2025, 01 06, 21:51:22

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728037 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető lipee83

• PDA: Galaxy S4
  • PDA ROM: Gyári 4.2
Re: Android a HD2-re
« Reply #1225 Dátum: 2010, 10 23, 14:59:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
En ezt a radio-t hasznalom: You are not allowed to view links. Register or Login Ezzel a rom-al: You are not allowed to view links. Register or Login nekem miri romjai nagyon bevaltak. v16-os verzio ota hasznalom oket hibatlanok.

Szia
Köszönöm, most jutottam a végére a keresgélésnek. Találtam egy hastarin r7.6Alt nevű kernelt, még nem hasonlítottam össze a sima 7.6 -al, viszont ezzel elindult az Mdeejay_FroYo_HD_v._3.6, és ami mégjobb, van wifim is. :) 
Esetleg valaki tudja mivel másabb ez az alt, mint a sima 7.6?
Köszi

Nem elérhető faramasz

• PDA: Acer liquid S100
  • PDA ROM: Android 1.6 egyelőre :)
« Reply #1226 Dátum: 2010, 10 23, 15:10:18 »
Sziasztok! Olvasgattam néhány cikket a témában, viszont sajnos 49 oldalnyi hozzászólást nem tudtam átolvasni.

Az lenne a kérdésem, hogy megbízhatóan működik a htc hd2-n az android? Ha egyszer felrakjuk, utána bátran lehet progikat telepíteni, nincs gond, akadás vele? Korábban olvastam, hogy gond volt a wifivel, kamerával stb... Mennyire működik stabilan és gyorsan az android?

Nekem acer liquidem van androiddal ,ezen nagyon jó, a barátnőm viszont hd2-vel rendelkezik, és azon gondolkozom, hogy felrakom neki az androidot. Viszont instabil, sok hibával rendelkező rendszert nem szeretnék hd2-re.

Köszi a segítséget!

Tehát a kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy melyik a jobb teló: egy androidos hd2, vagy egy alapból androidos acer liquid :)

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+
« Reply #1227 Dátum: 2010, 10 23, 15:10:38 »

Esetleg valaki tudja mivel másabb ez az alt, mint a sima 7.6?
Köszi

"Release 7,6 Alternatív - nem Overclocking, Undervolting, vagy AXI)"

Nem elérhető faramasz

• PDA: Acer liquid S100
  • PDA ROM: Android 1.6 egyelőre :)
« Reply #1228 Dátum: 2010, 10 23, 15:23:01 »
Sziasztok! Olvasgattam néhány cikket a témában, viszont sajnos 49 oldalnyi hozzászólást nem tudtam átolvasni.

Az lenne a kérdésem, hogy megbízhatóan működik a htc hd2-n az android? Ha egyszer felrakjuk, utána bátran lehet progikat telepíteni, nincs gond, akadás vele? Korábban olvastam, hogy gond volt a wifivel, kamerával stb... Mennyire működik stabilan és gyorsan az android?

Nekem acer liquidem van androiddal ,ezen nagyon jó, a barátnőm viszont hd2-vel rendelkezik, és azon gondolkozom, hogy felrakom neki az androidot. Viszont instabil, sok hibával rendelkező rendszert nem szeretnék hd2-re.

Köszi a segítséget!

Már régebbi a cikk, változtak az alábbi dolgok?

"Igazából ezek még nem ROM-ba épített verziók, megmarad a Winmó oprendszerünk továbbra is." - ez még mindig így van?

" Időnként megakad, belassul (szerencsére ez elég ritka). Akkumulátoros üzemideje messze alul múlja az eredeti oprendszerét." - és ebben van változás?

