2024, 12 21, 09:58:09

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189503 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető metavalo

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: HTC desire
  • PDA ROM: LeeDrOiD V3.0.8.2
Re: Root
« Reply #950 Dátum: 2011, 07 23, 11:04:13 »
Jó referencia volt a segítséged.

Én is ezt a rom-ot választom, már el is kezdtem a letöltést, viszont ha jól látom ehhez szükség lesz a SD kártya formatálasára és új partíció készítésére, ehhez, is tudnál valamit ajánlani?

Nem elérhető Borote

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #951 Dátum: 2011, 07 23, 11:11:15 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Jó referencia volt a segítséged.

Én is ezt a rom-ot választom, már el is kezdtem a letöltést, viszont ha jól látom ehhez szükség lesz a SD kártya formatálasára és új partíció készítésére, ehhez, is tudnál valamit ajánlani?

Linux alatt gparted, Win7 alatt én most EASEUS Partition Mastert használtam (ez még ingyenes is).
Az SD kártya elejét primary fat32-re formázod, a végére pedig kívánt méretű Ext3-as (primary ez is) partíciót hozol létre (1 gigásnál nem érdemes nagyobbat, de talán az 512-es is elég :) )
Elvileg lehet formázni ROM managerből, illetve recovery-ből is, de én azzal sosem próbálkoztam :P

Nem elérhető metavalo

« Reply #952 Dátum: 2011, 07 23, 11:23:21 »
Linux alatt gparted, Win7 alatt én most EASEUS Partition Mastert használtam (ez még ingyenes is).
Az SD kártya elejét primary fat32-re formázod, a végére pedig kívánt méretű Ext3-as (primary ez is) partíciót hozol létre (1 gigásnál nem érdemes nagyobbat, de talán az 512-es is elég :) )
Elvileg lehet formázni ROM managerből, illetve recovery-ből is, de én azzal sosem próbálkoztam :P

A telepítés és formázás előtt mentsem valamilyen módszerrel a gyári rom-om?
A formatálás a mehet a bekapcsolt telón keresztül?

Nem elérhető metavalo

« Reply #953 Dátum: 2011, 07 23, 13:18:43 »
Feletettem az SD -re ex3-as partíciót felment az új rom is. viszont nem lett ettől több hely a telepítésre csak az SD kártyám méretét mutatja kisebbnek. Miként tudom megmutatni a telónak, hogy a felszabadított helyet használja? (az ex3-ast)

Nem elérhető Borote

« Reply #954 Dátum: 2011, 07 23, 15:07:44 »
Feletettem az SD -re ex3-as partíciót felment az új rom is. viszont nem lett ettől több hely a telepítésre csak az SD kártyám méretét mutatja kisebbnek. Miként tudom megmutatni a telónak, hogy a felszabadított helyet használja? (az ex3-ast)

Alapértelmezetten oda telepít, amit tud. Pl Quick System Info nevű programmal megnézheted :)
Mindig mondják, hogy az ember készítsen backup-ot (recovery-ből), én nem szoktam, de ez az én bajom :D A gyári ROM-ot pedig gépre kötve vissza tudod állítani a megfelelő installer-el.

Az SD-t pedig jó, hogy kisebbnek mutatja, hiszen levágtál belőle egy darabot :D

Nem elérhető metavalo

« Reply #955 Dátum: 2011, 07 23, 15:54:45 »
 :taps:

Szuper, köszi!

Tehát nem kell semmit bekapcsolnom, hogy a kártyát használja, mert a spare parts-ban nem találtam ilyen kapcsolót?

Minden rendesen működik és a régi rom progjait is átvette az új rom.

Nem elérhető metavalo

« Reply #956 Dátum: 2011, 07 23, 16:25:33 »
Most olvasom egy rom telepítő magyar oldalon:

"Telepítsük fel a ROM-ot a szokásos módon. Full wipe kötelező !!"

Én ezt nem tettem meg, eddig problémát nem tapasztalok, viszont tényleg meg kellene tennem?

Nem elérhető Borote

« Reply #957 Dátum: 2011, 07 23, 20:35:48 »

Én ezt nem tettem meg, eddig problémát nem tapasztalok, viszont tényleg meg kellene tennem?

NAGYON javallott... bár erre még ROM telepítés előtt lett volna szükség...
Az a csoda, hogy egyáltalán probléma nélkül elindult a telefon :P Új ROM telepítése előtt majdnemhogy muszáj is a teljes wipe...

A régi ROM-ból nem szabad semmit sem megtartani, főleg, hogy az 2.2 volt, ez meg már 2.3 :P

De ha működik....

