2024, 12 18, 23:08:19

Szerző Téma: Gyakori kérdések, mit tud és mit nem tud az android?  (Megtekintve 138825 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Gyakori kérdések, mit tud és mit nem tud az android?
« Reply #200 Dátum: 2013, 09 27, 14:39:08 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok, kérdeznék ...

Nokia kihangosítón soha nem fog az android rendszer zenével (rendes csengőhangon) csörögni?

Köszi  :ima: O->-

A kérdés és igény jogos, de nem látni rá törekvést sajnos...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető robagp

• PDA: sgs2, Moto G
  • PDA ROM: gyári 4.1.2 XWLSS, gyári 4.3
« Reply #201 Dátum: 2013, 09 29, 12:05:01 »
Sziasztok!
A haverom most vett egy telót 4.2 es rendszerrel.
Első okos telója, és kellene valami kezdőknek való leírás a 4.2-eshez.
A 4.0-hoz volt nekem, de az teljesen más.
Angol is jó!
Előre is köszönöm! :-)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #202 Dátum: 2013, 09 29, 14:25:17 »
Sziasztok!
Angol is jó!
Szia!
Szerintem mutasd meg neki azt a 4.0 leírást. Úgysem romlással kezd. Alapjaiban meg mindegy h melyik droid
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #203 Dátum: 2013, 09 29, 17:12:16 »
Sziasztok!
Angol is jó!

Mutasd meg neki ezt a fórumot. :)
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető tanzen

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem:De igen
    • azbeszt
  • Navigáció / Navigation: Gmaps
  • PDA: Huawei P8
  • PDA ROM: GRA-L09C150B196 , EMUI 3.1 , android 5.0.1
« Reply #204 Dátum: 2013, 09 30, 21:11:40 »
Mutasd meg neki ezt a fórumot. :)
Ennyi. :ok:
Ericsson Gh337->Panasonic G450->Siemens S25->Siemens C35->Siemens C45->Siemens MT50->Alcatel OT715->SonyEricsson T630->Samsung Z400->Siemens CXT-65->Nokia 7710->Nokia N95-2->Nokia E51->Tops Touch A1->Samsung galaxy S->Galaxy S3->N9776->LG Gflex -> Huawei P8

Nem elérhető hulk

• PDA: LG L70
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #205 Dátum: 2013, 10 08, 11:23:07 »
Ennyi. :ok:
Sziasztok!

Hol lehet azt beállítani,hogy az sms-nél ne vonjon le 60 karaktert az ékezetes betűkért?
WM-nál volt valami amit ki kellett pipálni,de itt nem találok ilyent !

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #206 Dátum: 2013, 10 17, 14:07:32 »
Miután nem tudom eldönteni hova írjak, itt kezdem, és ha nem jó helyen vagyok, irányítsatok át a  megfelelő fórumba.
Tableton 3G stickkel mobilhálózat használat. ICOO D7PROII tablet (RK3066 android 4.1.1), OTG kábel, T-Mobile MF667 ZTE stick. Ez az alap állapot. Összedugom a tabletet a stickkel, bekéri a pin kódot. Beírom elfogadja. Miután nem volt net, néztem a beállításokat. További -> Mobilbeállítások. Elsősor: Modem power (on/off) itt volna egy kipipálható négyszög de nem lehet kipipálni. Ugyan itt található a "Hozzáférési pontok nevei". Ez üres itt megpróbáltam hozzá adni a megfelelő beállításokat De itt is van egy sor "APN be/ki kapcsolása APN engedélyezve" ez se aktív. Az itt beírt adatokat se rögzíti. Nem menti. Mit csinálok rosszul? Hol rontom el? Kéne ennek egyáltalán működni?
Segítséget köszönöm.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #207 Dátum: 2013, 10 17, 19:19:39 »
Miután nem tudom eldönteni hova írjak, itt kezdem, és ha nem jó helyen vagyok, irányítsatok át a  megfelelő fórumba.
Tableton 3G stickkel mobilhálózat használat. ICOO D7PROII tablet (RK3066 android 4.1.1), OTG kábel, T-Mobile MF667 ZTE stick. Ez az alap állapot. Összedugom a tabletet a stickkel, bekéri a pin kódot. Beírom elfogadja. Miután nem volt net, néztem a beállításokat. További -> Mobilbeállítások. Elsősor: Modem power (on/off) itt volna egy kipipálható négyszög de nem lehet kipipálni. Ugyan itt található a "Hozzáférési pontok nevei". Ez üres itt megpróbáltam hozzá adni a megfelelő beállításokat De itt is van egy sor "APN be/ki kapcsolása APN engedélyezve" ez se aktív. Az itt beírt adatokat se rögzíti. Nem menti. Mit csinálok rosszul? Hol rontom el? Kéne ennek egyáltalán működni?
Segítséget köszönöm.
Hali!
Nekem még a hőskorban volt Stickem azóta lehet más a helyzet. De annó a stick-en volt egy kis T-mobile-os program amit ha bedugtam a gépben autorun elindult az install. Felraktam és utána volt egy kis progija amit meg kellet nyitnom és azzal kellet csatlakoznom. Tehát egy exe filet kell futtatni és ezt nem szokták androidra megírni legalábbis akkor még. Azóta már lehet van Androidon és Windowson futattható file
Amit te csinálsz szerintem ott a probléma hogy a kommunikációt a stick végezné de a paramétereket a Tabletnek állítod be.
Nekem utolsó infóm szerint nem lehet Stick-et felmountolni a tabletre és azzal netezni. De nálam okosabb emberkék majd megmondják, hogy mi is a helyzet mert ez csak elméleti szinten van.
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #208 Dátum: 2013, 10 17, 19:26:57 »
Hali!
Nekem még a hőskorban volt Stickem azóta lehet más a helyzet. De annó a stick-en volt egy kis T-mobile-os program amit ha bedugtam a gépben autorun elindult az install. Felraktam és utána volt egy kis progija amit meg kellet nyitnom és azzal kellet csatlakoznom. Tehát egy exe filet kell futtatni és ezt nem szokták androidra megírni legalábbis akkor még. Azóta már lehet van Androidon és Windowson futattható file
Amit te csinálsz szerintem ott a probléma hogy a kommunikációt a stick végezné de a paramétereket a Tabletnek állítod be.
Nekem utolsó infóm szerint nem lehet Stick-et felmountolni a tabletre és azzal netezni. De nálam okosabb emberkék majd megmondják, hogy mi is a helyzet mert ez csak elméleti szinten van.

