2024, 12 21, 07:18:08

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189497 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető freelife

• PDA: HTC Kaiser
  • PDA ROM: Ultimate-X2.V11 WWE
Re: Root
« Reply #1025 Dátum: 2011, 08 11, 06:04:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Hát ez nem jó hír,ha van valami újdonság e területen tedd közzé,mert engem is érdekel a dolog!
Nekem is csalódás a 2.3,írtam is panaszt a HTC -nek,nem mintha segítene,de hadd szokják! >:(

Nos...

a rossz hir hogy várni kell...
a jó hogy érdemes:)))

az XDA is bejszámol róla hogy tárgyalt a HTC-vel és meg győzték öket hogy jobb ha nyitva van a Bootloader a telefonokon mint sem zárva,azaz azzal lefele is butithatóvá vállik a telefon...azaz egyszerübb és hivatalosan is downgread-elni lehet majd.
a HTC Developer oldalán már látható is hogy hamarosan a Bootloader nyitható szoftver Hivatalos kiadása elérhető(már amikor kiadják)

egyelőre semmivel nem lehet rootolni a desire gingerbread válltozatot,sajna a bootloader lett lezárva márpedig az alap hogy fel tudj tenni egy más Romot és azt el is indithasd.

most várunk...nyugodtan...

Nem elérhető palmon

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: Galaxy Note GT-N7000
  • PDA ROM: N7000XXLSC
« Reply #1026 Dátum: 2011, 08 15, 18:12:08 »

Nos...

az XDA is bejszámol róla hogy tárgyalt a HTC-vel és meg győzték öket hogy jobb ha nyitva van a Bootloader a telefonokon mint sem zárva,azaz azzal lefele is butithatóvá vállik a telefon...azaz egyszerübb és hivatalosan is downgread-elni lehet majd.
a HTC Developer oldalán már látható is hogy hamarosan a Bootloader nyitható szoftver Hivatalos kiadása elérhető(már amikor kiadják)

egyelőre semmivel nem lehet rootolni a desire gingerbread válltozatot,sajna a bootloader lett lezárva márpedig az alap hogy fel tudj tenni egy más Romot és azt el is indithasd.

Köszi.

Szóval akkor a türelem rózsát terem,pontosabban downgreade-t ! O->-
Hát akkor várunk..... :taps:

üdv.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #1027 Dátum: 2011, 08 15, 19:17:14 »

Nos...

Van ennek a dolognak azonban hátulütője is!
Amennyiben egy zárt bootloaderű készüléket félreflesselsz 8amíg a bootloader nem sérült meg9, bármikor helyreállítható!
Ha viszont egy nyitott booloaderen megy félre a fless, akkor az a masina azonnal ipari hulladékká válik...  :hmm:

Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető delbarta

• PDA: Note2 N7100
  • PDA ROM: 4.3
« Reply #1028 Dátum: 2011, 08 15, 19:21:09 »
Szóval akkor a türelem rózsát terem,pontosabban downgreade-t ! O->-
Hát akkor várunk..... :taps:

Ha jól olvasom, akkor a You are not allowed to view links. Register or Login verziója már működik a gyári 2.3.3 romokon:

Revolutionary currently supports the following Android phones and HBOOT versions:
HTC Desire (bravo) 0.93.0001, 1.02.0001

Ha jól hallottam ez a hboot van az új verziókon. Ha mégsem, sorry, nem mélyedtem el nagyon a témában. ;)

Nem elérhető freelife

« Reply #1029 Dátum: 2011, 08 16, 15:01:45 »
Megcsináltam a revolutiont és tökéletesen müködik egyből S-OFF és meg is kérdi akarod e hogy telepitse a recovery-t is hát persze:)))))))))))))))))

tökéletes,újra nyitva a telóm jöhet vissza a régi HD romom:))))
respect

Nem elérhető barcaxavi

• PFC Fan
  • PDA: HTC Desire S
  • PDA ROM: Andromadus Test builds - CM10.1[10]
« Reply #1030 Dátum: 2011, 08 17, 19:59:10 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Root-olni szeretném a Desire-ömet  Unrevoked módszerrel Windows 7 x64-en. Rengeteg leírást találtam, egyetlen kérdésem maradt: Honnan tudhatom, hogy kell-e GoldCard-ot készítsek?

