2024, 12 19, 00:08:11

Szerző Téma: Android - Általános  (Megtekintve 849775 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: Android - Általános
« Reply #7000 Dátum: 2015, 05 05, 06:54:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok. Némi segítségre lenne szükségem ,van egy régi androidos készülékem,amolyan vész telefon. Most használnom kéne újra rá tettem a cyanongemod 7.1-et és nincs mobilnetem,nem tudok hívást fogadni illetve indìtani. Ha tudok is hívni akkor én sem hallok semmit és a màsik fél sem. Ügyfélszolgálatot hívtam róla ott én is hallok és engem is hallanak.Recowey-be pedig nem enged belépni sehogy sem. Tettem rá szombaton újabb cm 10-et,azon volt mobilnet,hívás is működött,csak az ahoz tartozó gapps csomagot hiába telepitettem egyszerűen indítás után nem volt rajta. Ha valakinek van tippje annak örülnék egyáltalán a recowerybe be tudják lépni. Huawei x3 ,nem mai darab de most fontos lenne hogy tudjam hasznàlni.
Szia!

Van egy csomó rebooter progi a play-en, akár azzal is. Vagy letöltesz egy terminal emulator progit majd két parancs:

su
reboot recovery

CM az valóban tud érdekességeket művelni... Valami abból főzött rom nincs inkább?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Trepee

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Wyteq 380
  • PDA: Star S4
  • PDA ROM: MTK6589
« Reply #7001 Dátum: 2015, 05 05, 10:24:05 »
Sziasztok!

2 dolog miatt írok, hátha van itt okos ember aki tudna segíteni.

Első:
Van egy Galaxy Ace készülék, már volt rajta a szervizben software frissítés(nem fogadott hívást a készülék, hívni viszont lehetett simán róla), ami ideig óráig megoldotta a gondokat. Most megint megőrült a telefon! A tünet, hogy bejövő hívásnál egy kicsöngés után foglaltra teszi a hívást, erről a telón csak egy SMS-jön a szolgáltatótól. Azt mondják a T-nél, hogy készülék hiba.
Mivel nem akarok fizetni megint, ezért én szeretném megcsinálni.
Böngésztem és azt találtam, hogy odin v_3_10_6 letölt, és azzal kéne felraknom az új droidot.
Ezt találtam hozzá, le is szedtem:

Kérdés, hogy ez jó hozzá? A telepítési leírás ami a linken van, az tényleg jó? Nem szeretném elszúrni a telefont. :)
Még valami. A gyári androiddal, ami rajta volt a telefon vételekor, olyan gond nem volt mint az újabbal, amit a telmaxnál raktak rá, hogy a telefon nyavalyog, hogy elfogyott a memóriája, pedig semmi nincsen rá telepítve, gyakorlatilag 10-15 bejövő üzenet után már baja van. Elképzelhető, hogy az újabb android verzió több belső memóriát foglal és ezért fogy el a telefon memóriája? A memória kártya sajnos nem megoldás, mert nincsen mit áthelyezni.
Ezt csak azért kérdezem, hogy nem-e lenne jobb azt az android verziót a készülékre pakolni ami gyárilag rajta volt, nem pedig a legfrissebbet?

Gyárilag ez van rajta: Gingerbread (Google Android OS v2,3)

A másik gondom.
Húgom beszerzett egy samsung S4-est. Ami önmagában nem lenne, gond csak mint kiderült a készülék egy clón..  :ima: Szerencsére nem volt neki sokban, nem szidtam le... Nagyon...
Szóval. Reset után az első üzenete a telefonnak, hogy kevés a memória, töröljek..  :taps:
Itt is arra gyanakszom, hogy ez előző tulaj okosította a telefont 4.4.4-re ami megint csak annyi memóriát megzabál, hogy a telefon rögtön fejre áll tőle...
Szerintetek lehetne erre a telóra régebbi androidot tenni?? Mondjuk 4.4.2-őt. Ez megoldaná a gondot??
Ja.. És honnan szedjem le? Mert igazándiból a telefon azt hiszi és hirdeti magáról, hogy Ő Samsung.
Model: GT-I9500 (mtk6589_wet_lca) Erre a fenti sammobile oldalon nem igazán találtam droidot, félek, hogy ha samsungos oprendszert teszek rá akkor az nem fog menni.

Szóval mit tegyek???

