2024, 11 25, 03:29:14

Szerző Téma: Manila 2D Omniára- Tippek és trükkök.  (Megtekintve 70691 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető gabi123

• HardwareOC
  • Navigáció / Navigation: ZTE Blade + IGO 8
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: 2.2 Kelzsoca R11_HUN
Re: Manila 2D Omniára- Tippek és trükkök.
« Reply #200 Dátum: 2010, 06 06, 01:10:18 »
Sziasztok!

2 kérdésem lenne:

- i908 ZUIF2 Vs. XBIJ1 WM 6.5.X build 23563 Manila2D V2 G-Carbon ROM-ot használok: a probémám az, hogy ebben a ROM-ban be van állítva egy olyan, hogy a wheater tab-ról az elsődleges város adatát körülbelül 10-12 perc után befetcheli a Főoldalra. Tehát ha pl. itthon, azaz Nagyorosziban tartózkodok, 10-12 perc után Budapest töltődik be a Főoldalra, ez pedig számomra jelen esetben nem kívánatos. Van ötletetek esetleg hogy hogyan lehetne kikapcsolni?

- feltettem a magyar MUI fájlokat az MD2-hez, nagyjából működik is szépen minden -- azaz magyar lett --, két apróbb hibával. Amikor a tab-ok között váltogatok -- pl. Főoldal, Időjárás --, az "Ő" karakter hibásan jelenik meg, csak egy négyzet van helyette. Ezen kívül a Beállítások tabon az eredetileg "mail setup" opció helyett most nem jelenik meg semmi. Ezekre van esetleg megoldás?

Köszi előre is!

Üdv,

gabi123

Nem elérhető hozsonz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: IGO 8.3.4.1 Dimkaspecter
  • PDA: Galaxy Tab2 10.1 Gt-P5100; Galaxy W
« Reply #201 Dátum: 2010, 06 06, 10:07:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

2 kérdésem lenne:

Nem ez lesz a vegso  megoldas, de csereld ki a weather oldalon az  elsodleges varost. Itthon en is ezzel a problemaval kuzdok, de igy ezzel a kompromisszummal hasznalom ezt a romot.

Nem elérhető Kange

• PDA: Samsung i900 Omnia
  • PDA ROM: Anzo 28233_M2D_HUN PDA: i900DXID1 / TEL: i900PUJA1
« Reply #202 Dátum: 2010, 06 07, 08:50:04 »
A 172-ből kiszedtem a mellékeltet.
A data.hu linket is kiszedjem? M2D_CustomWeather.rar.
A #168-ból is mindent ki kéne szedni. Sajnos későn vettem észre magamnál, hogy a főoldalon eltűnt a háttér, az időjárás fülön meg felcseréltem a Min/Max-t. Szóval így nagyon nem jó, ezért örülnék, ha az egész hozzászólás megszűnne, nehogy felrakja valaki magához... :(
Köszi!

Nem elérhető Kange

« Reply #203 Dátum: 2010, 06 07, 08:56:49 »
- feltettem a magyar MUI fájlokat az MD2-hez, nagyjából működik is szépen minden -- azaz magyar lett --, két apróbb hibával. Amikor a tab-ok között váltogatok -- pl. Főoldal, Időjárás --, az "Ő" karakter hibásan jelenik meg, csak egy négyzet van helyette. Ezen kívül a Beállítások tabon az eredetileg "mail setup" opció helyett most nem jelenik meg semmi. Ezekre van esetleg megoldás?

Köszi előre is!

Üdv,

gabi123
Én csak erre tudom a választ, mert nálam is előjött! A probléma az, hogy raktál fel plusz fontot, ami nem tartalmazza a magyar betűket.
Vagy megkeresed és törlöd azt a fontot, vagy az M2D Customize programmal visszaállítod az alapértelmezett fontot.
Az én beállításaim a következőek:
M2D Customize -> Fonts fül
Első lenyíló menü:
- 'Big Icon Scrolling Tab Text': Vedd ki a pipát a 'Use The Default Font Settings' elől, Font Face: Tahoma, Font Size: Default, Bold: pipa, Text Alignment: Center.
- 'Generic Tab Title Text': Vedd ki a pipát a 'Use The Default Font Settings' elől, Font Face: Tahoma, Font Size: Default, Text Alignment: Center.

A Mail Setup fordítása hiánycikk. Ha valaki elküldi nekem az eredeti fájlokat, akkor valószínűleg ki tudom javítani a magyarítást, így nem tudom, hogy hol a helye...