A T-s sticket lehet magában is használni a T-s app nélkül, win alatt.
A tabletnél az lehet a gond, hogy a kernel nem támogatja a modeneket, ezért nem is tud velük ilyen téen mit kezdeni. Megfelelő kernelt kell hozzá keresni.

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #209 Dátum: 2013, 10 18, 11:46:29 »
A T-s sticket lehet magában is használni a T-s app nélkül, win alatt.
A tabletnél az lehet a gond, hogy a kernel nem támogatja a modeneket, ezért nem is tud velük ilyen téen mit kezdeni. Megfelelő kernelt kell hozzá keresni.
Köszönöm a két hozzászólást. Csak azt nem értem akkor a T. lapján miért van ajánlott készülékként laptop ill. tablet. Direkt megnéztem androidos gépet is ajánlottak. Akkor azzal hogy használják. Alapvetően nem gond van laptopom is de abba van kártyafoglalat. Ahhoz nem kellett volna a stick. Azért vettem így hogy itt is ott is használhassam. Ennyit a kicsit sem félre vezető weblapokról.
Még egyszer köszönet.

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #210 Dátum: 2013, 10 18, 12:12:30 »
Köszönöm a két hozzászólást. Csak azt nem értem akkor a T. lapján miért van ajánlott készülékként laptop ill. tablet. Direkt megnéztem androidos gépet is ajánlottak. Akkor azzal hogy használják. Alapvetően nem gond van laptopom is de abba van kártyafoglalat. Ahhoz nem kellett volna a stick. Azért vettem így hogy itt is ott is használhassam. Ennyit a kicsit sem félre vezető weblapokról.
Még egyszer köszönet.

Gondolom olyan tablet van ott, amiben van SIM foglalat. Így már nem félrevezető.
Ha nem így van, légyszi adj egy linket.

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
Re: Re: Gyakori kérdések, mit tud és mit nem tud az android?
« Reply #211 Dátum: 2013, 11 24, 05:34:41 »
Gondolom olyan tablet van ott, amiben van SIM foglalat. Így már nem félrevezető.
Ha nem így van, légyszi adj egy linket.
Ezt csak azért írom, hogy ne így maradjon meg az infó. Vannak olyan Tabok, amelyeket felkészítettek a stickek fogadására. De ezekkel sem mindegyik stick kompatibilis. Pl. a Concorde tabok specifikációiban írják a 3G stick támogatást és a CC árul is kompatibilis sticket.

GT-I9100 (Wanam14.1-Dori8.43), Measy U2C (Finless1.7), MK802IV (AP6210, ROM???)

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
« Reply #212 Dátum: 2013, 11 24, 08:54:32 »
Ezt csak azért írom, hogy ne így maradjon meg az infó. Vannak olyan Tabok, amelyeket felkészítettek a stickek fogadására. De ezekkel sem mindegyik stick kompatibilis. Pl. a Concorde tabok specifikációiban írják a 3G stick támogatást és a CC árul is kompatibilis sticket.

