2024, 11 28, 17:51:06

Szerző Téma: FROYO 2.2  (Megtekintve 261847 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Samsung-Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO-Nextgen
  • PDA: GALAXY S10+ SM-G975F
  • PDA ROM: G975FXXU9ETLJ gyári
Re:FROYO 2.2
« Reply #1825 Dátum: 2010, 10 31, 16:42:24 »
Sztupi szted az miért van hogy feltoltam a te cuccaidra a JPA-t, repartition nélkül és nincs csc-m. utána feltettem csc-t külön is, és nem látja a telefon *#1234# kóddal nézve.

Nem elérhető Crystal

• PDA: Samsung I9000
  • PDA ROM: XWJVH / XXJVO / XEHJV3 - Voodoo + Stock
« Reply #1826 Dátum: 2010, 10 31, 16:58:22 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem wan.Factory resetet nyomtál miután felraktad?

Valaki leirhátná mert számomra nem világos konkrétan még mindig hogy a PIT fájl mire jo kell e odinos frissitésnél és mi a különbség az 512 es meg a 803 as között???És a Repart mit csinál ha be wan pipálva?
Mert én most pl JPA-t pit meg repart nélkül toltam fel.

Amit én kivettem a különböző hozzászólásokból, a PIT fájl írja le az egyes partíciók méretét. Ha ez igaz, akkor a Partition Information Table vagy valami hasonló rövidítése lesz. Ha bepipálod a re-partition-t akkor az ebben lévő információk alapján újra létrehozza a partíciókat, ha nincs bepipálva szerintem nem csinál semmit.
Az 512 meg a 803 pedig a kiadás dátumából jöhet, mivel a teljes nevük 20100512 illetve 20100803. És augusztus előtt nem volt 803-as. Saját teória, de szerintem helytálló. ;) Hogy mi a különbség azt Sztupy biztos vágja, mintha a system kisebb lenne a 803-ban, nekem ez rémlik.

Találtam közben linket is a témára: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Shiraz

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: Alerson v3 (2.3.6 JVU)
« Reply #1827 Dátum: 2010, 10 31, 19:47:58 »
Nekem wan.Factory resetet nyomtál miután felraktad?

Valaki leirhátná mert számomra nem világos konkrétan még mindig hogy a PIT fájl mire jo kell e odinos frissitésnél és mi a különbség az 512 es meg a 803 as között???És a Repart mit csinál ha be wan pipálva?
Mert én most pl JPA-t pit meg repart nélkül toltam fel.
Volt factory reset de akkor se jött elő alapból. Úgy kellett bekapcsolni. De megvan. Én úgy vettem észre, hogy a rootolás belassítja egy kicsit.

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
« Reply #1828 Dátum: 2010, 10 31, 20:00:37 »
Sztupi szted az miért van hogy feltoltam a te cuccaidra a JPA-t, repartition nélkül és nincs csc-m. utána feltettem csc-t külön is, és nem látja a telefon *#1234# kóddal nézve.

Valaki esetleg nem tudja rá a választ???

Nem elérhető Crystal

« Reply #1829 Dátum: 2010, 10 31, 20:44:38 »

Ezzel próbáltad már cserélni? FR-t csinál!
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
adb shell am start -a android.intent.action.MAIN -n com.android.Preconfig/com.android.Preconfig.Preconfig

Nem elérhető Shiraz

« Reply #1830 Dátum: 2010, 10 31, 20:51:58 »
Nekem se volt csc-m, indulásnál kiírta, hogy nem tudja telepíteni (Sztupy 3.0-ból). Ehhez a romhoz nem kell külön vagy nem lehet..

Nem elérhető bubo35

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: P5100 - Google navigáció :-)
  • PDA: HTC One M8
  • PDA ROM: 5.0.1 Stock
« Reply #1831 Dátum: 2010, 10 31, 21:59:05 »
s.o.s. please! van egy szép sárga felkiáltójel a kijelzőn a telefon és szgép között. hogyan tovább?
VIGYÁZAT! AZ ANDROID OPERÁCIÓS RENDSZER FÜGGŐSÉGET OKOZHAT!

