Ha bepipálod a re-partition-t akkor az ebben lévő információk alapján újra létrehozza a partíciókat, ha nincs bepipálva szerintem nem csinál semmit.
Pontosabban ha nem pipálod be, akkor először letölti a telefonról a rámásoltat, és azt használja, figyelmen kívül hagyva az odinba betöltöttet. Emellett re-partition esetén még a belső flash memória egyes részeit is formázza.
Az 512 meg a 803 pedig a kiadás dátumából jöhet, mivel a teljes nevük 20100512 illetve 20100803. És augusztus előtt nem volt 803-as. Saját teória, de szerintem helytálló.
Igen, ez teljesen helytálló. Ahogy az is, hogy látszik, a legelső a legjobb mindenből
(és a második, az 513-as a legrosszabb)
Hogy mi a különbség azt Sztupy biztos vágja, mintha a system kisebb lenne a 803-ban, nekem ez rémlik.
Igen, a különbség az 512,512 és 803 között, hogy melyikben mennyi hely van a dbdata és mennyi hely van a system partícióra szánva. Az 512-esben van a legkevesebb hely a system részére, a 803-asban 0MB-al, 513-asban 20MB-al több hely van a /system részére fenntartva, cserébe a /dbdata 10, illetve 20MB-al kisebb.
Elvben.
A gond azonban az, hogy azok a fájlok, amelyeket felteszünk Odinnal nem figyelik, hogy milyen partícióméretre tesszük fel őket, hanem csak az számít náluk, hogy mire voltak eredetileg megformázva (mármint a felmásolandó fájlok, pl. a factoryfs.rfs). így ha ők 200MB-ra vannak megformázva, akkor felmennek a 210,220-as szabad helyel rendelkezőekre is, bár csak 200MB-ot fognak kihasználni, a többi hely elveszik. Ha 220MB-ra vannak megformázva akkor is felmennek, mind a 200,210,220-as szabad hellyel rendelkezőekre, csak konkrétan flashelés után egyből elromlanak (hisz nincs elég szabad hely), és nem fognak működni. (a 200,210,220 csak minta adat, valósában kb. 275,285,295 MB-osak a /system partíciók ha emlékeim nem csalnak)
A jelenlegi hivatalos ROM-oknál a /system partíció elég kicsi, így elfér a legkisebb (512-es) PIT fájl által meghatározott helyre. Az én általam mellékelt dbdata pedig pont akkora, hogy teljesen kitöltse a legnagyobb (512-es) PIT fájl által engedett helyt. Hogy a /system-re vagy a /dbdata-ra kell több hely azon lehet vitatkozni (aki szeret sokat moddolni, annak a /systembe kell több hely, a többieknek a /dbdata az optimálisabb)
Zárószó: minden ROM-nak megvan a maga kompatibilis PIT fájlja, a Froyoknál ez az 512-es. A többit nincs semmi értelme felrakni.