2024, 11 28, 09:42:23

Szerző Téma: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés  (Megtekintve 151219 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
Re: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #275 Dátum: 2010, 10 23, 12:59:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ok, koszi
Keresem en is vadul :)
Meg is van...
Mire van a  :google2:  :D
SD kartya alatt van... tok logikus  :hmm:
Ott sose talaltam volna meg ....
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #276 Dátum: 2010, 10 23, 13:09:21 »
Meg is van...
Mire van a  :google2:  :D
SD kartya alatt van... tok logikus  :hmm:
Ott sose talaltam volna meg ....
Tudtam én, hogy láttam de életbe nem gondoltam volna, hogy itt lesz!  :shock:
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #277 Dátum: 2010, 10 23, 13:43:53 »
Sziasztok!

Elég régen jártam erre.  :'( Sajnos már nincs meg az Omnia, iPhone 2G van helyette. Viszont most tervezem "valamilyen" készülék vásárlását! Azért írtam, hogy valamilyen, mert nem tudom még, hogy pontosan mi lesz belőle.

Azért írok a mini-s topicba, mert mini pro-t nem találtam.

Az lenne a kérdés, hogy van-e valakinek pro-ja, és mi a tapasztalata vele kapcsolatban?

Régen nagyon nagy SE fan-ok voltunk a feleségemmel, a kedvenc telefonja a mai napig a P1i. Nyúzta is rendesen, és nagy öröm most számára (és számomra is), hogy van megint elvileg normálisan használható qwerty-s SE. És ráadásul Androidos.

Fiúk kezében mennyire "gáz" egy ilyen készülék (csak mert nekem is marhára tetszik).

Most kezdtünk el átállni a Google mail-re, mivel a freemail folyamatosan kiakasztotta POP3-ban az Outlook-ot és sokszor webes felületen sem tudtunk belépni. Most Thunderbird-ön keresztül megy a Gmail IMAP4-gyel, meg az iPhone-jainkra is azzal van beállítva.

Az Android témát gyakorlatilag 0-ról kezdenénk.

Telefonálás, SMS, email, zene, néha kis videó (tényleg, milyen formátumra és beállításokkal kell rá konvertálni?), apróbb játékok, GPS. Ez lenne a fontos. Van fényképezőgépünk, szóval a képminőség nem igazán döntő.

A mini pro-t néztük, az N97 minit, illetve ha nagyon bedurvul a műsor (céges telefon lesz, bármit lehet választani, viszont az árát részletekben a cégnek ki kell fizetni), akkor lehet, hogy Galaxy S lesz, de azt már inkább nem erőltetném.
Tudom, szebb meg jobb, viszont úgy hallottam, hogy az x10 mini illetve a mini pro jobban össze van rakva, mint a Galaxy S.

Végül egy utolsó kérdés:
EU-s garanciával meg szabad-e venni? Vagy az felejtős?

Mindenkit szívesen meghallgatok, akár mind a 3 tervben lévő készülékkel kapcsolatban (X10 mini/mini pro, N97 mini, Galaxy S)

Köszönöm szépen mindenkinek!
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #278 Dátum: 2010, 10 23, 14:05:59 »
Sziasztok!

Elég régen jártam erre.  :'( Sajnos már nincs meg az Omnia, iPhone 2G van helyette. Viszont most tervezem "valamilyen" készülék vásárlását! Azért írtam, hogy valamilyen, mert nem tudom még, hogy pontosan mi lesz belőle.

Azért írok a mini-s topicba, mert mini pro-t nem találtam.

Az lenne a kérdés, hogy van-e valakinek pro-ja, és mi a tapasztalata vele kapcsolatban?

Régen nagyon nagy SE fan-ok voltunk a feleségemmel, a kedvenc telefonja a mai napig a P1i. Nyúzta is rendesen, és nagy öröm most számára (és számomra is), hogy van megint elvileg normálisan használható qwerty-s SE. És ráadásul Androidos.

Fiúk kezében mennyire "gáz" egy ilyen készülék (csak mert nekem is marhára tetszik).

Most kezdtünk el átállni a Google mail-re, mivel a freemail folyamatosan kiakasztotta POP3-ban az Outlook-ot és sokszor webes felületen sem tudtunk belépni. Most Thunderbird-ön keresztül megy a Gmail IMAP4-gyel, meg az iPhone-jainkra is azzal van beállítva.

Az Android témát gyakorlatilag 0-ról kezdenénk.

Telefonálás, SMS, email, zene, néha kis videó (tényleg, milyen formátumra és beállításokkal kell rá konvertálni?), apróbb játékok, GPS. Ez lenne a fontos. Van fényképezőgépünk, szóval a képminőség nem igazán döntő.

A mini pro-t néztük, az N97 minit, illetve ha nagyon bedurvul a műsor (céges telefon lesz, bármit lehet választani, viszont az árát részletekben a cégnek ki kell fizetni), akkor lehet, hogy Galaxy S lesz, de azt már inkább nem erőltetném.
Tudom, szebb meg jobb, viszont úgy hallottam, hogy az x10 mini illetve a mini pro jobban össze van rakva, mint a Galaxy S.