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #204 Dátum: 2010, 06 07, 09:59:24 »
A #168-ból is mindent ki kéne szedni. Sajnos későn vettem észre magamnál, hogy a főoldalon eltűnt a háttér, az időjárás fülön meg felcseréltem a Min/Max-t. Szóval így nagyon nem jó, ezért örülnék, ha az egész hozzászólás megszűnne, nehogy felrakja valaki magához... :(
Köszi!
Nálam a 169-ben és a 167-es hozzászólásban vannak cuccok. Melyikre gondolsz?

Nem elérhető Kange

« Reply #205 Dátum: 2010, 06 07, 10:14:58 »
Újra itt! (Lehet már csak egyedül járok ide vissza? :))

Ezt kéne megszüntetni, ha lehet!
Köszönöm és elnézést!!!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #206 Dátum: 2010, 06 07, 10:30:56 »
Ezt kéne megszüntetni, ha lehet!
Köszönöm és elnézést!!!
Megtörtént, jó lesz?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #207 Dátum: 2010, 06 07, 10:42:12 »
Szia Kange!
Szeretném a min max szöveget eltüntetni, mert a mi-ma is belelóg a számokba.  :(
A HTCHomeSettings file-t mivel szerkeszted? Vagy esetleg tunád mellékelni a szerkesztett fájl-t?  :) Előre is köszi.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Kange

« Reply #208 Dátum: 2010, 06 07, 10:46:21 »
Megtörtént, jó lesz?
Tökéletes!!!
Köszönöm!

Nem elérhető Kange

« Reply #209 Dátum: 2010, 06 07, 10:52:24 »
Szia Kange!
Szeretném a min max szöveget eltüntetni, mert a mi-ma is belelóg a számokba.  :(
A HTCHomeSettings file-t mivel szerkeszted? Vagy esetleg tunád mellékelni a szerkesztett fájl-t?  :) Előre is köszi.
Szia!
Az a baj, hogy a főoldalon levő Min/Max szöveget és az időjárás panelon megjelenőt ugyanonnan veszi. Tehát ha magát a szövegfájlt módosítja az ember, akkor mind2 helyről eltűnik a felirat... :(
Ha a teljeset el szeretnéd tüntetni (azaz a hőfok kijelzés is megszűnjön a főoldalon), akkor elég a HTCHomeSettings.xml -t szerkeszteni. Ennek módja különben egyszerű, felmásolod a gépre és sima szövegszerkesztővel módosítod, majd visszamásolod.
Ha jó Neked, hogy sehol sincs kiírva a Min/Max szöveg, akkor a 'Manila2D.exe.040E.mui' file-t kell szerkeszteni. Megcsinálom Neked szívesen, csak mond, melyik verzió kell!

De igazából nem értem, hogy a Mi/Ma hogy lóghat bele. Mutatnál egy képet?

Én amúgy ezt úgy oldottam meg, hogy csaltam: A főoldali háttérképbe beleégettem két nyilat, valamint az összes időjárást jelző képbe beleégettem a Min/Max feliratot. Csak ezt nem akarom felrakni, mert 'gagyi' megoldás... :(

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #210 Dátum: 2010, 06 07, 11:04:51 »
Szia!
Az a baj, hogy a főoldalon levő Min/Max szöveget és az időjárás panelon megjelenőt ugyanonnan veszi. Tehát ha magát a szövegfájlt módosítja az ember, akkor mind2 helyről eltűnik a felirat... :(
Ha a teljeset el szeretnéd tüntetni (azaz a hőfok kijelzés is megszűnjön a főoldalon), akkor elég a HTCHomeSettings.xml -t szerkeszteni. Ennek módja különben egyszerű, felmásolod a gépre és sima szövegszerkesztővel módosítod, majd visszamásolod.
Ha jó Neked, hogy sehol sincs kiírva a Min/Max szöveg, akkor a 'Manila2D.exe.040E.mui' file-t kell szerkeszteni. Megcsinálom Neked szívesen, csak mond, melyik verzió kell!

De igazából nem értem, hogy a Mi/Ma hogy lóghat bele. Mutatnál egy képet?

Én amúgy ezt úgy oldottam meg, hogy csaltam: A főoldali háttérképbe beleégettem két nyilat, valamint az összes időjárást jelző képbe beleégettem a Min/Max feliratot. Csak ezt nem akarom felrakni, mert 'gagyi' megoldás... :(
Anzonak az új romja, íme a kép.
Csak a min max szöveget a főoldalról nem lehet eltüntetni?  :hmm: Vagy a betűket kisebbre venni. Úgy szeretném, hogy csak a főoldalon legyen a módosítás, az egész oldalas időjárásnál ne.
Bocs a sok kérdésért. :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Kange

