Szerző Téma: IOS vagy Android? Melyiket?  (Megtekintve 190105 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
Re: IOS vagy Android? Melyiket?
« Reply #1400 Dátum: 2012, 02 08, 23:03:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Talán nem egészen ide tartozik, de nem találtam jobb helyet:

Teljesen életszerűtlen. Ha valaki kint felejti a párkányon hólapátolás után, vagy bent marad az autóban pár órára, akkor ki kell kapcsolni, és megvárni, amíg felmelegszik, majd végül kiszárad. Ezt kvázi minden elektronikai cikk útmutatójában leírják. Ha elő-előkapod a nagy hidegben egy hívásra, netán lőni pár képet, vagy megnézni valamit a neten/térképen, akkor jó eséllyel előbb fagy le az ujjad, mintsem a készülék mondaná be az unalmast.
Fagyasztóba rakáshoz nem kellett volna megvárni a szibériai hideget. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1401 Dátum: 2012, 02 08, 23:08:59 »
Teljesen életszerűtlen. Ha valaki kint felejti a párkányon hólapátolás után, vagy bent marad az autóban pár órára, akkor ki kell kapcsolni, és megvárni, amíg felmelegszik, majd végül kiszárad. Ezt kvázi minden elektronikai cikk útmutatójában leírják. Ha elő-előkapod a nagy hidegben egy hívásra, netán lőni pár képet, vagy megnézni valamit a neten/térképen, akkor jó eséllyel előbb fagy le az ujjad, mintsem a készülék mondaná be az unalmast.
Fagyasztóba rakáshoz nem kellett volna megvárni a szibériai hideget. :)

Persze hogy nem egészen életszerű. Nem is arról van szó a tesztben. ;)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #1402 Dátum: 2012, 02 11, 09:21:01 »
Persze hogy nem egészen életszerű. Nem is arról van szó a tesztben. ;)
Ezt most nem értem... :hmm: Vicceltek?
Hányan is kénytelenek az utcán, a szabadban melózni hosszabb rövidebb ideig most, amikor már hetek óta -10 környékén vagyunk?? :hmm:
És ennyi emberből hányan felejthetik hosszabb rövidebb ideig a szabadban a telefonjukat, vagy elég ha csak egy külső zsebbe teszik....
Szerintem ezt fontos tudni manapság! Én sem gondoltam pl. végig, hogy a folyadékkristályos kijelző ilyenkor érzékenyebb, pedig teljesen logikus! :hmm:
Így ha ilyenem lenne, mostantól nagyon figyelnék rá, hogy minden körülmények között a testemhez közel tartsam, hogy ha használnom kell, megtehessem! :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: IOS vagy Android? Melyiket?
« Reply #1403 Dátum: 2012, 02 11, 10:11:09 »
Ezt most nem értem... :hmm: Vicceltek?
Hányan is kénytelenek az utcán, a szabadban melózni hosszabb rövidebb ideig most, amikor már hetek óta -10 környékén vagyunk?? :hmm:
És ennyi emberből hányan felejthetik hosszabb rövidebb ideig a szabadban a telefonjukat, vagy elég ha csak egy külső zsebbe teszik....
Szerintem ezt fontos tudni manapság! Én sem gondoltam pl. végig, hogy a folyadékkristályos kijelző ilyenkor érzékenyebb, pedig teljesen logikus! :hmm:
Így ha ilyenem lenne, mostantól nagyon figyelnék rá, hogy minden körülmények között a testemhez közel tartsam, hogy ha használnom kell, megtehessem! :)