Ja. Még valami!
Ez a rootolási leírás használható szerintetek??? (ez meg egy Star S4 hez kéne)

Üdv,
Trepee

The Captain

• Vendég
« Reply #7002 Dátum: 2015, 05 05, 12:39:32 »
Eltűnt a hsz-m egy másik topicból, nem értem, leírom ide is:

Némi segítséget kérnék. GO launchert használok, már elég rég, nekem bejön, pro és kontra most nem kell hozzá....Van hozzá egy kiegészítő, a GO notifier, aki használja, tudja mire való. Eddig jól működött, egy ideje, vagy a notifi vagy a launcher frissítés óta, hiába kapcsolom be, hogy mutassa a Gmail ikonon egy kis számmal, hogy mennyi olvasatlan mailom van. Újra telepítettem a notit és a launchert is. Ki van pipálva, hogy jelezze, viszont a készülék beállításokban a kisegítő lehetőségekben (ez közvetlen elérhető a notifier beállítások ablakban), van a szolgáltatások menü, ott magától KIkapcsol, pedig át nyomtam többször is BE állásba. Mi kapcsolhatja ki? Köze lehet a superSU-hoz? Vagy valamilyen egyéb biztonsági beállításhoz? Régóta rootolt is a kicsike, rootolás után nem volt ilyen gond, csak pár hete kezdte.....ötlet?

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #7003 Dátum: 2015, 05 05, 14:32:50 »

Némi segítséget kérnék. GO launchert használok, már elég rég, nekem bejön, pro és kontra most nem kell hozzá....Van hozzá egy kiegészítő, a GO notifier, aki használja, tudja mire való. Eddig jól működött, egy ideje, vagy a notifi vagy a launcher frissítés óta, hiába kapcsolom be, hogy mutassa a Gmail ikonon egy kis számmal, hogy mennyi olvasatlan mailom van. Újra telepítettem a notit és a launchert is. Ki van pipálva, hogy jelezze, viszont a készülék beállításokban a kisegítő lehetőségekben (ez közvetlen elérhető a notifier beállítások ablakban), van a szolgáltatások menü, ott magától KIkapcsol, pedig át nyomtam többször is BE állásba. Mi kapcsolhatja ki? Köze lehet a superSU-hoz? Vagy valamilyen egyéb biztonsági beállításhoz? Régóta rootolt is a kicsike, rootolás után nem volt ilyen gond, csak pár hete kezdte.....ötlet?
Esetled device admin? És utána értesítés hozzáférés
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető bg5

• PFC Fan
  • PDA: Huawei G300
  • PDA ROM: Cyanongemod 9 Nightly
« Reply #7004 Dátum: 2015, 05 05, 18:18:59 »
Szia!

Van egy csomó rebooter progi a play-en, akár azzal is. Vagy letöltesz egy terminal emulator progit majd két parancs:

su
reboot recovery

CM az valóban tud érdekességeket művelni... Valami abból főzött rom nincs inkább?
Se a parancssor,se a reboot progi nem segített. Reboot recowery újraindul a teló, és a huawei logónál megáll. Akksi ki,újrainditom feláll a rendszer és ennyi. Nem találtam hozzá sehol màsik rom-ot.Bár így telepíteni sem tudnám. :(

Nem elérhető frici

• ADMIN
  • Örökös tag
    • pdafanclub.com
  • Navigáció / Navigation: én, mint a denevér... :)
  • PDA: Poco F1, Asus ZF2, OV Yard, SGS2, SGT7.0, SO2, HTC P3600, Palm Zire71
« Reply #7005 Dátum: 2015, 05 05, 19:50:40 »

Nem szoktak csak úgy eltűnni az üzenetek You are not allowed to view links. Register or Login
Az élet olyan, mint a nádszál:
Ma még vidáman kacagsz,
De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel...
                                            /Rejtő Jenő/

Nem elérhető bg5

• PFC Fan
« Reply #7006 Dátum: 2015, 05 08, 05:37:19 »
Sziasztok. ZTE skate gyàri androiddal,root-olt.  Egyszerüen nem lehet rajta beállítani felül az értesítési sávot. Igazából nincs is olyan rajta.Így wifi,gps,stb bekapcsolâsához be kell lépni a beâllitások menübe,csak úgy èrhetök el a funkciók. Lehet valahogy olyat "csinàlni " rà? :)