« Reply #211 Dátum: 2010, 06 07, 11:33:48 »
Anzonak az új romja, íme a kép.
Csak a min max szöveget a főoldalról nem lehet eltüntetni?  :hmm: Vagy a betűket kisebbre venni. Úgy szeretném, hogy csak a főoldalon legyen a módosítás, az egész oldalas időjárásnál ne.
Bocs a sok kérdésért. :)
Sajnos még nem találtam meg a módját annak, hogy csak a főoldali szöveget módosítsam. Próbálkozok az exe-k és dll-k szerkesztésével, de még nem találtam meg a tökéletes programot rá.
Az biztos, hogy nem ugyanaz a Theme van kettőnknek, mert nálam más ikonok vannak, kisebb betűmérettel, más a főoldali képem teljesen. (Ehhez nem nyúltam)
Próbálkozz az M2DC-n belüli 'Fonts' beállításokkal!

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #212 Dátum: 2010, 06 07, 11:35:59 »
Sajnos még nem találtam meg a módját annak, hogy csak a főoldali szöveget módosítsam. Próbálkozok az exe-k és dll-k szerkesztésével, de még nem találtam meg a tökéletes programot rá.
Az biztos, hogy nem ugyanaz a Theme van kettőnknek, mert nálam más ikonok vannak, kisebb betűmérettel, más a főoldali képem teljesen. (Ehhez nem nyúltam)
Próbálkozz az M2DC-n belüli 'Fonts' beállításokkal!
Köszi, megpróbálom.
Abban kérném még a segítséged, hogy mit kell átállítanom  Weather Tab ...........
Az angolom nagyon hiányos.
Előre is köszi.

Nem elérhető Kange

« Reply #213 Dátum: 2010, 06 07, 11:38:16 »
Köszi, megpróbálom.
Én is próbálkoznék, de most nem akar kapcsolódni a PC-vel az Omnia... Most ezzel küzdök! :(

Nem elérhető Kange

« Reply #214 Dátum: 2010, 06 07, 11:53:11 »
Köszi, megpróbálom.
Abban kérném még a segítséged, hogy mit kell átállítanom  Weather Tab ...........
Előre is köszi.
Az a baj, hogy megmondom őszintén, nekem nem sikerült megnövelnem a betűméretet és így sajnos nem tudom, hogy mit is kéne megváltoztatnod... :(
Első körben mindenképpen javasolnék egy "Set All Fonts To Their Default State' gombnyomást, ezzel visszaállítva az alapértelmezettet.

Nem elérhető Kange

« Reply #215 Dátum: 2010, 06 07, 12:13:18 »
Köszi, megpróbálom.
Előre is köszi.
AZ az igazság, hogy lehet máshogy kéne megközelíteni a problémát.
Először is le kellene ellenőrizned a Manila verzióját. (Beállítások -> Névjegy)
Valamint lehet nem az M2DC progival kéne nézegetned a fontot, hanem egy Registry Editor-val. (Ajánlom a 'Mobile Registry Editor'-t, ezzel a PC-ről lehet kényelmesen böngészni.)

Itt a HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila2D\FONT alatt levő bejegyzéseket keresd. Alaphelyzetben szinte mindnek üresnek kellene lennie. Ha nem üres, akkor azt a részt kell módosítani, ha üres, akkor meg valószínűleg nem azt a fontot használja, amit kéne. Ez esetben itt kellene változtatni a dolgokat.

A legnagyobb problémám, hogy a Min/Max feliratok nagyságát nem sikerült még megváltoztatnom... :(

Nem elérhető gabi123

• HardwareOC
  • Navigáció / Navigation: ZTE Blade + IGO 8
  • PDA: ZTE Blade
  • PDA ROM: 2.2 Kelzsoca R11_HUN
« Reply #216 Dátum: 2010, 06 07, 12:55:45 »
Én csak erre tudom a választ, mert nálam is előjött! A probléma az, hogy raktál fel plusz fontot, ami nem tartalmazza a magyar betűket.
Vagy megkeresed és törlöd azt a fontot, vagy az M2D Customize programmal visszaállítod az alapértelmezett fontot.
Az én beállításaim a következőek:
M2D Customize -> Fonts fül
Első lenyíló menü:
- 'Big Icon Scrolling Tab Text': Vedd ki a pipát a 'Use The Default Font Settings' elől, Font Face: Tahoma, Font Size: Default, Bold: pipa, Text Alignment: Center.
- 'Generic Tab Title Text': Vedd ki a pipát a 'Use The Default Font Settings' elől, Font Face: Tahoma, Font Size: Default, Text Alignment: Center.

A Mail Setup fordítása hiánycikk. Ha valaki elküldi nekem az eredeti fájlokat, akkor valószínűleg ki tudom javítani a magyarítást, így nem tudom, hogy hol a helye...