Tuti nem felejteném a szabadban a telefonom, ezt meg főleg nem. Persze én is használom a szabadban a hidegben is, de azért nem órákon át. Az biztos, hogy eddig nem volt vele bajom, mindig jól működött még -15 fokban is. :)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1404 Dátum: 2012, 02 11, 10:16:55 »
Tuti nem felejteném a szabadban a telefonom, ezt meg főleg nem. Persze én is használom a szabadban a hidegben is, de azért nem órákon át. Az biztos, hogy eddig nem volt vele bajom, mindig jól működött még -15 fokban is. :)
Én olyan hétköznapi szitukra gondolok, mint pl. nálunk a csarnokban k*rva hideg van és így árulnak egész nap a zöldségesek, újságosok, hentesek, őstermelők, stb, stb.... Ők nem ott felejtik valahol, hanem egyszerűen leteszik a pultra, vagy a pufajka külső zsebébe, vagy ilyesmi! Nálunk a csarnok este 6-ig van nyitva!!... Azért itt van alkalma lehűlni bárminek! ;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Re: IOS vagy Android? Melyiket?
« Reply #1405 Dátum: 2012, 02 11, 10:29:32 »
Én olyan hétköznapi szitukra gondolok, mint pl. nálunk a csarnokban k*rva hideg van és így árulnak egész nap a zöldségesek, újságosok, hentesek, őstermelők, stb, stb.... Ők nem ott felejtik valahol, hanem egyszerűen leteszik a pultra, vagy a pufajka külső zsebébe, vagy ilyesmi! Nálunk a csarnok este 6-ig van nyitva!!... Azért itt van alkalma lehűlni bárminek! ;)

Persze, de azért csak a kabát belső zsebében tartod, amikor nem használod.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #1406 Dátum: 2012, 02 11, 10:34:09 »
Persze, de azért csak a kabát belső zsebében tartod, amikor nem használod.
Pont erre gondoltam. Hiába van -20, a farzsebben akkor sem fagy meg a telefon szerintem

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #1407 Dátum: 2012, 02 11, 12:26:15 »
Pont erre gondoltam. Hiába van -20, a farzsebben akkor sem fagy meg a telefon szerintem
Ok, mit erőlködök itt?... Nincs ilyen szituáció!  :p

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #1408 Dátum: 2012, 02 11, 15:07:52 »
Ok, mit erőlködök itt?... Nincs ilyen szituáció!  :p
:D Aki olyan hü..., hogy kint hagyja -20 fokban, az meg megérdemli  :D

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #1409 Dátum: 2012, 02 11, 22:47:56 »
Ez egy teszt volt.
Teszt nem feltétlenül arra irányul, ami mindennapos dolog.
Pl. a törésteszt sem, se autónál, se telefonnál.
Simán jó tudni ezeket, biztos van, aki ezen okulva máshogy áll a dologhoz.

Remélem, nem gond, hogy szerintem azért ez az ellen szól, hogy az S2 gagyi lenne.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1410 Dátum: 2012, 02 12, 01:04:14 »
Ez egy teszt volt.
Teszt nem feltétlenül arra irányul, ami mindennapos dolog.
Pl. a törésteszt sem, se autónál, se telefonnál.
Simán jó tudni ezeket, biztos van, aki ezen okulva máshogy áll a dologhoz.

Remélem, nem gond, hogy szerintem azért ez az ellen szól, hogy az S2 gagyi lenne.

Nyilván vannak emberek, akiknek fontos, hogy ha leteszi mínusz 10-20 fokban a készüléket pár órára, akkor az azonnal működőképes legyen. Viszont ezek tipikusan vagy strapatelefonnal járnak, vagy hagyományos kivitelű, olcsóbb mobilt használnak. Másrészt az arányuk szerintem elenyésző az összes okostelefonos között.
Aki tisztában van vele, hogy a Li-polimer akkumulátor (más előnyei mellett) érzékenyebb az extrém hőmérsékletre, mint a Li-ion, illetve hogy a folyadékkristályos kijelző (LCD) működési elvénél fogva szintén ilyen, azt igen kevéssé lepi meg az eredmény. Nem sok technológia létezik, amivel nem kell kompromisszumot kötni, inkább az a kérdés, kinek milyen kompromisszum könnyebben elviselhető. Pl. a Super AMOLED Plus jobban bírja a hideget, viszont eleddig képtelen volt a Samsung 4,3" alatt/környékén WVGA-nál jobb felbontásút csinálni belőle.