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #958 Dátum: 2011, 07 23, 21:23:53 »

Szvsz csinálj full wipe-ot és rakd fel újra, mert előbb-utóbb visszaót a dolog és akkor kissé macerásabb újrapakolni...   ;)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető metavalo

« Reply #959 Dátum: 2011, 07 23, 22:27:03 »
Skacok!

Megcsináltam a wipe-ot, és közben tettem egy utazást a Miui rom -al. Telejsen más és hihetetlenül látványosak a skin-ek, de már nem tudtam volna rászokni. Egy HTC-hez nem illet az iphone-hoz hasonló működés. Ezért visszatértem a Leedroid-hoz, ami szuper, és minden ott van ahol már megszoktam...

Köszönöm a segítségetek!

:taps:

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #960 Dátum: 2011, 07 24, 08:12:51 »
Ez nekem is kicsit homályos terület, hogy most lehet-e vagy sem... Data2sd (Data++) ROM-okkal egészen biztosan lehet, mert ezek a telefon belső memóriáját helyezik át SD-re, viszont azt vettem észre, hogy ezek inkább lassúak, illetve sok a force close.....
Amit én tudok jelen pillanatban ajánlani, az ez:
Tekintve, hogy ezt használom, és ezt ismerem :D Gingerbread ROM, OMG típusú akkuidővel :D (48 órája van bekapcsolva, és 61%-on van...
és ennek mennyi az induló és az átlagos memóriája?
lehet, hogy viszket a tenyerem, pedig szerintem már hónapok óta használom Pzoley sense mentes ROMját nagy megelégedéssel.
telepítő tár növelésére pedig szerintem qlég, ha App2SD+, vagy ++ ROMot használ az ember. a többi már a teljesítmény, stabilitás rovására mehet.

Nem elérhető Borote

« Reply #961 Dátum: 2011, 07 24, 11:24:12 »
és ennek mennyi az induló és az átlagos memóriája?
lehet, hogy viszket a tenyerem, pedig szerintem már hónapok óta használom Pzoley sense mentes ROMját nagy megelégedéssel.
telepítő tár növelésére pedig szerintem qlég, ha App2SD+, vagy ++ ROMot használ az ember. a többi már a teljesítmény, stabilitás rovására mehet.

Szerintem sem érdemes A2SD-s megoldásoknál komolyabb használni. Így is csak úgy sikerült betelnem, hogy az a nyamvadt Dolphin HD majdnem 70 megásra hízott :D
A memóriával kapcsolatban viszont nem tudom, hogy mire gondolsz :oops: Memória használatot nem nagyon szoktam követni, nem tudom, hogy okozott-e eddig problémát. Most éppen 99MB szabad memóriám van (meg 36MB Idle, de hogy az ebbe tartozik, vagy sem, azt nem tudom :P).

Ja, akkuüzemidőről: jelen pillanatban 2 napja, 23 órája és 18 perce üzemel akkumulátorról. Ez alatt a wifi vagy a 3g folyamatosan be volt kapcsolva, ami email jött, azt megnéztem, illetve néha az időre voltam kíváncsi, + volt egy 10 perces telefonálásom - szóval kifejezetten keveset használtam. (Itthon vagyok, így most épp nem volt rá olyan nagy szükségem).

Ja, a legfontosabbat kihagytam: így van most 40%-on   :shock: :D

u.i.: ha jól tudom, ennek is van Sense nélküli változata ;)

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #962 Dátum: 2011, 07 24, 14:48:37 »
Szerintem sem érdemes A2SD-s megoldásoknál komolyabb használni. Így is csak úgy sikerült betelnem, hogy az a nyamvadt Dolphin HD majdnem 70 megásra hízott :D
A memóriával kapcsolatban viszont nem tudom, hogy mire gondolsz :oops: Memória használatot nem nagyon szoktam követni, nem tudom, hogy okozott-e eddig problémát. Most éppen 99MB szabad memóriám van (meg 36MB Idle, de hogy az ebbe tartozik, vagy sem, azt nem tudom :P).

Ja, akkuüzemidőről: jelen pillanatban 2 napja, 23 órája és 18 perce üzemel akkumulátorról. Ez alatt a wifi vagy a 3g folyamatosan be volt kapcsolva, ami email jött, azt megnéztem, illetve néha az időre voltam kíváncsi, + volt egy 10 perces telefonálásom - szóval kifejezetten keveset használtam. (Itthon vagyok, így most épp nem volt rá olyan nagy szükségem).