Végül egy utolsó kérdés:
EU-s garanciával meg szabad-e venni? Vagy az felejtős?

Mindenkit szívesen meghallgatok, akár mind a 3 tervben lévő készülékkel kapcsolatban (X10 mini/mini pro, N97 mini, Galaxy S)

Köszönöm szépen mindenkinek!
Szia!

Nekem csak a sima Mini van nem a PRO de leírom a tapasztalataimat mert ahogy olvasgattam ugyan az csak az egyik QWERTY-vel a másik anélkül :) .
Először én is azt hittem, hogy ez inkább női telefon de még az igen sznob barátoknak is tetszik :D Hiába kicsi szerintem nem lehet ráerőltetni, hogy csak női telefon. Gyárilag a T-Mobile két hátlapot ad egy fekete és egy szines csilivilt. Ez viszont már tényleg női-es kinézetet ad neki :)

Telefonálásnál meg kell szokni majd. Főleg ha Iphone-t használtok mert a méretbeli különbségek igen zavaróak lesznek :) Itt gondolok arra, hogy el kell hinni hogy a Mini-nek jó a mikrofonja és elég ha csak a füledhez teszed inkább mint, hogy megpróbálod elosztani a füled és a szád között rendesen mint egy átlag feletont mert nem elég hosszú (remélem érthető, hogy ezzel mire gondolok  ???). Amúgy semmi minőségbeli probléma nincs vele. Kihangosításnál is jól lehet érteni azt akivel beszélsz.
Zavaró csak az lehet, hogy mikor odarakod a füledhez akkor ugye kikapcsol a képernyő és ha elveszed onnan akkro kicsit lassan reagál. Tehát ha konferencia hívást akarsz akkor nem megy olyan gyorsan vagy ha le akarod rakni akkor kicsit macerásabb mert várni kell olyan 1-1,5mp-et)

A zenei tudásával tökéletesen meg vagyok elégedve. A legfőbb dolog, hogy 3.5 jack kell hozzá szóóval a kedvenc Sennheiser cx400 fülesemet tudom használni úgy, hogy nem kell átalakító vagy headset(pl mint Omniánál). Nincs túl EQ-zva a hang. A magasak és mélyek tiszták nagyon élvezhető. Talán a mély nem annyira telt nade ez nem egy High End kategóriás Hifi :D
A gyárilag kapott füles is egész jó habár abban elég sok a mély. Az is In-Ear kialakítású(Magyar köztudatban:"agybadugós")

A filmezést nem erőltettem mivel szerintem ahhoz kicsi a kijelző.

A Symbinnal szerintem már nem érdemes befektetni. Hol felröppen egy-egy hír aztán meg, hogy mégse. Szóval szeirntem sajnos leágazóba van. Legalábbis amit utoljára ovlasgattam róla mert már nem követem.

Az SGS pedig az Omnia utódja. Ahhoz lesz a legtöbb ROM a legtöbb buhera stb :)

Mini-nek egyik hátránya, hogy 1.6 Android van rajta. De épp tegnap olvasgattam XDA-n róla, hogy már van kint Prototipe a 2.1ből.  (A méret valakinek hátrány valakinek előny :) )
A másik ami igen fájdalmas számomra az akku idő. Egy 8 órás munkát éppen kibír. Olyan 30% van mire hazaérek. És sajnos az akku nem cserélhető :(
DE ha jól tudom a Mini PRO-ban az viszont ebbe nem vagyok biztos!

Andoidnál szerintem két szabály van! Mindent a gmail fiókkal kell csinálni és akkor egy álomvilág kerül eléd! :)  Valamint Mobilinternet kötelező! Még ha a legkisebb is de kell hozzá!
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #279 Dátum: 2010, 10 23, 14:34:36 »
Szia!

Nekem csak a sima Mini van nem a PRO de leírom a tapasztalataimat mert ahogy olvasgattam ugyan az csak az egyik QWERTY-vel a másik anélkül :) ....

Szia!

Köszi a gyors választ! Vicces, mert gyakorlatilag pont arra vártam, hogy majd te is írj.

Az N97 mini azért jobb, mert nem sokkal kisebb a kijelzője, mint az iPhone-nak, viszont a gondom pont az vele, amit leírtál: gyakorlatilag hosszú távon nem életképes már a platform ami rajta van. Ahogy néztem, 5800 Tube cuccok mennek rajta, ha éppen mennek, viszont már alapból "tiltással" indul a történet: nem szabad a belső memóriára telepíteni, mert akkor nem bootol (több hsz-ben olvastam nokia fórumon). Ez meg nekem egy kicsit gáz, mivel a 8GB beépített mellé nem tervezem, hogy még veszek külön egy kártyát kizárólag a programok miatt. iPhone-on is elég volt a 8GB ha nem volt rajta annyi film, a Nokiákra meg azért a filmek fájlméretben kb fele annyira jönnek ki.

