2024, 12 19, 10:41:00

Szerző Téma: Android - Általános  (Megtekintve 849814 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mike67

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung SM-N910C,
  • PDA ROM: gyári 4.4.4
Re: Android - Általános
« Reply #325 Dátum: 2010, 05 18, 09:36:54 »
Most vettem egy Galaxy Spica-t használtan. Az lenne a kérdésem hogyan lehetne alapállásba rakni? Azaz Hr. resetet csinálni. Ha egyáltalán van ilyen. És még egy kérdésem lenne, van-e valami alapozó leírás a rendszerhez, mint valamikor az i900 oldalon volt a kezdőknek. A válaszokat előre köszönöm.

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #326 Dátum: 2010, 05 18, 09:47:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Most vettem egy Galaxy Spica-t használtan. Az lenne a kérdésem hogyan lehetne alapállásba rakni? Azaz Hr. resetet csinálni. Ha egyáltalán van ilyen. És még egy kérdésem lenne, van-e valami alapozó leírás a rendszerhez, mint valamikor az i900 oldalon volt a kezdőknek. A válaszokat előre köszönöm.
hard resetet androidnál factory resetnek hívják. eléred a settings/privacy-ből
még nincsen tudtommal android.eoldal.hu:)
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #327 Dátum: 2010, 05 18, 09:48:32 »

HR: Settigs - privacy settings - factory data reset
Olvasgasd a fórumot, nagyon sok a hasznos információ, és nem oly bonyolult mint a Winmo volt, nincs még "alapozó leírás"
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető mike67

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung SM-N910C,
  • PDA ROM: gyári 4.4.4
« Reply #328 Dátum: 2010, 05 18, 10:35:29 »
HR: Settigs - privacy settings - factory data reset
Olvasgasd a fórumot, nagyon sok a hasznos információ, és nem oly bonyolult mint a Winmo volt, nincs még "alapozó leírás"

Köszönöm.

Nem elérhető atravel

• PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #329 Dátum: 2010, 05 18, 16:38:56 »

még nincsen tudtommal android.eoldal.hu:)
vanni van, de a fejlesztése kicsit megállt :oops:

Nem elérhető torril

• PDA: SGN2, Asus TF701t
  • PDA ROM: DN3 v4 RC2 (Ditto)
« Reply #330 Dátum: 2010, 05 18, 18:31:59 »
Na ezt most nem értem. (Ma magamhoz képest is halmozottan nem tudok semmit, és nem is értek semmit)
Ha a telefonon törölsz valamit, akkor a gmail-en is törlődik és fordítva. Ha hozzáadod, akkor mindkét helyen megjelenik. Vagy a HTC sync bekavar és nem így működik?

Pl.:
Véletlenül letöröltem egy contact-ot a telefonról, ezt a törlést szinkronizálja, tehát a gmail-ből is törlődik. Vagyis végleg elveszett? Hogyan szerezhetem vissza.
Mentsem rendszeresen a gmail-t, ennyi erővel a dezsőn is csinálhatnék 5 percenként mentést.

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #331 Dátum: 2010, 05 18, 18:35:53 »
Pl.:
Véletlenül letöröltem egy contact-ot a telefonról, ezt a törlést szinkronizálja, tehát a gmail-ből is törlődik. Vagyis végleg elveszett? Hogyan szerezhetem vissza.
Mentsem rendszeresen a gmail-t, ennyi erővel a dezsőn is csinálhatnék 5 percenként mentést.

Azért 5 percenként csak nem törölsz valami fontosat
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #332 Dátum: 2010, 05 18, 18:54:18 »
Pl.:
Ha nem lenne a gmail szink, akkor hogy szereznéd vissza?
Exportáld néha a gmailes címtáradat, jobbat nem tudok.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Tcm

• PDA: LG Optimus 2x
  • PDA ROM: LGP990-V10b
« Reply #333 Dátum: 2010, 05 18, 19:37:08 »

Olvasgasd mondjuk ezt a spica blogot visszafelé :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Appredeem! Pénzkeresés Androidos telefonnal! Az általuk felkínált programokat kell letölteni, kipróbálni véleményezni! Nagyon kis összegtől már kifizet! Én akár naponta többször kifizettetek vele a Paypal számlámra!

