2024, 12 19, 15:47:45

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189428 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető balahu

• PDA: Samsung S8
  • PDA ROM: ALAP
Re: Root
« Reply #450 Dátum: 2010, 10 04, 16:50:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha még aktuális...
Érdemes előre partícionálni, mert vannak ROMok, amik le sem indulnak, ha nincs ext partíció a kártyán
Köszi!

horizotya

• Vendég
« Reply #451 Dátum: 2010, 10 05, 06:35:05 »
Üdv! Ekkora bal censored   >:( nem lehetek rootolni szeretnék, Unrevoked 3.2.1-el mert azt mondják ezzel az 1xü, de nekem még ezzel sem megy 2.2 van fent,HBOOT 0.93-al  ha valaki szájbarágosan (dedos szinten) leirná hogy kellene csinálni nagyon megköszönném  :ok:

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #452 Dátum: 2010, 10 05, 06:43:29 »
Üdv! Ekkora bal censored   >:( nem lehetek rootolni szeretnék, Unrevoked 3.2.1-el mert azt mondják ezzel az 1xü, de nekem még ezzel sem megy 2.2 van fent,HBOOT 0.93-al  ha valaki szájbarágosan (dedos szinten) leirná hogy kellene csinálni nagyon megköszönném  :ok:
ha követted a leírásokat és nem megy, akkor valószínűleg driver gond... eszközkezelőben próbáld kipucolni az USB portokat, amit kell szedj le, akit kér telepítsd és próbáld újra, esetleg másik portra dugva, vagy másik gépnél.

Nem elérhető kosturica

• Music man
  • Navigáció / Navigation: Sygic, IGO
  • PDA: Xiaomi MI 5S Plus 6GB/128GB
  • PDA ROM: MIUI8.7.3.2 dev Global
« Reply #453 Dátum: 2010, 10 05, 17:56:01 »
Üdv! Ekkora bal censored   >:( nem lehetek rootolni szeretnék, Unrevoked 3.2.1-el mert azt mondják ezzel az 1xü, de nekem még ezzel sem megy 2.2 van fent,HBOOT 0.93-al  ha valaki szájbarágosan (dedos szinten) leirná hogy kellene csinálni nagyon megköszönném  :ok:
Az első és legfontosabb kérdés: volt-e rajta htc sync, ill melyik verzió?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

horizotya

• Vendég
« Reply #454 Dátum: 2010, 10 05, 19:53:23 »
Az első és legfontosabb kérdés: volt-e rajta htc sync, ill melyik verzió?

Volt,de meg nem mondom melyik verzió de azt már elötte letöröltem mert az egyik  fajta rootolásnál irták hogy elötte törölni kell.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #455 Dátum: 2010, 10 05, 20:05:13 »
Volt,de meg nem mondom melyik verzió de azt már elötte letöröltem mert az egyik  fajta rootolásnál irták hogy elötte törölni kell.

Akkor mi a gond? Hol akadsz el?

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #456 Dátum: 2010, 10 05, 21:54:27 »
Pedig ez nem elhanyagolható, mert én baromira megszívtam, hogy előzőleg a leges legújabb sync volt fent. Tehát tedd azt, hogy rakd fel a nem a legújabb, hanem a 2.0.40.-es verziót. Ez felrak egy htc drivert. A következő mozdulattal szedd le a htc sync-et. de az előbb feltett htc drivert nehogy leszedd.
Ezután elolvasod azt a bejegyzést, amit pár napja írtam:
És ha ezek után nem megy, akkor tökön szúrom magam, rosszabb esetben téged ;D ::P
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

horizotya

• Vendég
« Reply #457 Dátum: 2010, 10 06, 05:50:21 »
Akkor mi a gond? Hol akadsz el?

Üdv! Pl.a r5-desire-root-nál amit 3x csináltam meg,félúton megállt mikor a 6. ponthoz értem rá klikkeltem a step2-windows.bat file-t. valamit csinált de nem ment vissza a Recovery menübe maradt a kis kép a Desire-ről, mellette egy piros felkiáltójel egy szintén piros háromszögben és itt megállt valamiért, 3x is megcsináltam,mondjuk nekem már az android 2.2 van fent és a bootloader verziószáma pedig 0.93 nem lehet hogy ez a baj.......?