GT-I9100 (Wanam14.1-Dori8.43), Measy U2C (Finless1.7), MK802IV (AP6210, ROM???)

Ezt tudom, mert az Ideos S7 Slim is ilyen itthon, de pl a Tab2 az nem ilyen, csak custom kernellel megy a stick.

Nem elérhető Zoli-s3

• easy andro ID
  • PDA: P30pro; One+2(A2003); HTC One(M7); SGSIII(i9300)
  • PDA ROM: 9.1; 3.10.49(LP5.1.1)Oxy2.1.2; 3.62.401.1 (JB 4.3 gyári) Sense 5.5; XXELLA (JB 4.1.2)
« Reply #213 Dátum: 2013, 11 24, 13:22:59 »
Sziasztok :)
4.1.2-t futtató Samsung készülékkel (NEM pda, amolyan "félokos" és nincs alfóruma itt) kapcsolatban kérdezem:
Proxymity sensor hiányában (gyárilag nincs a készülékben) azt a software-s biztonsági megoldást, hogy hívásindítás után pár másodperccel lezár a képernyő (és csak dupla koppintással lehet feloldani) ki lehet-e kapcsolni, vagy lehet-e késleltetni ? Ha igen, akkor hol (hogyan) ? Gyári új a készülék.
Elég idegesítő, hogy pl. bármelyik ügyfélszolgálat hívásakor, ahol szükség van menüválasztáshoz gombnyomásra, szinte minden gomb megnyomása előtt koppintgatni kell.  :'(
Köszönet a válaszokért ;)

Nem elérhető demeterf

• PFC Fan
    • Androidos YouTube csatornám
« Reply #214 Dátum: 2013, 11 24, 13:47:34 »
Sziasztok :)
4.1.2-t futtató Samsung készülékkel (NEM pda, amolyan "félokos" és nincs alfóruma itt) kapcsolatban kérdezem:
Proxymity sensor hiányában (gyárilag nincs a készülékben) azt a software-s biztonsági megoldást, hogy hívásindítás után pár másodperccel lezár a képernyő (és csak dupla koppintással lehet feloldani) ki lehet-e kapcsolni, vagy lehet-e késleltetni ? Ha igen, akkor hol (hogyan) ? Gyári új a készülék.
Elég idegesítő, hogy pl. bármelyik ügyfélszolgálat hívásakor, ahol szükség van menüválasztáshoz gombnyomásra, szinte minden gomb megnyomása előtt koppintgatni kell.  :'(
Köszönet a válaszokért ;)
Ez érdekes. Csak akkor kapcsol le, ha érzi a közelséget.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Androidos YouTube csatornám : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Zoli-s3

• easy andro ID
  • PDA: P30pro; One+2(A2003); HTC One(M7); SGSIII(i9300)
  • PDA ROM: 9.1; 3.10.49(LP5.1.1)Oxy2.1.2; 3.62.401.1 (JB 4.3 gyári) Sense 5.5; XXELLA (JB 4.1.2)
« Reply #215 Dátum: 2013, 11 24, 13:53:07 »
Ez érdekes. Csak akkor kapcsol le, ha érzi a közelséget.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről

Nomégegyszer:
NEM érzi a közelséget, mert NINCS proxymity ;)
Erre találta ki valami okos programozó, hogy akkor hívásindítás után lezárja a képernyőt, hogy nehogy a füleddel "megnyomogass valamit"  :taps: Nem is lenne ezzel baj, ha késleltetni, vagy kikapcsolni lehetne. (Pláne kihangosításnál, mikor nem is emelem a fülemhez) ;)

Nem elérhető tarkatona

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Huawei MediaPad M3
  • PDA ROM: 7.0 Nougat
Valszeg már feltették páran a kérdést.
Hogyan lehet a külső SD kártyára áthelyezni az appokat és a hozzájuk tartozó dat fájlokat?
Vagy esetlegesen, hogy lehetne rögtön a külső SD-re installálni az appokat?
Használtam, használok több segédprogit amik a belső ún.USBSD-re rakják az appokat.
De nem ezt szeretném.
Valakinek megvalósítható gondolata?

Köszi.

Nem elérhető tusa

• Turi Sándor
  • PDA: Nexus 5x
  • PDA ROM: Android 8.1.0
...
Hogyan lehet a külső SD kártyára áthelyezni az appokat és a hozzájuk tartozó dat fájlokat?
...

All-inOne Toolbox tudja.

Nem elérhető tarkatona

• PFC Fan
« Reply #218 Dátum: 2014, 01 02, 17:52:40 »
.........
All-inOne Toolbox tudja.
.........