HASZNÁLJÁTOK A 'lotsextrapoints' BONUS CODE-OT, ÉS INDULÁSNAK KAPTOK .25$ -T !!!

Nem elérhető torril

• PDA: SGN2, Asus TF701t
  • PDA ROM: DN3 v4 RC2 (Ditto)
« Reply #334 Dátum: 2010, 05 18, 19:39:56 »
Ha nem lenne a gmail szink, akkor hogy szereznéd vissza?
Exportáld néha a gmailes címtáradat, jobbat nem tudok.

Ez is egy lehetőség, bár kicsit informatikusabbra vágytam. De ez a Tied  O->-

Másik probléma:
szinkronizáltam a PC-vel. Lett egy PcSync nevű naptáram az android alapnaptára mellett+a gmail-es naptáraim. Meg lehet-e oldani a PcSync adatait a gmail-ra tölteni?

Nem elérhető Lacsu

• Navigáció / Navigation: Waze, iGo Primo
  • PDA: Oneplus 7 Pro
« Reply #335 Dátum: 2010, 05 18, 19:49:04 »

Másik probléma:
szinkronizáltam a PC-vel. Lett egy PcSync nevű naptáram az android alapnaptára mellett+a gmail-es naptáraim. Meg lehet-e oldani a PcSync adatait a gmail-ra tölteni?

Bár mennyire is szeretjük az Androidot (nekem is első látásra szerelem), ha tárgyilagosak akarunk lenni, azt el kell ismerni, hogy az Office dokumentumok és a szinkronizálás jobb volt a WinMo.-ban. Ezen a két területen kell fejlődni! Az elsőt még értem is, ott a licencelés a drága feladat! De a szinkronizáció már bosszant, mert az csak odafigyelés kérdése! Le kell programozni rendesen!  >:( >:( >:(   
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető atravel

« Reply #336 Dátum: 2010, 05 18, 21:51:08 »
Bár mennyire is szeretjük az Androidot (nekem is első látásra szerelem), ha tárgyilagosak akarunk lenni, azt el kell ismerni, hogy az Office dokumentumok és a szinkronizálás jobb volt a WinMo.-ban. Ezen a két területen kell fejlődni! Az elsőt még értem is, ott a licencelés a drága feladat! De a szinkronizáció már bosszant, mert az csak odafigyelés kérdése! Le kell programozni rendesen!  >:( >:( >:(
Igaz, hogy én csak a gmail accountomat használom szinkronizálásra, de azt szerintem nagyon  pengén csinálja. Amikor a Trinityt gsync-eltem, akkor ha volt 3 változás, azt tolta 2-3 percig. Itt első bekapcsoláskor a komplett szinkron megvolt pár perc alatt, úgy hogy közben használtam a gépet. (ez trinityn nyugalmi helyzetben majd' 1 órát tartott).
Most bármit beírok a GoogleCalendarba, az kb 30 mp múlva a telefonon van.

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #337 Dátum: 2010, 05 18, 22:20:52 »
Az Android alapból a Google online alaklmazásait kezeli és azt tökéletesen az már egyéni probléma, hogy nagyon hozzá szoktunk az outlook és társaihoz. Tehát nem az Android szinkronizálásával van baj hanem a windows - google viszonylattal.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #338 Dátum: 2010, 05 18, 22:47:21 »
Az Android alapból a Google online alaklmazásait kezeli és azt tökéletesen az már egyéni probléma, hogy nagyon hozzá szoktunk az outlook és társaihoz. Tehát nem az Android szinkronizálásával van baj hanem a windows - google viszonylattal.