A telefon adatai:
Bravo PVT4 S-On
HBOOT-0.93.0001
Microp-051d
Radio-5.11.05.27

Illetve egyéb tanácsokat is szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!

Nem elérhető barcaxavi

• PFC Fan
« Reply #1031 Dátum: 2011, 08 17, 20:51:44 »
És ami kimaradt: erase size 20000

Nem elérhető Borote

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: [CoolSense] Cool Droid v3 2.3.4
« Reply #1032 Dátum: 2011, 08 18, 00:35:29 »
Régóta nem kell goldcard.

Kell az unrevoked, a telepített és törölt HTC Sync, aztán a Hboot drivereket is telepítened kell, aztán charge only módban csatlakoztatva az usb debuggingot be kell kapcsolni, illetve kb ugyanott az unknown sources-t is, ezután mehet az unrevoked, ha nem megy, akkor még egy factory resetet is megpróbálhatsz.

Most csak ennyire tellett, ha nem megy, majd tudok (vagy tud valaki más) segíteni.
Ezzel a módszerrel nagyon nehéz elrontani.

u.i.: ha elsőre nem megy (nem tudom, hogy erasize 20k vagy 40k-nál kell), akkor töltsd le az Amon_Ra féle recovery-t - valahol a 2.0.1-es verziónál jár, itt a fórumban illetve xda developers-en megtalálod.
Ha valami nem világos, You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető barcaxavi

• PFC Fan
« Reply #1033 Dátum: 2011, 08 18, 12:39:33 »
Régóta nem kell goldcard.

Kell az unrevoked, a telepített és törölt HTC Sync, aztán a Hboot drivereket is telepítened kell, aztán charge only módban csatlakoztatva az usb debuggingot be kell kapcsolni, illetve kb ugyanott az unknown sources-t is, ezután mehet az unrevoked, ha nem megy, akkor még egy factory resetet is megpróbálhatsz.

Most csak ennyire tellett, ha nem megy, majd tudok (vagy tud valaki más) segíteni.
Ezzel a módszerrel nagyon nehéz elrontani.

u.i.: ha elsőre nem megy (nem tudom, hogy erasize 20k vagy 40k-nál kell), akkor töltsd le az Amon_Ra féle recovery-t - valahol a 2.0.1-es verziónál jár, itt a fórumban illetve xda developers-en megtalálod.
Ha valami nem világos, You are not allowed to view links. Register or Login

Köszönöm.
Kicsit félek, mert olvastam, hogy a PVT4-gyel (és a HBOOT 0.93.0001-gyel) gyakran vannak bajok. Viszont néhány helyen úgy van feltüntetve, hogy az az igazán problémás, ahol az erase size 40.000.
Én is hasonlót láttam, hogy az unrevoked-ba betöltik az Amon Ra recovery-t a ClockworkMod helyett. Elméletileg az okozza a problémát.

Esetleg valaki hasonló verziószámú root-olt telefonnal?

Nem elérhető Borote

« Reply #1034 Dátum: 2011, 08 18, 14:45:23 »
Köszönöm.
Kicsit félek, mert olvastam, hogy a PVT4-gyel (és a HBOOT 0.93.0001-gyel) gyakran vannak bajok. Viszont néhány helyen úgy van feltüntetve, hogy az az igazán problémás, ahol az erase size 40.000.
Én is hasonlót láttam, hogy az unrevoked-ba betöltik az Amon Ra recovery-t a ClockworkMod helyett. Elméletileg az okozza a problémát.

Esetleg valaki hasonló verziószámú root-olt telefonnal?

Megpróbálod Amon_Ra nélkül, aztán ha nem megy, akkor letöltöd, és csinálod azzal.
Nem fogja elrontani :D

Nem elérhető Peetboy84

• Navigáció / Navigation: HTC
  • PDA: HTC DESIRE
  • PDA ROM: 512
« Reply #1035 Dátum: 2011, 08 19, 00:46:06 »
Sziasztok!