Küldve az én ZTE-SKATE-emről

Nem elérhető szilardesz

• PFC Fan
  • PDA: SGS 2, Iphone 5s
  • PDA ROM: SlimKat
« Reply #7007 Dátum: 2015, 05 08, 17:11:28 »
Sziasztok. ZTE skate gyàri androiddal,root-olt.  Egyszerüen nem lehet rajta beállítani felül az értesítési sávot. Igazából nincs is olyan rajta.Így wifi,gps,stb bekapcsolâsához be kell lépni a beâllitások menübe,csak úgy èrhetök el a funkciók. Lehet valahogy olyat "csinàlni " rà? :)

A Power Toggles tud ilyet:

Nem elérhető bg5

• PFC Fan
« Reply #7008 Dátum: 2015, 05 08, 19:36:49 »
A Power Toggles tud ilyet:
Szuper,köszönöm. Csúnyán össze van "kutyulva " a rendszer,igyekszem kihozni belöle a legjobbat. Bár lehet egy rom frissítéssel jobban jârnék.

Nem elérhető light

• Navigáció / Navigation: waze / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy A3 (2017)
  • PDA ROM: AP320FLXXU1AQA5
« Reply #7009 Dátum: 2015, 05 21, 07:33:53 »
HTC one mini 2-höz keresek képernyovédo fóliát. Milyen márkákat ajánlatok?

Az eddigi telefonjaimon Brando (matt) volt, de a mini 2-höz nem gyártanak.

Nem elérhető geld77

• PFC Fan
  • PDA: A701
  • PDA ROM: Eredeti R65-ös
« Reply #7010 Dátum: 2015, 06 05, 14:14:11 »
Sziasztok!

Van egy Alcatel One Touch POP D5-ös készülék ami nem akar be tölteni. A boot menü be jön a ha a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre nyomom. Ha a készüléket el szeretném indítani a formázások után a kis android üdvözlő kép után mindig újra azt tölti be és nem megy tovább.

Van valami ötlet hogyan lehetne életet lehelni a telefonba?

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #7011 Dátum: 2015, 07 09, 11:18:45 »
Sziasztok!

Jó pár évig volt Samsungom még meg nem utáltam de azért ilyet nem produkált mint kolléganőm Samsung Galaxy S3-ja. Ez a biztonságos mód mégis mi a bánat? :D

Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #7012 Dátum: 2015, 07 09, 11:52:40 »
Sziasztok!

Jó pár évig volt Samsungom még meg nem utáltam de azért ilyet nem produkált mint kolléganőm Samsung Galaxy S3-ja. Ez a biztonságos mód mégis mi a bánat? :D

Indítsátok újra, el kell tűnnie. Ha nem, akksi ki-be, és jó lesz. Nem tudom mi okozza, talán valamelyik gomb maradt benyomva míg bootolt.

Tapatalk-kal küldve az én LG-H815-el

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető bence.bence2

• TOPIKGAZDA
  • GalaxyS kutató
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Waze/Gmaps
  • PDA: S2,S5,S8+
  • PDA ROM: Stock 4.1.2,Alexandr pof9, stock 8.0
« Reply #7013 Dátum: 2015, 07 09, 12:33:14 »
Sziasztok!

You are not allowed to view links. Register or Login   :google2:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
« Reply #7014 Dátum: 2015, 07 09, 19:54:39 »

Sziasztok!

A mondat első felével egyetértek
Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető Totyizoo

• PFC Fan
  • PDA: Lumia 620 Nexus 7 32 Gb
  • PDA ROM: 4,2,2
« Reply #7015 Dátum: 2015, 07 10, 18:38:02 »
Helló!

Tv Go szeretném használni de root-ról se szeretnék lemondani. Valakinek sikerült működésre bírni? Vagy tud olyan app-ot ami becsapja  a programot és azt hiszi nincs rajta root? Sony Z1 compactra lenne. köszi

Nem elérhető FIREBLADE

• Madridista
  • PDA: sgs1, sgs4, szifon 6
  • PDA ROM: ios 8
« Reply #7016 Dátum: 2015, 07 10, 18:47:14 »

Helló!