Olyat pedig nem láttam, hogy az SGS2-t valaki kategorikusan legagyizta volna. :hmm:

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #1411 Dátum: 2012, 02 12, 15:35:07 »
Nyilván vannak emberek, akiknek fontos, hogy ha leteszi mínusz 10-20 fokban a készüléket pár órára, akkor az azonnal működőképes legyen. Viszont ezek tipikusan vagy strapatelefonnal járnak, vagy hagyományos kivitelű, olcsóbb mobilt használnak. Másrészt az arányuk szerintem elenyésző az összes okostelefonos között.
Aki tisztában van vele, hogy a Li-polimer akkumulátor (más előnyei mellett) érzékenyebb az extrém hőmérsékletre, mint a Li-ion, illetve hogy a folyadékkristályos kijelző (LCD) működési elvénél fogva szintén ilyen, azt igen kevéssé lepi meg az eredmény. Nem sok technológia létezik, amivel nem kell kompromisszumot kötni, inkább az a kérdés, kinek milyen kompromisszum könnyebben elviselhető. Pl. a Super AMOLED Plus jobban bírja a hideget, viszont eleddig képtelen volt a Samsung 4,3" alatt/környékén WVGA-nál jobb felbontásút csinálni belőle.

Olyat pedig nem láttam, hogy az SGS2-t valaki kategorikusan legagyizta volna. :hmm:

"Olyat pedig nem láttam, hogy az SGS2-t valaki kategorikusan legagyizta volna. :hmm:"

Akkor én olvasottabb vagyok eme témában, megkaptam már párszor, hehe.

"Nyilván vannak emberek, akiknek fontos, hogy ha leteszi mínusz 10-20 fokban a készüléket pár órára, akkor az azonnal működőképes legyen. "

Ezt valószínűleg el is várja egy igen drága készüléktől és már az SGS2 is prémium árban van, de a kb kétszer annyiba kerülők meg pláne.

"Viszont ezek tipikusan vagy strapatelefonnal járnak, vagy hagyományos kivitelű, olcsóbb mobilt használnak."

Vagy éppen a kifejezetten drága készüléktől remélik ezt. Főleg eleinte, aztán, ha rossz a tapasztalat, akkor váltanak.

Félre ne érts, nem szempont a választásnál nekem sem, hogy milyen hideget bír, de a minőséginek hangoztatott dolgoktól én többet várok, nem kevesebbet.

"a Super AMOLED Plus jobban bírja a hideget, viszont eleddig képtelen volt a Samsung 4,3" alatt/környékén WVGA-nál jobb felbontásút csinálni belőle."

Ebben nem tudok hozzászólni, mert nem tudom, akart-e egyáltalán. De én már egy ideje nem szeretek 4" alatti okostelefonokat. A 640x480-as felbontás nekem már elég volt 4"-on. Azt viszont már az első iPhone megjelenése előtt használtam.
Persze, már tudom, hogy FullHD filmet nézni az iPhone-on a jobb, csak nem értem...  ;)

Én azt 50"-on szoktam.

Nem flémelni szeretnék, de egy mobil eszközben az i4 felbontása bár valóban rekord, de értelmetlen. Szerintem...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #1412 Dátum: 2012, 02 12, 17:28:47 »
"Nem flémelni szeretnék, de egy mobil eszközben az i4 felbontása bár valóban rekord, de értelmetlen. Szerintem..."

Pedig párszor már le lett neked írva, hogy miért lett ekkora a felbontása, de persze te nem flamelni akarsz.... Ááá nem...

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1413 Dátum: 2012, 02 12, 22:16:31 »

Ezt valószínűleg el is várja egy igen drága készüléktől és már az SGS2 is prémium árban van, de a kb kétszer annyiba kerülők meg pláne.

Szerintem egy prémium árazású terméktől sokkal előbb (az első érintéskor) várja el az ember, hogy a legmagasabb minőségű anyagokból építkezzen, mint hogy a fagyasztóban töltött órák után normálisan működjön...
Egyébként milyen okostelefon kerül az SGS2 duplájába? :shock:

Idézetet írta: le_vente
Ebben nem tudok hozzászólni, ...
Persze, már tudom, hogy FullHD filmet nézni az iPhone-on a jobb, csak nem értem...  ;)
Én azt 50"-on szoktam.
Nem flémelni szeretnék, de egy mobil eszközben az i4 felbontása bár valóban rekord, de értelmetlen. Szerintem...

