2024, 12 19, 19:03:49

Szerző Téma: Android - Általános  (Megtekintve 849861 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Re: Android - Általános
« Reply #6700 Dátum: 2014, 04 22, 07:22:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok!

van egy onda v712 tabletem, tegnap este került rá egy 4.4es android, mindenképpen le akartam róla szedni a kínai maradvány dolgokat, ezért nekiestem a rootolásnak, amit több próbálkozás és jobb híján egy nexus root toolkittel próbáltam meg.
követtem is a lépeseket, van benne egy olyan, hogy "unlock", rányomtam, ezután elvileg a tab újraindul...nekem kikapcsolt és ennyi. azóta semmire nem reagál, se gomb, se töltés, se gép...

valaki találkozott már ilyennek, vagy van vmi ötlete erre? másik fórum, magyar, angol, bármi játszik!

előre is köszönettel!
Ha nem hozzávaló a nexus toolkit, akkor szoftveresen kinyírtad a táblát, nagy valószínűséggel a bootloadert, ami azért gáz, mert fastboot parancsokkal sem tudsz operálni és a recovery sem működik. De ez a legrosszabb verzió, remélem nem így történt  :ima:

Nem elérhető Lajovial

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #6701 Dátum: 2014, 04 23, 12:14:57 »
sziasztok!

van egy onda v712 tabletem, tegnap este került rá egy 4.4es android, mindenképpen le akartam róla szedni a kínai maradvány dolgokat, ezért nekiestem a rootolásnak, amit több próbálkozás és jobb híján egy nexus root toolkittel próbáltam meg.
követtem is a lépeseket, van benne egy olyan, hogy "unlock", rányomtam, ezután elvileg a tab újraindul...nekem kikapcsolt és ennyi. azóta semmire nem reagál, se gomb, se töltés, se gép...

valaki találkozott már ilyennek, vagy van vmi ötlete erre? másik fórum, magyar, angol, bármi játszik!

előre is köszönettel!
Honnan szedted, hogy egy Nexus tool jó lesz hozzá? Mit értesz az alatt, hogy jobb híjján? Sosem volt ilyen tabom, de kb. 2perc volt, hogy megtudjam az alap infókat. 2 verziója van. Kétmagos (Amlogic 8726 SOC) és négymagos (Allwinner A31 SOC). Ezen már el tudtál volna indulni. Egy ilyen műveletnél az első a hardver pontos beazonosítása. Nincs olyan, hogy "jobb híjján". Ha nincs meg a hozzá való szoftver, akkor a "jobb híjján" az, hogy nem kezdesz bele.

GT-I9100 (Wanam14.1-Dori8.43), Concorde 401BT (AP6210, Neomode1.9a)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #6702 Dátum: 2014, 04 23, 12:39:21 »
Honnan szedted, hogy egy Nexus tool jó lesz hozzá? Mit értesz az alatt, hogy jobb híjján? Sosem volt ilyen tabom, de kb. 2perc volt, hogy megtudjam az alap infókat. 2 verziója van. Kétmagos (Amlogic 8726 SOC) és négymagos (Allwinner A31 SOC). Ezen már el tudtál volna indulni. Egy ilyen műveletnél az első a hardver pontos beazonosítása. Nincs olyan, hogy "jobb híjján". Ha nincs meg a hozzá való szoftver, akkor a "jobb híjján" az, hogy nem kezdesz bele.

a Nexus toolkittől meg nem volt szép, hogy szóba állt egy nem kompatibilis készülékkel ;D

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #6703 Dátum: 2014, 04 23, 15:10:41 »
a Nexus toolkittől meg nem volt szép, hogy szóba állt egy nem kompatibilis készülékkel ;D
Persze, még a kalapács mondja meg h nem akarja széttörni fejem, ne üssem meg vele magam? nyilván ezek a toolkitek nincsenek tökélyre fejlesztve már csak azért se hiszem mert általában nem a pénz van a háttérben, mikor megírja valaki. ha meg szólt volna, a kolléga talál más programot.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #6704 Dátum: 2014, 04 23, 15:12:18 »
Persze, még a kalapács mondja meg h nem akarja széttörni fejem, ne üssem meg vele magam? nyilván ezek a toolkitek nincsenek tökélyre fejlesztve már csak azért se hiszem mert általában nem a pénz van a háttérben, mikor megírja valaki. ha meg szólt volna, a kolléga talál más programot.
Persze, jogos, én inkább csak vicceltem, bocs  :-X

