim is elfogyott

lehet ezt valahogy orvosolni?
vagy ez normalis lenne?
beallitasi javaslatok esetleg?

most gondolom par embernek az jut eszebe viccesen hogy ne halgassak zenet meg ne nezzek filmet a keszuleken :)

de ha ezen kivul van valami otletetek akkor varom

Kicsit off, de hol vetted a 2400as akksit? Nem vágja haza a Leot?:o

Nem elérhető deepdish54

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: htc hd2
  • PDA ROM: 1.48.405.2 (71294) wwe
« Reply #1537 Dátum: 2010, 11 11, 18:44:50 »

ebay-en rendeltem es semmi gond nincs vele
kulon ehhez a telefonhoz valo, nem tudja hazavagni

Nem elérhető samgar

• PDA ROM: ROMeOS 4.17 + 2.14.50.04 Radio
« Reply #1538 Dátum: 2010, 11 11, 20:08:33 »
Mdeejay FroYo HD v.3.7|1.32.405.3|kernel:hastarin R7.6 van fent jelenleg. Már egyszer jártam így: újraindítás után, miután winből indítanám az androidot, mind a CLRAD mind a HARET exére ezt írja ki: the file clrad cannot be opened. Either it is not signed with a trusted certificate or one of its components cannot be found.
 >:( :shock: :'(

Most már 6x formáztam le a kártyát és ugyanúgy nem indul el.
"Úton lenni: a boldogság, megérkezni: a halál"

Nem elérhető chris

• Navigáció / Navigation: HTC HD2
  • PDA ROM: 2.13 / Miri 17.6
« Reply #1539 Dátum: 2010, 11 11, 20:23:27 »

ez az a bizonyos extended battery? egy szívás van vele hogy oda kell figyelni hogy kernelek lekezeljék, bár már lehet nem nagy szupra, sokkal stabilabb gyorsabb az Android mint volt nyár végén... nagyságrendi fejlődésen ment keresztül, 1-2 hete tettem fel hastarin 8at 3.7froyoHD-vel és azóta reboot nélkül.. most indítottam újra a 8.2 miatt.. sokkal jobb a reakcióideje, majdnem mint a szifon :)

Nem elérhető chris

« Reply #1540 Dátum: 2010, 11 11, 20:25:08 »
ezt főleg a telefonáláskor lehet lemérni, régi kerneleknél tárcsázás/vagy azt megszakítás jó komótos volt meg ha megnyomom hogy letesz/tárcsázás megszakítása azonnal reagál... nem futok bele olyanba hogy véletlenül megcsörgetek olyat akit nem kéne mert félretárcsáztam..

Nem elérhető Smash

« Reply #1541 Dátum: 2010, 11 11, 22:43:49 »
Most már 6x formáztam le a kártyát és ugyanúgy nem indul el.

Ezzel küszködök én is. Először egy cyanogen mod alapú Androidot raktam fel, az fel is települt, el is indult de volt valami kínja. Ez járt az járt le nem szórakoztam vele. Gondoltam felteszek másikat. Többet is próbáltam, mindegyiknél ugyan ez a problem. (Természetes üres kártyára raktam mindig).

Nem elérhető nervy

« Reply #1542 Dátum: 2010, 11 11, 23:30:50 »
ez pedig "általában" sd kártya hiba szokott lenni .
kártya ki-be, kártyaolvasóban formázás vagy a pda saját format progijával, esetleg ha van mégegy kártyád akkor azzal egy próba.

Ezzel küszködök én is. Először egy cyanogen mod alapú Androidot raktam fel, az fel is települt, el is indult de volt valami kínja. Ez járt az járt le nem szórakoztam vele. Gondoltam felteszek másikat. Többet is próbáltam, mindegyiknél ugyan ez a problem. (Természetes üres kártyára raktam mindig).

Nem elérhető Smash

« Reply #1543 Dátum: 2010, 11 12, 10:00:36 »
Formáztam 20×, kipróbáltam vagy 5 féle builddel és ugyan az. Másik kártyát sajna nincs módomban kipróbálni, de ha egyszer már egy verzió simán elindult (ami most már szintén nem akar menni), akkor csak nem a kártya a ludas. Olvastam valahol, hogy valami .cab fájlokkal lehet a probléma. Erről esetleg valami információ?

Nem elérhető chris

« Reply #1544 Dátum: 2010, 11 12, 10:17:56 »
Formáztam 20×, kipróbáltam vagy 5 féle builddel és ugyan az. Másik kártyát sajna nincs módomban kipróbálni, de ha egyszer már egy verzió simán elindult (ami most már szintén nem akar menni), akkor csak nem a kártya a ludas. Olvastam valahol, hogy valami .cab fájlokkal lehet a probléma. Erről esetleg valami információ?

ez hasonló probléma lehet mint a hang akadás, mondták az "okosok" (jobban nem akarom lealacsonyítani a dev-eket mert azért tényleg ott vannak a szeren) hogy szar a kártya, formázd le nagyobb cluster size-al stb... aztán CSAK KIDERÜLT hogy a kernelben volt valami gáz (build.prop-ban is lehetett módosítani, nem tudom az csak egy workaround volt e) és most már EGY KERNEL sem akad (megoldás bekerült a GIT-be), ha megfeszülök akkor sem sikerül megakasztanom a lejátszást...

Nem elérhető Smash

« Reply #1545 Dátum: 2010, 11 12, 10:27:24 »
ez hasonló probléma lehet mint a hang akadás, mondták az "okosok" (jobban nem akarom lealacsonyítani a dev-eket mert azért tényleg ott vannak a szeren) hogy szar a kártya, formázd le nagyobb cluster size-al stb... aztán CSAK KIDERÜLT hogy a kernelben volt valami gáz (build.prop-ban is lehetett módosítani, nem tudom az csak egy workaround volt e) és most már EGY KERNEL sem akad (megoldás bekerült a GIT-be), ha megfeszülök akkor sem sikerül megakasztanom a lejátszást...

Na most akkor ezzel mit is akarsz mondani?  :)

Nem elérhető chris

« Reply #1546 Dátum: 2010, 11 12, 11:04:51 »
Na most akkor ezzel mit is akarsz mondani?  :)

hogy a droid a bűnös több mint valószínű, ha olyan a kártyád amit "nem szeret" akkor ha azonnali megoldást akarsz nincs nagyon más megoldás csak a kártyacsere...

Nem elérhető nervy

« Reply #1547 Dátum: 2010, 11 12, 11:09:51 »
natehát a kártya a bűnös - mondom én... :D :taps:

hogy a droid a bűnös több mint valószínű, ha olyan a kártyád amit "nem szeret" akkor ha azonnali megoldást akarsz nincs nagyon más megoldás csak a kártyacsere...

Nem elérhető Smash

« Reply #1548 Dátum: 2010, 11 12, 11:21:52 »
Rendes hard reset megoldotta a problémát  :ok:

Nem elérhető timep

• PDA ROM: nem tudom
« Reply #1549 Dátum: 2010, 11 12, 13:27:48 »
Sziasztok!

Töltöm a HD2-t megy rajta az Android, de ha zenét szeretnék ezalatt hallgatni a következőt írja ki:
"Your content is unavailable because your phone is being used as USB storage. Disconnect USB to access your content."

Értem, hogy mit ír ki, csak azt nem értem miért, mit kellene átállítanom, hogy töltés közben is tudjak róla zenét hallgatni (pl. autóban) - már nézegettem a beállításoknál, de nem találtam ilyesmit.

Előre is köszönöm.