Az én mondandóm és az első mondatod fényében nem igazán értem, a többi hogyan jön ide. Jobb híján itt tárgyaltuk ki a hűtős dolgot, de ne keveredjünk még messzebb az OS-ek témájában.
Még annyit fűznék hozzá, hogy nyilván én se nézek a telefonon FullHD filmet (ám telefonról néha már igen!), de ennek az elsődleges oka a tárhely szűkössége, nem a kijelző felbontása. Egyébként egyértelműen az lenne a legkényelmesebb, ha nem kellene több felbontásban megszerezni ugyanazt a filmet.

Nem elérhető marcedli

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #1414 Dátum: 2012, 02 12, 22:28:52 »
Egyébként egyértelműen az lenne a legkényelmesebb, ha nem kellene több felbontásban megszerezni ugyanazt a filmet.

nem is rossz ötlet...mondjuk egy olyan mobilos torrent kliens, ami nézi a felbontást, és a legoptimálisabbat szedi le neked...

mondjuk én pont nem filmezek ilyen apró kütyükön, arra minimum egy tab illene..
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1415 Dátum: 2012, 02 12, 23:51:29 »

nem is rossz ötlet...mondjuk egy olyan mobilos torrent kliens, ami nézi a felbontást, és a legoptimálisabbat szedi le neked...

Én úgy értettem, hogy megvan a Full HD verzió, és tovább nem kell törődnöd vele, mert az jó minden eszközön. Csak akkor nem kell kétszer beszerezned valamit, ha eleve a legmagasabb felbontással indulsz.
Én még iPad-en se nagyon filmezek, távol van az élmény a Full HD plazmához viszonyítva, egy top projis mozizásról nem is beszélve. Persze ha nagyon nincs más, akkor megteszi. Ha az iPad 3 kijelzője tényleg QXGA lesz, akkor "ablakban" lehet majd nézni a Full HD filmet. :D

Nem elérhető transis-thor

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: ICS 4.0.3.
« Reply #1416 Dátum: 2012, 05 18, 15:15:53 »

De azért az átlag felhasználókban kéne gondolkodni:)
A profitot nem a szélsőségek generálják, hanem a hatalmas rés a szélsőségek között.
Persze az egy plusz pont, hogy most annak is működik a telefonja, akik ilyen hideg helyen dolgoznak de azért nem ez a megszokott:)

Nem elérhető Hunforchalad

• PDA: Iphone 4S
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #1417 Dátum: 2012, 05 18, 16:53:19 »

Én most nagyon gondolkodom egy nyúúv iPad-en. Nagyon szeretem a 4S-t de sok mindenre kicsi a kijelzője, egy iPad-en meg azért más filmet, képeket nézni meg játszani...! Főleg filmet nézni:)

A témához kapcsolódva meg számomra a legideálisabb rendszer az iOS. Nekem sokkal gördülékenyebb mint az android, persze az Apple-nek könnyű dolga van mert egy telefonra kell optimalizálni, de ez már más kérdés:)
"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." - Oscar Wilde

Nem elérhető transis-thor

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S II
  • PDA ROM: ICS 4.0.3.
« Reply #1418 Dátum: 2012, 06 19, 14:37:36 »
Én most nagyon gondolkodom egy nyúúv iPad-en. Nagyon szeretem a 4S-t de sok mindenre kicsi a kijelzője, egy iPad-en meg azért más filmet, képeket nézni meg játszani...! Főleg filmet nézni:)

A témához kapcsolódva meg számomra a legideálisabb rendszer az iOS. Nekem sokkal gördülékenyebb mint az android, persze az Apple-nek könnyű dolga van mert egy telefonra kell optimalizálni, de ez már más kérdés:)

