2024, 11 25, 23:16:27

Szerző Téma: ClockWorkMod (CWM) recovery  (Megtekintve 39978 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tomboi

• Navigáció / Navigation: Igo My Way
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: i9000XXJPY
Re: Rom manager
« Reply #50 Dátum: 2010, 09 24, 20:13:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Próbáld ki  ;)
Csak akkor fog felmenni ha az update.zip formátuma megfelelő.

Köszönöm

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #51 Dátum: 2010, 09 24, 20:27:08 »
Köszönöm
Most tett ki Anzo egy update.zip-es romot a Froyo témába. Hasonlítsd össze a tartalmát a samfirmwares zipessel.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Fotozgató

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung G. 8+ Samsung Galaxy Note Pro 12.2" P901
« Reply #52 Dátum: 2010, 10 18, 22:02:57 »
Bocsi, primitív kérdés:Hol tudom megnézni, ellenőrizni,  hogy sikerült-e a Root-olás?

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #53 Dátum: 2010, 10 18, 22:06:01 »
Bocsi, primitív kérdés:Hol tudom megnézni, ellenőrizni,  hogy sikerült-e a Root-olás?

A programok között megjelenik egy superuser program.
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető Fotozgató

• PDA: Samsung G. 8+ Samsung Galaxy Note Pro 12.2" P901
« Reply #54 Dátum: 2010, 10 19, 18:24:08 »
A programok között megjelenik egy superuser program.
Köszi. :taps:  Észre sem vettem.

Nem elérhető cs4ever

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Cyanogenmod 71
« Reply #55 Dátum: 2010, 11 28, 02:57:41 »
Van valami megoldas arra ha 3e recoverybol szeretnem feltenni a clockworkmod recoveryt  szamitogep nelkul? :(

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #56 Dátum: 2010, 11 28, 13:43:31 »
Van valami megoldas arra ha 3e recoverybol szeretnem feltenni a clockworkmod recoveryt  szamitogep nelkul? :(
Sajna nincs. A cwm előfeltétele a 2e...
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető yager01

• PDA: HUAWEI P6
  • PDA ROM: Aktuális gyári ROM - csak Root
« Reply #57 Dátum: 2010, 12 04, 09:50:05 »
Srácok! Jól értem, hogy csak az első részét csinálom meg a leírásnak, azaz az update.zip segítségével a Stock Recovery-ből előcsalom a Clockwork recovery-t akkor le tudom menteni a gyári ROM-ot? Ezután egyszerűen reboot, és eltűnik minden mintha nem csináltam volna semmit? Csak lesz az SD-n egy lementett gyári ROM-om amit bármikor visszatölthetek, és gyári állapotra állítom vissza a készüléket?

Ehhez csak annyit kell tenni (mármint a visszatöltéshez), hogy a ROM managerrel a kártyára lementett gyári ROM-ot visszatöltöm?

Nem elérhető tubas45slp

• PDA: Galaxy S4 GT-I9505
  • PDA ROM: I9505XXUBMF4
« Reply #58 Dátum: 2011, 01 02, 18:11:59 »
Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!!
Az lenne a kérdésem,hogy: a managgerrel elmentett Romom ha majd visszateszem, az a rootolás előtti vagy utáni állapotot állítja majd vissza?Tehát hogy megmarad e a garancia. Telenoros eredetileg, illetve már az SGS unlock használatával független. Remélem némi olvasás után majd azt vissza tudom majd kódolni.
Az lenne még a kérdésem,hogy mikor először a Flash-re nyomtam a managgerben és beállítottam mindent valamint mentést próbáltam csinálni akkor a Galaxy ledobálta a hálózatot (mintha bootolna,csak ujraindítás nélkül) valamint futtatta a média keresést, a kijelző kikapcsolt csak a két érintésérzékeny gomb világított alul, és fagyogatott minden nyomásnál.Ezt csak pár percig csinálta, az akksi kivétele megoldotta ugy néz ki, és már sikerült a mentés is.
A kérdésem,hogy ez jelent valami rosszat a továbbiakban vagy csak pár percnyi rémület volt részemről? :)
Köszönöm szépen előre is

