2024, 11 23, 17:08:09

Szerző Téma: Samsung Galaxy S ROM frissítés  (Megtekintve 306646 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Szenky

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: G Maps
  • PDA: Oneplus 5T
  • PDA ROM: OxigenOS 4.7.6
Re: Samsung Galaxy S ROM frissítés
« Reply #575 Dátum: 2010, 09 28, 21:27:35 »
You are not allowed to view links. Register or Login
nevezzük rom-nak...
mivel ugye az nincs külön...csak a belső mem.-ból leválasztott...
Nem tudom, az előző analógiájára nem jó ROM-nak hívni mert ugye az meg inkább az a terület amin az oprendszer helyezkedik el, ráadásul a nevéből adódóan csak olvasható memória.
Caution! This Machine has no brain. Use your Own!

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #576 Dátum: 2010, 09 28, 21:31:18 »
Nem tudom, az előző analógiájára nem jó ROM-nak hívni mert ugye az meg inkább az a terület amin az oprendszer helyezkedik el, ráadásul a nevéből adódóan csak olvasható memória.
igaz...tényleg...read only nem jó rá...
akkor: programok telepítésére leválasztott belső rendszer memória... :D

Nem elérhető Szenky

• Navigáció / Navigation: G Maps
  • PDA: Oneplus 5T
  • PDA ROM: OxigenOS 4.7.6
« Reply #577 Dátum: 2010, 09 28, 21:43:13 »

igaz...tényleg...read only nem jó rá...
akkor: programok telepítésére leválasztott belső rendszer memória... :D
Nekem megfelel!  :D
Caution! This Machine has no brain. Use your Own!

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #578 Dátum: 2010, 09 28, 23:27:40 »
Na,ez nem igaz,sikerült végre beizzítani a kiest.Felraktam ezt a 64bites drivert amit linkeltél(köszönöm) de ahogy néztem maga a kies is jóval régebbi verzió volt nálam és nem értem mért nem tud ez rendesen frissíteni?Most egyből kiírt egy olyat hogy van elérhető fw frissítés de azt mára inkább hagyom mert nem alszok. :shock:
Az a 2gigás terület a menü szerint belső tárhely.
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető Pimpace

• PDA: Samsung Galaxy S, T-mobile
  • PDA ROM: Jelly Bean
« Reply #579 Dátum: 2010, 09 30, 12:31:37 »
Hell!

Tudna valaki segíteni? Probálom lemásolni az /efs könytárat, de nem sikerül. Rootoltam a 2.1-es rendszerem látom is a Superuser Permission app-t, működik is, de úgy tűnik mégsem...

adb-vel probálom másolni. látom a konzolon a # jelet, tehát "su" módban vagyok és ha belemegyek az /efs könytárba ("ls" parancs) látom benne a file-okat:
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
nv_data.bin
imei
nv_data.bin.md5
de másolni már nem tudok. "su" parancsot beírtam, elfogadtam a telefonon is.
ha beírom "cp /efs /sdcard/backups"
hibát dob: "cp: not found"
probáltam a "remount rw" parancsot is hogy a system könytárakat tudjam olvasni/írni, de ez is hibát dob

mi lehet a baj? miért nem tudom átmásolni az /efs könytárat ha szemlátomást van SU jogom?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
  • Navigáció / Navigation: spirálkötésű térkép
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: mikor mi
« Reply #580 Dátum: 2010, 09 30, 12:44:26 »
Hell!

