2024, 12 21, 12:54:20

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189511 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető musspici

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung I9192
  • PDA ROM: XXUBNC1_4.2.2-Jelly Bean
Re: Root
« Reply #925 Dátum: 2011, 05 19, 15:14:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi, ROM csere biztosan lesz, egyelőre olvasom az infókat melyik is legyen...

Az AlphaRev-től félek, ahhoz még újonc vagyok, biztosan nem fogom egyelőre megcsinálni... Majd ha profi leszek én is! :D

Szép napot!
Nem kell tőle félni, nem bonyolultabb mint a root. ;)
I9192XXUBNC1;
TAB.: Nexus7 32Gb Wi-Fi

Nem elérhető esicyhun

• Navigáció / Navigation: HTC Desire
  • PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: froyo, gyári
« Reply #926 Dátum: 2011, 05 20, 10:21:26 »
Nem igazán értem, hogy a letöltendő dolgok között Alpharevnél mi a különbség?

Ez kellhet nekem?

Bravo Stock 1.8   250M   40M   147M   5524356f35f7ba12950df7ad6f45fc2c   bravo_alphaspl.img   PB99IMG_bravo_stock

Ha jól sejtem ezek is adott ROM-hoz optimalizált patchelt HBOOT-ok?

De inkább még olvasok, szeretek mindet tudni arról, amit csinálok.

Nem elérhető esicyhun

• Navigáció / Navigation: HTC Desire
  • PDA ROM: froyo, gyári
« Reply #927 Dátum: 2011, 05 20, 10:23:58 »
Jó, rájöttem, ez azoknak van, akik frissíteni akarnak előző verziós Alpharev-ről!:)

Bocsika, tényleg olvasok!:)

Nem elérhető kopaszdav

• Navigáció / Navigation: igo8
  • PDA: i900
  • PDA ROM: i900DZHG1/DZHG1
« Reply #928 Dátum: 2011, 06 08, 22:47:36 »
VAlaki segítsen !
Adott egy holland desire!
megcsináltam az unrevokedet aztán felraktam a rom managert eztán beállítottam a clockword modot! majd leszedtem ezt az xda honlapjáról!
r26-update-bravo-modacocustomcustomrom-withoutadditions-unsigned.zip
felraktam,újra indítottam azóta folyamatosan egy  censored  szép animáció megy már fél órája az mit jelent?javítható?
különböző színekből álló X jeleneki meg a képernyőn!
valaki segítsen!
köszönöm

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #929 Dátum: 2011, 06 09, 06:31:19 »
VAlaki segítsen !
Adott egy holland desire!
megcsináltam az unrevokedet aztán felraktam a rom managert eztán beállítottam a clockword modot! majd leszedtem ezt az xda honlapjáról!
r26-update-bravo-modacocustomcustomrom-withoutadditions-unsigned.zip
felraktam,újra indítottam azóta folyamatosan egy  censored  szép animáció megy már fél órája az mit jelent?javítható?
különböző színekből álló X jeleneki meg a képernyőn!
valaki segítsen!
köszönöm
Az valószínűleg a ROM bootanimációja. ha 10-15 percnél hosszabban csinálja, akkor valszeg bootloopba került. ennek több oka is lehet, egyik közülük a nem megfelelően formázott memóriakártya. Ha a ROM igényli az ext partíciót, akkor anélkül nem tud bootolni.
olvasd el pontosan a ROM telepítéséről szóló leírást. Ha nem tudod megoldani, akkor tedd vissza a biztonsági mentésedet, vagy telepíts egy másik ROMot, amit tutira a leírások alapján tudsz feltenni.
Néha az is segít, ha helyesen újratelepíted az aktuális ROMot. wipe-ok mindig kellenek, ha bizonytalan vagy

Nem elérhető doma413

• PDA ROM: Android 2.2
« Reply #930 Dátum: 2011, 06 15, 00:00:41 »
Hali!

Rootoltam két módon is a telót:

és

a painless módszerrel , és amit tapasztaltam,hogy a reboot után csak a fehér alapon zöld htc feliratot látom.Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva.Először a painless-t csináltam , majd golden cardosat.
a készülék független, de angol nyelvű htc desire.

szerviz vagy van vmi jó tanács?

a választ előre is köszönöm!

üdv
domi

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #931 Dátum: 2011, 06 15, 06:16:42 »
Hali!

Rootoltam két módon is a telót:

és

a painless módszerrel , és amit tapasztaltam,hogy a reboot után csak a fehér alapon zöld htc feliratot látom.Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva.Először a painless-t csináltam , majd golden cardosat.
a készülék független, de angol nyelvű htc desire.

szerviz vagy van vmi jó tanács?

a választ előre is köszönöm!

