2024, 11 23, 05:03:41

Szerző Téma: Samsung Galaxy S ROM frissítés  (Megtekintve 306618 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető sonnenkinder

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S4 GT-I9505
  • PDA ROM: I9505XXUBMEA
Re:Samsung Galaxy S ROM frissítés
« Reply #800 Dátum: 2010, 12 07, 16:46:45 »
Lehet, hogy nem ide kellene írni, de nekem a többi topic most nem nagyon működik.
Több kérdésem lenne és lehet, "hülyegyerek" módban, túlbiztosítva kérdezem, de ebben a témában szerintem fő az óvatosság:
1. Jól értem, hogy a root-oláshoz elég telepíteni és lefuttatni a z4root alkalmazást? (szerintem nekem nem root-olt az eszköz, mert nincs superuser ikon...)
2. A 3 gombos download mód működik (elsőre sikerült), a recovery módot azonban nem sikerült előcsalogatni (mondjuk csak kb 3x próbáltam :) ). Ez lehetséges? Vagy csak én voltam béna és több türelem kellene...
3. Érdemes-e és ha igen milyen rom-ra frissítenem? A jelenlegi: PDA: I9000XXJPM, PHONE: I9000XXJPM, CSC: I9000OXAJPM Build Info: 2010.10 ?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #801 Dátum: 2010, 12 07, 19:21:05 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Lehet, hogy nem ide kellene írni, de nekem a többi topic most nem nagyon működik.
Több kérdésem lenne és lehet, "hülyegyerek" módban, túlbiztosítva kérdezem, de ebben a témában szerintem fő az óvatosság:
1. Jól értem, hogy a root-oláshoz elég telepíteni és lefuttatni a z4root alkalmazást? (szerintem nekem nem root-olt az eszköz, mert nincs superuser ikon...)
2. A 3 gombos download mód működik (elsőre sikerült), a recovery módot azonban nem sikerült előcsalogatni (mondjuk csak kb 3x próbáltam :) ). Ez lehetséges? Vagy csak én voltam béna és több türelem kellene...
3. Érdemes-e és ha igen milyen rom-ra frissítenem? A jelenlegi: PDA: I9000XXJPM, PHONE: I9000XXJPM, CSC: I9000OXAJPM Build Info: 2010.10 ?

Előre is köszönöm a válaszokat!

1. Igen, jól érted! :) Az egyik "legfájdalommentesebb" rootolási forma egyértelműen a z4root lefuttatása, egy pár hete, mikor megkaptam a "szigszalagot" (:D) én is azt használtam (azóta már frissítettem nem egyszer ROM-ot, szóval már CWM-ből is rootoltam, de mindegy, a lényeg, hogy az első szerintem sokunknál a z4root volt.)
2. Próbálgassad még... tartsd kikapcsolt állapotban lenyomva egyszerre a "Hangerő fel" és a Home gombot, majd utána a nyomd le a bekapcsoló gombot is, egy pár másodperc erejéig. Várd meg, míg megjelenik a Samsung Galaxy S felirat, ezután felengedheted az előbbi két gombot (hangerő fel + home gomb) is. Ha a felirat eltűnése után a Stock Recovery jön be, és nem folytatódik tovább a bootolás, akkor jó helyen jársz!  :) (SZVSZ kell működnie, olyanról még nem hallottam, hogy a Download mód bejön, a Recovery pedig nem, bár előfordulhat, nem tudom).
3. Ez csak az igényeidtől függ... én a kézhezvételtől számított második napon már le is cseréltem az eredeti stock Éclair ROM-omat egy Froyora, mert véleményem szerint olyan újdonságok, javítások és funckiók kerültek bele, melyek sokkal kényelmesebbé és nem utolsó sorban hasznosabbá tehetik a mindennapi felhaszálást!
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető sugsanyi

• Navigáció / Navigation: igo
  • PDA: Samsung i9100 Galaxy SII
« Reply #802 Dátum: 2010, 12 08, 17:10:32 »
üdv mindenkinek.. új vagyok a témában.. van egy galasy s em t-mobilos. gyári cumo van rajta. anroid 2.1 el. ez elég szomorú. elvileg saját magát kellene frissítenie 2.2 re nem? a kies sem ajánlja fel a frissítés.
Hogy tudok frissíteni rá?illetve garinak akkor lőttek? és melyik a legjobb szoft rá?!:.. előre is kösz  és  bocs a hülye kérdésekért...

