Sziasztok!
Tegnap sikerült hozzájutnom egy i9000-s csodához. Ezelőtt sosem volt androidos készülékem, gyakorlatilag egy fapadosról váltottam egy felső kategóriásra. Szeretnék froyo-t operálni a kütyüre, viszont az eddig olvasottak után nagyon megkeveredtem h. mit hogyan meg miért. Ami átjött, h. ROOT-olásra nem lesz szükségem és ennek függvényében kérnék némi segítséget. Akár ha egy Linket tudtok adni, ahol érthetően le van írva lépésről lépésre, szájbarágósan akár linkekkel megtűzdelve h. mit hogyan csináljak az is jó. A fapados készülékemet(s5230) egyszer sikerült frissíteni, de az is elég macerás volt számomra. A segítségeteket előre is köszönöm, előre is elnézést h. nem olvastam végig az összes kommentet és így próbálok jutni valamire is.
üdv.: Patrik
A Kies-t szerintem már elvből felejtsed el, mert bár igaz, hogy sokan Kiessel frissítenek, az Odinos módszer, akármennyire hihetetlen is, de biztonságosabb.
Amit tenned kell első körben:
- Nézd meg, hogy működnek-e a 3-gombos kombinációk. Amennyiben nem, akkor a FAQ megoldásai közül valamelyikkel (a 3-as a legjobb / legkönnyebb / legbiztonságosabb) oldd meg / hozd elő.
- Ha (már) van 3-gombosod, akkor regisztrálj be a samfirmware.com oldalra, majd töltsed le az Európai verziókra szánt XXJPU 2.2.1-es Froyo ROM-ot, és tedd fel Odinnal. A telepítés mikéntjét megtalálod a Samsung Galaxy S ROM frissítés topikban.
- A JPU alapvetően nem egy rossz ROM, de a JPY sokkal jobb nála. Ha a JPU-s frissítés kész, töltsed le azt (JPY) is, és tedd fel Odinnal!
- Opcionális: ha szeretnél CWM-et és/vagy egy jó lagfixet, amivel kedvező a fogyasztás és nagyon gyors a készülék, tölts le egy Voodoo vagy Speedmod kernelt, és szintén Odinnal tedd fel.
Megj.: A JPU ROM teljes ROM, 3 fájlt tartalmaz. Ezt a három fájlt kell az Odinba tallózni, a megfelelő helyekre. Ügyelni kell, hogy a re-partition be legyen nyomva.
A JPY nem teljes ROM, csak egy fájlt tartalmaz - ezt a PDA részbe kell tallózni, re-partitionra nincs szükség.
A kernel egy darab fálját is a PDA részbe kell tallózni, re-partition szintén nem kell!