üdv
domi
Sikerült kiválasztanod a legrégebbi magyar leírást :(
A mai telefonok már más metódust igényelnek. Egyszerűbbet, de mást. Tudni kéne a telefonod paramétereit (hboot, és IPV verzió) a pontosabb segítségnyújtáshoz.
mindenesetre, ha fastbootba be lehet rakni, akkor semmi sincs veszve. További érkezőkig onnan vissza kéne tudnod rakni a gyári ROMot. Utána megfelelő unrevoked, ill recovery letöltése után mehet újra a menet

Nem elérhető kozse

• PDA: htc desire
  • PDA ROM: 2.29.405.5
« Reply #932 Dátum: 2011, 06 17, 00:16:54 »
Gondolom már mindenkinek a könyökén jön ki a dolog, de vissza olvastam és eléggé ködös még számomra, ezért lenne pár kérdésem mielőtt belevágnék a dologba,
alap adatok: pvt4, s-on, HBOOT .0.93.0001 és vodás függő
unrevoked+amonra  szeretnék futtatni csak azt nem tudom hogy a mostani állás szerint menni fog e, illetve kell e downgrade vagy goldcard vagy bármit változtatni az unrevoked elött.
válaszokat előre is köszönöm, bocsi ha nagyon alap a kérdés :)

Nem elérhető musspici

« Reply #933 Dátum: 2011, 06 17, 05:05:28 »
Jelen állás szerint mennie kell. ;) Nem kell semmi más, csak az unrevoked és az amonra. :)
I9192XXUBNC1;

Nem elérhető batabe

• PDA ROM: Ginger-Sense-DTP V2.5-A2SD+
« Reply #934 Dátum: 2011, 06 17, 11:22:24 »
Gondolom már mindenkinek a könyökén jön ki a dolog, de vissza olvastam és eléggé ködös még számomra, ezért lenne pár kérdésem mielőtt belevágnék a dologba,
alap adatok: pvt4, s-on, HBOOT .0.93.0001 és vodás függő
unrevoked+amonra  szeretnék futtatni csak azt nem tudom hogy a mostani állás szerint menni fog e, illetve kell e downgrade vagy goldcard vagy bármit változtatni az unrevoked elött.
válaszokat előre is köszönöm, bocsi ha nagyon alap a kérdés :)

a legújabb unrevoked már megcsinálja a rootot downgrade, goldcard és amonRA nélkül is. legalábbis a függetlenített készüléken működött.

Nem elérhető kozse

« Reply #935 Dátum: 2011, 06 17, 13:44:56 »
Köszönöm az infókat lassan neki is állok, de lehet azért amonra-val de csak a biztonság kedvéért,
nem azért mert félek :) amonRA bol gondolom a 2.0.1 a legfrissebb?!

by all

Nem elérhető kozse

« Reply #936 Dátum: 2011, 06 17, 14:45:10 »
"Jelen állás szerint mennie kell. ;) Nem kell semmi más, csak az unrevoked és az amonra. :)"

Lehetséges hogy a clockworkmod is meg tudja csinálni a fenti dolgot, nem csak az amonRA, természetesem
valamilyen verziószámon felül, mondjuk lehet CWM jobb lenne, csak azt sem tudom honnan lehet leszedni.
mondjuk alapból az unvoked3 is azt tolja, csak nem vágom milyen verziószáma lehet a CWMnek.
tudja valaki hol lehet ezeket a verziókat megnézni vagy honnan lehet letölteni CWM imaget?

elöre is köszönöm

Nem elérhető musspici

« Reply #937 Dátum: 2011, 06 17, 15:18:49 »
Bár nem értem, hogy miért ragaszkodsz a CWM-hez, de ha neked az kell akkor You are not allowed to view links. Register or Login olvasgass. ;) Egyébként:  :google2:
Hallottam már olyan PVT4-es telefonról, amit CWM-mel rootoltak, de én nem kockáztatnék. Az Amonra 2.0.1 biztosan jó. :D
I9192XXUBNC1;

Nem elérhető marcikutya

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA ROM: XJ's MIUI Ext
« Reply #938 Dátum: 2011, 06 21, 22:18:35 »
Bár nem értem, hogy miért ragaszkodsz a CWM-hez, de ha neked az kell akkor You are not allowed to view links. Register or Login olvasgass. ;) Egyébként:  :google2:
Hallottam már olyan PVT4-es telefonról, amit CWM-mel rootoltak, de én nem kockáztatnék. Az Amonra 2.0.1 biztosan jó. :D

Az enyém is pvt4-es, és mégis unrevokeddel csináltam.