Tv Go szeretném használni de root-ról se szeretnék lemondani. Valakinek sikerült működésre bírni? Vagy tud olyan app-ot ami becsapja  a programot és azt hiszi nincs rajta root? Sony Z1 compactra lenne. köszi
Miért nem lehet használni rootolt készülékkel? Ilyet sem hallottam még. Inkább root szükséges,nem hogy fordítva

Az én iPhone 6 készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
Az értelmiség előtt 2 út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #7017 Dátum: 2015, 07 10, 20:13:16 »
Miért nem lehet használni rootolt készülékkel? Ilyet sem hallottam még. Inkább root szükséges,nem hogy fordítva

Az én iPhone 6 készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Miért kellene root egy szolgáltató alkalmazásához? Legalább butaságokat ne írjunk már össze...
Pont hogy a root miatt nem megy, rootolt eszközön ugyanis bele tudsz turkálni a systembe, és ezzel együtt az alkalmazásba is. Hogy mást ne mondjak, műsorrögzítés. Nem engedélyezett, csak a Telekom saját eszközére a megfelelő díjazás ellenében, ami itt nincs meg. Nem megfelelő régióból is nézni tudnád a műsorokat, holott csak magyarországi sugárzásra van engedély. etc, etc, etc.

Helló!

Xposed framework + rootcloak modul. Felveszed a tvgo-t a listára, majd reboot. Arra kell figyelni, hogy a legutolsó olyan verzió ami működik a You are not allowed to view links. Register or Login.

Nem elérhető Time

• PDA: Galaxy Note8
  • PDA ROM: Gyári 8.0.0
« Reply #7018 Dátum: 2015, 07 10, 23:06:29 »
Xposed framework + rootcloak modul. Felveszed a tvgo-t a listára, majd reboot. Arra kell figyelni, hogy a legutolsó olyan verzió ami működik a You are not allowed to view links. Register or Login.

Én is az 1.0.12 verziót használom. Ezzel csak az a baj, azt mondják, hogy Lollipop alatt nem jó, vagy nem működik.
Viszont ehhez meg nálam nem kellett RootCloak sem, ha jól emlékszem anélkül is lehetett vele élő adást nézni rootolt Note 3-on. Akkor még nem volt a RootCloak telepítve és hozzáadva a TV GO.
Azután próbáltam az újabb frissített verziókat, de nem volt jó egyik sem a RootCloak ellenére sem, kiírta, hogy coki. Végül mindig visszaraktam a 12-est. ;) A legutóbbi frissítéssel már nem is kísérleteztem.

Nem elérhető Zolman

• PFC Fan
  • PDA: Huawei Y530
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #7019 Dátum: 2015, 07 11, 12:12:20 »
Sziasztok, érdekes problémába futottam egy Huawei Y530 kapcsán.. május 26 óta folyamatosan adatforgalmat generál a wifi.. 1.5 GB-ot azóta, de eddig fel sem tünt, mivel feltettem egy netfigyelőt és kiderült valami letöltés megy folyamatosan 0,2 kbyte/sec-el +néha fel feltölt pár tized kb-t... na már most jön az érdekes rész... a google könyvjelzők a play áruház illetve a google keretrendszer csatlakozik folyamatosan/felváltva, de ha mindent lelövök kezelőből és tűzfallal (androidossal blokkolom az ÖSSZES forgalmat) akkor is tölt mint a beton... + összes szinkronizáció kikapcsolva (fiókomé is + kilépve + menüben aut. sziknron + háttéradatok tiltva!).... egyszerűen nem lehet leállítani... nagyon szeretem ezt a telót de mostmár födhözvágom.... ami még érdekes a gyári adatforgalom számlálónál "eltávolított alkalmazással" párosítja a forgalmat ami hülyeség mert nem távolítottam el semmit napok óta.. .tegnap 0:00 és hajnali 1:00 közt is generált 250 megát mint eltávolított alkalmazás valami holott semmit nem távolítottam el... az op rendszer illetve minden frissítva van... nem értem... ötletek?! hard resettel még nem akartam nekimenni ... ja amúgy telenoros nem piszkált teló rootolva sincs...akku ki pihentet akku viszza játék is volt....  köszi aki érdemeben tud segíteni :'(