Én megváltam a birkaszoftos outlooktól, előtte a Thunedbird-öt használtam és most újra azt használom. Az Outlook-ot csak a winmo miatt kezdtem el használni, már nincs rá szükségem.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #339 Dátum: 2010, 05 18, 22:48:12 »

Másik probléma:

Én  még a winmo-s készülékemről küldtem fel a adatokat a google fiókba. :)

Nem elérhető Lacsu

« Reply #340 Dátum: 2010, 05 19, 06:13:49 »
Igaz, hogy én csak a gmail accountomat használom szinkronizálásra, de azt szerintem nagyon  pengén csinálja. Amikor a Trinityt gsync-eltem, akkor ha volt 3 változás, azt tolta 2-3 percig. Itt első bekapcsoláskor a komplett szinkron megvolt pár perc alatt, úgy hogy közben használtam a gépet. (ez trinityn nyugalmi helyzetben majd' 1 órát tartott).
Most bármit beírok a GoogleCalendarba, az kb 30 mp múlva a telefonon van.

Igen, igazad van! De ez az eset az egyetlen optimális! Bármi más áll fent, már nem működik a dolog! Nem csak a WinMo szinkronizál az Outlookra, de a Nokia és a Samsung is. Gondolom, más készülékek programja is, de én ezeket biztosan tudom! Na most! Nem Androidos készüléked volt, és most szeretnél váltani, akkor üzleti szempontból előnyös lenne ezt Neked, mint vásárlónak megkönnyíteni! Ne felejtsd el, hogy új vevőket szeretne szerezni egy frissen indult platform! Na ennek a fényében kifejezetten állíthatom, hogy ezt elB....ták! Ha okosak, akkor fordítva csinálják! Bármilyen rendszerről egy gomb nyomásra átszinkronizál a google fiókodra, de vissza már macera lenne! De most nem így van! Amikor én áttértem a HD-ről a Desire-re első körben vagy tíz próbálkozásom volt, hogy az Outlook át mennyen a Google-ra! Végül a CompanionLink fizetős program próba változata csinálta csak meg, úgy hogy jó sorrendben vannak a nevek, és minden adat átment, és nem maradt ki semmi. Ez így nem kényelmes, és nem felhasználó barát! És a végére még egyszer!!! ÉN NAGYON SZERETEM AZ ANDROIDOT! Képzeld el, aki még nem döntötte el, hogy mit érez! Ez nem segít, hogy megbarátkozzon ezzel az op.-rendszerrel.       
" Ó, nem bánom én, ha az emberek a szájukra vesznek! Csak kezdjék a fenekemmel! "

Nem elérhető Lacsu

« Reply #341 Dátum: 2010, 05 19, 06:17:59 »

Úgy-úgy! De pont ezt a részt kéne tökéletesen csinálni, hiszen át akarják csábítani a vásárlókat a WinMo-tól!