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #803 Dátum: 2010, 12 08, 17:23:59 »
üdv mindenkinek.. új vagyok a témában.. van egy galasy s em t-mobilos. gyári cumo van rajta. anroid 2.1 el. ez elég szomorú. elvileg saját magát kellene frissítenie 2.2 re nem? a kies sem ajánlja fel a frissítés.
Hogy tudok frissíteni rá?illetve garinak akkor lőttek? és melyik a legjobb szoft rá?!:.. előre is kösz  és  bocs a hülye kérdésekért...
Üdv!
a kérdések nem hülyék egyáltalán csak megelőzhetőek lettek volna ha a FAQ-t megnyitod  :D

a samsung nem gondolkodott OTA frissítés lehetőségen ( úgy voltak vele azt az egyet a szervizek is kibírják valahogy )  :p

szóval a szájbarágó: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #804 Dátum: 2010, 12 08, 17:47:36 »
Üdv!
a kérdések nem hülyék egyáltalán csak megelőzhetőek lettek volna ha a FAQ-t megnyitod  :D

a samsung nem gondolkodott OTA frissítés lehetőségen ( úgy voltak vele azt az egyet a szervizek is kibírják valahogy )  :p

szóval a szájbarágó: You are not allowed to view links. Register or Login

kösz, ez nekem magas. annyi mindent kell csinálni hogy pff.. már ég a fejem.. úgylátom egyhamar nem lesz frissítve... :(

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #805 Dátum: 2010, 12 08, 18:17:34 »
kösz, ez nekem magas. annyi mindent kell csinálni hogy pff.. már ég a fejem.. úgylátom egyhamar nem lesz frissítve... :(
ne hidd ezt!

-nézd meg ,hogy működik-e a három gombos recovery/download mód (kikapcsolt állapotban (hang fel+home+power) nyomvatart a S logoig  (itt egy menü jön be ahonnan csak kilépsz a reboot system-el))

-ha működik akkor jó, ha mégsem akkor ezt kell reparálni (jó leírás van hozzá FAQ-ban)

-rootolod (FAQ: 2.1 root) majd ha sikerült akkor telepíted a root explorer-t

-efs mappádat kimásolod a gyökérből sd-re vagy külső sd-re (majd onnan PC-re)

-market -> SGS Unlock (telepíted majd futtatod, ez ad két db. 8 számjegyű kódot /unlock/unfreez amiket elraksz)

-kész is vagy az előkészületekkel! innentől a ROM frissítés következik ami szintén nem bonyolult (FAQ) :ok:

- ajánlott a Sztupy Multinational 3.0 JPM/JP6 ROM felrakása (ehhez kitűnő leírás is van a letöltött zip-ben , step by step)

kész is vagy :taps:

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #806 Dátum: 2010, 12 09, 17:45:33 »
nehogy egyszerű legyen.. nem megy a 3 gombos.cucc.. 7 végén lesz időm neki ülök hátha sikerül.
még annyi kérdés, hogy ha sikerűl akkor a menű ilyen marad? vagy az alap anroid menű lesz?!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #807 Dátum: 2010, 12 09, 19:02:49 »
nehogy egyszerű legyen.. nem megy a 3 gombos.cucc.. 7 végén lesz időm neki ülök hátha sikerül.
még annyi kérdés, hogy ha sikerűl akkor a menű ilyen marad? vagy az alap anroid menű lesz?!
Minden marad úgy, ahogy most van, csak működni fognak a 3 gombra amiknek működniük kellene.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető matyics

• Navigáció / Navigation: ZTE Blade
  • PDA: ZTE Blade
« Reply #808 Dátum: 2010, 12 10, 08:50:40 »
Sziasztok, van egy nagy problémám  :'(
Megállt a bebootolás itt:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
A fel és le mozgás megy, de hiába nyomom meg a power gombot nem reagál rá.
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni, úgy is, hogy esetleg személyesen megnézné, hogy mi lehet a gond.
Még annyit, hogy ez a készülék a Captivate változat.
Működött a manuális download és recovery eddig.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #809 Dátum: 2010, 12 10, 08:53:51 »

Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni, úgy is, hogy esetleg személyesen megnézné, hogy mi lehet a gond.
Van odinos rom hozzá? Vedd ki az akkut tedd download módba és Odinnal tegyél fel rá egy romot.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető bubo35

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: P5100 - Google navigáció :-)
  • PDA: HTC One M8
  • PDA ROM: 5.0.1 Stock
« Reply #810 Dátum: 2010, 12 10, 08:59:23 »
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Szerintem ebben a recoveryben a home gomb az "enter" nem a power.
VIGYÁZAT! AZ ANDROID OPERÁCIÓS RENDSZER FÜGGŐSÉGET OKOZHAT!

