2024, 12 21, 10:07:59

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189504 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Ybron

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.43.206.4
Re: Root
« Reply #975 Dátum: 2011, 07 27, 21:13:28 »
Nem látok egyáltalán. Bootloader bypassed-et kap mikor rootlok, töbit le OK-za.
Egyébként gold card az sd card, legalább is ezt írta az eladó. Az van fent mior rootlolni akarok, nem tudom baj-e ?

Nem elérhető Borote

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #976 Dátum: 2011, 07 27, 23:55:52 »
Szerintem az lenne a legtisztább, ha formáznád az SD kártyát (lehetőleg akkor már olyanra, amilyenre kell), aztán feltennél egy gyári RUU-t (ez egy teljesen alap, szűz, rootolatlan oprendszert állít vissza), majd utána szépen Unrevokeddel rootolnád + AmonRa recoveryvel.
Ezzel sok bénázástól megkímélhetnéd Magad.

Többiek: van jobb ötletetek?

De mielőtt nekiállnál, az alkalmazások között kell keresni a supersuser-t, ott nézted? :D

Nem elérhető Nova91

• PFC Fan
  • PDA: Desire
  • PDA ROM: alap
« Reply #977 Dátum: 2011, 07 28, 00:09:23 »
sziasztok!

Vissza olvasgattam, de akadna pár kérdésem mivel régen lecsengett a Desire root és a legtöbb cikk amit olvastam elég réginek tűntek, meg nincs 2 egy forma. Hátha akad valami gyorsabb, biztonságosabb, egyszerűbb módszer, de ez persze szubjektív, bízok benne tud valaki segíteni. :)

Adatok.:  T-mobile előfizetés, Froyo, PVT 4 ship s-on, erase size 20000, HBOOT 0.93.0001

1, Gold card kell-e vagy az már, nem?
2, PVT 4 manapság mennyire kavar be? Kell-e amonra vagy valami hasonló megoldás?
3, Van-e valami teljesen szájbarágós mai szemmel is helyt álló leírás amire nem mondja senki, hogy kövület mert sok ilyennel találkoztam.

Hirtelen ezek jutottak eszembe, Sajnos valahol azt írják, hogy bizonyos hboot szám alatt azt töltsem le, bizonyos szám alatt meg amazt, máshol semmi ilyesmit nem kérnek. Van ahol hboot drivert kell felrakni, van ahol hasonlót sem említenek. Elnézést ha ezeket kérdezte már valaki, vagy van rá válasz, de annyira sok most ez hirtelen ahogy olvasgatom, hogy muszáj tiszta vizet önteni a bizonyos pohárban. Előre is köszönöm a segítséget és az időt.

Nem elérhető Borote

« Reply #978 Dátum: 2011, 07 28, 00:21:56 »
You are not allowed to view links. Register or Login
sziasztok!

Vissza olvasgattam, de akadna pár kérdésem mivel régen lecsengett a Desire root és a legtöbb cikk amit olvastam elég réginek tűntek, meg nincs 2 egy forma. Hátha akad valami gyorsabb, biztonságosabb, egyszerűbb módszer, de ez persze szubjektív, bízok benne tud valaki segíteni. :)

Adatok.:  T-mobile előfizetés, Froyo, PVT 4 ship s-on, erase size 20000, HBOOT 0.93.0001

1, Gold card kell-e vagy az már, nem?
2, PVT 4 manapság mennyire kavar be? Kell-e amonra vagy valami hasonló megoldás?
3, Van-e valami teljesen szájbarágós mai szemmel is helyt álló leírás amire nem mondja senki, hogy kövület mert sok ilyennel találkoztam.

Hirtelen ezek jutottak eszembe, Sajnos valahol azt írják, hogy bizonyos hboot szám alatt azt töltsem le, bizonyos szám alatt meg amazt, máshol semmi ilyesmit nem kérnek. Van ahol hboot drivert kell felrakni, van ahol hasonlót sem említenek. Elnézést ha ezeket kérdezte már valaki, vagy van rá válasz, de annyira sok most ez hirtelen ahogy olvasgatom, hogy muszáj tiszta vizet önteni a bizonyos pohárban. Előre is köszönöm a segítséget és az időt.

Nem leszek szájbarágós....
1. unrevoked letölt
2. AmonRa letölt
3. HTC Sync installál, aztán LETÖRÖL :) (driver miatt kell)
4. telefont megfog, gépre ráköt, charge only, usb debugging beállít
5. unrevoked indít, custom recovery-nek az AmonRa.img beállít (azt hiszem img lesz a kiterjesztés...)
6. root elindít, vár
7. örül

Ha nem megy, szólj, de elvileg így múúkodnie kell :)

Nem elérhető Ybron

« Reply #979 Dátum: 2011, 07 28, 06:45:29 »
Szerintem az lenne a legtisztább, ha formáznád az SD kártyát (lehetőleg akkor már olyanra, amilyenre kell), aztán feltennél egy gyári RUU-t (ez egy teljesen alap, szűz, rootolatlan oprendszert állít vissza), majd utána szépen Unrevokeddel rootolnád + AmonRa recoveryvel.

