Lehet, hogy nem ide kellene írni, de nekem a többi topic most nem nagyon működik.
Több kérdésem lenne és lehet, "hülyegyerek" módban, túlbiztosítva kérdezem, de ebben a témában szerintem fő az óvatosság:
1. Jól értem, hogy a root-oláshoz elég telepíteni és lefuttatni a z4root alkalmazást? (szerintem nekem nem root-olt az eszköz, mert nincs superuser ikon...)
2. A 3 gombos download mód működik (elsőre sikerült), a recovery módot azonban nem sikerült előcsalogatni (mondjuk csak kb 3x próbáltam ). Ez lehetséges? Vagy csak én voltam béna és több türelem kellene...
3. Érdemes-e és ha igen milyen rom-ra frissítenem? A jelenlegi: PDA: I9000XXJPM, PHONE: I9000XXJPM, CSC: I9000OXAJPM Build Info: 2010.10 ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
1. Igen, jól érted!
Az egyik "legfájdalommentesebb" rootolási forma egyértelműen a z4root lefuttatása, egy pár hete, mikor megkaptam a "szigszalagot" (
) én is azt használtam (azóta már frissítettem nem egyszer ROM-ot, szóval már CWM-ből is rootoltam, de mindegy, a lényeg, hogy az első szerintem sokunknál a z4root volt.)
2. Próbálgassad még... tartsd kikapcsolt állapotban lenyomva egyszerre a "Hangerő fel" és a Home gombot, majd utána a nyomd le a bekapcsoló gombot is, egy pár másodperc erejéig. Várd meg, míg megjelenik a Samsung Galaxy S felirat, ezután felengedheted az előbbi két gombot (hangerő fel + home gomb) is. Ha a felirat eltűnése után a Stock Recovery jön be, és nem folytatódik tovább a bootolás, akkor jó helyen jársz!
(SZVSZ kell működnie, olyanról még nem hallottam, hogy a Download mód bejön, a Recovery pedig nem, bár előfordulhat, nem tudom).
3. Ez csak az igényeidtől függ... én a kézhezvételtől számított második napon már le is cseréltem az eredeti stock Éclair ROM-omat egy Froyora, mert véleményem szerint olyan újdonságok, javítások és funckiók kerültek bele, melyek sokkal kényelmesebbé és nem utolsó sorban hasznosabbá tehetik a mindennapi felhaszálást!