Nem elérhető musspici

« Reply #939 Dátum: 2011, 06 22, 05:12:24 »
Az enyém is pvt4-es, és mégis unrevokeddel csináltam.
Én is unrevokeddel, csak Amonra.img volt betallòzva.  :D
I9192XXUBNC1;

Nem elérhető attiska81

• Navigáció / Navigation: Htc Desire
  • PDA: Htc Desire
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #940 Dátum: 2011, 06 29, 09:47:48 »
Sziasztok!
Segítséget kérek szépen, mert olvasgatásaim ellenére elakadtam.
Telenoros Pv4 es, hboot 093 as, és You are not allowed to view links. Register or Login innen próbáltam a rootolást.
Mikor újra indul a desirém a bootloaderből nem lép ki, és nem indul el önmagától.
Youtubon is néztem, és itt elvileg önmagától kéne elindulni, de nem teszi, ezért tovább haladtam.
Goldcard megvan, de nem tudom letölteni ami downgrade-hoz kell mert a link nem jó, vagy már nincs ott semmi.
Azt is olvastam, hogy lehet nem is kéne goldcard, de hát nem csinál semmit mikor újraindítja a program.
HA buta kérdés volt, ne haragudjatok

Nem elérhető attiska81

« Reply #941 Dátum: 2011, 06 29, 10:35:40 »
Alakul ez alapján You are not allowed to view links. Register or Login :ok:

Nem elérhető attiska81

« Reply #942 Dátum: 2011, 06 29, 10:58:58 »
 :'(
Most már visszaraktam az 2,1 androidot, és még most is jelentkezik, hogy mikor újrabootol az unrevoked, akkor nem csinál semmit a hboot ba.
Annyi hogy már a hboot verziom 083-as lett.

Nem elérhető attiska81

« Reply #943 Dátum: 2011, 06 29, 13:22:50 »
jjjaaaajjjj!
Siker. A Hboot driver volt a probléma. Elkerülte a figyelmemet, hogy azt is telepíteni kell a gépre.
 :shock:

Nem elérhető attiska81

« Reply #944 Dátum: 2011, 06 29, 17:42:46 »
Esetleg abban kérhetnék segítséget, hogy a hboot verziót, hogy lehet visszaállítani 93 ra?
83 lett mikor a downgradeltem android 2.1 re

Nem elérhető Darksmith

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic, Aura
  • PDA ROM: LeeDrOiD 2.3d
« Reply #945 Dátum: 2011, 07 03, 15:44:17 »
Egyébként a legegyszerűbb (szerintem) PVT4-hez: Unrevoked-al rootolsz, AlpharevX-el S-OFF-olsz és azt a recovery-t flasheled amelyiket akarod :D

Nem elérhető metavalo

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: HTC desire
  • PDA ROM: LeeDrOiD V3.0.8.2
« Reply #946 Dátum: 2011, 07 23, 09:40:12 »
Illetve most nézem, hogy a profilod alapján neked egy desire hd-d van, amit leírtam az csak a sima desire-re érvényes! Mondjuk a kérdésed alapján viszont egyértelműen sima desire-n akarod ezt megcsinálni.

1. You are not allowed to view links. Register or Login képes leírás a hboot driver telepítésre
2. You are not allowed to view links. Register or Login innen szedd le az unrevokedot.
3. töröld le a htc sync-et a gépről (ha még nem raktad fel rakd fel és utána töröld le mert a driverek kellenek)
4. usb debuggingot kapcsold be a desiren
5. reflash_package.exe-t indítsd el és várj, párszor újra fog indulni és a kis superuser app a ninja ikonnal megjelenik a menüben. Írták máshol, hogy lehet elsőre hibára fut az unrevoked, akkor indítsd el még1x

Sziasztok!

A fenti lépéseket követtem, mert nekem is független 2.2 androidos készülékem van. a unrevoked a 2. ujraindítás után nem csinál semmit, és végül nem történik meg a root-olás. Ebben kérném a segítségetek.

A célom, hogy nagyobb tárhelyet nyerjek a progik telepítéséhez. Olvastam itt fórumon a lehetőségekről, de csak káoszt szült a fejemben. Sok topi, több módszer, és eltérő időben születő bejegyzések amiből egyre nehezebb kibogarászni most hol tart a "root technológia".