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #59 Dátum: 2011, 01 02, 19:10:14 »
Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!!!
Az lenne a kérdésem,hogy: a managgerrel elmentett Romom ha majd visszateszem, az a rootolás előtti vagy utáni állapotot állítja majd vissza?Tehát hogy megmarad e a garancia. Telenoros eredetileg, illetve már az SGS unlock használatával független. Remélem némi olvasás után majd azt vissza tudom majd kódolni.
Az lenne még a kérdésem,hogy mikor először a Flash-re nyomtam a managgerben és beállítottam mindent valamint mentést próbáltam csinálni akkor a Galaxy ledobálta a hálózatot (mintha bootolna,csak ujraindítás nélkül) valamint futtatta a média keresést, a kijelző kikapcsolt csak a két érintésérzékeny gomb világított alul, és fagyogatott minden nyomásnál.Ezt csak pár percig csinálta, az akksi kivétele megoldotta ugy néz ki, és már sikerült a mentés is.
A kérdésem,hogy ez jelent valami rosszat a továbbiakban vagy csak pár percnyi rémület volt részemről? :)
Köszönöm szépen előre is

Nem tudom fejből, hogy a Rom Manager-hez szükséges-e root (vélhetően igen, de én nem használom), de ha igen, akkor a rootolás utáni állaptot állítja vissza.
Vélhetően ez a kis fennakadás nem jelent gondot, előfordulhat, hogy valaminek a futása (script, program, stb.) nem megfelelően megy végbe, de ha sikerült a mentés, és ezt a Clockwork Recovery jelezte is, akkor valószínűleg minden oké! :ok:

Arra ügyelj, hogyha visszaállítod a mentést, azt mindenképp azután tedd, hogy visszatöltötted azt a ROM-ot az SGS-edre, amivel eredetileg készült a backup. Ha például egy JM2-es ROM-on készült, és te tegyük fel egy JPY-os Froyon vagy, akkor a backup egészen biztos, hogy nem fogja megfelelően visszaállítani az eredeti állapotot, ezért szükséges, hogy visszainstalláld a JM2-t!
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető tubas45slp

« Reply #60 Dátum: 2011, 01 02, 19:36:21 »
Köszönöm a válaszod először is!
Igen rootolni kellett a telefont,vagyis én biztos rootoltam. Nekem még a gyári Telenoros rom van rajta.De akkor ha gariztatni akarom,rárakok majd egy eredeti gyári romot. Azt szeretném még kérdezni, hogy ha ilyen állapotában rádugom a Kiesre és firmet akarok frissíteni az nem lesz jó neki igaz? Vagy akkor csak simán .zip romokat telepítsek managgeren keresztül és kész?
Köszönöm

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #61 Dátum: 2011, 01 02, 20:04:24 »
Köszönöm a válaszod először is!
Igen rootolni kellett a telefont,vagyis én biztos rootoltam. Nekem még a gyári Telenoros rom van rajta.De akkor ha gariztatni akarom,rárakok majd egy eredeti gyári romot. Azt szeretném még kérdezni, hogy ha ilyen állapotában rádugom a Kiesre és firmet akarok frissíteni az nem lesz jó neki igaz? Vagy akkor csak simán .zip romokat telepítsek managgeren keresztül és kész?
Köszönöm

Én a Kiest semmilyen esetben sem javaslom. Egyfelől csak registry-buherával működik, másodrészt pedig csak gyári ROM-okat tudsz vele felerőltetni az SGS-edre. Sokkal jobbak a főzöttek, ezért én inkább az utóbbi megoldást javaslom, vagy pedig, ha mindenképp gyári ROM kell, akkor a samfirmware-os ROM-okat tudom ajánlani, melyeket Odinnal kell feltenni.

Nem elérhető tubas45slp

« Reply #62 Dátum: 2011, 01 02, 21:40:18 »
Én a Kiest semmilyen esetben sem javaslom. Egyfelől csak registry-buherával működik, másodrészt pedig csak gyári ROM-okat tudsz vele felerőltetni az SGS-edre. Sokkal jobbak a főzöttek, ezért én inkább az utóbbi megoldást javaslom, vagy pedig, ha mindenképp gyári ROM kell, akkor a samfirmware-os ROM-okat tudom ajánlani, melyeket Odinnal kell feltenni.
Köszönöm szépen ismét!
Esetleg ha megkérlek tudnál ajánlani romot, lagfixet és amit még fel kellene raknom!
Vagy csak azt ha elmondanád hogy milyen romot kell néznem.
Honnan tudom pl. hogy az már Froyo vagy még Eclair.
Ne haragudj ha sokat kérdezek, olvasgatok mident,de nem nagyon jutok még előrébb.
Köszönöm

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #63 Dátum: 2011, 01 02, 22:37:21 »
Köszönöm szépen ismét!
Esetleg ha megkérlek tudnál ajánlani romot, lagfixet és amit még fel kellene raknom!
Vagy csak azt ha elmondanád hogy milyen romot kell néznem.
Honnan tudom pl. hogy az már Froyo vagy még Eclair.
Ne haragudj ha sokat kérdezek, olvasgatok mident,de nem nagyon jutok még előrébb.
Köszönöm

Szerény véleményem szerint az egyik legjobb főzött ROM a Doc-féle Froyo ROM. Én, és a legtöbb SGS-es azt használja, illetve, ami még népszerű és jó, az a Darky-féle Gingerbread kinézetű ROM.
Onnan tudod, hogy egy főzött ROM Froyo-n alapszik-e (szinte már csak ilyenek vannak), hogy megnézed mi az adott főzött ROM "base ROM-ja". Ha ez JPx-es, akkor Froyo, ha nem (a középső "karakter" P előtti) akkor Éclair.