én meg vagyok elégedve az SII-mel. De egy Ipad-re nekem is fáj a fogam. Valamiért, ha a tabletekről van szó sose egy androidos tábla jut eszembe, hanem inkább egy alma. Nézegettem az Ipad2-ket a StarKingnél így, hogy megjelent a 3...hát...elgondolkodtató. Én beérném egy 2essel is. Lehet kicsit még agyalok rajta és veszek is egyet.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #1419 Dátum: 2012, 06 19, 15:56:22 »
én meg vagyok elégedve az SII-mel. De egy Ipad-re nekem is fáj a fogam. Valamiért, ha a tabletekről van szó sose egy androidos tábla jut eszembe, hanem inkább egy alma. Nézegettem az Ipad2-ket a StarKingnél így, hogy megjelent a 3...hát...elgondolkodtató. Én beérném egy 2essel is. Lehet kicsit még agyalok rajta és veszek is egyet.

Nekem már van egy iPad-em, de ettől függetlenül egy Asus Transformer Prime-ot szívesen kipróbálnék. :)

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #1420 Dátum: 2012, 06 19, 18:14:51 »
Mobilnak S2, táblagépnek ipad2  ;) :D :D nálam bevált.  :taps:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető pinkarga

• PFC Fan
  • PDA: Epson PX4, iPhone4, Mitac Mio P350, HTC dezire
  • PDA ROM: Epson: CP/M 3, Iphone4: IOS5.0.1, Mio: WM6.5, HTC:Android 4.0.4
« Reply #1421 Dátum: 2012, 11 15, 11:10:49 »
Üdv mindenkinek!

Olvasván ezt a fórumot (sokadikat), ahol igen erős pengeváltásokba fajul egy mobil os téma, amit nem értek mért... Nos, én azt hiszem tulajdonomban van a piacon fellelhető és egykor jelen volt majdnem összes OS, s egyiknek sincs olyan közös síkja, ami ezen harcokat alátámasztaná.
   Van androidom (4.0.4-es verzió), sokat kellett vele küzdenem, hogy nekem tetszetősre faragjam (ez meg a következő dolog, mely kihúzza a harc alól a talajt, mivel mindenki másképp és másra használja (szeretné használni) a készülékét, OS-ét), iPhone4-es telefonom van IOS5.0.1-el, ezzel is meg kellett küzdenem (JB, terminal, GCC, stb., melyek jó része cydiából sem beszerezhető), van winmo-s pda-m is, azt is sikerült igényeimhez igazítanom. Tény és való, hogy más-más megközelítésben oldák meg ugyanazon "problémát", de az, hogy jó vagy rossz (azaz tetszik, nem tetszik, szeretem használni, vagy nem) szubjektív, van, amelyik kicsit gyerekebb cipőben jár, annak időt kell adni, vagy neki is lehet esni, s fejleszteni rá, konfigolni. Nem tudom, mit szólnátok egy CP/M oprendszerrel szerelt PDA-hoz, amely parancssoros, '80-as évekbeli, nem hiszem, hogy kezetekbe vennétek, bár sok-sok jó és nosztalgikus stuff van rá, s sokszor (ez is affinitás kérdése) szórakoztató.
   Több szó mint száz, egy OS sem közelíti meg ugyan úgy az adott feladatot, ezért nincs is vitaalap, amely pedig sokatok szerint vitaalap, az annyira szubjektív talaj, hogy komoly szakvita alapját nem képviselheti (még a gondolata is szakmaiatlan). Mindegyik OS-nek megvan a szeretnivaló, tetsző megoldásai, a nemszeretem dolgai.

Nem elérhető le_vente

« Reply #1422 Dátum: 2012, 11 15, 12:35:49 »
Üdv mindenkinek!