A SGS tetszik a kijelző miatt, de nem azért, mert "olyan mint az iPhone". Angliában él a sógornőm és az ő angol férjének volt egy HTC Desire készüléke, azt "hasonlítgattuk össze" ott kint egy üzletben a kijelző miatt. Tetszik, de az agyonbuherálást annyira már nem szeretném csinálni. Anno az Omniát is megpiszkáltam, de így utólag belegondolva egy kicsit gázos volt, hogy a normális működéshez mindenféle módosítást kellett megtenni. Nem mondom, hogy a mini pro-nál nem lenne ilyen, de gondolom azért nem kell annyira belepiszkálgatni, max progikat kell hozzá leszedni ha valami nem megy gyárilag.
Az iPhone-t is azért cserélem most, mert gyakorlatilag ahhoz hogy használni tudjam (és itt nem a magyarításra gondolok, hanem a JB és az unlock), már alapból módosítgatni meg buherálni kell. Ha meg kicsit komolyabban belenyúl az ember, akkor szívás van. Nekem több esetben a "Slide to Unlock" elhúzása után kifagyott és újraindult. Hívásfogadáskor a csúszka elhúzása után kifagyott, rezgett tovább, de semmi. Van, hogy simán csak a képernyőzár feloldása/képernyő zárása miatt kifagy és újraindul és ez nekem már nem fér bele, hogy amikor hirtelen előveszem valami miatt, kb 3-5 percet kell várni, hogy használni tudjam újra (ha éppen nem csinálja meg 2-szer egymás után, mint ahogyan volt már rá példa). Ezért nem akarok buherálgatni többet... Másrészt meg ha nem vagyok az üzletben, a biztonsági cégnek akármikor el kell érnie, ha jelez a riasztó vagy csak ellenőrzés van. És nem mondhatom, hogy azért nem vettem fel, mert a telefonom kifagyott a hívás fogadása helyett...

Az SGS-ről azt olvastam (cáfolja meg, akinek más a tapasztalata), hogy nagyon műanyagos a készülék. Szóval nem éppen egy 140eFt-os cucc benyomását kelti. (Ha "telcsi"-zek, akkor bocs... :D ).
Ebből a szempontból tetszik az N97 mini, mert azon van fém, amit korábban az E71-esemben is szerettem.
Apropó: kis kijelzős mozi: Az E71 kijelzője közel akkora (vagy kicsivel nagyobb), mint a mini/mini pro esetében. Élvezhetően tudtam rajta megnézni az "Így jártam anyátokkal" c. sorozat közel fél évadát. Néha jól jön.
A méret nem lesz zavaró, ha nem megy a használhatóság rovására. Az akkuidő sem nagy gond, mivel hozzászoktam, hogy ha az iPhone-t használom keményen, akkor 5 óra után tölteni kell, mivel már több évesen vettem meg, és ez ilyen. :D

Mobilnetet olvastam, hogy kell, szerintem egy minimum lesz hozzá, egyébként meg itthon mozoghat a wifin meg majd remélhetőleg a melóhelyen is, ha végre lesz router.

Gariról esetleg valaki? Para egy EU garis készüléket venni? Csak mert a Photohallban dolgozom, és gyakorlatilag ha valakinek elromlana egy ilyen készüléke, akkor is Pestre kell küldenem. Az EU-sat meg szintén (csak az ugye más úton). Szóval... Nem tudom...

Apropó: az Android Market hogyan megy itt? Fizetős progikat nem lehet nálunk venni, ugye? Vagy rosszul olvastam? És ha nekem fizetős program kellene, akkor mit tudok csinálni? (persze a mérgelődésen kívül).

Várom még a tippeket.

Köszi szépen!

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #280 Dátum: 2010, 10 23, 15:02:25 »
Szia!

Köszi a gyors választ! Vicces, mert gyakorlatilag pont arra vártam, hogy majd te is írj.

Az N97 mini azért jobb, mert nem sokkal kisebb a kijelzője, mint az iPhone-nak, viszont a gondom pont az vele, amit leírtál: gyakorlatilag hosszú távon nem életképes már a platform ami rajta van. Ahogy néztem, 5800 Tube cuccok mennek rajta, ha éppen mennek, viszont már alapból "tiltással" indul a történet: nem szabad a belső memóriára telepíteni, mert akkor nem bootol (több hsz-ben olvastam nokia fórumon). Ez meg nekem egy kicsit gáz, mivel a 8GB beépített mellé nem tervezem, hogy még veszek külön egy kártyát kizárólag a programok miatt. iPhone-on is elég volt a 8GB ha nem volt rajta annyi film, a Nokiákra meg azért a filmek fájlméretben kb fele annyira jönnek ki.