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #6705 Dátum: 2014, 04 23, 15:33:59 »
Persze, jogos, én inkább csak vicceltem, bocs  :-X
Én meg épp sírva fakadtam az alap problémán, azért reagáltam túl :-D

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #6706 Dátum: 2014, 04 23, 19:56:20 »
Én meg épp sírva fakadtam az alap problémán, azért reagáltam túl :-D
jogos volt a kiigazítás  :ok: ;)

Nem elérhető ezsolyzoli

• PDA: DHD
« Reply #6707 Dátum: 2014, 04 29, 00:36:09 »
köszönöm annak, aki tudott minden fajta ironizálás és kiokosító hangvétel nélkül válaszolni. többieknek is köszönöm, ti biztos brutálisan okosnak és mindenhez értőnek születtetek. nem védem magam, biztosan  censored ság volt, de gondoltam egy próbát megér...
ja és tisztában vagyok vele, hogy pontosan milyen tabom van.

csak hogy visszatérjek a lényegre, nem, nem sikerült kinyirni. még aznap helyre raktam.

legjobbakat!

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #6708 Dátum: 2014, 04 29, 09:45:37 »
köszönöm annak, aki tudott minden fajta ironizálás és kiokosító hangvétel nélkül válaszolni. többieknek is köszönöm, ti biztos brutálisan okosnak és mindenhez értőnek születtetek. nem védem magam, biztosan  censored ság volt, de gondoltam egy próbát megér...
ja és tisztában vagyok vele, hogy pontosan milyen tabom van.

csak hogy visszatérjek a lényegre, nem, nem sikerült kinyirni. még aznap helyre raktam.

legjobbakat!
Szó sincs arról, hogy mindenhez értenénk. De amibe belekezdtél, az a felhasználói szint felett van. Ahogy belekezdtél, az viszont alatta. Ilyen esetben praktikus a tiedhez képest fordított sorrendben eljárni. Először kérdezni, aztán csinálni. Ennek átlátásához nem kell nagy szakértés.

Nem elérhető takacs78

• PFC Fan
  • PDA: (HTC Diamond, HTC Desire Z, Xperia Pro) Samsung Note1, 2, 3
  • PDA ROM: N9005XXUENB1
« Reply #6709 Dátum: 2014, 04 29, 17:38:51 »
Sziasztok!
Hol lehet érdeklődni arról hogy mikor frissítik vagy javítják egy adott készülékre a KITKAT rendszert?
Samsung telefonom van, a Samsung magyarország nem tudja megmondani 8 levélváltás után sem, a szervizük sem tud segíteni és leráznak mindenhol. Sajnos nem vagyok gyakorlott felhasználó, de kinek lehet még írni, hogy valami információt adjanak mikor javítják a 4.4.2-ben található hibákat?

Nem elérhető zokni

• PDA: Samsung i8000, HTC HD2 (4.3 Android)
  • PDA ROM: I8000NXXJJ1
« Reply #6710 Dátum: 2014, 05 02, 01:05:59 »
Sziasztok!

Két kérdést szeretnék feltenni nektek, az egyik, hogy telepítettem egy 4.3-as Androidot egy HTC HD2 készülékre, és azt tapasztalom, hogy néha csinál olyat a telefon, hogy (máshogy nem tudom megfogalmazni) a képernyő közepén megnyomja az érintőképernyőt. Nagyjából úgy tudnám jobban elmagyarázni, hogy például, ha van ott egy ikon, akkor elindítja az adott alkalmazást, tehát olyan, mintha én böknék oda, pedig nem is :). Én úgy látom, hogy egy az egyben a képernyő közepén van ez a jelenség. Valójában annyi lenne csak a kérdésem, hogy ez vajon valamilyen hardveres hiba lenne, vagy esetleg a szoftver szórakozik velem. Csak viszonylag ritkán csinálja, de ettől még eléggé zavaró tud lenni.