Olvasván ezt a fórumot (sokadikat), ahol igen erős pengeváltásokba fajul egy mobil os téma, amit nem értek mért... Nos, én azt hiszem tulajdonomban van a piacon fellelhető és egykor jelen volt majdnem összes OS, s egyiknek sincs olyan közös síkja, ami ezen harcokat alátámasztaná.
   Van androidom (4.0.4-es verzió), sokat kellett vele küzdenem, hogy nekem tetszetősre faragjam (ez meg a következő dolog, mely kihúzza a harc alól a talajt, mivel mindenki másképp és másra használja (szeretné használni) a készülékét, OS-ét), iPhone4-es telefonom van IOS5.0.1-el, ezzel is meg kellett küzdenem (JB, terminal, GCC, stb., melyek jó része cydiából sem beszerezhető), van winmo-s pda-m is, azt is sikerült igényeimhez igazítanom. Tény és való, hogy más-más megközelítésben oldák meg ugyanazon "problémát", de az, hogy jó vagy rossz (azaz tetszik, nem tetszik, szeretem használni, vagy nem) szubjektív, van, amelyik kicsit gyerekebb cipőben jár, annak időt kell adni, vagy neki is lehet esni, s fejleszteni rá, konfigolni. Nem tudom, mit szólnátok egy CP/M oprendszerrel szerelt PDA-hoz, amely parancssoros, '80-as évekbeli, nem hiszem, hogy kezetekbe vennétek, bár sok-sok jó és nosztalgikus stuff van rá, s sokszor (ez is affinitás kérdése) szórakoztató.
   Több szó mint száz, egy OS sem közelíti meg ugyan úgy az adott feladatot, ezért nincs is vitaalap, amely pedig sokatok szerint vitaalap, az annyira szubjektív talaj, hogy komoly szakvita alapját nem képviselheti (még a gondolata is szakmaiatlan). Mindegyik OS-nek megvan a szeretnivaló, tetsző megoldásai, a nemszeretem dolgai.

Aham, értelek és sok dologban igazat is adok.

Egyet ne felejts ki, hogy ezen oprendszerek mögött álló cégeknek a hozzáállása sokszor a legvitatottabb dolgok alapja.

Az egyik eredendően partnerként a felhasználót és nem megmagyarázza, hogy mi jó és mi nem neki. Sőt, azt sem próbálja megmagyarázni, hogy nem lehet, amit lehet és nem tilt, korlátoz, fenyeget, hazudik és ócsárol.
Ez messze nem szubjektív, remélem egyetértünk.

Emlékszem azokra az időkre, mikor a Microsoft elkezdte terrorizálni az xda-t és miattuk nem lehetett annak az oldalain tárolni a főzött WinMo ROM-okat. Ostoba és aljas hozzáállás volt, felhördült miatta a világ és bár folytatni kívánták az offenzívájukat, ráeszméltek, hogy ezzel csak vereség felé hajtják magukat. Ki is alakult egy status quo ennek végezetéül.

Minden mai mobil oprendszernek valóban megvannak az előnyei és természetesen hátrányai, ezek megvitatása már sokszor valóban nélkülözi az objektivitást és ha szakember vagy, ahogy állítod, te is tudod, mik az ominózus pontok, ahol ellentétek feszülnek egymásnak, valamint, hogy melyek azok, ahol egy elvakult hit uralkodik egy-egy ember fejében.

Feljebb írja Ibolya az igazat.

Vannak dolgok, amiket egy átlag felhasználó nem tud, nem ért és nem is érdekli. Evvel semmi gond nincs.
A baj ott van, mikor nem átlag felhasználó vitatkozik olyannal, aki sajnos nem lát tovább a saját szintjénél és magáévá tett blődségeket kántál, véresre kapart körmökkel kapaszkodik abba, amit hinni szeretne.

Jó az iOS, senki nem tagadja, feltörve még jobb.
Jó az Android, senki nem tagadja, root-olva még jobb.
Azt kell látni, melyik és miért jobb esetenként törve, root-olva, vagy anélkül.

Az a nem jó, ha valakinek nem sikeredik összességében tekinteni a dolgokat, sőt egyéni súlyozással ferdíti el azokat annak érdekében, hogy az igazát bizonyítsa.

A két oprendszernek vannak hasonlóságai és különbségei. Van olyan, ami az egyiknél erősebb hardware-t igényel, de a lehetőségei nyitottabbak és mára legyűrve az akadályt egyre többek előtt válik nyilvánvalóvá az előnye. Már, aki akarja az igazat látni.