De mielőtt nekiállnál, az alkalmazások között kell keresni a supersuser-t, ott nézted? :D

Jah, akkor AmonRa másnéven recovery-RA ? Ott néztem, em ondtam is, hogy akitől vettem mindent visszaállított, eredeti romot visszarakta.

Nem elérhető Borote

« Reply #980 Dátum: 2011, 07 28, 12:00:49 »
Jah, akkor AmonRa másnéven recovery-RA ? Ott néztem, em ondtam is, hogy akitől vettem mindent visszaállított, eredeti romot visszarakta.

Ehun ni :)
Ezt kell megadni custom recoverynek az unrevokednél.

Nem elérhető Nova91

• PFC Fan
« Reply #981 Dátum: 2011, 07 28, 12:12:25 »
Nem leszek szájbarágós....
1. unrevoked letölt
2. AmonRa letölt
3. HTC Sync installál, aztán LETÖRÖL :) (driver miatt kell)
4. telefont megfog, gépre ráköt, charge only, usb debugging beállít
5. unrevoked indít, custom recovery-nek az AmonRa.img beállít (azt hiszem img lesz a kiterjesztés...)
6. root elindít, vár
7. örül

Ha nem megy, szólj, de elvileg így múúkodnie kell :)

Köszönöm a választ!

Az lenne a kérdésem, hogy ha én most amonRA-al csinálom később lehet majd a clokworkmod recoverit használni? Csak mert rom manager úgy tudom azt használja és azzal azért könnyebb ilyen rom-al kapcsolatos dolgokat elvégezni meg hasonlók. igazából nem is tudom mi a különbség a 2 recovery között, de a kérdésem lényegében az, hogy ezeket a recoveriket lehet-e cserélgetni illetve mi a különbség a kettő között.

Nem elérhető Borote

« Reply #982 Dátum: 2011, 07 28, 12:25:04 »
Köszönöm a választ!

Az lenne a kérdésem, hogy ha én most amonRA-al csinálom később lehet majd a clokworkmod recoverit használni? Csak mert rom manager úgy tudom azt használja és azzal azért könnyebb ilyen rom-al kapcsolatos dolgokat elvégezni meg hasonlók. igazából nem is tudom mi a különbség a 2 recovery között, de a kérdésem lényegében az, hogy ezeket a recoveriket lehet-e cserélgetni illetve mi a különbség a kettő között.

A különbséget én sem nagyon tudom, de tudomásom szerint PVT4-re problémás CWM-et tenni... Lehet azóta javult, nem tudom, de igyekszem a biztonságos megoldást javasolni :)

Lassan több, mint fél éve van rootolt Desire-m, de a rom managert nemigen használtam, úgyhogy szerintem Te sem fogod olyan hatalmas hiányát érezni, hogy recovery-be kell bootolni rom telepítéshez :D

Szerk: kis módosítás... úgy tűnik erasize 20000 még a 'régi PVT4'-hez tartozik, nem tudom ez mit jelent, de ez működhet CWM-mel... szóval elsőként megpróbálhatod kihagyni a custom recovery megadását, aztán ha lefut a root, akkor örülés van :D

Nem elérhető Nova91

• PFC Fan
« Reply #983 Dátum: 2011, 07 28, 16:54:29 »
A különbséget én sem nagyon tudom, de tudomásom szerint PVT4-re problémás CWM-et tenni... Lehet azóta javult, nem tudom, de igyekszem a biztonságos megoldást javasolni :)

Lassan több, mint fél éve van rootolt Desire-m, de a rom managert nemigen használtam, úgyhogy szerintem Te sem fogod olyan hatalmas hiányát érezni, hogy recovery-be kell bootolni rom telepítéshez :D

Szerk: kis módosítás... úgy tűnik erasize 20000 még a 'régi PVT4'-hez tartozik, nem tudom ez mit jelent, de ez működhet CWM-mel... szóval elsőként megpróbálhatod kihagyni a custom recovery megadását, aztán ha lefut a root, akkor örülés van :D

Igen ezért is kérdeztem mert elvileg az is tudja, de nem kockáztatok :)  KÖszi a választ egyébként. Azt nem tudod véletlenül, hogy az S-off meg nandroid lock  meg ezek mit jelentenek? Úgy tudom rom cserénél kellenek ezek, de azt is hallottam, hogy nem szükségesek igazából.