A SGS tetszik a kijelző miatt, de nem azért, mert "olyan mint az iPhone". Angliában él a sógornőm és az ő angol férjének volt egy HTC Desire készüléke, azt "hasonlítgattuk össze" ott kint egy üzletben a kijelző miatt. Tetszik, de az agyonbuherálást annyira már nem szeretném csinálni. Anno az Omniát is megpiszkáltam, de így utólag belegondolva egy kicsit gázos volt, hogy a normális működéshez mindenféle módosítást kellett megtenni. Nem mondom, hogy a mini pro-nál nem lenne ilyen, de gondolom azért nem kell annyira belepiszkálgatni, max progikat kell hozzá leszedni ha valami nem megy gyárilag.
Az iPhone-t is azért cserélem most, mert gyakorlatilag ahhoz hogy használni tudjam (és itt nem a magyarításra gondolok, hanem a JB és az unlock), már alapból módosítgatni meg buherálni kell. Ha meg kicsit komolyabban belenyúl az ember, akkor szívás van. Nekem több esetben a "Slide to Unlock" elhúzása után kifagyott és újraindult. Hívásfogadáskor a csúszka elhúzása után kifagyott, rezgett tovább, de semmi. Van, hogy simán csak a képernyőzár feloldása/képernyő zárása miatt kifagy és újraindul és ez nekem már nem fér bele, hogy amikor hirtelen előveszem valami miatt, kb 3-5 percet kell várni, hogy használni tudjam újra (ha éppen nem csinálja meg 2-szer egymás után, mint ahogyan volt már rá példa). Ezért nem akarok buherálgatni többet... Másrészt meg ha nem vagyok az üzletben, a biztonsági cégnek akármikor el kell érnie, ha jelez a riasztó vagy csak ellenőrzés van. És nem mondhatom, hogy azért nem vettem fel, mert a telefonom kifagyott a hívás fogadása helyett...

Az SGS-ről azt olvastam (cáfolja meg, akinek más a tapasztalata), hogy nagyon műanyagos a készülék. Szóval nem éppen egy 140eFt-os cucc benyomását kelti. (Ha "[NEM [NEM TELCSI!]!]"-zek, akkor bocs... :D ).
Ebből a szempontból tetszik az N97 mini, mert azon van fém, amit korábban az E71-esemben is szerettem.
Apropó: kis kijelzős mozi: Az E71 kijelzője közel akkora (vagy kicsivel nagyobb), mint a mini/mini pro esetében. Élvezhetően tudtam rajta megnézni az "Így jártam anyátokkal" c. sorozat közel fél évadát. Néha jól jön.
A méret nem lesz zavaró, ha nem megy a használhatóság rovására. Az akkuidő sem nagy gond, mivel hozzászoktam, hogy ha az iPhone-t használom keményen, akkor 5 óra után tölteni kell, mivel már több évesen vettem meg, és ez ilyen. :D

Mobilnetet olvastam, hogy kell, szerintem egy minimum lesz hozzá, egyébként meg itthon mozoghat a wifin meg majd remélhetőleg a melóhelyen is, ha végre lesz router.

Gariról esetleg valaki? Para egy EU garis készüléket venni? Csak mert a Photohallban dolgozom, és gyakorlatilag ha valakinek elromlana egy ilyen készüléke, akkor is Pestre kell küldenem. Az EU-sat meg szintén (csak az ugye más úton). Szóval... Nem tudom...

Apropó: az Android Market hogyan megy itt? Fizetős progikat nem lehet nálunk venni, ugye? Vagy rosszul olvastam? És ha nekem fizetős program kellene, akkor mit tudok csinálni? (persze a mérgelődésen kívül).

Várom még a tippeket.

Köszi szépen!
Oh köszönöm szépen! :) :sörkoccintósszmájli:

Én amit eddig tapasztaltam a két platfom között. WM-nál hogy valami működjön buheráltuk. Androidnál hogy valami úgy működnjön hogy nekünk kényelmes legyen keresni kell a marketbe rá programot és kész. :)

És ha már Market. Ha jól tudom akkor már kis hazánkban is lehet venni fizetős programokat. Valmi progit felteszel és azátal tudsz venni progit. Patitól olvastam egyszer de hogy hol azt már nemtudom  :oops:

Az mondjuk igaz hogy nem én vok a legjobb ember arra, hogy véleményt alkossak az egérmozizásról! :) Nagy ritkán néztem filmet az Omnián a vonaton de tulajdonképp az is csak a Showder Klub volt :D Nem vagyok egy egérmozi fan. (A másik véglet se hogy TrueHD-ba nézzem a filmeket... ;D)

Az SE-nél valamit iszonyatosan eltaláltak mert kicsi és abszolult nem megy a használhatóság rovására.
A PRO-nál se tudják megmondani hogy hogyan de tökéletesen tudják használni a QWERTY-t.