horizotya

• Vendég
« Reply #458 Dátum: 2010, 10 06, 05:55:21 »
Pedig ez nem elhanyagolható, mert én baromira megszívtam, hogy előzőleg a leges legújabb sync volt fent. Tehát tedd azt, hogy rakd fel a nem a legújabb, hanem a 2.0.40.-es verziót. Ez felrak egy htc drivert. A következő mozdulattal szedd le a htc sync-et. de az előbb feltett htc drivert nehogy leszedd.
És ha ezek után nem megy, akkor tökön szúrom magam, rosszabb esetben téged ;D ::P

Üdv!OK,köszi kiprobálom

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #459 Dátum: 2010, 10 06, 06:40:47 »
Üdv! Pl.a r5-desire-root-nál amit 3x csináltam meg,félúton megállt mikor a 6. ponthoz értem rá klikkeltem a step2-windows.bat file-t. valamit csinált de nem ment vissza a Recovery menübe maradt a kis kép a Desire-ről, mellette egy piros felkiáltójel egy szintén piros háromszögben és itt megállt valamiért, 3x is megcsináltam,mondjuk nekem már az android 2.2 van fent és a bootloader verziószáma pedig 0.93 nem lehet hogy ez a baj.......?
Na ezen a ponton soha nem tudott túllépni a Bravo önerőből... vagy a pushwondows.bat, vagy fake flash kellett neki... de valszeg az unrevoked már egszerűbb művelet ;)

horizotya

• Vendég
« Reply #460 Dátum: 2010, 10 06, 11:26:27 »

Üdv! Amiket tanácsoltál megcsináltam  2.0.40.-es verzió felraktam letöröltem a  htc sync-et, htc drivert fent hagytam. Letöltöttem unrevoked.com oldaláról a 3.21-es unrevoked toolst (android-usb-driver, reflash_package) az USB DEBUGGING ENGEDÉLYEZVE, és a csatlakozás charge only van kijelölve.
hangerő le+bekapcsoló gomb>bejön a HBOOT alatta fastboot,recovery,clear storage,simlock rátettem a kábelt> kiirja HBOOT usb plug és nem történik semmi a gép nem kéri a drivert (picit bekavarodtam most akkor az android-usb-driver, reflash_package ezeket a pc-n hagyjam vagy az sd-re kell másolni a hboot elött,most a pc-n volt) eddig mit nem csináltam jól? Kezdek már belefáradni ebbe a root dologba igaz már 4x megfogadtam hogy nem érdekel 2 hétig nem is érdekelt a dolog de csak jó lenne ha rajta lenne. Egyébként júniusban mikor még az Android 2.1 volt fent akkor megcsináltam a HTC Desire root és Apps2SD telepítést ami elsőre sikerült is,ezt letöröltem és azóta sem a júniusi root sem pedig másik rootolást nem birtam feltenni igaz ezeket már az Android 2.2 hboot 0.93 ra akartam volna de gondolom ez nem lehetne akadály mert másoknak is sikerült

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #461 Dátum: 2010, 10 06, 16:42:18 »
Üdv! Amiket tanácsoltál megcsináltam  2.0.40.-es verzió felraktam letöröltem a  htc sync-et, htc drivert fent hagytam. Letöltöttem unrevoked.com oldaláról a 3.21-es unrevoked toolst (android-usb-driver, reflash_package) az USB DEBUGGING ENGEDÉLYEZVE, és a csatlakozás charge only van kijelölve.
hangerő le+bekapcsoló gomb>bejön a HBOOT alatta fastboot,recovery,clear storage,simlock rátettem a kábelt> kiirja HBOOT usb plug és nem történik semmi a gép nem kéri a drivert (picit bekavarodtam most akkor az android-usb-driver, reflash_package ezeket a pc-n hagyjam vagy az sd-re kell másolni a hboot elött,most a pc-n volt) eddig mit nem csináltam jól? Kezdek már belefáradni ebbe a root dologba igaz már 4x megfogadtam hogy nem érdekel 2 hétig nem is érdekelt a dolog de csak jó lenne ha rajta lenne. Egyébként júniusban mikor még az Android 2.1 volt fent akkor megcsináltam a HTC Desire root és Apps2SD telepítést ami elsőre sikerült is,ezt letöröltem és azóta sem a júniusi root sem pedig másik rootolást nem birtam feltenni igaz ezeket már az Android 2.2 hboot 0.93 ra akartam volna de gondolom ez nem lehetne akadály mert másoknak is sikerült
Nem kell semmit a telefonra másolni! Uninstallálj minden HTC-s cuccot, drivert is! Újra rakd fel a HTC sync-et és szedd le, de csak ezt! Aztán kezdd el, ahogy le van írva, hangerő le+ power. Azonnal driver-ért fog kiálltani!!! Onnantól már csak meg kell adni az elérési mappát a PC-n.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #462 Dátum: 2010, 10 06, 21:17:43 »
Nem kell semmit a telefonra másolni! Uninstallálj minden HTC-s cuccot, drivert is! Újra rakd fel a HTC sync-et és szedd le, de csak ezt! Aztán kezdd el, ahogy le van írva, hangerő le+ power. Azonnal driver-ért fog kiálltani!!! Onnantól már csak meg kell adni az elérési mappát a PC-n.