A másik kérdésem, hogy én túl érzékenynek találom a touchscreent. Csak nem régen került hozzám ez a készülék. Van erre valamilyen beállítás, vagy szoftveres megoldás, mert engem egy kicsit zavar az, hogy éppen csak fölérakom az ujjamat, és már érzékeli is.

Elnézést, ha balga kérdéseket tettem fel, de nézzétek el nekem, mert tényleg nem értek ezekhez a dolgokhoz, igazán a készülékekhez sem, Androidot meg csak úgy 3-4 napja használok :).

Köszönöm a válaszokat.

Nem elérhető kalapacsolok

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: google
  • PDA: Galaxy
  • PDA ROM: gyári
« Reply #6711 Dátum: 2014, 05 02, 15:31:41 »
Sziasztok! Segítségeteket, ötleteteket kérném. Jobb topikot nem találtam, mivel nem telefonspecifikus a dolog...

Orvosként dolgozom, a következőt szeretném: a köpenyemre csiptetett bluetooth-headsettel, diktafonnal 1 gombnyomással felvenni a szöveget: minden betegvizsgálat után rádiktálnám, pontosan mit találtam. Aztán mondjuk 20 beteg megvizsgálása után, később a szobámban visszahallgatva leírnám ezeket. Ez nagyon megkönnyíteni és pontosítaná a munkámat.

Mi volna az ideális megoldás szerintetek? Az nagyon macerás, hogy előveszem a telefonomat, feloldom, elindítom a programot, hangfelvételt, majd leállítom... Létezik erre valami bluetoothos mikrofon, amin csak egy gombot megnyomok, és veszi is? Galaxy Note 2-m van. Diktafonon is gondolkoztam, az volna az igazán jó, ha az csak akkor venne, ha nyomvatartok egy gombot - ugyanis félő, ha bekapcsolva marad és felvesz 2-3 órát, akkor abból nekem szinte lehetetlen lesz megkeresnem azokat a 20-30 mp-eket, amikor én hasznos dolgokat mondtam rá...

Várom a tippeket a technikai megoldásra, előre is köszönöm!

Nem elérhető Eva1021

• Support-ER
  • Nem: Nő
  • Szöszke
  • PDA: Apple iPhone 13 Product Red
  • PDA ROM: 15.4.1 (19E258)
« Reply #6712 Dátum: 2014, 05 02, 15:40:05 »
Sziasztok! Segítségeteket, ötleteteket kérném. Jobb topikot nem találtam, mivel nem telefonspecifikus a dolog...

Orvosként dolgozom, a következőt szeretném: a köpenyemre csiptetett bluetooth-headsettel, diktafonnal 1 gombnyomással felvenni a szöveget: minden betegvizsgálat után rádiktálnám, pontosan mit találtam. Aztán mondjuk 20 beteg megvizsgálása után, később a szobámban visszahallgatva leírnám ezeket. Ez nagyon megkönnyíteni és pontosítaná a munkámat.

Mi volna az ideális megoldás szerintetek? Az nagyon macerás, hogy előveszem a telefonomat, feloldom, elindítom a programot, hangfelvételt, majd leállítom... Létezik erre valami bluetoothos mikrofon, amin csak egy gombot megnyomok, és veszi is? Galaxy Note 2-m van. Diktafonon is gondolkoztam, az volna az igazán jó, ha az csak akkor venne, ha nyomvatartok egy gombot - ugyanis félő, ha bekapcsolva marad és felvesz 2-3 órát, akkor abból nekem szinte lehetetlen lesz megkeresnem azokat a 20-30 mp-eket, amikor én hasznos dolgokat mondtam rá...

Várom a tippeket a technikai megoldásra, előre is köszönöm!
Szia!
Nekem hirtelen az jutott eszembe hogy lehet diktafon alkalmazásokat letölteni ugye play-ről...és esetleg azt hozzárendelni egy gombhoz....  :oops:
Persze ez csak egy hirtelen ötlet...lehetséges hogy elvetendő.
"Ezt a világot tulajdonképpen az ördög teremtette egy olyan pillanatban, amikor Isten éppen nem figyelt oda."