Nem elérhető Darksmith

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic, Aura
  • PDA ROM: LeeDrOiD 2.3d
« Reply #984 Dátum: 2011, 07 28, 18:19:26 »

Igen ezért is kérdeztem mert elvileg az is tudja, de nem kockáztatok :)  KÖszi a választ egyébként. Azt nem tudod véletlenül, hogy az S-off meg nandroid lock  meg ezek mit jelentenek? Úgy tudom rom cserénél kellenek ezek, de azt is hallottam, hogy nem szükségesek igazából.
Az S-OFF a custom HBOOT-okhoz (néhány ROM kéri) illetve a fastboot parancsok eléréséhez van. A fastboot parancsok pl. a recovery cseréjéhez kellenek.

Nem elérhető Ybron

« Reply #985 Dátum: 2011, 07 29, 17:41:15 »

Megpróbáltam felrakni RUU-t de nem sikerült, szerintem usb gond lehet, mert ledobta telepités közben, legalább is ezt ah ibát írta ki és rootolásnál is ez volt, mert reboot után fel le dobálta usb-re és emiatt hagyta abba. Pedig elméletileg jól fel lett rakva usb driver, legalább is ezt írta ki a telepítésnél.

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #986 Dátum: 2011, 07 29, 18:48:13 »
Megpróbáltam felrakni RUU-t de nem sikerült, szerintem usb gond lehet, mert ledobta telepités közben, legalább is ezt ah ibát írta ki és rootolásnál is ez volt, mert reboot után fel le dobálta usb-re és emiatt hagyta abba. Pedig elméletileg jól fel lett rakva usb driver, legalább is ezt írta ki a telepítésnél.
akkor próbálj másik kábelt/portot

Nem elérhető Ybron

« Reply #987 Dátum: 2011, 07 29, 19:01:42 »
akkor próbálj másik kábelt/portot

Nem hinném hogy kábel a hibás, mert mikor ledob azt nekem hanggal jelzi és ez csak akkor jelentkezik ha vagy ezt a Ruu-t rakom vagy rootolni akarom, érdekes... Portot is próbáltam, másik pc-n is néztem már. Ezt utálom, mikor szerencsétlenkedek, nem azért mert képtelen vagyok megcsinálni, azért mert egyszerűen valami sosem működik normálisan. Pedig anno hd2-vel szinte naponta cserélgettem romot, ezzel az androiddal meggyűlik most a bajom :)
Most rádugtam egy másik usb kábelt is, ugyan ezt csinálta, kiírta hogy usb error, pedig nem dobott le, mert figyeltem.

Nem elérhető Ybron

« Reply #988 Dátum: 2011, 07 30, 18:22:35 »
Végre... Sikerült rootolni, gond az volt csak hogy a temp mappából törölni kellett mindent :)

Nem elérhető Borote

« Reply #989 Dátum: 2011, 07 31, 02:18:25 »
Végre... Sikerült rootolni, gond az volt csak hogy a temp mappából törölni kellett mindent :)

Gratula :D Örülök neki, hogy összejött :)

Nem elérhető Ybron

« Reply #990 Dátum: 2011, 07 31, 09:08:17 »
Én is, már romot is felraktam.
Majd elfelejtettem, köszöm a segítséget :)

Nem elérhető goplay

• PFC Fan
  • PDA ROM: Froyo
« Reply #991 Dátum: 2011, 08 01, 15:07:28 »
Sziasztok,
Szeretnék kérni tőletek segítséget.
Tegnap megtudtam, hogy a HTC Desire mobilomhoz csak egy lebutított Gingerbread frissítés érkezik. Ekkor teljesen elment a kedvem a frissítéstől. Meg szeretném kérdezni, hogy érdemes-e frissíteni a telefont vagy rootoljam és egy más fajta romot rakjak rá???
Ha valaki tud segíteni nekem legyen szíves írjon egy privát üzenetet. Nagyon fontos lenen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szép napot

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #992 Dátum: 2011, 08 01, 15:09:47 »
Sziasztok,
Szeretnék kérni tőletek segítséget.
Tegnap megtudtam, hogy a HTC Desire mobilomhoz csak egy lebutított Gingerbread frissítés érkezik. Ekkor teljesen elment a kedvem a frissítéstől. Meg szeretném kérdezni, hogy érdemes-e frissíteni a telefont vagy rootoljam és egy más fajta romot rakjak rá???
Ha valaki tud segíteni nekem legyen szíves írjon egy privát üzenetet. Nagyon fontos lenen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szép napot

Írd be ide a boot képernyőről a készüléked adatait!
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #993 Dátum: 2011, 08 01, 15:10:55 »

Egy fejlesztői ROM vajon miért is 'butított verzió"?!  :shock:
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető goplay

• PFC Fan
  • PDA ROM: Froyo
« Reply #994 Dátum: 2011, 08 01, 15:15:26 »
Hol tudom megnézni az adatokat???