Nekem az akku idő csak pénteken és szombaton érdekes mikor megyek és jövök a suliból mert egy laza 6 órás vonatúton nem sok mindent lehet csinálni. És hát ilyenkor egy PDAFan nyomogatja szerintem rendesen a kütyüt :D 
Omnia vadonat új akkuja és egy használt ugyan olyan állapotban lévő akkuja éppen hogy kibírt egy Szeged-Debrecen oda vissza utat és volt úgy hogy óra közbe még töltöttem valamelyik akkut :) Átlagban 20%-ra esett le az akkuszint amikor begurultunk az állomásra. A másik akku is annyin volt. Mindig úgy csináltam, hogy azért ha kell tudjam még használni a PDA-t mert előszeretettel közölték a hangosbemodóba, hogy a vonat késik és már kellet pl taxit hívnom. És ha lemerül a PDA akkor indánfüstel nem igazán tudok taxit kérni >:(
Egy átlag hétköznapi nap estére már tettem is töltőre. Másnak meg bírt 2-3napot. Csak tudnám, hogy hogyan ??? :D

Nekem is a halálom ha nem érnek el. Nem azért mert fontos ember lennék sőt... Csak azért van mobiltelefon hogy bárhol elérjenek  >:( Ami ugye WM-nál nem mindig jött össze...
Régebben azt mondtam poénból hogy aki azt akarja hogy a nap 48 órájában elérhető legyen vegyen Iphone-t vagy Nokia 3310-est (a régi kiadást) mert az még akkor is kicsöng ha betonnal leöntik. Ezt msotmár két okból nem mondom. Mert ez igaz az Androidra is és Te írtad hogy kifagyott az Iphone  ;D ;D Valamint a régi N3310-t nem gyártják :(

Sajnos erről az EU-s gariról csak annyit tudok hogy van. 

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #281 Dátum: 2010, 10 23, 15:14:12 »
Oh köszönöm szépen! :) :sörkoccintósszmájli:

Én amit eddig tapasztaltam a két platfom között. WM-nál hogy valami működjön buheráltuk. Androidnál hogy valami úgy működnjön hogy nekünk kényelmes legyen keresni kell a marketbe rá programot és kész. :)

És ha már Market. Ha jól tudom akkor már kis hazánkban is lehet venni fizetős programokat. Valmi progit felteszel és azátal tudsz venni progit. Patitól olvastam egyszer de hogy hol azt már nemtudom  :oops:

Az mondjuk igaz hogy nem én vok a legjobb ember arra, hogy véleményt alkossak az egérmozizásról! :) Nagy ritkán néztem filmet az Omnián a vonaton de tulajdonképp az is csak a Showder Klub volt :D Nem vagyok egy egérmozi fan. (A másik véglet se hogy TrueHD-ba nézzem a filmeket... ;D)

Az SE-nél valamit iszonyatosan eltaláltak mert kicsi és abszolult nem megy a használhatóság rovására.
A PRO-nál se tudják megmondani hogy hogyan de tökéletesen tudják használni a QWERTY-t.

Nekem az akku idő csak pénteken és szombaton érdekes mikor megyek és jövök a suliból mert egy laza 6 órás vonatúton nem sok mindent lehet csinálni. És hát ilyenkor egy PDAFan nyomogatja szerintem rendesen a kütyüt :D 
Omnia vadonat új akkuja és egy használt ugyan olyan állapotban lévő akkuja éppen hogy kibírt egy Szeged-Debrecen oda vissza utat és volt úgy hogy óra közbe még töltöttem valamelyik akkut :) Átlagban 20%-ra esett le az akkuszint amikor begurultunk az állomásra. A másik akku is annyin volt. Mindig úgy csináltam, hogy azért ha kell tudjam még használni a PDA-t mert előszeretettel közölték a hangosbemodóba, hogy a vonat késik és már kellet pl taxit hívnom. És ha lemerül a PDA akkor indánfüstel nem igazán tudok taxit kérni >:(
Egy átlag hétköznapi nap estére már tettem is töltőre. Másnak meg bírt 2-3napot. Csak tudnám, hogy hogyan ??? :D

Nekem is a halálom ha nem érnek el. Nem azért mert fontos ember lennék sőt... Csak azért van mobiltelefon hogy bárhol elérjenek  >:( Ami ugye WM-nál nem mindig jött össze...
Régebben azt mondtam poénból hogy aki azt akarja hogy a nap 48 órájában elérhető legyen vegyen Iphone-t vagy Nokia 3310-est (a régi kiadást) mert az még akkor is kicsöng ha betonnal leöntik. Ezt msotmár két okból nem mondom. Mert ez igaz az Androidra is és Te írtad hogy kifagyott az Iphone  ;D ;D Valamint a régi N3310-t nem gyártják :(

Sajnos erről az EU-s gariról csak annyit tudok hogy van.
Az előzőhöz egy kis kiegészítés csak letelt az 5perces időkorlát  >:(

szerk.:
Ez a buherálós dolog :) Nekem pont ez hiányzik az Androidba. Most nemtudom hogy csak azért mert ez 1.6 vagy csak megszoktam hogy Omnián mindig kellet valamit csinálni. De a Mini van használom és kész. Viszont nincs az hogy egész d.u.-kat olvasok hogy "tudom hogy meg lehet csinálni mert egyszer már olvastam csak nemtudom, hogy hol."