Bertrand Russell

Nem elérhető kalapacsolok

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: google
  • PDA: Galaxy
  • PDA ROM: gyári
« Reply #6713 Dátum: 2014, 05 02, 18:06:17 »
Szia!
Nekem hirtelen az jutott eszembe hogy lehet diktafon alkalmazásokat letölteni ugye play-ről...és esetleg azt hozzárendelni egy gombhoz....  :oops:
Persze ez csak egy hirtelen ötlet...lehetséges hogy elvetendő.

Próbáltam keresgélni ezzel kapcsolatban, de úgy láttam, bluetoothos hangfelvétel baromi bonyolult, nem nagyon működik... You are not allowed to view links. Register or Login - pedig jó volna ezzel valahogy összekapcsolni ,hogy fel lehessen venni...

A telefonon magán a diktafon program használata gyakran, rövid időkre pedig bonyolult és hosszú.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #6714 Dátum: 2014, 05 10, 15:30:38 »
Próbáltam keresgélni ezzel kapcsolatban, de úgy láttam, bluetoothos hangfelvétel baromi bonyolult, nem nagyon működik... You are not allowed to view links. Register or Login - pedig jó volna ezzel valahogy összekapcsolni ,hogy fel lehessen venni...

A telefonon magán a diktafon program használata gyakran, rövid időkre pedig bonyolult és hosszú.
Próbáld meg a ,,mipyen programokat használsz?" Topikban is. Nem tudok sajnos segíteni jobban pedig elég szimpla dolgot szeretnél.

Nem elérhető TiaDalma

• PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #6715 Dátum: 2014, 05 27, 09:33:47 »
Sziasztok!
Ugyan  :google2: és XDA a barátom, de nem jutok előrébb, segítsetek, ha tudtok...  :ima:
Flash-elhető gyári romot keresek Xperia UL-re (SOL22)...
Köszi   O->-
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #6716 Dátum: 2014, 05 27, 09:43:14 »
Sziasztok!
Ugyan  :google2: és XDA a barátom, de nem jutok előrébb, segítsetek, ha tudtok...  :ima:
Flash-elhető gyári romot keresek Xperia UL-re (SOL22)...
Köszi   O->-
Szia!

Itt nézted már?

Gondolom flashtoolal feltehető romra gondoltál. Elvileg ha van gyári, itt biztos megtalálod, itt publikálják először.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #6717 Dátum: 2014, 05 27, 11:12:11 »
Szia!

Itt nézted már?

Gondolom flashtoolal feltehető romra gondoltál. Elvileg ha van gyári, itt biztos megtalálod, itt publikálják először.

Sajnos nincs itt sem,végignéztem.  :(
Legalábbis én nem találtam meg :( Még ilyen típusú cucc sincs....
Japán a lelkem...
De köszönöm az ötletet....  O->-

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6718 Dátum: 2014, 05 27, 11:16:46 »
Sajnos nincs itt sem,végignéztem.  :(
Legalábbis én nem találtam meg :( Még ilyen típusú cucc sincs....
Japán a lelkem...
De köszönöm az ötletet....  O->-
Látom nem EU-s darab. Egyébként milyen rom van rajta, és milyent keresel?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #6719 Dátum: 2014, 05 27, 11:33:23 »
Látom nem EU-s darab. Egyébként milyen rom van rajta, és milyent keresel?
Az egy roppant jó kérdés, mert el sem indul, így kaptam :D
Azért gondoltam, ha egy flashtools-al egy használható cuccot ráteszek, lesz valami ...
Éppen joó alkatrésznek vagy könyvtámasznak  ;) Na jó, annak kicsi :D
Vagy egyszer építünk egy mobilfalat "téglákból", oda szívesen beépítjük :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6720 Dátum: 2014, 05 27, 11:42:15 »
Az egy roppant jó kérdés, mert el sem indul, így kaptam :D
Azért gondoltam, ha egy flashtools-al egy használható cuccot ráteszek, lesz valami ...
Éppen joó alkatrésznek vagy könyvtámasznak  ;) Na jó, annak kicsi :D
Vagy egyszer építünk egy mobilfalat "téglákból", oda szívesen beépítjük :)
Aha, már vili. Akksi jó egyáltalán? PC-re dugva történik vmi? Esetleg gomb kombinációkra sem reagál?

PC-re dugva, ha PC Companion felismeri, és nincs téglázva, vminek történnie kéne.