Kernel, amit ajánlhatok, az a Supercurio-féle Voodoo kernel (én ezt használom, eddig tökéletesen bevált, nagyon gyors és stabil), illetve a Hardcore-féle SpeedMod (ez is népszerű és jó is, viszont elég gyakran dob ki új, javított verziókat Hardcore).
Lagfixből több féle is van, de most már csak az Ext4-es ajánlott. A Voodoo-kernelben csak egyféle Ext4-es található meg (a neve nem meglepő módon Voodoo-lagfix), a SpeedMod-ban több is.

De kérlek legközelebb ezt majd vagy az SGS Általános topikjában beszéljük meg vagy a ROM-szobában, mert itt erősen OFF! :ok: Köszi.

Nem elérhető tubas45slp

« Reply #64 Dátum: 2011, 01 03, 09:21:44 »
Szerény véleményem szerint az egyik legjobb főzött ROM a Doc-féle Froyo ROM. Én, és a legtöbb SGS-es azt használja, illetve, ami még népszerű és jó, az a Darky-féle Gingerbread kinézetű ROM.

De kérlek legközelebb ezt majd vagy az SGS Általános topikjában beszéljük meg vagy a ROM-szobában, mert itt erősen OFF! :ok: Köszi.
Köszönöm szépen a sok segítséget!
Igen, bocs hogy ide írtam, elvileg rom manager indult, csak sok kérdésem lett :)
Köszi mindent

Nem elérhető bojtos.arpad

• PDA: I9000
  • PDA ROM: I9000XXJVQ
« Reply #65 Dátum: 2011, 01 15, 22:22:43 »
Fura szitu. Rom managerből megcsinálom a flash-t, aztán backup current rom, újraindul recoveryben. Ott kezdi, hogy nem fut magától a clock,  kiválasztom az update.zip-et, erre azt mondja crc baja van vele.
Ötlet?
Közben asszem csinálok egy full resetet.

« Reply #66 Dátum: 2011, 01 15, 22:35:49 »
pontosabban failed to verify whole-file signature , signature verification failed

« Reply #67 Dátum: 2011, 01 15, 22:57:04 »
most hogy újra olvasom a dolgokat.... "cwm előfeltétele a 2e"
ezért nem megy

Nem elérhető kiglarka

• PDA: SGS
  • PDA ROM: PJY darky's v8.0 gingerbread edition + voodo stable 5.1 with lagfix enabled
« Reply #68 Dátum: 2011, 01 20, 16:35:28 »
most hogy újra olvasom a dolgokat.... "cwm előfeltétele a 2e"
ezért nem megy

itt ugyanez. orvoslasra letoltottem a speedmod k12p-t. rom manager elindit, reboot into recovery, tok jo, felul rogton a clockworkmod van kiirva. akkor reboot. erre elinditom a backupot, ujra a recovery e3 jon fel, es ez a signature/cert error. most mar a reboot into recovery sem hozza fel a clockworkmod-ot.

hogyan tovabb?

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #69 Dátum: 2011, 01 21, 23:37:54 »
itt ugyanez. orvoslasra letoltottem a speedmod k12p-t. rom manager elindit, reboot into recovery, tok jo, felul rogton a clockworkmod van kiirva. akkor reboot. erre elinditom a backupot, ujra a recovery e3 jon fel, es ez a signature/cert error. most mar a reboot into recovery sem hozza fel a clockworkmod-ot.

hogyan tovabb?

Egyszerű: ne használd a ROM Managert, hanem intézz mindent közvetlenül a CWM-ből! :) Lehet, sőt, valószínű, hogy az SM kernel által feltett és a ROM Manager által beintegrált CWM között verziókülönbség lépett fel, s ezért sem akart működni a dolog. Használd simán a Speedmodos CW Recoveryt, abban is mindent könnyedén el tudsz intézni. :ok:

Nem elérhető tvpisti

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy S III
« Reply #70 Dátum: 2011, 01 27, 06:16:24 »

Szerk:
Ez a recovery nagyon biztonságos. NEM flasheli újra a kernelt, ez egy teljesen [uninvasive;nem támadó?] recovery mód.