Most lehet, hogy pletyuzok egyett(bocs Pati  O->- ) de mintha úgy olvsatam volna hogy Patinak is csak 100 megás net van a PDA-n.  Ő is mindig router közelében van. És ha neki elég akkor bárki másnak is  ezt garantálom :D
Nekem is csak azért kell az 500megás mert minden hétvégén egy laza Mezőkovácsháza-Nyíregyháza-Szeged-Mezőkovácsháza vonalat megteszek vonattal és hát itt csak Szegeden van Net-em meg Kovin. És van, hogy 2 laptoppal is meg kell osszam a netet.

Karácsonyra tervezek valami komolyabb PDA-t beszerezni (ezt cseréltem apuval mert neki a Mini kicsi volt) és nemtudom még hogy az SGS legyen vagy ha kiadják a Desire Z :)

Nem elérhető animoo

• Support-ER
« Reply #282 Dátum: 2010, 10 23, 15:21:46 »
Bocsi, hogy bepofátlankodom ide, nincs X10 Minim, de androidos kütyüm igen. Market Enablernek hívják a progit, amivel itthon is lehet fizetős appokat venni, de a készüléket rootolni kell hozzá. Én már próbáltam, és kiválóan működik a program egyébként.

Most nem azér', de az N97 mini is eléggé műanyag, eltekintve a fém részektől. A Galaxy S-nek a hátulja nagyon sérülékeny, de egyébként egy szép készülék, és jó kézbe venni. Mondjul én pont a sérülékeny hátulja miatt nem vettem meg.

Az Android egyébként baromi interaktív. Bárhol vagy, és nálad van a telefon, akármit elérsz a neten, bármit el lehet intézni kényelmesen.
"There's always something wonderful in new..."  - és ezt most nem csak a PDA-cserélgetésre értettem :D

saját cucc: You are not allowed to view links. Register or Login | You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #283 Dátum: 2010, 10 23, 15:39:20 »
Bocsi, hogy bepofátlankodom ide, nincs X10 Minim, de androidos kütyüm igen. Market Enablernek hívják a progit, amivel itthon is lehet fizetős appokat venni, de a készüléket rootolni kell hozzá. Én már próbáltam, és kiválóan működik a program egyébként.

Most nem azér', de az N97 mini is eléggé műanyag, eltekintve a fém részektől. A Galaxy S-nek a hátulja nagyon sérülékeny, de egyébként egy szép készülék, és jó kézbe venni. Mondjul én pont a sérülékeny hátulja miatt nem vettem meg.

Az Android egyébként baromi interaktív. Bárhol vagy, és nálad van a telefon, akármit elérsz a neten, bármit el lehet intézni kényelmesen.

Nem pofátlankodtál be... :D Jó tudni, hogy akkor van ilyen lehetőség, mármint hogy lehet fizetős programokat venni.
iPhone-ra nem vettem semmit, letöltöttem ingyeneseket meg ugye a tört fizetősöket. Az unlock+JB kombó miatt nem tartottam fontosnak. Amikor kint voltam Londonban, úgy akartam iPhone 4-et venni, hogy gyári független legyen (5 font volt a különbség a gyári független meg az O2 függő kártyás csomagos között), és kinti bankkártyával akartam hozzá új regisztrációt csinálni, hogy ami kell azt meg tudjam venni. De mivel hazajöttem, az egészből nem lett semmi.

Nem fikázni akartam a SGS-t az anyaghasználat miatt. Volt a kezemben, láttam, éreztem, hogy milyen. Viszont nem egy minőségi cucc érzését adta vissza. Akkor már inkább a Desire, nekem az jobban bejött ebből a szempontból.

A mini pro sem biztos hogy egy atomstabil cucc, de a tesztek alapján kicsit bizakodom. Ezért is érdeklődöm itt úgy általában, hogy milyen. Sajnos kifogtam egyszer egy fémházas Nokia E75-öt, aminek a slider része olyan volt, mintha már legalább 1 éve nyúzta volna valaki. És 0 percesen vettem kártyafüggetlenül a Photohallban. 3 napon belül (pénteken vettem és hétvégén nem voltak nyitva, így hétfőn) visszavittem, de ez volt az utolsó darab a készleten, így lett helyette E71. Szerettem nagyon, de mennie kellett a korábbi munkahelyem miatt (vizes, olajos környezet, ami a kis gombok között beszivároghatott volna). Az iPhone-nál nem volt hova szivárogni semminek sem :D , viszont most már marhára idegesít, hogy folyamatosan kiakad a rengeteg buhera miatt. A hardveres qwerty tetszik a nokia és a mini pro esetében, az E71-et is ezért szerettem nagyon. A mini pro kijelzője kb akkora, mint az E71-en volt, viszont méretben kisebb, mivel slideres. Plusz pont a mini pro részére, hogy Android, ami még elég szép jövő előtt áll, szemben a symbiannal. Másrész pedig kitolva gyakorlatilag egy érintős E71. :D Nagy kijelzőset azért nem biztos, hogy bevállalnék (Desire, SGS), mert a feleségemnek is olyan készüléke lesz, mint nekem (mert akkor elég csak egy félét kiismerni), és az ő iPhoneja is dead strip-es lett, meg a kijelzője is megtört az egyik sarokban egy leejtést követően. És mint tudjuk, bármilyen is a garancia, erre nem terjed ki. Egy 140eFt-os kártyafüggetlen SGS esetében meg nem vállalnék be egy kijelzőcserét zsebből, főleg mivel az iPhone 2G kijelzőjét 34eFt-ért cserélnék. Hát azt sem csináltattuk meg, annyit már nem érne az egész...