Ha boot halvány jele sincs, akkor lehet hogy brick. Ha a bootloadernek kampec, akkor azt vszínűleg ember nem indítja el. :)

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #6721 Dátum: 2014, 05 27, 12:58:45 »
Aha, már vili. Akksi jó egyáltalán? PC-re dugva történik vmi? Esetleg gomb kombinációkra sem reagál?

PC-re dugva, ha PC Companion felismeri, és nincs téglázva, vminek történnie kéne.

Ha boot halvány jele sincs, akkor lehet hogy brick. Ha a bootloadernek kampec, akkor azt vszínűleg ember nem indítja el. :)

Működőképesnek tűnik, mert amikor egy - állítólag - kompatibilis Xperia L romot flash-eltünk rá, a Sony logóig az elején eljutott... aztán semmi tovább... Mert hát próbáltuk azt is, hogy vmi hasonló romot, amit javasolnak itt-ott, de természetesen nem vált be...  Az akksi ki lett mérve, tökéletesen jó.

Ezt a linket megtaláltam én is, de sajnos csak infókat ír, hogy mit hogyan, de maga a rom nem letölthető... (legalábbis amennyire a lefordítást sikerült alkalmazni)  :oops:
Azt is próbáltam, hogy ftf-re kerestem rá, de nem ...

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6722 Dátum: 2014, 05 27, 13:04:57 »
Működőképesnek tűnik, mert amikor egy - állítólag - kompatibilis Xperia L romot flash-eltünk rá, a Sony logóig az elején eljutott... aztán semmi tovább... Mert hát próbáltuk azt is, hogy vmi hasonló romot, amit javasolnak itt-ott, de természetesen nem vált be...  Az akksi ki lett mérve, tökéletesen jó.

Ezt a linket megtaláltam én is, de sajnos csak infókat ír, hogy mit hogyan, de maga a rom nem letölthető... (legalábbis amennyire a lefordítást sikerült alkalmazni)  :oops:
Azt is próbáltam, hogy ftf-re kerestem rá, de nem ...
Japán ftf? Phúúú.... tű a szénakazalban... Viszont ha a sony logóig jut, lehet az csak egy bootlop. Recovery semmi mi? Annak sztem egy factory reset, oszt indulna.

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #6723 Dátum: 2014, 05 27, 13:17:04 »
Japán ftf? Phúúú.... tű a szénakazalban... Viszont ha a sony logóig jut, lehet az csak egy bootlop. Recovery semmi mi? Annak sztem egy factory reset, oszt indulna.
De nem ám :D nincs recy ...  :hmm:
Viszont, ebben a pillanatban mintha találtam volna egy ftf-et, bár kb egy hete folyamatosan kutattam és ha az felmegy, az már siker lenne... ja, előbb lejön :D ...  Úgyhogy akkor egyelőre köszönöm a segítséget, mert az mindig jól jön!  O->-
(Bár még mindig ott van az, hogy írásjelesen fog elindulni a rom és nem lesz angol nyelv benne, kezdhetek tanulni ;) )
 * ja és közben jókat derülök azon, ahogy lefordítja a kínai írásjeleket a google fordító, némely kommentnél - ahol találtam :D  Pl: "Ez az erős kefe táska gyökér? / Megkérdezhetem, hogyan kell kefélni? " * a gyökér nyilván a root lehet :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #6724 Dátum: 2014, 05 27, 13:23:01 »
De nem ám :D nincs recy ...  :hmm:
Viszont, ebben a pillanatban mintha találtam volna egy ftf-et, bár kb egy hete folyamatosan kutattam és ha az felmegy, az már siker lenne... ja, előbb lejön :D ...  Úgyhogy akkor egyelőre köszönöm a segítséget, mert az mindig jól jön!  O->-
(Bár még mindig ott van az, hogy írásjelesen fog elindulni a rom és nem lesz angol nyelv benne, kezdhetek tanulni ;) )
 * ja és közben jókat derülök azon, ahogy lefordítja a kínai írásjeleket a google fordító, némely kommentnél - ahol találtam :D *
Ha írásjelesen indulna, onnan már SEUS vagy PCC sztem rátolja a jó romot. ? ;)