Nem elérhető kisstom

• Navigáció / Navigation: Galaxy Note II
  • PDA: Galaxy Note II
  • PDA ROM: Omega v10, Note2Core 2.21OC Kernel
« Reply #1229 Dátum: 2010, 10 23, 16:57:13 »
Mdeejay_FroYo_HD_v._3.6, csak nem megy a wifi akármit csinálok.Egszer jó volt, soha többet.Kernelt is hiába cserélek... :'(

Nem elérhető animoo

• Support-ER
  • Nem: Nő
« Reply #1230 Dátum: 2010, 10 23, 17:04:06 »

Már régebbi a cikk, változtak az alábbi dolgok?

"Igazából ezek még nem ROM-ba épített verziók, megmarad a Winmó oprendszerünk továbbra is." - ez még mindig így van?

" Időnként megakad, belassul (szerencsére ez elég ritka). Akkumulátoros üzemideje messze alul múlja az eredeti oprendszerét." - és ebben van változás?

Az még mindig nem változott, hogy Winmoról indítható. Akadást én nem észleltem, apróbb anomáliák azonban előfordulhatnak, de majdhogynem teljeskörűen használható rajta az Android.
"There's always something wonderful in new..."  - és ezt most nem csak a PDA-cserélgetésre értettem :D

saját cucc: You are not allowed to view links. Register or Login | You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1231 Dátum: 2010, 10 23, 17:17:24 »
Mdeejay_FroYo_HD_v._3.6, csak nem megy a wifi akármit csinálok.Egszer jó volt, soha többet.Kernelt is hiába cserélek... :'(

Melyik kernelt próbáltad? Kernel cserénél cserélted a Androidban a root mappát is?

Nem elérhető szeszo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: HTC Ameo (IGO)
  • PDA: Samsung Galaxy Note 8
« Reply #1232 Dátum: 2010, 10 23, 17:17:43 »
Próbáld ki ezt lehet, hogy ez a megoldás:

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1233 Dátum: 2010, 10 23, 17:41:07 »
Nem tudom kinek milyen akku fogyasztási tapasztalata van , de nekem elég jól bált a fogyasztásom. Ma 09.15-kor vettem le a töltőről, 17.30 kor 83% van még az akkumból. 3G bekapcsolva, 2 email fiók óránként frissül, Gmail sync push, hírek 2 óránként, időjárás 3 óránként, kb. 10 perc internet.
Mellékelem a fogyasztást, 5 perces lebontásban.

Nem elérhető mkrisz

• PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXLH1
« Reply #1234 Dátum: 2010, 10 23, 17:45:21 »
Nem tudom kinek milyen akku fogyasztási tapasztalata van , de nekem elég jól bált a fogyasztásom. Ma 09.15-kor vettem le a töltőről, 17.30 kor 83% van még az akkumból. 3G bekapcsolva, 2 email fiók óránként frissül, Gmail sync push, hírek 2 óránként, időjárás 3 óránként, kb. 10 perc internet.

Jónak néz ki valamit módosítottál rajta vagy csak a kernelt cserélted le 7.6 ra?

Nem elérhető gyuri81

• buheráló
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
« Reply #1235 Dátum: 2010, 10 23, 17:54:25 »

ha jól látom hozzá sem nyúltál a Leo-hoz 17:00-ig. de ha pl 1 órát intenzíven használtad volna, tuti leesik ennyit....
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1236 Dátum: 2010, 10 23, 18:13:38 »
ha jól látom hozzá sem nyúltál a Leo-hoz 17:00-ig. de ha pl 1 órát intenzíven használtad volna, tuti leesik ennyit....

Ez így van, de van akinek éjszaka fogyaszt ennél sokkal többet, úgy hogy semmi sem megy rajta.
Ezeket e SetCpu beállításokat használom:

"Main Tab:

* 998Mhz Max
* 245Mhz Min
* Ondemand Scaling
* Check Set on Boot

Profile Tab:

* Check Enable
* Check Notifications
* Screen Off Profile
o
o 245 Max
o 245 Min
o Ondemand Governor
o Priority 100
* Battery < 25% Profile
o 652 Max
o 245 Min
o Ondemand Governor
o Priority 0

Advanced Tab:

* 20000 Sampling Rate
* 30 Up Threshold (THIS IS THE KEY: This means when your CPU load hits 30%, it will scale up the mhz. If the phone still responds too slow for your taste, set this lower)
* 0 Ignore Nice
* 0 Powersave
* Check Set on Boot (And Apply)"

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1237 Dátum: 2010, 10 23, 18:16:32 »
De úgy látom a hozzászólásokból,  hogy a Desire HD üzemideje is elég gyenge  >:(

Nem elérhető gyuri81

• buheráló
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXEMC2
« Reply #1238 Dátum: 2010, 10 23, 18:32:03 »
De úgy látom a hozzászólásokból,  hogy a Desire HD üzemideje is elég gyenge  >:(

jaja, olvastam én is...ezt azért nem gondoltam volna
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kisstom

« Reply #1239 Dátum: 2010, 10 23, 18:35:48 »
Őrület ez az android.Task killer-ben leirtom a sok programot,  pár perc múlva mind ott figyelt (facebook, flickr, news, mail, gmail, stb, ha 20 nincs akkor egy se) , uninstallálni sem engedi őket...
Nem lehet ezt a sok xart leirtani vhogy???Nem csoda h eszi az akksit... >:(
Viszont a wifim úgy néz ki megjavult (csak el ne kiabáljam ) :taps:

Nem elérhető kisstom

« Reply #1240 Dátum: 2010, 10 23, 18:53:53 »
Azt hiszem megtaláltam az android helyét:játékgép a winmo-n  rotfl

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1241 Dátum: 2010, 10 23, 19:14:55 »
Őrület ez az android.Task killer-ben leirtom a sok programot,  pár perc múlva mind ott figyelt (facebook, flickr, news, mail, gmail, stb, ha 20 nincs akkor egy se) , uninstallálni sem engedi őket...
Nem lehet ezt a sok xart leirtani vhogy???Nem csoda h eszi az akksit... >:(
Viszont a wifim úgy néz ki megjavult (csak el ne kiabáljam ) :taps:

Töröld ki azt ami nem kell! A system/app könyvtárba vannak a gyári programok, innen törlöd ami nem kell, .apk és .odex is itt mindkettőt  törölni kell.
De előtte csinálj egy mentést az Android könyvtárról, sose tudni!!
És már nem is indulnak el.

Nem elérhető kisstom

« Reply #1242 Dátum: 2010, 10 23, 19:36:11 »
Töröld ki azt ami nem kell! A system/app könyvtárba vannak a gyári programok, innen törlöd ami nem kell, .apk és .odex is itt mindkettőt  törölni kell.
De előtte csinálj egy mentést az Android könyvtárról, sose tudni!!
És már nem is indulnak el.

Bocs ha láma vagyok de nem találok system/app könyvtárat, fájlkeresővel is kerestem .odex file-t, nem találtam, .apk-ból is csak azt amit én raktam fel

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1243 Dátum: 2010, 10 23, 19:40:50 »
Bocs ha láma vagyok de nem találok system/app könyvtárat, fájlkeresővel is kerestem .odex file-t, nem találtam, .apk-ból is csak azt amit én raktam fel

Olyan fájl kezelő kell hozzá ami látja a system fájlokat, például You are not allowed to view links. Register or Login, vagy You are not allowed to view links. Register or Loginegy másik.

Nem elérhető kisstom

« Reply #1244 Dátum: 2010, 10 23, 20:02:04 »
Olyan fájl kezelő kell hozzá ami látja a system fájlokat, például You are not allowed to view links. Register or Login, vagy You are not allowed to view links. Register or Loginegy másik.

Köszi, rámegyek

Nem elérhető lipee83

« Reply #1245 Dátum: 2010, 10 23, 20:28:15 »
most találtam

hastarin_r7_7_RMNET_Test.7z:

Nem elérhető lipee83

« Reply #1246 Dátum: 2010, 10 23, 20:41:44 »
most találtam

hastarin_r7_7_RMNET_Test.7z:

Persze nekem ezzel sem indul. Az r3.6Alt -al van wifim, viszont nincs kamerám. A kamerás dolog is csak nálam nem megy, vagy másnál is tapasztalható?