Nem elérhető Shiraz

« Reply #1832 Dátum: 2010, 10 31, 22:04:34 »
s.o.s. please! van egy szép sárga felkiáltójel a kijelzőn a telefon és szgép között. hogyan tovább?
Tedd download módba és folytasd a frissítést. Sim ki sd ki.

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #1833 Dátum: 2010, 10 31, 22:05:34 »
nem tudsz mit csinálni... telep ki-be/ download mód/ usb portot cserélhetsz esetleg és ne előlapi/hub-ot ha lehet hanem alaplapit!
(tudom ezt bootloader cserénél emelik ki de hátha a csatlakozással is baja van)
majd PC-t újraindítod és kezded előlről.
ennyi első körben a tippem :ima:

Nem elérhető bubo35

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: P5100 - Google navigáció :-)
  • PDA: HTC One M8
  • PDA ROM: 5.0.1 Stock
« Reply #1834 Dátum: 2010, 10 31, 22:10:51 »
Tedd download módba és folytasd a frissítést. Sim ki sd ki.

köszi, sikerült! kicsit betojtam  :D
VIGYÁZAT! AZ ANDROID OPERÁCIÓS RENDSZER FÜGGŐSÉGET OKOZHAT!

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #1835 Dátum: 2010, 11 01, 07:06:56 »
Nekem se volt csc-m, indulásnál kiírta, hogy nem tudja telepíteni (Sztupy 3.0-ból). Ehhez a romhoz nem kell külön vagy nem lehet..

Én is így jártam. csak XXE van a preconfigban!! JPA-val. JPO-val már lehet választani XEU-val sem magyar a bejelentkezés.

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
  • Navigáció / Navigation: spirálkötésű térkép
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: mikor mi
« Reply #1836 Dátum: 2010, 11 01, 07:44:26 »
Ha bepipálod a re-partition-t akkor az ebben lévő információk alapján újra létrehozza a partíciókat, ha nincs bepipálva szerintem nem csinál semmit.
Pontosabban ha nem pipálod be, akkor először letölti a telefonról a rámásoltat, és azt használja, figyelmen kívül hagyva az odinba betöltöttet. Emellett re-partition esetén még a belső flash memória egyes részeit is formázza.
Idézet
Az 512 meg a 803 pedig a kiadás dátumából jöhet, mivel a teljes nevük 20100512 illetve 20100803. És augusztus előtt nem volt 803-as. Saját teória, de szerintem helytálló. ;) 
Igen, ez teljesen helytálló. Ahogy az is, hogy látszik, a legelső a legjobb mindenből ;) (és a második, az 513-as a legrosszabb)
Idézet
Hogy mi a különbség azt Sztupy biztos vágja, mintha a system kisebb lenne a 803-ban, nekem ez rémlik.
Igen, a különbség az 512,512 és 803 között, hogy melyikben mennyi hely van a dbdata és mennyi hely van a system partícióra szánva. Az 512-esben van a legkevesebb hely a system részére, a 803-asban 0MB-al, 513-asban 20MB-al több hely van a /system részére fenntartva, cserébe a /dbdata 10, illetve 20MB-al kisebb.
Elvben.
A gond azonban az, hogy azok a fájlok, amelyeket felteszünk Odinnal nem figyelik, hogy milyen partícióméretre tesszük fel őket, hanem csak az számít náluk, hogy mire voltak eredetileg megformázva (mármint a felmásolandó fájlok, pl. a factoryfs.rfs). így ha ők 200MB-ra vannak megformázva, akkor felmennek a 210,220-as szabad helyel rendelkezőekre is, bár csak 200MB-ot fognak kihasználni, a többi hely elveszik. Ha 220MB-ra vannak megformázva akkor is felmennek, mind a 200,210,220-as szabad hellyel rendelkezőekre, csak konkrétan flashelés után egyből elromlanak (hisz nincs elég szabad hely), és nem fognak működni. (a 200,210,220 csak minta adat, valósában kb. 275,285,295 MB-osak a /system partíciók ha emlékeim nem csalnak)
A jelenlegi hivatalos ROM-oknál a /system partíció elég kicsi, így elfér a legkisebb (512-es) PIT fájl által meghatározott helyre. Az én általam mellékelt dbdata pedig pont akkora, hogy teljesen kitöltse a legnagyobb (512-es) PIT fájl által engedett helyt. Hogy a /system-re vagy a /dbdata-ra kell több hely azon lehet vitatkozni (aki szeret sokat moddolni, annak a /systembe kell több hely, a többieknek a /dbdata az optimálisabb)
Zárószó: minden ROM-nak megvan a maga kompatibilis PIT fájlja, a Froyoknál ez az 512-es. A többit nincs semmi értelme felrakni.

