Hát, röviden összegezve:
- Az android csak drága készüléken fut rendesen. Mondjuk, amikor az előnyeiről olvasok, ennek az ellenkezőjét állítják.
- Az androidot fel kell törni. Ez több szempontból is probléma. Garancia, felhasználói ismeretek, esetleges fault.
- Tulságosan sok típus, verzió, változat, egyediség. Nehéz egy jól működő alkalmazás kifejlesztése.
Ezeket ti mondtátok eddig.
Mik a jó szempontok, mert biztos van? Én nem ismerem ennyire az androidot. Vagy mi a jó megoldás? Ha neked kellene androidra fejlesztened, mit tennél, mire figyelnél?
Kérlek, ne sértődj meg, de a hiba benned van.
Tessék megismerni valamennyire az Android-ot, nem sok ördöngösség van benne, viszont nagyon sok lehetőség.
Aki alkalmazást fejlesztett már, annak ennél nagyobb affinitása kellene legyen az új (már, amennyire az Android-ot újnak nevezhetjük) terület megismeréséhez.
Valószínűleg megértesz: ha nem ismered a területet és egy kifejezetten olcsó kütyü segítségével szeretnéd azt elérni, a kudarc és letörtség borítékolható.
Szerintem nem kell ehhez hasonlatot keresnem.
Vedd figyelembe, hogy talán nem véletlenül kerülnek többszörösébe a normál tábla gépek és persze akár a tízszeresébe a csúcs kütyük. Na most, a csúcs kütyü nem feltétlenül a rajta levő logo miatt annyi, amennyi, a felszereltsége, szolgáltatásai közül sok ugyanis nem kell az átlag felhasználónak, de drágítja.
Amit te szeretnél, az egy normál gépen nagy valószínűséggel menni fog.
Aki nem power user, gyönyörűen elvan egy egymagos géppel 512MB RAM-mal, míg néhányunknak az nagyon kevés. A gyenge gép nem feltétlenül jelent használhatatlant, de a gyenge gép olcsón már gyanús, hogy nem okos választás.
"A csapat dolgai miatt már egyszer kénytelen voltam S60 II/III-ra megcsinálni a fejlesztést. Azokon működik is megfelelően, bár úgy tűnik, az Symbian is zsákutca."
Nos, elég távoli múltban volt jó és akkor se igazán sokra a Symbian (ok, akkori szintet hozta, de az régen volt), mára meg talán kihalt dolognak titulálhatjuk akkor is, ha még nekem is van használatban olyan készülékem.
Ha arra utaltál, hogy az Android a Symbian-hoz hasonlóan zsákutca, akkor hidd el, tévedsz, van ott potenciál bőven!
Véleményem szerint erős kezdése után napjainkban indul az igazi fejlődése, így nyugodtan ismerkedj vele és ha arra alkalmasnak találod, mármint a programod számára, akkor nekiállhatsz, mert bár van konkurencia és legyen is - , nem kell a kihalásától tartanod egy jó darabig.
Nos, szerintem nem szégyen a tanulás, én keresnék valakit, aki fejleszt Android-ra és az ő tanácsait figyelembe véve állnék inkább a dologhoz. Valóban kicsit nehezebb Android-ra fejleszteni, mint pl. iOS-re, mert sokkal több féle hardware van, de rengeteg kitűnő program tanúsítja, hogy egyáltalán nem ördöngösség.
A többi felvetésedre kitűnő választ kaptál előttem.
Sok sikert!