Na akkor egy "gyorsteszt" a teljesség igény nélkül a
Desire HD-ről:
A Desire még a LEO-nál is nagyobb, úgy kb. fél centivel :
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links.
Register or
Login or You are not allowed to view links.
Register or
LoginAlumínium ház, aminek a fogása eszméletlen jó, nem kényelmetlen a kézben, kijelző karcálló üveg, ismét nincs szükség védőfóliára, leér teljesen az előlap aljáig, ráadásul ezzel azt a hatást kelti, hogy még nagyobb a képernyő, mint a HD2 esetében.
Alapból jár hozzá egy 8 gigás microSd kártya, amin ahol én vásároltam található egy Sygic Lite nevű navigációs program. Mivel a kártyát nem tudták odaadni logisztikai problémák miatt (majd postán kiküldik) , így beleraktam egy hasonló méretű üres kártyát. A Copilot Live-ot a HD2-re megvásároltam még anno, ennek licenszét minden gond nélkül átraktam az Androidos verzióra, bár erre az ügyfélszolgálatuk egy határozott nemet mondott, mikor megkérdeztem, hogy van-e ilyen lehetőség.
Azt mondták meg kell vennem Androidra is… Aha, persze…
A megoldás egyszerű, a régi készüléken deaktiválni kell a licenszet, majd az újra érvényesíteni, majd a programon belül letölteni a térképeket, amikre szól a licensz, ennyi, hibátlanul működik.
Az akkumulátort véleményem szerint alulméretezték (1230 mAh). Több helyen olvastam, hogy általános használat mellett a fejlett energiagazdálkodásnak köszönhetően napokig nem kell töltő közelébe mennünk.
Két nap után azt kell, hogy mondjam, ez nem igaz! Számomra a váltás egyik fő oka a LEO-ról a Desire HD-ra az volt, hogy az Android-ot a HD2-őn csak korlátozva tudtam használni, az akkuidő jelentősen lerövidült a gyári romhoz képest, így azt vártam, hogy legalább egy napot kibír a Desire.
Ez nem sikerült… Persze hozzá kell tennem, hogy folyamatos adatszinkronizálás és push-email mellett merült le kb. 5 óra alatt, amiben benne volt kétszer 10 perc telefonálás is. Még abban reménykedem, hogy az akkumlátornak kell még pár töltési ciklus, hogy elérje a maximális kapacitását, de ez soha nem szokott lenni 20%-nál több, így jobb esetben is csak 6 órás üzemidőre számíthatok a jelenlegi felhasználói beállításaim mellett. Kénytelen leszek hozzászokni, hogy mindenhova töltőt vigyek magammal, vagy le kell hogy mondjak néhány szolgáltatásról.
Amit sikerült összehozni a HTC-nek ebben a készülékben szolgáltatások és hardver terén, az olyan magasra emeli a lécet, hogy nehéz lesz túlszárnyalni bárkinek is. (Bár ugyanezt gondoltam, mikor megjelent a HD2
)
Esetleg az új Windows mobilok érhetnek majd a nyomába, de mivel ilyen készülékeket még élőben nem láttam, nincs összehasonlítási alapom és több évnyi Microsoftos szenvedés után nem is vagyok rájuk kíváncsi.
A bekapcsolás után rögtön 15 megát leszinkronizál úgy, hogy nem is nyúltunk hozzá semmihez! Ezért cserébe naprakész információkat kapunk ismerőseinkről a közösségi hálózatokon keresztül. Mindezt úgy, hogy rendkívül intelligens módon összefűzi a névjegyekben, Facebookon, Twitteren, Google szolgátatásokon tárolt információkat és az összes adatot hozzárendeli a nevekhez. Nem kever össze semmit, minden fontos információ elérhető ismerőseinkről, akik a telefonkönyvben szerepelnek.
Hot-Boot tényleg csak pár másodperc... Ezen kívül csak újraindítani lehet a készüléket, de ekkor már a korábban megszokott boot-idővel találjuk szembe magunkat, ami akár egy perc is lehet.
HTCsense.comA HTC új szolgáltatása ezen a készüléken debütál, hasonlóképpen a Google fiókhoz, létrehoz egy mini közösségi hálót szorosan összekapcsolva a mobillal, amin keresztül számtalan kényelmi szolgáltatást elérünk.
You are not allowed to view links.
Register or
LoginLehetőségünk van az ellopott, elhagyott telefonunkat lezárni, az összes adatot törölni róla, térképen megnézni, hogy jelenleg hol van a készülék, továbbá hívásokat, sms-seket átirányíttatni egy másik számra. Érdekes funkció: ha meg akarjuk csengetni a telefont, egy gombnyomás és máris szól a készülék. (Hasznos, ha valaki nem találja első körben a telefonját
Register or
LoginA Sense-ből jól ismert Footprints is kibővült, megoszthatjuk, kereshetünk köztük
Register or
LoginWebes felületről küldhetünk sms-t, mms-t, névjegyeinket betölti, aki sokat ül számítógép előtt és szintén sokat sms-ezik, annak rendkívül hasznos lehet.
Register or
LoginA HTC hub-on belül kiválasztatunk alkalmazásokat, háttereket, témákat, csengőhang „szetteket”, majd egy gombnyomásra rátölthetjük a készülékre, mindenféle kábel, vagy egyéb csatlakozás nélkül a neten keresztül.
Register or
LoginA kamerával készítettem két képet, pixelszámra megvan, de ez a 8 megapixel nyilván nem hasonlítható össze egy tükörreflexes gép képével, de mint mobilkamera megállja a helyét.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginA HD videó inkább HD ready, mint HD. Itt is érvényesül, hogy hiába a 720p meg a HD típusjelzés, ez még mindig csak egy mobil és nem egy HD kamera…
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K3I3jpHAqT0[/youtube]
A videó lejátszás kivaló, bár alapból a DivX, Xvid videókat nem ismer, program segítségével akár mkv-t is nézhetünk, amivel nem sikerült elfektetni a Desire-t, mindent lejátszott akadásmentesen.
HangA gyári fülest szokás szerint a dobozában hagytam bontatlanul, és csatlakoztattam a már jó bevált headset-emet. Az SRS és Dolby hangzásjavítónak köszönhetően a hangzás kiváló. Igaz ez zenére, filmre, bármire, amit hallgatunk. Még a külső hangszóróban is jobban szól egy dal, ha bekapcsoljuk a Dolby funkciót.
Két nap után egyelőre nem tudok betelni a készülékkel, folyamatosan találok rajta újdonságokat, ezalatt egyszer sem találkoztam lassulással, fagyással, bármit elindítok, teszi a dolgát. Ha az akkuidő nem lenne ilyen gyenge, és nem kellett volna tölteni, nem lett volna időm összeszedni az állam, ami leesett még tegnapelőtt délután…