Nem elérhető matyics

« Reply #811 Dátum: 2010, 12 10, 10:35:07 »
Van odinos rom hozzá? Vedd ki az akkut tedd download módba és Odinnal tegyél fel rá egy romot.

Az a gond, hogy amint visszateszem az akkut, azonnal ez jön be. Nem tudom download módba tenni.

Nem elérhető matyics

« Reply #812 Dátum: 2010, 12 10, 10:36:43 »
Szerintem ebben a recoveryben a home gomb az "enter" nem a power.

Mint írtam, ez egy Captivate modell. Ebben a power gomb az enter. Eddig is az volt, már tettem rom-ot a készülékre ez előtt.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #813 Dátum: 2010, 12 10, 10:43:30 »
Az a gond, hogy amint visszateszem az akkut, azonnal ez jön be. Nem tudom download módba tenni.
Az tényleg gond, nincs ötletem sajnos.

Nem elérhető matyics

« Reply #814 Dátum: 2010, 12 10, 11:55:04 »
Az tényleg gond, nincs ötletem sajnos.

Remélem jön valaki akinek lesz ötlete, vagy esetleg akinek odaadnám a készüléket és gyakorlatozna rajta. Szomorú lennék, ha levélnehezék lett volna belőle. :'(

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #815 Dátum: 2010, 12 10, 13:37:31 »
hali. keresek valakit aki békés megyében vállal frissítést, vagy unatkozó emberkét aki msn en leírja hogyan csináljam. persze nem lennék hálátlan.utalnék pár sörre valót :)

Nem elérhető Pgeo

• Mérnök Úr
    • Compker
  • Navigáció / Navigation: WAZE, iGO
  • PDA: LG G2 D802
  • PDA ROM: Stock 4.4.2
« Reply #816 Dátum: 2010, 12 10, 14:44:07 »
hali. keresek valakit aki békés megyében vállal frissítést, vagy unatkozó emberkét aki msn en leírja hogyan csináljam. persze nem lennék hálátlan.utalnék pár sörre valót :)
Figy!

Olvasd el a FAQ-ot. Gondolom megtetted már. Ha valami kérdés van, nyugodtan kérdezz itt, vagy akár gtalk-ban. PÜ-t írj nekem, megadom az elérhetőségem. Sztem mindent meg lehet csinálni a leírásokból tök egyszerűen van leírva. Nem mondom, hogy nagy GURU vagyok, de frissítettem már párszor a rom-ot, és mindig kb 5 perc volt :) Nem nagy kaland, először persze nehéz belekezdeni, izzadsz, mint Qva a templomban, de ha van 3 gombos DL mode, akkor nem  lehet téglásítani! Ha akarod, segítek teamviewer-el is. :) Természetesen nem várok semmilyen viszonzást! Itt már annyit segítettek az emberek, hogy csak na. Ezért nagyon jó ez a közösség!

Nem elérhető sugsanyi

« Reply #817 Dátum: 2010, 12 10, 14:58:57 »
Figy!

Olvasd el a FAQ-ot. Gondolom megtetted már. Ha valami kérdés van, nyugodtan kérdezz itt, vagy akár gtalk-ban. PÜ-t írj nekem, megadom az elérhetőségem. Sztem mindent meg lehet csinálni a leírásokból tök egyszerűen van leírva. Nem mondom, hogy nagy GURU vagyok, de frissítettem már párszor a rom-ot, és mindig kb 5 perc volt :) Nem nagy kaland, először persze nehéz belekezdeni, izzadsz, mint Qva a templomban, de ha van 3 gombos DL mode, akkor nem  lehet téglásítani! Ha akarod, segítek teamviewer-el is. :) Természetesen nem várok semmilyen viszonzást! Itt már annyit segítettek az emberek, hogy csak na. Ezért nagyon jó ez a közösség!

