You are not allowed to view links.
Register or Login
Nagyon sok keresgélés, kérdezgetés, és gép előtt eltöltött óra után rájöttem,hogy hogyan is kell rootolni (akinek minden root program lefagy) . Az idézetben lévő link naggyon sokat segített!! Szóval itt nagy részben egy főzött romról beszél (Bezke),de nekünk (akiknek problémája van a roottal de eddig nem kapott választ) csak a kernel kell, ott a dark core romot ajánlotta, feltettem de nem tudtam bekapcsolni a wifit. MINDENT megpróbáltam de nem ment. A leírásban még felsorolt néhány kernelt.Én pedig kiválasztottam egyet, amiről szintén jókat írtak,a Tegrak-kernelt.Beléptem az odinba,mindent hagytam úgy ahogy van,szóval bal oldalon csak az auto reboot és az f.time reset van bepipálva, a jobb oldalon pedig CSAK a pda-t pipáljuk ki, és nem csomagoljuk ki a zip file-t amit letöltöttük (ez a tegrak rom), hanem betallózzuk a pda-hoz. A telefont berakjuk download módba, rádugjuk a gépre, megvárjuk míg felismeri az odin(sárga négyzet) Klikk a startra, pár másodperc míg megcsinálja és már bootol is a telo, mikor az odin kiirja hogy pass, akkor lehúzzuk a telot a gépről,és kész. Akiknek még ezután sem megy, annak teljesen ingyen megcsinálom Nyíregyházán a rom frissítést ,és a kernelt is.Akit érdekel, írjon PÜ-t.
khm...tegrak kernel...nem rossz megoldás
azért azt javítanám, hogy *.zip kiterjesztésű fájlt nem flashel az odin, csak *.tar-t, bár ez is egy tömörített formátum, az igaz, és nem "tegrak rom", hanem "tegrak kernel"
Ha már tegrakot használsz, használd ki az előnyeit is, onenand
a rootolással kapcsolatban nem mindegy, hogy mi az igény:
-csak rootban különbözzön a gyári romtól, vagy
-nem érdekel, ha más a kernel, nem ragaszkodsz a gyárihoz.
Ha az utóbbi, akkor valóban ez a legegyszerűbb megoldás, felrakni egy root kernelt, mint a CF-root, vagy a tegrak, aztán az appból megcsinálod.
A kihívás az első feladat, miszerint egy gyári romot rootolni egyebek nélkül. Na ez jelenleg gingerbreaden tapasztalataim szerint csak egy módszerrel megy, de az meg nem olyanoknak való, akik nem romoltak még.
Ez pedig a fuguroot. Ki kell menteni a gyári kernelt (vagy leszedni valahonnan), aztán odinnal flashelni a fugurootot, majd ha megfagyott minden (nem vicc), akkor visszaflashelni a gyárit. Így lesz egy intakt romod rootolva.
Sajnos ez a rootolási mód -bár elméletben a root kernelekkel is mehetne- mégsem megy mindig a CF-roottal, vagy tegrak kernellel, vagy bármely mással. Egyszerűen taccsra tudja vágni a rootot, ha visszaflashelik a gyári kernelt.