Tudna valaki segíteni? Probálom lemásolni az /efs könytárat, de nem sikerül. Rootoltam a 2.1-es rendszerem látom is a Superuser Permission app-t, működik is, de úgy tűnik mégsem...

adb-vel probálom másolni. látom a konzolon a # jelet, tehát "su" módban vagyok és ha belemegyek az /efs könytárba ("ls" parancs) látom benne a file-okat:
Kód: You are not allowed to view links. Register or Login
nv_data.bin
imei
nv_data.bin.md5
de másolni már nem tudok. "su" parancsot beírtam, elfogadtam a telefonon is.
ha beírom "cp /efs /sdcard/backups"
hibát dob: "cp: not found"
probáltam a "remount rw" parancsot is hogy a system könytárakat tudjam olvasni/írni, de ez is hibát dob

mi lehet a baj? miért nem tudom átmásolni az /efs könytárat ha szemlátomást van SU jogom?
Valószínűleg rossz a busybox. Itt egy tool az efs mentéshez: You are not allowed to view links. Register or Login

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető Pimpace

« Reply #581 Dátum: 2010, 09 30, 12:53:26 »
Valószínűleg rossz a busybox. Itt egy tool az efs mentéshez: You are not allowed to view links. Register or Login

sztupy, ezt is probáltam, ugyan az a hiba. "cp: not found"
probáljam mégegszer a rootolást? Innét probáltam megcsinálni amúgy, csak ami itt van. You are not allowed to view links. Register or Login

bocs a tudatlanságért és hogy nem néztem utána, innét a Busybox nem került fel a telefonra? Egyátalán mi az a "Busybox"? :P

Nem elérhető sztupy

• Support-ER
    • SztupY.hu
  • Navigáció / Navigation: spirálkötésű térkép
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: mikor mi
« Reply #582 Dátum: 2010, 09 30, 13:15:26 »
sztupy, ezt is probáltam, ugyan az a hiba. "cp: not found"
probáljam mégegszer a rootolást? Innét probáltam megcsinálni amúgy, csak ami itt van. You are not allowed to view links. Register or Login

bocs a tudatlanságért és hogy nem néztem utána, innét a Busybox nem került fel a telefonra? Egyátalán mi az a "Busybox"? :P
Az már egy nagyon régi rootnak tűnik, ez okozhat problémákat. Próbáld meg frissíteni a busyboxot a marketes busybox udpaterrel, vagy keress egy frissebb rootot

Disclaimer: Nem én vagyok itt a legokosabb, privátban csak akkor írj, ha biztos vagy benne, hogy én vagyok az egyetlenegy ember a világon aki segíteni tud neked (bár szeretném néha ezt hinni, ez általában nem igaz). MSN-en sem veszek fel ismeretlenek ismeretlenül. És skypeon sem. Mást meg nem használok.

Nem elérhető Pimpace

« Reply #583 Dátum: 2010, 09 30, 14:04:26 »
Az már egy nagyon régi rootnak tűnik, ez okozhat problémákat. Próbáld meg frissíteni a busyboxot a marketes busybox udpaterrel, vagy keress egy frissebb rootot

Köszi, leszedtem a market-es Busybox-ot és az rendberakta, utána már ment a 2 klikkes /efs mentő proggy, amit Te is linkeltél.

Nem elérhető Pimpace

« Reply #584 Dátum: 2010, 09 30, 18:06:52 »
Bocs, ha már ez volt itt a topikban. Tudna valaki útmutatást adni hogy miért nem tudom szinkronizálni a kies-el a telcsit? Feltettem a 2.2 Froyo-t (nem kies-en keresztül), van root, meg lagfix, teljesen jól megy, de mikor vissza akartam tölteni a telefonszámaimat, a kies nem csinál semmit, azt írja hogy nincs csatlakoztatva a készülék. (pedig igen és az alap kies ki is írja) Szal a kies-en belül semmilyen alkalmazás (vagy legalább is a telefonykönyv) nem látja a telefont...
Ennek orvoslására valami? Mégegyszer bocsi ha már ez volt itt, csak egy linket mutassatok.