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető lezly01

• Navigáció / Navigation: , sygic aura
  • PDA: galaxy note 10.1; lg g2;ipad air
« Reply #1837 Dátum: 2010, 11 01, 08:01:17 »
Jó reggelt mindenkinek, Látom megintkijött egy újj firm. Nekem most sztupy van fent quadrant 1862 pont és semmi lagg na most lecseréljem valamelyik újra vagy ne?

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
« Reply #1838 Dátum: 2010, 11 01, 08:05:10 »

Sztupi erre a válasz esetleg???

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #1839 Dátum: 2010, 11 01, 08:21:21 »
Pontosabban ha nem pipálod be, akkor először letölti a telefonról a rámásoltat, és azt használja, figyelmen kívül hagyva az odinba betöltöttet. Emellett re-partition esetén még a belső flash memória egyes részeit is formázza.Igen, ez teljesen helytálló. Ahogy az is, hogy látszik, a legelső a legjobb mindenből ;) (és a második, az 513-as a legrosszabb)Igen, a különbség az 512,512 és 803 között, hogy melyikben mennyi hely van a dbdata és mennyi hely van a system partícióra szánva. Az 512-esben van a legkevesebb hely a system részére, a 803-asban 0MB-al, 513-asban 20MB-al több hely van a /system részére fenntartva, cserébe a /dbdata 10, illetve 20MB-al kisebb.
Elvben.
A gond azonban az, hogy azok a fájlok, amelyeket felteszünk Odinnal nem figyelik, hogy milyen partícióméretre tesszük fel őket, hanem csak az számít náluk, hogy mire voltak eredetileg megformázva (mármint a felmásolandó fájlok, pl. a factoryfs.rfs). így ha ők 200MB-ra vannak megformázva, akkor felmennek a 210,220-as szabad helyel rendelkezőekre is, bár csak 200MB-ot fognak kihasználni, a többi hely elveszik. Ha 220MB-ra vannak megformázva akkor is felmennek, mind a 200,210,220-as szabad hellyel rendelkezőekre, csak konkrétan flashelés után egyből elromlanak (hisz nincs elég szabad hely), és nem fognak működni. (a 200,210,220 csak minta adat, valósában kb. 275,285,295 MB-osak a /system partíciók ha emlékeim nem csalnak)
A jelenlegi hivatalos ROM-oknál a /system partíció elég kicsi, így elfér a legkisebb (512-es) PIT fájl által meghatározott helyre. Az én általam mellékelt dbdata pedig pont akkora, hogy teljesen kitöltse a legnagyobb (512-es) PIT fájl által engedett helyt. Hogy a /system-re vagy a /dbdata-ra kell több hely azon lehet vitatkozni (aki szeret sokat moddolni, annak a /systembe kell több hely, a többieknek a /dbdata az optimálisabb)
Zárószó: minden ROM-nak megvan a maga kompatibilis PIT fájlja, a Froyoknál ez az 512-es. A többit nincs semmi értelme felrakni.
köszönjük! az ilyen jellegű olvasmányokat szeretem! :ok:
esetleg mit gondolsz, hogy a samfirmwarék miért a 803-as PIT-el akarják felrakatni az új froyokat? főleg, hogy nem particionáltatják csak betallóztatják. ennek mi értelme van így ha nem is kerülnek ezáltal használatba :shock:

Nem elérhető joker1976

• PDA: LG G2
« Reply #1840 Dátum: 2010, 11 01, 10:09:03 »
Sziasztok,

A JPA romot szeretném felrakni. Az odin progiba mit hova tallózok be?