Ja, a legfontosabbat kihagytam: így van most 40%-on   :shock: :D

u.i.: ha jól tudom, ennek is van Sense nélküli változata ;)

köszi.
felraktam, belaktam, meglátjuk

Nem elérhető Ybron

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.43.206.4
« Reply #963 Dátum: 2011, 07 25, 23:09:06 »
Hali, gondolom már lerágott csont a téma.
Ma megjött  htc desire-m. rootolni szertném ,den em igazán jsikerül.
Megcsináltam mindet amit kell szerintem. Usb drivert-t telepítettem. reflash-nél akadok el. Mikor elindítom nem történik semmi Azt írja waiting for device... enable usb debug. Make sure htc sync is "not" installed. debug engedélyezve
Esetleg valami ötelt mi lehet a probelm ?

Nem elérhető Borote

« Reply #964 Dátum: 2011, 07 25, 23:14:44 »
Hali, gondolom már lerágott csont a téma.
Ma megjött  htc desire-m. rootolni szertném ,den em igazán jsikerül.
Megcsináltam mindet amit kell szerintem. Usb drivert-t telepítettem. reflash-nél akadok el. Mikor elindítom nem történik semmi Azt írja waiting for device... enable usb debug. Make sure htc sync is "not" installed. debug engedélyezve
Esetleg valami ötelt mi lehet a probelm ?

Első körben: telefon lekapcs, hangerő le és power gombbal elindít, PVT hányas a készülék?
Ha PVT4-es, akkor custom recoverynek AmonRa-t kell megadni (xda-devről letölthető), és úgy már menni fog.
Ha PVT 3-as, akkor charge only módban csatlakoztasd a géphez a készüléket, így állítsd be a debuggingot (tényleg így csináld, nekem is ilyen volt a hibám), majd indítsd az unrevokedet oszt' hajrá!

Szólj, hogy ment :)

Nem elérhető Ybron

« Reply #965 Dátum: 2011, 07 26, 21:28:21 »
Már elindul ,csak befagy mikor intsallal.

Nem elérhető Ybron

« Reply #966 Dátum: 2011, 07 26, 21:51:00 »
Nem megy, mindig befagy valahol, ha már eljut a reboot hoz akkor meg megszakad ak apcsolat a telefon között.

Nem elérhető Borote

« Reply #967 Dátum: 2011, 07 26, 22:22:27 »
Ne haragudj, de elolvastad, amit írtam?
Kérlek nézd meg, hogy PVT hányas a készüléked! :)

Nem elérhető Ybron

« Reply #968 Dátum: 2011, 07 26, 22:33:30 »
Elolvastam, azért is írtam, mert az egyáltalán nem ment eddig amígy le nem szedtem AmonRa-t. Tehát pvt4-es.

Nem elérhető Borote

« Reply #969 Dátum: 2011, 07 26, 23:24:34 »
Elolvastam, azért is írtam, mert az egyáltalán nem ment eddig amígy le nem szedtem AmonRa-t. Tehát pvt4-es.

Nekem is ilyesmi volt a gond, mert rosszul állítottam be a debuggingot.
Csatlakoztasd a telefont a géphez és válaszd a charge only módot. Most állítsd be a debugging módot, majd ha ez megvan, indítsd az unrevoked-et (ofkóz, AmonRa-val).
Magát a HTC Sync programot ugye letörölted? :)

Nem elérhető Ybron

« Reply #970 Dátum: 2011, 07 27, 06:55:43 »
 HTC Sync program törölve, szerintem ez volt a baj mert simán futna, csak megakad tepelítés közben bootolás után, image vagy zip fájlokat keres és nem találja.

Nem elérhető Ybron

« Reply #971 Dátum: 2011, 07 27, 07:30:46 »
Megvan, nem mentem rá hogy update, viszont az "első" a bootloader nem lett telepítve"OK-zva. Már rajta volt nekem eleve a PB99IMG.ZIP-fájl, mert hazsnáltan vettem és azt írta az eladó hogy mai benne van sd kártya az gold card.

Nem elérhető Borote

« Reply #972 Dátum: 2011, 07 27, 11:46:22 »
Tehát rootolva vetted a készüléket? :)

Nem elérhető Ybron

« Reply #973 Dátum: 2011, 07 27, 17:19:47 »
Azt mondta mindent visszaállított gyári beállításra. Nah most ez nem tudo mazt jelenti e hogy azzl együtt rootolva is lett vagy maradt. Lényeg hogy össze tudtam most már szinkronizálni a pc-t a pda-val. Programot is tudtam felrakni. Off ,de hol tudom magán a pdan megnézni sd card tartalmát vagy fájlkezelő kell ?

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #974 Dátum: 2011, 07 27, 19:14:25 »
igen kell filekezelő.
mondjuk ES File explorer, astro, efiles

azt meg, hogy rootolt-e, úgy tudod meg, hogy megnézed a programok között van-e superuser