Nem elérhető spitya

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Samsung-Fan
  • Navigáció / Navigation: iGO-Nextgen
  • PDA: GALAXY S10+ SM-G975F
  • PDA ROM: G975FXXU9ETLJ gyári
« Reply #585 Dátum: 2010, 09 30, 18:33:21 »
Bocs, ha már ez volt itt a topikban. Tudna valaki útmutatást adni hogy miért nem tudom szinkronizálni a kies-el a [NEM TELCSI!]t? Feltettem a 2.2 Froyo-t (nem kies-en keresztül), van root, meg lagfix, teljesen jól megy, de mikor vissza akartam tölteni a telefonszámaimat, a kies nem csinál semmit, azt írja hogy nincs csatlakoztatva a készülék. (pedig igen és az alap kies ki is írja) Szal a kies-en belül semmilyen alkalmazás (vagy legalább is a telefonykönyv) nem látja a telefont...
Ennek orvoslására valami? Mégegyszer bocsi ha már ez volt itt, csak egy linket mutassatok.

USB debug ki van kapcsolva???

Nem elérhető Pimpace

« Reply #586 Dátum: 2010, 10 01, 04:34:34 »
USB debug ki van kapcsolva???

Persze, hiszen akkor a KIES szolna hogy ilyen módban nem tud szinkronizálni...

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #587 Dátum: 2010, 10 01, 07:11:22 »
Persze, hiszen akkor a KIES szolna hogy ilyen módban nem tud szinkronizálni...

Nekem az a tapasztalatom, hogy a ha KIES hülyéskedett a SGS felismerésénél, akkor általános USB, vagy driver hiba volt. Indíts újra mindent, ha nem jó, akkor tedd fel a drivereket még1x. (Vagy a KIES vagy a FAQ-ban találhatóak újratelepítésével.)
Szokott még olyan lenni (FROYO-nál nem tapasztaltam), hogy az SGS belső SD memóriájának formázása segít (ezt elvben akkor kell, ha a galaxy képernyőjén ugrál a kapcsolati képernyő, de lehet, hogy itt is segít)
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető kicsihuszar

• PDA ROM: CM 7.1 stable
« Reply #588 Dátum: 2010, 10 01, 13:51:26 »
Sziasztok,

Az lenne a kerdesem, h ha rootolom a telefont, akkor azzal az adott firmware-t rootolom, vagyis ha mondjuk kijon egyszer vegre a hivatalos froyo, akkor azt feltelepitve mar nem lesz rootolt?
Illetve ha rootolom, es feltelepitem a lagfix-et, majd unrootolom, akkor attol fuggetlenul mukodni fog a lagfix?

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #589 Dátum: 2010, 10 01, 15:22:27 »
Sziasztok,

Az lenne a kerdesem, h ha rootolom a telefont, akkor azzal az adott firmware-t rootolom, vagyis ha mondjuk kijon egyszer vegre a hivatalos froyo, akkor azt feltelepitve mar nem lesz rootolt?
Illetve ha rootolom, es feltelepitem a lagfix-et, majd unrootolom, akkor attol fuggetlenul mukodni fog a lagfix?

Igen az adott romot rootolod, ha új romot raksz föl, akkor újra kell rootolnod.
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető kicsihuszar

« Reply #590 Dátum: 2010, 10 01, 15:35:00 »
Es fel tudom majd rakni a rootolas ellenere a hivatalos romot?
Igen az adott romot rootolod, ha új romot raksz föl, akkor újra kell rootolnod.
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #591 Dátum: 2010, 10 01, 15:40:45 »
Es fel tudom majd rakni a rootolas ellenere a hivatalos romot?

igen
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #592 Dátum: 2010, 10 01, 16:21:36 »

Próbáld ki, sosem próbáltam. Mindig az első volt a rootolás, hogy tudjak turkálni benne, sose akartam eltávolítani a rootot.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető kicsihuszar

« Reply #593 Dátum: 2010, 10 01, 16:44:33 »
csak mert annyira idegesito ez a lagolas, es csak ezert rootolnam a telefont, viszont turelmetlen vagyok, illetve nem gyozom mar kivarni a froyot
Próbáld ki, sosem próbáltam. Mindig az első volt a rootolás, hogy tudjak turkálni benne, sose akartam eltávolítani a rootot.