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
« Reply #1841 Dátum: 2010, 11 01, 10:49:43 »
 :)

SZTYUPI-nál ez van:

4.  Odin elindít
5.  PIT-hez betallózni a s1_odin_20100512.pit fájlt
6.  PDA-hoz betallózni a PDA.tar fájlt
7.  PHONE-hoz betallózni a PHONE.tar fájlt
8.  CSC-hez betallózni a CSC.tar fájlt
9.  Re-Partition, Auto reboot és F. Reset Time legyen csak bekapcsolva a bal oldalon, a többi ne.
10. Start

-nálad milyen fájlok vannak?

Nem elérhető Crystal

« Reply #1842 Dátum: 2010, 11 01, 15:56:06 »
[...]

Köszi, így már sokkal érthetőbb a dolog!   :ok:

Nem elérhető hunhool

• PRIME MINISTER
  • PDA: Samsung Galaxy SIII
  • PDA ROM: CM10 fan
« Reply #1843 Dátum: 2010, 11 01, 23:02:38 »
Haliho,
Felraktam a JPO-t.
Nagyon tuti,viszonylag gyors,de néha-néha elgondolkodik kicsit,pedig még csak a használt progik kb. fele van fenn.
Van mar ehhez valami root,illetve lagfix?
Köszi

Nem elérhető nrg86

• PDA: Sony Xerpia S
« Reply #1844 Dátum: 2010, 11 02, 06:22:45 »
I9000XWJPA ebböl talált már valaki 512eset?mert én europai romok közt nem találtam kivéve az amerikába szántak közt!
abban is van magyar lokalizácio?

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #1845 Dátum: 2010, 11 02, 06:32:00 »
Haliho,
Felraktam a JPO-t.
Nagyon tuti,viszonylag gyors,de néha-néha elgondolkodik kicsit,pedig még csak a használt progik kb. fele van fenn.
Van mar ehhez valami root,illetve lagfix?
Köszi
Próbáld meg Sztupy 0.3 ulk.nálam a JPA megy jó vele l :-X
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #1846 Dátum: 2010, 11 02, 08:24:59 »
I9000XWJPA ebböl talált már valaki 512eset?mert én europai romok közt nem találtam kivéve az amerikába szántak közt!
abban is van magyar lokalizácio?
milyen az az "I9000XWJPA"-ból 512-es?  :shock:

arra gondolsz, hogy a samfirmen milyen szám szerepel mellette?
mert az a szerintük hozzá való PIT fájlt jelenti. a ROM-ból csak egy van és azt olyan PIT-el rakod fel amilyennel gondolod ;)

egyébként nem amerikai hanem: Brown Firmwares are Africa / Arabic firmwares!
és ott I9000JPJPA van!

Nem elérhető safi

• Navigáció / Navigation: Beépített
  • PDA ROM: Darky v9.0.2 Extreme Edition
« Reply #1847 Dátum: 2010, 11 02, 13:27:19 »
Nem tudja esetleg valaki hogy ha feltolom ezt: Doc Froyo JP6/JPM v6, XWJPA v7.1 / XXJPO v7 (2/11/10) (link:You are not allowed to view links. Register or Login ) akkor lesznek CSC gondjaim? Van ebben egyáltalán magyar nyelv?
Előre is köszi a válaszokat!

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #1848 Dátum: 2010, 11 02, 14:59:11 »
Nem tudja esetleg valaki hogy ha feltolom ezt: Doc Froyo JP6/JPM v6, XWJPA v7.1 / XXJPO v7 (2/11/10) (link:You are not allowed to view links. Register or Login ) akkor lesznek CSC gondjaim? Van ebben egyáltalán magyar nyelv?
Előre is köszi a válaszokat!

V7.1 JPA, mixed language fix, swype fix, rebuilt base

Jó eséllyel van benne magyar nyelv is. De a magyar APN már kérdéses....
Tedd fel és írd meg! :)

Nem elérhető safi

• Navigáció / Navigation: Beépített
  • PDA ROM: Darky v9.0.2 Extreme Edition
« Reply #1849 Dátum: 2010, 11 02, 15:43:37 »
V7.1 JPA, mixed language fix, swype fix, rebuilt base

Jó eséllyel van benne magyar nyelv is. De a magyar APN már kérdéses....
Tedd fel és írd meg! :)

Éccaka nekiesek, aztán meglátjuk :)