Köszönöm, sikerült!  :ok:

Mostmár csak a wheater data fetchinget kéne valahogy megszüntetnem....

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #217 Dátum: 2010, 06 07, 13:06:45 »
AZ az igazság, hogy lehet máshogy kéne megközelíteni a problémát.
Először is le kellene ellenőrizned a Manila verzióját. (Beállítások -> Névjegy)
Valamint lehet nem az M2DC progival kéne nézegetned a fontot, hanem egy Registry Editor-val. (Ajánlom a 'Mobile Registry Editor'-t, ezzel a PC-ről lehet kényelmesen böngészni.)

Itt a HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila2D\FONT alatt levő bejegyzéseket keresd. Alaphelyzetben szinte mindnek üresnek kellene lennie. Ha nem üres, akkor azt a részt kell módosítani, ha üres, akkor meg valószínűleg nem azt a fontot használja, amit kéne. Ez esetben itt kellene változtatni a dolgokat.

A legnagyobb problémám, hogy a Min/Max feliratok nagyságát nem sikerült még megváltoztatnom... :(
Este megpróbálom, köszi. :)

Nem elérhető Kange

« Reply #218 Dátum: 2010, 06 07, 17:20:47 »
Köszönöm, sikerült!  :ok:

Mostmár csak a wheater data fetchinget kéne valahogy megszüntetnem....
Nem vok biztos, csak tippelek, de ezt nem egy Mortscript-vel csinálja?
Mert ha igen, akkor a My Device\Windows\StartUp mappában nézd meg, hogy van e ott *.mscr kiterjesztésű fájl. Alapértelmezetten nincs, ha van, akkor vagy belenézel, ha értesz hozzá, vagy kiveszed onnan.

No, közben utánanéztem. Ami van ROM-od felrakja a következőt is: Manila Home Weather Updater-t, ami valóban egy Mortscript. Ezt a fájlt kell megkeresned: ManilaHomeWeather.mscr
Szerencsés esetben a Windows\StartUp mappában lesz, ebben az esetben csak szimplán töröld innen és Reset.

Nem elérhető simon szabolcs

• Navigáció / Navigation: nav n go
  • PDA: samsung omnia II.
  • PDA ROM: PDA:RAPIDNXXJJ1,XEHJI1, XXJJ1
« Reply #219 Dátum: 2010, 06 07, 17:56:43 »
Hello Kange! Hogy tudnám kikapcsolni a billentyűzeten  a vibra visszajelzést. Nincs beállítva már néztem szerintem a rom így van beállítva vagy?

Nem elérhető Kange

« Reply #220 Dátum: 2010, 06 07, 18:14:54 »
Hello Kange! Hogy tudnám kikapcsolni a billentyűzeten  a vibra visszajelzést. Nincs beállítva már néztem szerintem a rom így van beállítva vagy?
Szia!
Milyen ROM-od is van? Mi a neve? (Töltsd már ki a profilodban... ;))
Csak mert nálam simán ki lehet kapcsolni a Beállítások -> Személyes -> Rezgés ->'Rezgés létiltása az érintőképernyőn' bepipálásával... :\

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #221 Dátum: 2010, 06 07, 18:29:34 »
Nekem itt valami nem kóser. Nekem is ugyanaz a romom, de a TouchFlo 2.0.1919.1432  :shock: Felraktad azokat a cab fájlokat is, amelyeket Anzo a Rom alatt mellékelt???
Vissza raktam Anzo Clean ROMját meg SPB-t :D
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

« Reply #222 Dátum: 2010, 06 07, 18:38:01 »
Szia!
Milyen ROM-od is van? Mi a neve? (Töltsd már ki a profilodban... ;))
Csak mert nálam simán ki lehet kapcsolni a Beállítások -> Személyes -> Rezgés ->'Rezgés létiltása az érintőképernyőn' bepipálásával... :\

Sajnos nekem nem ilyen egyszerű.You are not allowed to view links. Register or Login ezen az oldalon a sima M2D rom amit használok

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #223 Dátum: 2010, 06 07, 19:34:36 »
Sajnos nekem nem ilyen egyszerű.You are not allowed to view links. Register or Login ezen az oldalon a sima M2D rom amit használok
És ezt miért is olyan nehéz? Annyit írsz oda, amennyit akarsz. Más is be tudta írni az OCK romját.  :ok:
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

« Reply #224 Dátum: 2010, 06 07, 20:33:41 »
És ezt miért is olyan nehéz? Annyit írsz oda, amennyit akarsz. Más is be tudta írni az OCK romját.  :ok:

Nem erre értettem hogy nem egyszerű. egyébként már javítottam.