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7020 Dátum: 2015, 07 11, 12:18:06 »
Sziasztok, érdekes problémába futottam egy Huawei Y530 kapcsán.. május 26 óta folyamatosan adatforgalmat generál a wifi.. 1.5 GB-ot azóta, de eddig fel sem tünt, mivel feltettem egy netfigyelőt és kiderült valami letöltés megy folyamatosan 0,2 kbyte/sec-el +néha fel feltölt pár tized kb-t... na már most jön az érdekes rész... a google könyvjelzők a play áruház illetve a google keretrendszer csatlakozik folyamatosan/felváltva, de ha mindent lelövök kezelőből és tűzfallal (androidossal blokkolom az ÖSSZES forgalmat) akkor is tölt mint a beton... + összes szinkronizáció kikapcsolva (fiókomé is + kilépve + menüben aut. sziknron + háttéradatok tiltva!).... egyszerűen nem lehet leállítani... nagyon szeretem ezt a telót de mostmár födhözvágom.... ami még érdekes a gyári adatforgalom számlálónál "eltávolított alkalmazással" párosítja a forgalmat ami hülyeség mert nem távolítottam el semmit napok óta.. .tegnap 0:00 és hajnali 1:00 közt is generált 250 megát mint eltávolított alkalmazás valami holott semmit nem távolítottam el... az op rendszer illetve minden frissítva van... nem értem... ötletek?! hard resettel még nem akartam nekimenni ... ja amúgy telenoros nem piszkált teló rootolva sincs...akku ki pihentet akku viszza játék is volt....  köszi aki érdemeben tud segíteni :'(
Szia!
Érdekes jelenség. Én kapásból felhasználó appra tippelek. Ami elsőre szemet szúrt, milyen tűzfalad van amihez nem kell root?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Zolman

• PFC Fan
  • PDA: Huawei Y530
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #7021 Dátum: 2015, 07 11, 17:44:15 »
Szia!
Érdekes jelenség. Én kapásból felhasználó appra tippelek. Ami elsőre szemet szúrt, milyen tűzfalad van amihez nem kell root?

próbáltam vagy 5 félét a play áruházból de egyik sem blokkolta (no root verziók voltak)... rootolni meg nem akarom mert több helyen írták hogy ezen nem lehet normálisan, eltünik a status bar meg stb...

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #7022 Dátum: 2015, 07 11, 18:11:28 »
próbáltam vagy 5 félét a play áruházból de egyik sem blokkolta (no root verziók voltak)... rootolni meg nem akarom mert több helyen írták hogy ezen nem lehet normálisan, eltünik a status bar meg stb...

Egyikhez se kell a root, csak akkor, ha system appot akarsz blokkolni. Esetedben szerintem ez lesz a helyzet, valamelyik rendszer alkalmazás mászkál a netre a tudtod nélkül.
Én mentenék minden fontosat, és csinálnék egy factory resetet. Utána kiderül, hogy gyári app mászkál ki vagy sem.
Ha nem, akkor egyesével visszapakolni a telepített cuccokat, és várni köztük 1 napot hogy akkor lesz-e forgalom vagy sem.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #7023 Dátum: 2015, 07 11, 18:21:00 »
Hmm, az tényleg nem jó, bár elképzelésem sincs miképpen akad össze a rootolás (SU bináris integrálása a rendszerbe) a status bar  eltűnésével (systemui.apk működés zavar).
Az, hogy root nélkül alkalmazol "hatásos" tűzfal applikációt, szerintem teljesen kizárt. Első körben én azt javaslom szedd le a fent lévőt, ha van fent nagy népszerűségnek örvendő "vírusirtó" azt is, és csak olyan appok legyenek fent amiket valóban érdemben használsz. Amiket nem, azokat pedig lehetőség szerint tiltsd le az alkalmazáskezelőben. Ha még mindig fennáll az adatszivárgás (sokat ne késlekedj!), sajnos tolj neki egy hard reset-et. A legnagyobb bűnösök általában azok amikre egyáltalán nem gondol az ember, akár amit a kolléga említ, egy kis piszok előtelepített de nem kellő rendszer alkalmazás (bloatware), vagy pl egy live wallpaper.apk a play-ről. Hihetetlen mennyiségű reklámot, ezáltal malware-t hordoznak magukkal.

Plusz egy két hasznos izé :) :

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #7024 Dátum: 2015, 07 11, 19:07:13 »

Esetleg tehetsz egy próbát valamilyen külső adatforgalom figyelővel. Pl a 3G watchdog, ezek néha több infót tudnak mint a gyári beépített cucc.