Én kipróbáltam. A partícióm teljesen szétcseszte, mint egy vírus. Ilyen szemét módon települnie egy oprendszernek... Ok, hogy windows ellenes, de attól még ártania nem kellene a windowsnak. Én egy hónapig használtam ubuntut, jó nagy kalap szar
Én nem dorgállak meg ezért a kijelentésedért, mindenkinek lehet saját véleménye és tiszteletben kell tartani azt. Az már megint más kérdés, hogy mások mit vélekednek róla. Szóval abba gondolj bele, hogy ha most találkoznál először számítógéppel (és nem "windows emlőkön nevelkednél
") és úgy próbálnád ki a 2 op.rendszert akkor mi lenne a véleményed. Vedd csak alapul a win7-et, hogy mi hol van benne, hogyan tudsz megosztani vmit hálózaton, hogyan tudod elérni, hogy csatlakozhass más hálózatokhoz, hogy legyen saját email, mySql, Postgres, vagy egyéb adatbázis szervered, hogy a géped úgy üzemeljen mint egy rendes szerver és mindezt néhány kattintással elérd. Valszeg ezeket ki sem próbáltad. Ha vki elsőnek próbálkozik linux-xal akkor ajánlom neki a Mint -et és nem az Ubuntu-t, az még egyzserűbb éa alapban minden fel van telepítve rá. Az Ubuntu a következő fokozat.
Egyébként a készülékek eladási statisztikájában magsan vezet és növejszik az Android és az Iphone és csökken a WinMo. Ha meg kell támadni egy rendszert és feltörni egy csecsemő is feltör bármilyen win alapú rendszert, még az iPohne rendszeren is van már vírus, a linux-on nincs, vajon miért ? Nem a linux becsületét akarom óvni, de egyszer abba kell belegondolni, hogy szinte minden ingyen van és teljesen nyílt forráskódú az egész. Míg a win alapú rendszerekben minden fizetős. Senkit sem akarok bírálni, de mindenki nézze meg a gépét, a kütyüit és hogy mit használ és mit vásárolt meg, sztem ez is egy érv. Engem, mint fejlesztőt nagyon zavarna, ha nem jogtiszta szoftvert használnék. Linux alatt ilyen gond, nem nagyon van. De nagyon sok érv szól még a linux és az android mellett, de nem folytatom, mert olyan hosszú lesz, hogy senki sem fogja végig olvasni. Egy vmi tény, hogy nincs olyan progi win alá, aminek legalább 3-4 változata ne létezne linux alá, csak hát meg kell tanulni használni és elfogadni azt, hogy linux alatt máshogy működnek a dolgok.