Ha netán nem kiáltana driver-ért (ami nem valószínű), akkor irány az eszközkezelő és ott lesz az Android eszköz (ha jól emlékszem a nevére).

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #463 Dátum: 2010, 10 06, 21:24:18 »
Ha netán nem kiáltana driver-ért (ami nem valószínű), akkor irány az eszközkezelő és ott lesz az Android eszköz (ha jól emlékszem a nevére).
Így igaz: android usb device, ott lehet az illesztőprogramot frissíteni.

horizotya

• Vendég
« Reply #464 Dátum: 2010, 10 07, 17:27:24 »
Üdv! Királyok vagytok :ok: :taps:  sikerült köszönöm szépen,honnan tudom biztosra hogy tényleg működik gondolom főzött rom felrakása,azt hogyan kell csinálni pontosan?

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #465 Dátum: 2010, 10 07, 19:21:06 »
Üdv! Királyok vagytok :ok: :taps:  sikerült köszönöm szépen,honnan tudom biztosra hogy tényleg működik gondolom főzött rom felrakása,azt hogyan kell csinálni pontosan?
A programok között van egy Superuser ikon :)! Már izgultam a szúrás miatt :D!

horizotya

• Vendég
« Reply #466 Dátum: 2010, 10 08, 07:03:55 »
A programok között van egy Superuser ikon :)! Már izgultam a szúrás miatt :D!
Üdv! Hát elkezdtem a rom felrakást gondolom én nyomhattam félre valamit mert mikor ujra lett inditva a készülék akkor csak a zöld feliratú htc jelent meg a quietly brilliant irás már nem és nem csinál semmit nem tud bootolni akár hogy próbálom ujra inditani valami ötlet ezzel kapcsolatba hogy tudnám életre kelteni

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #467 Dátum: 2010, 10 08, 07:17:36 »
Üdv! Hát elkezdtem a rom felrakást gondolom én nyomhattam félre valamit mert mikor ujra lett inditva a készülék akkor csak a zöld feliratú htc jelent meg a quietly brilliant irás már nem és nem csinál semmit nem tud bootolni akár hogy próbálom ujra inditani valami ötlet ezzel kapcsolatba hogy tudnám életre kelteni
Fogalmam sincs milyen romról beszélsz. Azért a minimális információkat megadhatnád mielőtt segítséget kérsz :shock:. Van ext3 partíciód? Rom frissítés előtt csináltál full wipe-ot?
1.wipe cache
2.wipe data factory
3.wipe dalvik cache
4.format sd ext (bár ennek most nem biztos, hogy van értelme, hiszen üres volt, ha volt :D)

horizotya

• Vendég
« Reply #468 Dátum: 2010, 10 08, 08:38:08 »
Fogalmam sincs milyen romról beszélsz. Azért a minimális információkat megadhatnád mielőtt segítséget kérsz :shock:. Van ext3 partíciód? Rom frissítés előtt csináltál full wipe-ot?
1.wipe cache
2.wipe data factory
3.wipe dalvik cache
4.format sd ext (bár ennek most nem biztos, hogy van értelme, hiszen üres volt, ha volt :D)

lehet hogy akkor rosszul mondtam minden esetre én ezt csináltam>recovery>install zip from sdcard>choose zip from sdcard és itt kikerestem az sd kártyán AuraxTSense_7.8_Official_OTA_2.2_FRF91.zip>kiválasztottam a yes install AuraxTSense_7.8_Official_OTA_2 és elindult az instalation amikor végzett ezt irta ki ,  installing extra apps....
             writing boot....
             finished....
             install from sdcard complette
utána ujra inditottam és az elözö levélben leirtakat csinálta,nem indult el

horizotya

• Vendég
« Reply #469 Dátum: 2010, 10 08, 08:49:34 »
1.wipe cache
2.wipe data factory
3.wipe dalvik cache