Aztán, ha számít, akkor az árakat is érdemes nézni.

Egyezzünk ki annyiban, ha egy egyszerűbb felhasználói szokásokat kielégítő, de mutatós készülék kell, na meg esetleg az is fontos, hogy prezentálja magát vele az ember, akkor vitán felül az arányaiban pont ezek miatt borsos árú iPhone a megoldás.

Ha kis pénzből, nem mutogatásra kíván eszközt valaki szintén kevés funkcióval, akkor piti pénzért megkapja azt Android-dal, de itt is el kell mondani, hogy bár komoly játékra azok nem alkalmasak, mégis több funkciót kap vele a dolgozó, mint egy szifonnal. Gondolom, nincs szükség ezek sorolására...

Jó ideje vannak az iPhone tudását megközelítő, egyes prémium dolgokban versenyképes Android-os gépek, melyek ára messze alatta van az iPhone árcédulán láthatónál.

Aztán, mára már az S3 elérte azt a szintet, hogy akik csak villogásra vesznek ilyesmit és a bekapcsoláson túl esetleg SMS, FB, meg telcsikézés a maximum, amit képesek működtetni, azt vesznek...

De ha erősen szakmai szemmel nézed, mára meghaladta az Android az iOS szintjét, hátrányok ledolgozva, előnyök megtartva, míg az iOS által uralt gépben jó néhány dolog nem változott, míg persze pár dolog jobb lett.

Ha valaki egy multi-multi funkciós készüléket akar és ért is hozzá, valamint olyan területre akarja használni, ami nincs a még kizárólag iOS fennhatóság alatt, nem töpreng egy pillanatot sem, melyikért nyúljon.

Tegnap láttam Westend-ben kirakva 64GB-os iPhone 5-öt 1 híján 300 ezer FT-ért Swarowski kristályok nélkül, míg én a feléért vettem a Note 2-t.

Maaargit! Nooooooooormális?

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #1423 Dátum: 2012, 11 16, 00:50:29 »
Tegnap láttam Westend-ben kirakva 64GB-os iPhone 5-öt 1 híján 300 ezer FT-ért Swarowski kristályok nélkül, míg én a feléért vettem a Note 2-t.

Én fillérre ugyanannyiért vettem, amennyiért az SGS3-at tudtam volna venni, és olcsóbban, mint a HOX-et. Még a díjcsomagom is maradt kb. ugyanannyi.
Egyébként ha valaki még annál is drágábban veszi, mint amennyiért az Apple Store-ban árulják, az meg is érdemli...

Nem elérhető le_vente

« Reply #1424 Dátum: 2012, 11 16, 09:04:33 »
Én fillérre ugyanannyiért vettem, amennyiért az SGS3-at tudtam volna venni, és olcsóbban, mint a HOX-et. Még a díjcsomagom is maradt kb. ugyanannyi.
Egyébként ha valaki még annál is drágábban veszi, mint amennyiért az Apple Store-ban árulják, az meg is érdemli...

Nézd, én nem szeretem azokat az összehasonlításokat, amelyek nem pontosíthatók.

Tehát csak a készülékek független árát tudom elfogadni.

Tény, hogy valakinek nullára jön ki az ára, hiszen esetleg üzleti célból, vagy akármiért havi 50 ezer, vagy több a számlája.

Nekem ezek a kütyük nem egyszerűen telefonok és én kb. három ezer forintot használok fel kéthavonta, ebben a mobilnet is benne van, sőt a minimális parkolási díjak is.

Aki viszont a nyakába vesz egy előfizetést azért, hogy legyen ilyesmije, az esetenként még ennél is durvább árat fizet érte.

Nem tudom pontosan, maguk a gyártók mennyi pénzt szednek be ezekért, bár egyszer egy iPhone adatot olvastam, nem hiszem, hogy valaki elérné azt az árat, amit ők.

Remélem, megértesz tehát.

No, meg azt is, hogy a többivel, amit írtam, egyetértesz.