Valszeg már feltették páran a kérdést.
Hogyan lehet a külső SD kártyára áthelyezni az appokat és a hozzájuk tartozó dat fájlokat?
Vagy esetlegesen, hogy lehetne rögtön a külső SD-re installálni az appokat?
Használtam, használok több segédprogit amik a belső ún.USBSD-re rakják az appokat.
De nem ezt szeretném.
Valakinek megvalósítható gondolata?
Köszi.
A rendszer mountolja a meghajtókat. A mountolás módja a vold.fstab fájlban meghatározottak alapján történik. Ebben át lehet írni, hogy a külső SD -t hova csatolja, de sztem nem ez a célravezető megoldás. Én inkább a symlinket használnám. Ez alapvetően egy linux feature. A mappa eredeti helyére egy hivatkozás kerül, ami az áthelyezett adat új elérési útjára mutat. A felhasználói alkalmazások adatai a /data/data mappában vannak. A kívánt alkalmazás mappáját kell átlinkelni a külső SD -re. Ezt pl. RootExplorerrel, SolidExplorerrel, vagy Android Terminal Emulatorban kiadott közvetlen paranccsal lehet. Ezt a symlink módszert használja a Link2sd app is. Ezzel két gond van. A kisebbik, hogy beheggeszted a külső sd -t a telóba, mert az áthelyezett alkalmazások értelem szerűen nem tudnak nélküle futni.
A nagyobbik gond, hogy a külső SD alapértelmezetten FAT / FAT32 fájlrendszert használ, amiről lehet symlinkelni, de rá nem. Ezért létre kell hozni még egy partíciót, ext2 fájlrendszerrel. El kell érni, hogy a teló mountolja (rom függő, lehet, hogy automatikusan megteszi) és így már lehet rá linkelni. Mivel nekem van belső felhasználói táram, ami alapból ext -et használ, ezért én ide linkelek, a külső SD -s módszert nem használom.