Root-olni mennyire nehéz a minit/mini prot? Azt, hogy hogyan kell megcsinálni, szerintem megtalálom majd itt a fórumban. A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy a működést negatívan befolyásolja-e (mint az iPhone-nál a JB, bár tudom, hogy nem ugyanaz a kettő).

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #284 Dátum: 2010, 10 23, 15:45:49 »
Root-olni mennyire nehéz a minit/mini prot? Azt, hogy hogyan kell megcsinálni, szerintem megtalálom majd itt a fórumban. A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy a működést negatívan befolyásolja-e (mint az iPhone-nál a JB, bár tudom, hogy nem ugyanaz a kettő).
Igen "bonyolutl" Rootolni! :D  :D
Letöltesz a Marketből egy progit és rányomsz hogy unlock. Ennyi a rootolás. Semmilyen negatív befolyásolást nem vettem észre! Ha igen akkor egy tapizással vissza lehet vonni a Root jogot.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #285 Dátum: 2010, 10 23, 15:47:31 »
Letöltesz a Marketből egy progit és rányomsz hogy unlock. Ennyi a rootolás. Semmilyen negatív befolyásolást nem vettem észre! Ha igen akkor egy tapizással vissza lehet vonni a Root jogot.

Nem vagyok iPhone fanatikus... :D
Csak azért kérdezem, hogy bonyolult-e, mert a Desire-hez kellett valami linux téma, meg linux-szal kellett formázni a memkártyáját hogy használni lehessen programok telepítésére. Ennyi :D

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #286 Dátum: 2010, 10 23, 16:09:54 »
Nem vagyok iPhone fanatikus... :D
Csak azért kérdezem, hogy bonyolult-e, mert a Desire-hez kellett valami linux téma, meg linux-szal kellett formázni a memkártyáját hogy használni lehessen programok telepítésére. Ennyi :D
Ez nem csak az elején volt így? :hmm:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #287 Dátum: 2010, 10 23, 16:15:37 »
Ez nem csak az elején volt így? :hmm:

Hát én az elején vagyok... :D És ő is az elején volt. Nem volt rootolva neki, viszont a nem hivatalos 2.2-es frissítéshez rootolni kellett volna, mivel még nem volt hozzá hivatalos. (T-Mobile UK-s készülék).
És miután ez megtörtént volna, akkor kellett volna a memkártyát linux alatt formázni, hogy utána a 2.2 tudjon a memkártyára is programokat telepíteni. Mert elég kevés volt a memória benne ő meg teleküldte az egész készüléket programokkal. Kb 10 mega maradt neki, ami meg kevés, és eléggé lassúcska is volt tőle. De ez itt egy elég nagy OFF volt! :D

Nem elérhető animoo

• Support-ER
« Reply #288 Dátum: 2010, 10 23, 16:27:04 »
Erről lemaradtam:) melyik progi az?  ;)
"There's always something wonderful in new..."  - és ezt most nem csak a PDA-cserélgetésre értettem :D

saját cucc: You are not allowed to view links. Register or Login | You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #289 Dátum: 2010, 10 23, 16:49:41 »
Erről lemaradtam:) melyik progi az?  ;)
Universal  Androot  v1.6.1
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #290 Dátum: 2010, 10 23, 17:22:19 »
Tudtam én, hogy láttam de életbe nem gondoltam volna, hogy itt lesz!  :shock:
Nya... szepen nullara lefektettem a Minit (persze az sd-t kivettem elotte).
Kb.10 perc mojolas utan elindult, ujra-config es meg a MyBackup-al is visszatettem amit kell. Google szepen mindent szinkronizalt,  most hibatlan a kicsike  :ok:
Az sms backup-pal meg az osszes sms-em, de valamiert nem pakolja idorendbe, ez van. Azert az elkeserit, hogy olyan windows-felen ezt is neha 'ujra kell huzni' hogy jol mukodjon...  najo,  kibirhato  ;)
Most meg elolvasom ezt a sok oldalnyi regenyt gyorsan amire nem sajnaltatok a biteket, mert jol lemaradok a vegen  :hmm:

Ja,  Universal Androot-om volt, szuper is volt, szerintem a minire eleg....  de sajnos most odalett, mybackup-ban nem talalom :(