Nincs ext3 partícióm, Rom frissítés előtt nem csináltam full wipe-ot

horizotya

• Vendég
« Reply #470 Dátum: 2010, 10 08, 09:19:42 »
1.wipe cache
2.wipe data factory
3.wipe dalvik cache

Ezt találtam Advanced menübe belépve>report error>/tmp/ recovery.log was copied to /sdcard/clockworkmod/recovery.log. please open rom manager to .    FORDITÁSA  (/ Tmp / recovery.log másolt / sdcard / clockworkmod / recovery.log. nyissa meg rom vezetőt, hogy erről a problémáról.) nekem ez kinai...... és amikor inditáskor bejön a zöld feliratú htc de a quietly brilliant irás már nem,csak ugy tudok kilépni drasztikus módszer de másképp nem "aksi ki"ettől tovább nem enged, a francba lehet hogy mobil szerviz lesz a vége,igy használhatatlan

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #471 Dátum: 2010, 10 08, 13:45:06 »
Nincs ext3 partícióm, Rom frissítés előtt nem csináltam full wipe-ot
Akkor "csak" ennyi a baj :D! Rom managerrel tudsz partícionálni, wipe-olni meg a recovery-ből tudsz.
Azért az valami elképesztő, hogy nekiállsz romot frissíteni, hogy semmiről sincs semmilyen fogalmad :shock:! Azt például tudtad, hogy ha a root-ot elcseszted volna, végérvényesen tégla lehetett volna a kis drágából. Az a véleményem, ha nem tudod, hogy mit csinálsz, ne kezdj bele addig, amíg a minimumot nem teszed meg: az utánaolvasást.

horizotya

• Vendég
« Reply #472 Dátum: 2010, 10 08, 14:11:13 »
Akkor "csak" ennyi a baj :D! Rom managerrel tudsz partícionálni, wipe-olni meg a recovery-ből tudsz.
Azért az valami elképesztő, hogy nekiállsz romot frissíteni, hogy semmiről sincs semmilyen fogalmad :shock:! Azt például tudtad, hogy ha a root-ot elcseszted volna, végérvényesen tégla lehetett volna a kis drágából. Az a véleményem, ha nem tudod, hogy mit csinálsz, ne kezdj bele addig, amíg a minimumot nem teszed meg: az utánaolvasást.

horizotya

• Vendég
« Reply #473 Dátum: 2010, 10 08, 14:29:22 »

Tanultam belőle gondolhatod...arra gondoltam mikor nem jött válasz (segitség) arra a kérdésemre hogyan lehet pontosan romot frissiteni és nekiáltam mondom nem lehet azért annyira bonyolult,wipe-olni csak a recovery-ből tudok itt van kettő lehetőség wipe data/factory reset és a wipe cache partition melyikre kattintsak rá és utána hogyan tovább??? hogy újra életet leheljek bele

Nem elérhető kosturica

• Music man
« Reply #474 Dátum: 2010, 10 08, 15:24:39 »
Tanultam belőle gondolhatod...arra gondoltam mikor nem jött válasz (segitség) arra a kérdésemre hogyan lehet pontosan romot frissiteni és nekiáltam mondom nem lehet azért annyira bonyolult,wipe-olni csak a recovery-ből tudok itt van kettő lehetőség wipe data/factory reset és a wipe cache partition melyikre kattintsak rá és utána hogyan tovább??? hogy újra életet leheljek bele
Wipe témában már válaszoltam, nem írom le újra a kedvedért sem, nem a dedóban vagyunk ;). Minden custom romhoz ex3 partíció kell, különben nem megy!!! Először is partícionálni kell a kártyát. Ezt most már csak kártyaolvasóban tudod megtenni, mivel nem bootol be a desire. Erre alkalmas pl. a paragon partition manager pro, amivel létre tudsz hozni egy 512MB-os ext3 partíciót. Ezután visszarakni a kártyára a leendő romot, mivel, ha jól emlékszem a manager le is formázza a kártyát, így törlődnek az adatok. De ebben nem vagyok biztos, nem emlékszem pontosan, az is lehet, hogy megmaradnak. A többit meg már leírtam. Van még olyan lehetőség, hogy a gyári RUU exe-s romot felrakni, de azt nem tudom, hogy felmegy-e úgy, hogy nincs bebootolva az oprendszer. Esetleg lehet egy zip-est keresni.