Kösz, rendes vagy...  eleve el akadtam a 3 gombos cucc előhívásánál. a kisese modot próbáltam de nem frissíti. pedig a régi kiest tettem fel. odinost nem mertem. eleve mert a leírásban olyan van hogy parancssort kell indítani az android sdk tools ba. fogalmam sincs mi az.
2 hete olvasgatom itt a cuccokat de annyi mindent át kell írni meg minden, már izzik a fejem. pedig 1-2 telefont frissítettem már.. szóval ha legegyszerűbb 3 gombos elő csalogatás kellene nekem.,

Nem elérhető matyics

« Reply #818 Dátum: 2010, 12 10, 16:49:13 »
Na, szerintem most véglegesen sikrült téglát csinálnom. :'(
Végre sikerült elindítani a download módot, megpróbáltam feltenni egy rom-ot, de megállt menet közben. Lehúztam a kábelről, hogy újraindítom, de azóta semmit sem csinál.

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #819 Dátum: 2010, 12 10, 17:11:14 »
Na, szerintem most véglegesen sikrült téglát csinálnom. :'(
Végre sikerült elindítani a download módot, megpróbáltam feltenni egy rom-ot, de megállt menet közben. Lehúztam a kábelről, hogy újraindítom, de azóta semmit sem csinál.
Semmi pánik  :D Szerintem kezd el mindent  ujból és megoldódik a probléma  :oops:
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető matyics

« Reply #820 Dátum: 2010, 12 10, 17:19:07 »
Semmi pánik  :D Szerintem kezd el mindent  ujból és megoldódik a probléma  :oops:

Sajnos szó szerint semmit sem csinál. Bármit nyomok meg fekete a képernyő. Nem indul egyáltalán.
Még a töltés jelzése sem jön elő, amikor rádugom a töltőt.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #821 Dátum: 2010, 12 10, 17:23:03 »
Sajnos szó szerint semmit sem csinál. Bármit nyomok meg fekete a képernyő. Nem indul egyáltalán.
:'( :(

Nem elérhető matyics

« Reply #822 Dátum: 2010, 12 10, 17:25:31 »
:'( :(

Volt már ilyenre példa? Ilyenkor egyáltalán nincs már mit tenni?

Nem elérhető Pgeo

• Mérnök Úr
    • Compker
« Reply #823 Dátum: 2010, 12 10, 17:27:10 »
Volt már ilyenre példa? Ilyenkor egyáltalán nincs már mit tenni?
Vedd ki az akksit és tedd vissza, ha még nem tetted meg!

Nem elérhető Pgeo

• Mérnök Úr
    • Compker
« Reply #824 Dátum: 2010, 12 10, 17:32:37 »
Kösz, rendes vagy...  eleve el akadtam a 3 gombos cucc előhívásánál. a kisese modot próbáltam de nem frissíti. pedig a régi kiest tettem fel. odinost nem mertem. eleve mert a leírásban olyan van hogy parancssort kell indítani az android sdk tools ba. fogalmam sincs mi az.
2 hete olvasgatom itt a cuccokat de annyi mindent át kell írni meg minden, már izzik a fejem. pedig 1-2 telefont frissítettem már.. szóval ha legegyszerűbb 3 gombos elő csalogatás kellene nekem.,
Csináld meg az Odin-os 3gombost. Még senki nem rontotta el vele.
Parancssor tök 1*ű
letöltöd a FAQ-ban lévő android sdk-t.
elég sokáig fog tartani, de nem gond.
ha lejött, akkor beteszi 1 könyvtárba.
Nekem itt van: d:\Android SDK
van benne 1 tools könyvtár, ott van az adb.exe
Indítasza windowsban 1 command-ot. cmd
ott megkeresed a könyvtárat, majd adb
kijön 1 konzolablak
ott beírod, hogy reboot download. (remélem jól tudom), de olvasd menet közbe a 3 gombos előcsalogatása topickot.
Ha ez megvan, akkor látod a 3 szöget a telefonon mikor a kis miki lapátol. Ez a Download mód.
És követed az utasításokat. Fejből nem tudom pontosan, azért mondom, hogy olvasd a fórumját, mert ott minden le van írva lépésről lépésre!