Szia!
Nekem csak a sima Mini van nem a PRO de leírom a tapasztalataimat mert ahogy olvasgattam ugyan az csak az egyik QWERTY-vel a másik anélkül ....
Szia!
Köszi a gyors választ! Vicces, mert gyakorlatilag pont arra vártam, hogy majd te is írj.
Az N97 mini azért jobb, mert nem sokkal kisebb a kijelzője, mint az iPhone-nak, viszont a gondom pont az vele, amit leírtál: gyakorlatilag hosszú távon nem életképes már a platform ami rajta van. Ahogy néztem, 5800 Tube cuccok mennek rajta, ha éppen mennek, viszont már alapból "tiltással" indul a történet: nem szabad a belső memóriára telepíteni, mert akkor nem bootol (több hsz-ben olvastam nokia fórumon). Ez meg nekem egy kicsit gáz, mivel a 8GB beépített mellé nem tervezem, hogy még veszek külön egy kártyát kizárólag a programok miatt. iPhone-on is elég volt a 8GB ha nem volt rajta annyi film, a Nokiákra meg azért a filmek fájlméretben kb fele annyira jönnek ki.
A SGS tetszik a kijelző miatt, de nem azért, mert "olyan mint az iPhone". Angliában él a sógornőm és az ő angol férjének volt egy HTC Desire készüléke, azt "hasonlítgattuk össze" ott kint egy üzletben a kijelző miatt. Tetszik, de az agyonbuherálást annyira már nem szeretném csinálni. Anno az Omniát is megpiszkáltam, de így utólag belegondolva egy kicsit gázos volt, hogy a normális működéshez mindenféle módosítást kellett megtenni. Nem mondom, hogy a mini pro-nál nem lenne ilyen, de gondolom azért nem kell annyira belepiszkálgatni, max progikat kell hozzá leszedni ha valami nem megy gyárilag.
Az iPhone-t is azért cserélem most, mert gyakorlatilag ahhoz hogy használni tudjam (és itt nem a magyarításra gondolok, hanem a JB és az unlock), már alapból módosítgatni meg buherálni kell. Ha meg kicsit komolyabban belenyúl az ember, akkor szívás van. Nekem több esetben a "Slide to Unlock" elhúzása után kifagyott és újraindult. Hívásfogadáskor a csúszka elhúzása után kifagyott, rezgett tovább, de semmi. Van, hogy simán csak a képernyőzár feloldása/képernyő zárása miatt kifagy és újraindul és ez nekem már nem fér bele, hogy amikor hirtelen előveszem valami miatt, kb 3-5 percet kell várni, hogy használni tudjam újra (ha éppen nem csinálja meg 2-szer egymás után, mint ahogyan volt már rá példa). Ezért nem akarok buherálgatni többet... Másrészt meg ha nem vagyok az üzletben, a biztonsági cégnek akármikor el kell érnie, ha jelez a riasztó vagy csak ellenőrzés van. És nem mondhatom, hogy azért nem vettem fel, mert a telefonom kifagyott a hívás fogadása helyett...
Az SGS-ről azt olvastam (cáfolja meg, akinek más a tapasztalata), hogy nagyon műanyagos a készülék. Szóval nem éppen egy 140eFt-os cucc benyomását kelti. (Ha "telcsi"-zek, akkor bocs...
).
Ebből a szempontból tetszik az N97 mini, mert azon van fém, amit korábban az E71-esemben is szerettem.
Apropó: kis kijelzős mozi: Az E71 kijelzője közel akkora (vagy kicsivel nagyobb), mint a mini/mini pro esetében. Élvezhetően tudtam rajta megnézni az "Így jártam anyátokkal" c. sorozat közel fél évadát. Néha jól jön.
A méret nem lesz zavaró, ha nem megy a használhatóság rovására. Az akkuidő sem nagy gond, mivel hozzászoktam, hogy ha az iPhone-t használom keményen, akkor 5 óra után tölteni kell, mivel már több évesen vettem meg, és ez ilyen.
Mobilnetet olvastam, hogy kell, szerintem egy minimum lesz hozzá, egyébként meg itthon mozoghat a wifin meg majd remélhetőleg a melóhelyen is, ha végre lesz router.
Gariról esetleg valaki? Para egy EU garis készüléket venni? Csak mert a Photohallban dolgozom, és gyakorlatilag ha valakinek elromlana egy ilyen készüléke, akkor is Pestre kell küldenem. Az EU-sat meg szintén (csak az ugye más úton). Szóval... Nem tudom...
Apropó: az Android Market hogyan megy itt? Fizetős progikat nem lehet nálunk venni, ugye? Vagy rosszul olvastam? És ha nekem fizetős program kellene, akkor mit tudok csinálni? (persze a mérgelődésen kívül).
Várom még a tippeket.
Köszi szépen!