Hogyan is működik: Maga a recovery egy You are not allowed to view links. Register or Loginnevű fájlba van becsomagolva, amit a STOCK recoveryből indítasz el.

Az update.zip kicsomagolja a Clockwork Recovery-t a tárhelyre, és újraindítja a recoveryt.

Amikor rebootolod, visszavált az eredeti, stock recoveryre.

Összefoglalva: az SD kártya gyökerén kell tárolnod az You are not allowed to view links. Register or Login-et, és ezt kell használni minden alkalommal amikor Clockworkot akarod elindítani.

Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet a telefonomra felrakni ezt a custom recovery-t? Elindítom az apply sdcard:update zip.-et, elindul a telepítés, majd kb a felénél leáll, és a következőket írja ki:

E: failed to verify whole-file signature
E: signature verification failed
Installation aborted.

Szerintetek mi az oka ennek? Az update zip-et innen a topic elején lévő link-ről töltöttem le.

Köszönöm a segítséget!
Még járatlan vagyok ezekben a dolgokban!
Save the world, save the cheerleader!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #71 Dátum: 2011, 01 27, 08:17:07 »

Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet a telefonomra felrakni ezt a custom recovery-t? Elindítom az apply sdcard:update zip.-et, elindul a telepítés, majd kb a felénél leáll, és a következőket írja ki:

E: failed to verify whole-file signature
E: signature verification failed
Installation aborted.

Szerintetek mi az oka ennek? Az update zip-et innen a topic elején lévő link-ről töltöttem le.

Köszönöm a segítséget!
Még járatlan vagyok ezekben a dolgokban!
Mert mar Froyo 2.2 van a telefonodon, es az mar 3e kek recovery. Ahhoz nem jo a rom manager csak 2e-hez. CF root kernelt keress, a romodnak megfelelot vagy Speedmod kernelt, azt kell feltenned odinnal. Faq-ban talalsz linket hozzajuk.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #72 Dátum: 2011, 01 27, 12:07:23 »
Frissítettem az első hozzászólást!

Nem elérhető tvpisti

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy S III
« Reply #73 Dátum: 2011, 01 27, 12:25:46 »
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de mi a megfelelő CF-root file, ami a rom-omnak megfelelő
File Type: zip    CF-Root-JPH-v1.0.zip (5.98 MB, 1717 views)
File Type: zip    CF-Root-JPH-v1.1.zip (5.98 MB, 3524 views)
File Type: zip    CF-Root-JPK-v1.1.zip (5.98 MB, 7448 views)
File Type: zip    CF-Root-JPM-v1.2-Busybox-1.15.3.zip (5.98 MB, 1668 views)
File Type: zip    CF-Root-JPM-v1.2-Busybox-1.17.1.zip (5.92 MB, 13339 views)
File Type: zip    CF-Root-JP6-v1.2-Busybox-1.15.3.zip (5.99 MB, 1677 views)
File Type: zip    CF-Root-JP6-v1.2-Busybox-1.17.1.zip (5.92 MB, 21584 views)

ezek közül? Sorry de két napja vettem ezt a telefont, és minél többet olvasok a fórumokban, annál
jobban összezavarodok. Ha valaki belinkelne, egy file-t, amivel root-olhatnám a telefonomat, nagyon megköszönném!!

Köszönöm a segítséget!
Save the world, save the cheerleader!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #74 Dátum: 2011, 01 27, 13:01:09 »
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de mi a megfelelő CF-root file, ami a rom-omnak megfelelő
File Type: zip    CF-Root-JPH-v1.0.zip (5.98 MB, 1717 views)
File Type: zip    CF-Root-JPH-v1.1.zip (5.98 MB, 3524 views)
File Type: zip    CF-Root-JPK-v1.1.zip (5.98 MB, 7448 views)
File Type: zip    CF-Root-JPM-v1.2-Busybox-1.15.3.zip (5.98 MB, 1668 views)
File Type: zip    CF-Root-JPM-v1.2-Busybox-1.17.1.zip (5.92 MB, 13339 views)
File Type: zip    CF-Root-JP6-v1.2-Busybox-1.15.3.zip (5.99 MB, 1677 views)
File Type: zip    CF-Root-JP6-v1.2-Busybox-1.17.1.zip (5.92 MB, 21584 views)

ezek közül? Sorry de két napja vettem ezt a telefont, és minél többet olvasok a fórumokban, annál
jobban összezavarodok. Ha valaki belinkelne, egy file-t, amivel root-olhatnám a telefonomat, nagyon megköszönném!!

Köszönöm a segítséget!
A 2. hozzászólásban vannak JPU-hoz való kernelek: You are not allowed to view links. Register or Login

/efs mappa tartalmát mentetted?
3 gombos download és recovery működik?