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #342 Dátum: 2010, 05 19, 08:21:11 »
Igen, igazad van! De ez az eset az egyetlen optimális! Bármi más áll fent, már nem működik a dolog! Nem csak a WinMo szinkronizál az Outlookra, de a Nokia és a Samsung is. Gondolom, más készülékek programja is, de én ezeket biztosan tudom! Na most! Nem Androidos készüléked volt, és most szeretnél váltani, akkor üzleti szempontból előnyös lenne ezt Neked, mint vásárlónak megkönnyíteni! Ne felejtsd el, hogy új vevőket szeretne szerezni egy frissen indult platform! Na ennek a fényében kifejezetten állíthatom, hogy ezt elB....ták! Ha okosak, akkor fordítva csinálják! Bármilyen rendszerről egy gomb nyomásra átszinkronizál a google fiókodra, de vissza már macera lenne! De most nem így van! Amikor én áttértem a HD-ről a Desire-re első körben vagy tíz próbálkozásom volt, hogy az Outlook át mennyen a Google-ra! Végül a CompanionLink fizetős program próba változata csinálta csak meg, úgy hogy jó sorrendben vannak a nevek, és minden adat átment, és nem maradt ki semmi. Ez így nem kényelmes, és nem felhasználó barát! És a végére még egyszer!!! ÉN NAGYON SZERETEM AZ ANDROIDOT! Képzeld el, aki még nem döntötte el, hogy mit érez! Ez nem segít, hogy megbarátkozzon ezzel az op.-rendszerrel.       
én egyszerűen emg tudam oldani az outlook szinrkonizálását gmailre, nem kellett letöltenem semmilyen segédprogit hozzá. rádugtam az omniámat, az ugye szinkronizálta magát az outlookal, majd beállítottam exhange szervernek a gmailemet, és máris feltolt oda mindent, amit az  android rögtön lekapott
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető atravel

« Reply #343 Dátum: 2010, 05 19, 08:36:00 »
én egyszerűen emg tudam oldani az outlook szinrkonizálását gmailre, nem kellett letöltenem semmilyen segédprogit hozzá. rádugtam az omniámat, az ugye szinkronizálta magát az outlookal, majd beállítottam exhange szervernek a gmailemet, és máris feltolt oda mindent, amit az  android rögtön lekapott
Én is a PDA-ról költöztem fel googlira, és onnan pikk-pakk Desirere
És lehet, hogy az Android (tehát google) csak saját magával hajlandó kifogástalanul együttműködni, de  a MS még magával sem volt képes KIFOGÁSTALANUL teljesíteni.
Ezért nem volt Outlook szinkronom sem. Most viszont ha van net  a PADn, akkor nyugodtan szerkeszthetem a naptárat a google accountban  :ok:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #344 Dátum: 2010, 05 19, 14:32:28 »

Akkor nem készültél fel rendesen az Android fogadására. Én miután olvastam erről a rendszerről és eldöntöttem, hogy kipróbálom a Desire-t, fogtam a HD2-t és szinkronizáltam az adatokat a google fiókommal. Ahogy átvettem a Desire-t, legelsőnek beállítottam a google fiók szinkronizálást, és pár percen belül már minden rajta volt és tudtam használni. :)
Szóval Outlook-ot kihagytam, azzal egyébként is voltak olykor problémák, azóta meg már le is töröltem a pc-ről. :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #345 Dátum: 2010, 05 19, 20:33:27 »
Gyertek próbálni!

Firefox for Android (Fennec)

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #346 Dátum: 2010, 05 19, 21:33:28 »
Gyertek próbálni!

Firefox for Android (Fennec)

ez mennyi helyet foglal? 35 megánál még sipákol, h nincs elég hely, nem telepíti

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #347 Dátum: 2010, 05 19, 21:34:46 »
ez mennyi helyet foglal? 35 megánál még sipákol, h nincs elég hely, nem telepíti
Jah, nem szóltam, hogy nem kell szaladni. Nincs multitouch, lassabb mint a Dolphin HD, videa.hu nem megy.

30 mega kell neki a belső memóriából.

Felejtős sajnos még mindig :(

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #348 Dátum: 2010, 05 19, 22:31:30 »
Megyek a piacra, hogy letöltsem a tv újságot, beírom: hungarian, és ilyen sok progit találok :) Csak éppen a Tv műsor progi nem jelenik meg... nem baj, fent van a "dobozban"  :ok:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #349 Dátum: 2010, 05 20, 05:17:42 »
Megyek a piacra, hogy letöltsem a tv újságot, beírom: hungarian, és ilyen sok progit találok :) Csak éppen a Tv műsor progi nem jelenik meg... nem baj, fent van a "dobozban"  :ok:

Van ilyen, nekem a kedvenc órawidgetem "tűnt" el... >:(
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login