És akkor egy újabb láma kérdés. Csak azért, mert ez a program fenn van. De hogyan tudok a külső SD-re átpakolni appokat evvel? Mert az áthelyezésnél csak az USBtárhelyre enged átpakolni.
Leírnád nekem, hogy ne legyek ennyire májer?

Nem elérhető tusa

• Turi Sándor
« Reply #219 Dátum: 2014, 01 02, 18:10:56 »
...
Leírnád nekem, hogy ne legyek ennyire májer?
Már miért lennél ezért májer?
A főképernyőn "Eszközök" menüpont, majd "Csomagkezelő" menü, végül "Alkalmazás SD"-re funkció.
Úgy értelmeztem a program működését, hogy ez kifejezetten a behelyezett SD karira teszi át az app-okat, de csak azokat, amelyeket úgy ítél meg, hogy áthelyezhető.
Nekem Nexus 4-em van. Ebben nincs csak emulált, azaz kvázi "belső SD" kártya, ezért nálam ez a funkció nem is működik. Próbáltam.
Valahol - már nem emlékszem hol - azt olvastam, hogy ezzel a progival ennek a műveletnek mennie kell. Remélem nem vezettelek félre.

Nem elérhető torril

• PDA: SGN2, Asus TF701t
  • PDA ROM: DN3 v4 RC2 (Ditto)
Valszeg már feltették páran a kérdést.
Vagy esetlegesen, hogy lehetne rögtön a külső SD-re installálni az appokat?
Használtam, használok több segédprogit amik a belső ún.USBSD-re rakják az appokat.
De nem ezt szeretném.
Valakinek megvalósítható gondolata?

Köszi.

A "Clean Master" is tudja

Nem elérhető tarkatona

• PFC Fan
« Reply #221 Dátum: 2014, 01 02, 20:11:41 »
Már miért lennél ezért májer?
A főképernyőn "Eszközök" menüpont, majd "Csomagkezelő" menü, végül "Alkalmazás SD"-re funkció.
Úgy értelmeztem a program működését, hogy ez kifejezetten a behelyezett SD karira teszi át az app-okat, de csak azokat, amelyeket úgy ítél meg, hogy áthelyezhető.
Nekem Nexus 4-em van. Ebben nincs csak emulált, azaz kvázi "belső SD" kártya, ezért nálam ez a funkció nem is működik. Próbáltam.
Valahol - már nem emlékszem hol - azt olvastam, hogy ezzel a progival ennek a műveletnek mennie kell. Remélem nem vezettelek félre.

Nos ez a metódus nem teszi külsőSD-re az appokat.
Ha eljutsz oda, hogy választhatsz a "Telefon" és az "SD" között akkor pl. az SD-nél mindent kiválaszthatsz.
A Telefonnál amit enged , azt iválaszthatod. És ha rányomsz oda, hogy áthelyezés, akkor kitesz a Beállítások-Alkalmazások menüponthoz, ahol áthelyezheted az USBtárhelyre.
Csakis oda. A külső SD-re nem lehet kiválasztást eszközölni. Sajnos. :(

Nem elérhető tusa

• Turi Sándor
« Reply #222 Dátum: 2014, 01 02, 20:14:10 »
Nos ez a metódus nem teszi külsőSD-re az appokat.
Ha eljutsz oda, hogy választhatsz a "Telefon" és az "SD" között akkor pl. az SD-nél mindent kiválaszthatsz.
A Telefonnál amit enged , azt iválaszthatod. És ha rányomsz oda, hogy áthelyezés, akkor kitesz a Beállítások-Alkalmazások menüponthoz, ahol áthelyezheted az USBtárhelyre.
Csakis oda. A külső SD-re nem lehet kiválasztást eszközölni. Sajnos. :(
Sajnálom.

Nem elérhető tarkatona

• PFC Fan

A "Clean Master" is tudja

Már ne is haragudj meg. :) A neve is mutatja, hogy ez egy takarító program.
És ez is csak a belső SD-re tud áthelyezni. :(

Nem elérhető torril

• PDA: SGN2, Asus TF701t
  • PDA ROM: DN3 v4 RC2 (Ditto)
Már ne is haragudj meg. :) A neve is mutatja, hogy ez egy takarító program.
És ez is csak a belső SD-re tud áthelyezni. :(

Hát azért nemcsak takarít, és áthelyezni is tud, nekem a
"storage/extSdCard/.cmbox/Android/Data" könyvtárba rakta a progik (csak) adatfile-jait
(pl szótárprogram db_en-hu_metis_1.gdb nevű 14,6 MB-os file-t), és ez a könyvtár egy 64 GB-os
"külső" Samsung Class 10-es microSD.