nedudgi1

• Vendég
« Reply #594 Dátum: 2010, 10 01, 23:28:24 »
Sziasztok!
Új vagyok a témában, de olvastam sokat. Szeretnék rom-ot frissíteni, de nálam nem működik a 3 gombos módszer. Ezért SztupY leírását követve szeretném ezt rendbe rakni. Azután a JM8-as romot tenném fel, amit le is töltöttem az 512 pit fájllal együtt. De aztán azt látom, hogy kicsomagolás után ebben csak 2 md5 kiterjesztésű fájl van, a csc-fájl nincs benne. Mit kellene tennem? Nem emlékszem, hogy olvastam volna ezzel kapcsolatban...
Tudna valaki segíteni?  :ima:

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #595 Dátum: 2010, 10 01, 23:31:10 »
Sziasztok!
Új vagyok a témában, de olvastam sokat. Szeretnék rom-ot frissíteni, de nálam nem működik a 3 gombos módszer. Ezért SztupY leírását követve szeretném ezt rendbe rakni. Azután a JM8-as romot tenném fel, amit le is töltöttem az 512 pit fájllal együtt. De aztán azt látom, hogy kicsomagolás után ebben csak 2 md5 kiterjesztésű fájl van, a csc-fájl nincs benne. Mit kellene tennem? Nem emlékszem, hogy olvastam volna ezzel kapcsolatban...
Tudna valaki segíteni?  :ima:
akkor ezt pont kihagytad az olvasás közben!
töltsd le a JM7 pakkot és a CSC-t rakd ebbe (de jó más csc is, én így csináltam anno)

nedudgi1

• Vendég
« Reply #596 Dátum: 2010, 10 01, 23:34:08 »
akkor ezt pont kihagytad az olvasás közben!
töltsd le a JM7 pakkot és a CSC-t rakd ebbe (de jó más csc is, én így csináltam anno)

Köszönöm szépen! :oops:

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #597 Dátum: 2010, 10 02, 20:55:13 »
Estét
Sokan közületek már bizonyára túl vagytok ezeken a dolgokon de nekem még mindig újnak számít az android.Nos túl vagyok egy romfrissítésen illetve a rootoláson,eddig minden frankó,sokkal gyorsabb lett és kicsit több ram áll a rendelkezésemre.De...Lehet kicsit triviális a kérdésem,ezt az app2sd nevű programot honnan és hogyan tudnám rávarázsolni a telefonra mert ha meggörbülök se akar összejönni.Lehet utál engem a google de azon kívül hogy egy-két találatot adott a kereső,olyat egyet se hogy nesze itt van,ezt töltsd le.
Ebben tudnátok nekem segíteni?
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető iScream^

• Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA: GT-i9000 Galaxy S 8GB
  • PDA ROM: XXJPK PDA+XXJPK Phone+OXXJPK CSC+root+OCLF
« Reply #598 Dátum: 2010, 10 02, 21:58:30 »
Estét
Sokan közületek már bizonyára túl vagytok ezeken a dolgokon de nekem még mindig újnak számít az android.Nos túl vagyok egy romfrissítésen illetve a rootoláson,eddig minden frankó,sokkal gyorsabb lett és kicsit több ram áll a rendelkezésemre.De...Lehet kicsit triviális a kérdésem,ezt az app2sd nevű programot honnan és hogyan tudnám rávarázsolni a telefonra mert ha meggörbülök se akar összejönni.Lehet utál engem a google de azon kívül hogy egy-két találatot adott a kereső,olyat egyet se hogy nesze itt van,ezt töltsd le.
Ebben tudnátok nekem segíteni?
Nincs szükség rá, a telefonnak van 1,5GB helye, amire telepíthet. Ezt fel szokták egy kicsit turbózni lagfixszel, ami gyorsítja, viszont lehetséges, hogy hosszú távon degradálja is. Android 2.2-től kezdve megy az app2sd, de csak lassít.

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
    • azbeszt
« Reply #599 Dátum: 2010, 10 02, 22:14:11 »
Ok hiszek neked.
Idézet
viszont lehetséges, hogy hosszú távon degradálja is.
Ezt kifejtenéd bővebben?Még nem raktam fel a lagfixet de szerinted lehetnek mellékhatásai?