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1247 Dátum: 2010, 10 23, 20:54:53 »
Persze nekem ezzel sem indul. Az r3.6Alt -al van wifim, viszont nincs kamerám. A kamerás dolog is csak nálam nem megy, vagy másnál is tapasztalható?

Kamera még nincs a HD-s Androidokhoz (mint ahogy You are not allowed to view links. Register or Loginírva is van):

"What's Not Working:
Camera
Reader"

de már dolgoznak rajta :D

Nem elérhető mkrisz

• PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: I9300XXLH1
« Reply #1248 Dátum: 2010, 10 23, 21:48:11 »
Régen itt volt egy kernel link Desire HD rom hoz amit le is szedtem de csak most próbáltam ki. Minden nélkül 5-8mA a fogyasztása kikapcsolt kijelzőnél. hastarin R7.6 al 100mA körül volt nekem...

Nem elérhető Bari74

• PDA: HTC One x
« Reply #1249 Dátum: 2010, 10 23, 22:14:41 »
Na akkor egy "gyorsteszt" a teljesség igény nélkül a Desire HD-ről:
A Desire még a LEO-nál is nagyobb, úgy kb. fél centivel :  :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Alumínium ház, aminek a fogása eszméletlen jó, nem kényelmetlen a kézben, kijelző karcálló üveg, ismét nincs szükség védőfóliára, leér  teljesen az előlap aljáig, ráadásul ezzel azt a hatást kelti, hogy még nagyobb a képernyő, mint a HD2 esetében.
Alapból jár hozzá egy 8 gigás microSd kártya, amin ahol én vásároltam található egy Sygic Lite nevű navigációs program. Mivel a kártyát nem tudták odaadni logisztikai problémák miatt (majd postán kiküldik) , így beleraktam egy hasonló méretű üres kártyát. A Copilot Live-ot a HD2-re megvásároltam még anno, ennek licenszét minden gond nélkül átraktam az Androidos verzióra, bár erre az ügyfélszolgálatuk egy határozott nemet mondott, mikor megkérdeztem, hogy van-e ilyen lehetőség.
Azt mondták meg kell vennem Androidra is… Aha, persze…

A megoldás egyszerű, a régi készüléken deaktiválni kell a licenszet, majd az újra érvényesíteni, majd a programon belül letölteni a térképeket, amikre szól a licensz, ennyi, hibátlanul működik.

Az akkumulátort véleményem szerint alulméretezték (1230 mAh). Több helyen olvastam, hogy általános használat mellett a fejlett energiagazdálkodásnak köszönhetően napokig nem kell töltő közelébe mennünk.
Két nap után azt kell, hogy mondjam, ez nem igaz! Számomra a váltás egyik fő oka a LEO-ról a Desire HD-ra az volt, hogy az Android-ot a HD2-őn csak korlátozva tudtam használni, az akkuidő jelentősen lerövidült a gyári romhoz képest, így azt vártam, hogy legalább egy napot kibír a Desire.

Ez nem sikerült… Persze hozzá kell tennem, hogy folyamatos adatszinkronizálás és push-email mellett merült le kb. 5 óra alatt, amiben benne volt kétszer 10 perc telefonálás is. Még abban reménykedem, hogy az akkumlátornak kell még  pár  töltési ciklus, hogy elérje a maximális kapacitását, de ez soha nem szokott lenni 20%-nál több, így jobb esetben is csak 6 órás üzemidőre számíthatok a jelenlegi felhasználói beállításaim mellett. Kénytelen leszek hozzászokni, hogy mindenhova töltőt vigyek magammal, vagy le kell hogy mondjak néhány szolgáltatásról.

