3G Adatforgalom minimalizálási kérdések azoknak, akik olyan szolgáltatónál vannak, ahol nem igazán létezik mobiltelefonra normális adatforgalomcsomag:
- A "fiókok és szinkronizálás" ablakban az "adatkapcsolat a háttérbe" az mely szolgáltatásokat érint? Ha van wifi kapcsolat akkor is tiltja, vagy csak a 3G-t? Különösen arra lennék kíváncsi, hogy ha ezt itt kikapcsolom, akkor kapok-e értesítőt az emailekről?- Ugyanitt pontosan mit takar az "Automatikus szinkronizálás" be, illetve kikapcsolása?- GMail fiók szinkronizálásának frissességét lehet-e állítani (pl. minden x. perc), illetve le lehet-e teljesen tiltani a gmail fiókot (tekintve, hogy nem használom)- Van-e valami egyszerű alkalmazás az adatforgalom teljes tiltására/visszakapcsolására- Van-e globális lehetőség az alkalmazásoknak megmondani, hogy csak wifit használjanak, illetve csak akkor használjanak 3G-t, ha azt engedem.- Stb.
Nem semmi mennyiség:D
Adatkapcsolat háttérbe: minden ami fut és netet használ.
Ha WiFi van akkor is megy az adatforgalom, igaz WiFi-n.
Automatikus szinkronizálás: minden felhasználói fiók szinkronizálása, ami engedélyezve van.
Szinkronizálás gyakoriságát nem tudom, de az a naptárwidget, amit használok, abban állítható.
Gmail fiók kell, már induláskor akarja, ki lehet kapcsolni a fiókbeállítás után.
Automatikus szinkronizálás be/ki: amely fiókokat engedélyezed (Facebook, gmail, Twitter stb) azt időközönként "letölti".
Mobilnet tiltását én csak manuálisan tudom, átállítom/törlöm a a kapcsolatot...
Program ami vezérli,hogy WiFi vagy 3Gmég nem találtam. Ha van aktív WiFi kapcsolat, nem használja a 3G-t