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #291 Dátum: 2010, 10 23, 17:26:13 »
Nya... szepen nullara lefektettem a Minit (persze az sd-t kivettem elotte).
Kb.10 perc mojolas utan elindult, ujra-config es meg a MyBackup-al is visszatettem amit kell. Google szepen mindent szinkronizalt,  most hibatlan a kicsike  :ok:
Az sms backup-pal meg az osszes sms-em, de valamiert nem pakolja idorendbe, ez van. Azert az elkeserit, hogy olyan windows-felen ezt is neha 'ujra kell huzni' hogy jol mukodjon...  najo,  kibirhato  ;)
Most meg elolvasom ezt a sok oldalnyi regenyt gyorsan amire nem sajnaltatok a biteket, mert jol lemaradok a vegen  :hmm:

Ja,  Universal Androot-om volt, szuper is volt, szerintem a minire eleg....  de sajnos most odalett, mybackup-ban nem talalom :(
Sajnos a megfázásom egyik tünete a szóf*sás is :( :D

Mondjuk kicsit késő bánat hogyha már nem időrendbe állította vissza de sms-ekre tegnap találtam a SMS Backup+ progit és nagyon jó szerintem

szerk.: Én se találom a Marketben  :hmm:

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #292 Dátum: 2010, 10 23, 18:13:48 »
Sajnos a megfázásom egyik tünete a szóf*sás is :( :D

Mondjuk kicsit késő bánat hogyha már nem időrendbe állította vissza de sms-ekre tegnap találtam a SMS Backup+ progit és nagyon jó szerintem

szerk.: Én se találom a Marketben  :hmm:
Szerintem tok jo, hogy igy leirtad, es en is kb.ezeket mondtam volna.
En mondjuk ket nap utan csereltem az N97 minit. Az x10 minire. A fizikai tuladonsagai szuperek voltak, de az a gagyi, oslelet szoftver es az a borzalmas (erintosnek nem nevezheto) bokodos kijelzo egy nap alatt elkeseritett...
Nekem elavult volt ujonan is :-)
A mini viszont ;-) ... ja es nalam a gps bazi gyors ! Videot is neztem mar, elmegy utkozben :-)
Ha valaki megdobna az Androot linkke , orulne ;)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #293 Dátum: 2010, 10 23, 18:18:24 »
En mondjuk ket nap utan csereltem az N97 minit. Az x10 minire. A fizikai tuladonsagai szuperek voltak, de az a gagyi, oslelet szoftver es az a borzalmas (erintosnek nem nevezheto) bokodos kijelzo egy nap alatt elkeseritett...
A mini viszont ;-) ... ja es nalam a gps bazi gyors ! Videot is neztem mar, elmegy utkozben :-)
Ha valaki megdobna az Androot linkke , orulne ;)

Jah igen a GPS kimaradt... Google Map-ot amint megnyitom tudja, hogy hol vagyok!
Néztem Neked de egyelőre nem találom. Androidból nem lehet kinyerni ugye?

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #294 Dátum: 2010, 10 23, 18:21:58 »
Jah igen a GPS kimaradt... Google Map-ot amint megnyitom tudja, hogy hol vagyok!
Néztem Neked de egyelőre nem találom. Androidból nem lehet kinyerni ugye?
De ki am :-)
Ha a mybackuppal azt az egy app-ot mented ki, deee meg probalkozom, ne kuzdj.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #295 Dátum: 2010, 10 23, 18:24:53 »
Oks megcsinálom apunak az Omnia-t (mert a win7 már megint nem látja AS modba  >:( ) (bocs az offé)
Aztán ha még nincs meg leszedem a mybackup-ot és kimentem neked :)

szerk.:
az a.p.u.n.a.k miért kell modolni? :shock:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #296 Dátum: 2010, 10 23, 19:09:53 »

Gyakorlatilag eldőlt a kérdés. N97 mini nem lesz. Ezek után meg főleg nem... :D
Viszont nem tudom, hogy sima legyen-e vagy pro. A qwerty nagyon kellene... :D
Mozit konvertáltál vagy van progi ami vitte a pc-re optimalizált filmeket?

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #297 Dátum: 2010, 10 23, 19:17:35 »
Tudsz küldeni egy linket mert akad pár bakcup progi :)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #298 Dátum: 2010, 10 23, 19:42:14 »
Gyakorlatilag eldőlt a kérdés. N97 mini nem lesz. Ezek után meg főleg nem... :D
Viszont nem tudom, hogy sima legyen-e vagy pro. A qwerty nagyon kellene... :D
Mozit konvertáltál vagy van progi ami vitte a pc-re optimalizált filmeket?
Omnián csak úgy F5-el átmásoltam és le tudtam játszani.

A Mini-re most másoltam fel de sajnos se az Astro se a gyári nem akarta lejátszani :(

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #299 Dátum: 2010, 10 23, 21:41:19 »
Oks megcsinálom apunak az Omnia-t (mert a win7 már megint nem látja AS modba  >:( ) (bocs az offé)
Aztán ha még nincs meg leszedem a mybackup-ot és kimentem neked :)

szerk.:
az a.p.u.n.a.k miért kell modolni? :shock:
Vajon meee ??? :D :D :D