Amit sikerült összehozni a HTC-nek ebben a készülékben szolgáltatások és hardver  terén, az olyan magasra emeli a lécet, hogy nehéz lesz túlszárnyalni bárkinek is. (Bár ugyanezt gondoltam, mikor megjelent a HD2 :) )
Esetleg az új Windows mobilok érhetnek majd a nyomába, de mivel ilyen készülékeket még élőben nem  láttam, nincs összehasonlítási alapom és több évnyi Microsoftos szenvedés után nem is vagyok rájuk kíváncsi.
A bekapcsolás után rögtön 15 megát leszinkronizál úgy, hogy nem is nyúltunk hozzá semmihez!  Ezért cserébe naprakész információkat kapunk ismerőseinkről a közösségi hálózatokon keresztül. Mindezt úgy, hogy rendkívül intelligens módon összefűzi a névjegyekben, Facebookon, Twitteren, Google szolgátatásokon tárolt információkat és az összes adatot hozzárendeli a nevekhez. Nem kever össze semmit, minden fontos  információ elérhető ismerőseinkről, akik a telefonkönyvben szerepelnek.

Hot-Boot tényleg csak pár másodperc... Ezen kívül csak újraindítani lehet a készüléket, de ekkor már a korábban megszokott boot-idővel találjuk szembe magunkat, ami akár egy perc is lehet.

HTCsense.com
A HTC új szolgáltatása ezen a készüléken debütál, hasonlóképpen a Google fiókhoz, létrehoz egy mini közösségi hálót szorosan összekapcsolva a mobillal, amin keresztül számtalan kényelmi szolgáltatást elérünk.
Lehetőségünk van az ellopott, elhagyott telefonunkat lezárni, az összes adatot törölni róla, térképen megnézni, hogy jelenleg hol van a készülék, továbbá hívásokat, sms-seket átirányíttatni egy másik számra. Érdekes funkció: ha meg akarjuk csengetni a telefont, egy gombnyomás és máris szól a készülék. (Hasznos, ha valaki nem találja első körben a telefonját :))
A Sense-ből jól ismert Footprints is kibővült, megoszthatjuk, kereshetünk köztük
Webes felületről küldhetünk sms-t, mms-t, névjegyeinket betölti, aki sokat ül számítógép előtt és szintén sokat sms-ezik, annak rendkívül hasznos lehet.
A HTC hub-on belül kiválasztatunk alkalmazásokat, háttereket, témákat, csengőhang „szetteket”, majd egy gombnyomásra rátölthetjük a készülékre, mindenféle kábel, vagy egyéb csatlakozás nélkül a neten keresztül.

A kamerával készítettem két képet, pixelszámra megvan, de ez a 8 megapixel nyilván nem hasonlítható össze egy tükörreflexes gép képével, de mint mobilkamera megállja a helyét.

A HD videó inkább HD ready, mint HD. Itt is érvényesül, hogy hiába a 720p meg a HD típusjelzés, ez még mindig csak egy mobil és nem egy HD kamera…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K3I3jpHAqT0[/youtube]

A videó lejátszás kivaló, bár alapból a DivX, Xvid videókat nem ismer, program segítségével akár mkv-t is nézhetünk, amivel nem sikerült elfektetni a Desire-t, mindent lejátszott akadásmentesen.

Hang
A gyári fülest szokás szerint a dobozában hagytam bontatlanul, és csatlakoztattam a már jó bevált headset-emet.  Az SRS és Dolby hangzásjavítónak köszönhetően a hangzás kiváló. Igaz ez zenére, filmre, bármire, amit hallgatunk. Még a külső hangszóróban is jobban szól egy dal, ha bekapcsoljuk a Dolby funkciót.

Két nap után egyelőre nem tudok betelni a készülékkel, folyamatosan találok rajta újdonságokat, ezalatt egyszer sem találkoztam lassulással, fagyással, bármit elindítok, teszi a dolgát. Ha az akkuidő nem lenne ilyen gyenge, és nem kellett volna tölteni, nem lett volna időm összeszedni az állam, ami leesett még tegnapelőtt délután…