1. Root-olás és főzött romok nélkül nem lehet nagyobb progi tárhelyhez jutni? ( 2.2.-es lehetőségei: a progik egy részének átmozgatása az sd-re kevés)

2. Ha root-olni szeretném, akkor előtte downgrade-elnem kell a telót, viszont ez előtt le kellenem mentenem a gyári rom-ot és a progikat, de ehhez már root-oltnak kellene lennie a telónak? (Tuti, hogy nem jól értem mert így bezárul a kör.) :'(

Nagyon sokat jelentene, ha valakitől válasz kapnék a kérdéseimre, és előre is hála bárkinek, aki segít a témában!
 :ok:

Nem elérhető Borote

• PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #947 Dátum: 2011, 07 23, 10:30:40 »
Sziasztok!

A fenti lépéseket követtem, mert nekem is független 2.2 androidos készülékem van. a unrevoked a 2. ujraindítás után nem csinál semmit, és végül nem történik meg a root-olás. Ebben kérném a segítségetek.

A célom, hogy nagyobb tárhelyet nyerjek a progik telepítéséhez. Olvastam itt fórumon a lehetőségekről, de csak káoszt szült a fejemben. Sok topi, több módszer, és eltérő időben születő bejegyzések amiből egyre nehezebb kibogarászni most hol tart a "root technológia".

1. Root-olás és főzött romok nélkül nem lehet nagyobb progi tárhelyhez jutni? ( 2.2.-es lehetőségei: a progik egy részének átmozgatása az sd-re kevés)

2. Ha root-olni szeretném, akkor előtte downgrade-elnem kell a telót, viszont ez előtt le kellenem mentenem a gyári rom-ot és a progikat, de ehhez már root-oltnak kellene lennie a telónak? (Tuti, hogy nem jól értem mert így bezárul a kör.) :'(

Nagyon sokat jelentene, ha valakitől válasz kapnék a kérdéseimre, és előre is hála bárkinek, aki segít a témában!

Vol- + power gombbal indítsd el a készüléked, és nézd meg, hogy a felső sorban hányas PVT verzió van feltüntetve. Gyanítom, hogy PVT4-es a Desire-d, ilyenkor annyit kell tenni, hogy az unrevoked-nél custom recovery-t kell megadnod, ami majd az AmonRa lesz. Ezt pl az xda-developers-től tudod letölteni, egy szimpla zip fájl, ez tartalmazza majd a recovery-det.
Abban az esetben, ha mégsem PVT4-es a készüléked, akkor sanszos, hogy az lesz a problémád,amit annó én is elcsesztem, hogy nem volt rendesen beállítva az usb debugging mode. Charge only módban kell lennie a készüléknek amikor csatlakoztatod, és ki kell írnia, hogy usb debugging activated. (Esetleg még az lehet a probléma, hogy a drivert nem telepítetted, vagy a HTC sync-et nem törölted).

Szólj, hogy hogy sikerült :)

Nem elérhető metavalo

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: HTC desire
  • PDA ROM: LeeDrOiD V3.0.8.2
« Reply #948 Dátum: 2011, 07 23, 10:50:11 »
Ezer köszönet Borote!

:taps:
Visszaállt debug mód a műveletek között, és ez okozta a problémát.

Na most kezdhetek tovább olvasni, hogy hogy nyerjek tárhelyet, új rom vagy a nélkül. Van valami javaslatod, tanácsod, mit ajánlanál?

Előre is köszi!

Nem elérhető Borote

• PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #949 Dátum: 2011, 07 23, 10:55:59 »
Ezer köszönet Borote!

:taps:
Visszaállt debug mód a műveletek között, és ez okozta a problémát.

Na most kezdhetek tovább olvasni, hogy hogy nyerjek tárhelyet, új rom vagy a nélkül. Van valami javaslatod, tanácsod, mit ajánlanál?

Előre is köszi!

Ez nekem is kicsit homályos terület, hogy most lehet-e vagy sem... Data2sd (Data++) ROM-okkal egészen biztosan lehet, mert ezek a telefon belső memóriáját helyezik át SD-re, viszont azt vettem észre, hogy ezek inkább lassúak, illetve sok a force close.....
Amit én tudok jelen pillanatban ajánlani, az ez:
Tekintve, hogy ezt használom, és ezt ismerem :D Gingerbread ROM, OMG típusú akkuidővel :D (48 órája van bekapcsolva, és 61%-on van... Mondjuk aláírom sokat nem kellett használnom, csak telefonáltam rajta kb 10 percet).

u.i.: a Dolphin browser rengeteg tárhelyet tud megenni, érdemes rá odafigyelni :D