Nem elérhető Tboy

• PDA: Galaxy S2 I9100
  • PDA ROM: 4.1.2 Jelly Bean
« Reply #995 Dátum: 2011, 08 02, 12:35:09 »
Szép napokat!

A tegnapi elszomorító desirere kiadott 2,3 ginger frissítés után úgy döntöttam maradok a root+ keresek egy jó ROM-ot a telóhoz!
Mivel elég zöldfülű vagyok ehhez és a sok hozzászólás között már elvesztem gondoltam inkább kérdezek!
Odáig eljutottam,hogy megnézzem a teló adatait!
PVT4-es ami ha jól tudom nem olyan jó nekem mert nehezebb rootolni!
Hboot 0.93.0001 verzió

Unvroked 3 letöltve
android usb driver letöltve
sync uninstallálva

Itt elakadva! :oops:

Szóval ha valaki letudná írni,hogy innen hogyan és merre tovább?
A rootolás után elveszik minden? Vagy a gyári ROM nem változik csak annyiban hogy rendszergazda leszek?

Köszönöm a segítséget!

Nem elérhető Borote

« Reply #996 Dátum: 2011, 08 02, 13:02:28 »
Szép napokat!

A tegnapi elszomorító desirere kiadott 2,3 ginger frissítés után úgy döntöttam maradok a root+ keresek egy jó ROM-ot a telóhoz!
Mivel elég zöldfülű vagyok ehhez és a sok hozzászólás között már elvesztem gondoltam inkább kérdezek!
Odáig eljutottam,hogy megnézzem a teló adatait!
PVT4-es ami ha jól tudom nem olyan jó nekem mert nehezebb rootolni!
Hboot 0.93.0001 verzió

Unvroked 3 letöltve
android usb driver letöltve
sync uninstallálva

Itt elakadva! :oops:

Szóval ha valaki letudná írni,hogy innen hogyan és merre tovább?
A rootolás után elveszik minden? Vagy a gyári ROM nem változik csak annyiban hogy rendszergazda leszek?

Köszönöm a segítséget!

Még letöltöd mellé az Amon_Ra féle recovery-t, a telefont charge only módban rákötöd a gépre, usb debugging módot bekapcsolod, elindítod az unrevokedet, custom recovery-nek megadod az amon_ra-t, illetve egy .img fájlt, amit letöltöttél, majd elindítod, vársz, és rootolva van a készüléked :)

Innen:
töltheted le, illetve itt:
van egy valamivel újabb változata, nem tudom, hogy mi a különbség a kettő között :)

Amúgy mi az elszomorító a 2.3-as update-ben? :D Itt az új 2.3-as rendszer, pusztán a régi Sens-el (azaz ami most is rajta van)....
Szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy az 1GB RAM-os telefonokhoz tervezett rendszer nem fut el rendesen 576-on :) (Amiből még ugye a grafikus gyorsító is lehasítja a maga memóriáját).

Nem elérhető Tboy

« Reply #997 Dátum: 2011, 08 02, 13:54:16 »
Köszönöm szépen,már kezd tisztulni a kép!:)))
Engem inkább az aggaszt,nehogy levélnehezéket csináljak belőle!
Erősítsetek meg benne,hogy nem lehet elszúrni a rootolást???

Amúgy én azért csalódtam a 2,3-ban mert csak a fejlesztői változat lett kész,pár hibával+nekem hiányzik a magyar nyelv! Jó elvagyok az angollal,de jobban tetszene hungarisul! :)

Nem elérhető Borote

« Reply #998 Dátum: 2011, 08 02, 13:58:37 »
Köszönöm szépen,már kezd tisztulni a kép!:)))
Engem inkább az aggaszt,nehogy levélnehezéket csináljak belőle!
Erősítsetek meg benne,hogy nem lehet elszúrni a rootolást???

Amúgy én azért csalódtam a 2,3-ban mert csak a fejlesztői változat lett kész,pár hibával+nekem hiányzik a magyar nyelv! Jó elvagyok az angollal,de jobban tetszene hungarisul! :)

Most be lehet nekem szólni, de én még a Win 7-t is angolul használom... És hogy miért? Az oprendszer fordítások szerintem buták szokták lenni továbbá nehezebb segítséget találni hozzá angol nyelvű fórumokon és leírásokban - márpedig akik tényleg értenek hozzá, azok angolul írnak :)

Ez a módszer nem különösebben veszélyes, ha valamit rosszul csináltál, akkor az unrevoked csak szimplán nem fut le :)

Nem elérhető Tboy

« Reply #999 Dátum: 2011, 08 02, 17:27:28 »
Na megpróbáltam rootolni a desirem!
Elvileg mindent ahogy kell!
Unvroked ok
usb driver ok
Amon-ra beállít
Teló charge only