Egy kis segítség kéne, végig csináltam a rootolást és minden rendben is ment mostmár rootolva van és feltettem egy LeeDrOid romot, ez is sikerült, de most viszont nem lája a telefon az sd kártyát...  hogyan tudom mountolni? a factory resetnél már próbáltam a mount sdcard ot, de azt írja ki hogy nem tudja mountolni. van valami megoldás?

Nem elérhető Borote

« Reply #1036 Dátum: 2011, 08 19, 01:14:42 »
Sziasztok!

Egy kis segítség kéne, végig csináltam a rootolást és minden rendben is ment mostmár rootolva van és feltettem egy LeeDrOid romot, ez is sikerült, de most viszont nem lája a telefon az sd kártyát...  hogyan tudom mountolni? a factory resetnél már próbáltam a mount sdcard ot, de azt írja ki hogy nem tudja mountolni. van valami megoldás?

Számítógéped kártyaolvasója látja a kártyát?
Milyenre particionáltad? :)

Nem elérhető Peetboy84

« Reply #1037 Dátum: 2011, 08 19, 01:29:34 »
igen látja!

A leírás szerint úgy kellett formázni, hogy 2 particiot létrehozni egy FAT32 és egy ext4 et

Ezzel lesz a gond?

Nem elérhető Borote

« Reply #1038 Dátum: 2011, 08 19, 01:46:02 »
igen látja!

A leírás szerint úgy kellett formázni, hogy 2 particiot létrehozni egy FAT32 és egy ext4 et

Ezzel lesz a gond?

Arra odafigyeltél, hogy Primary legyen? Illetve hogy a kártya elején a Fat32, a kártya végén pedig az Ext... Biztos, hogy Ext4 amúgy, nem Ext3 kell neki? :D

Nem elérhető Peetboy84

« Reply #1039 Dátum: 2011, 08 19, 01:52:17 »
most melyik legyen primary?

akkor a másik legyen logikai?

Nem elérhető Borote

« Reply #1040 Dátum: 2011, 08 19, 02:07:43 »
most melyik legyen primary?

akkor a másik legyen logikai?

Mind a kettőnek Primarynak kell lennie :)

Nem elérhető Peetboy84

« Reply #1041 Dátum: 2011, 08 19, 02:13:26 »
oksa,

még egy kis infó :

amikor csinálom a wipe data/factory resetet azt írja ki, hogy

Data wipe complete.
E: Can't mount /sdcard
E: Can't mount /dev/block/mmcblk0 (or /dev/block/mmcblk0p1)
(Invalid argomnet)

ebböl még arra tudok gondolni, hogy a minitool partition 6 amivel csinálom az valamiért szarul "húzza meg a határokat"

Nem elérhető Borote

« Reply #1042 Dátum: 2011, 08 19, 02:19:55 »
oksa,

még egy kis infó :

Data wipe complete.
(Invalid argomnet)

ebböl még arra tudok gondolni, hogy a minitool partition 6 amivel csinálom az valamiért szarul "húzza meg a határokat"

Esetleg megpróbálhatod Recovery-ből is formázni, bár ilyet én még sosem csináltam :D De ha minden igaz, 512-es Ext-nél nem érdemes nagyobbal próbálkozni - mondjuk ez is bőven elég.

u.i.: nem mondom, hogy érek hozzá, azért mondom ezeket, mert én a Trial-Error módszer híve vagyok - addig próbálgatom, míg össze nem jön. Persze a javíthatatlan hibáknak utána szoktam nézni :D

Illetve megpróbálhatod még egyszer megformázni géppel :)

u.u.i.: kis tisztogatás lehet jót tenne neki :D

Nem elérhető imre64

• PDA ROM: CELEBRATION HD MIUI 1.7.22
« Reply #1043 Dátum: 2011, 08 19, 12:30:23 »
oksa,

még egy kis infó :

Data wipe complete.
(Invalid argomnet)

Szia,
ez szerintem USB bricked lett, azért nem látja az sd kártyát sem.
itt utána nézhetsz a megoldásnak, ha az a baja:
Üdv,
Imre

Nem elérhető freelife

« Reply #1044 Dátum: 2011, 08 19, 15:53:34 »
Szia,
ez szerintem USB bricked lett, azért nem látja az sd kártyát sem.
itt utána nézhetsz a megoldásnak, ha az a baja:
Üdv,
Imre

Az itt leírtak jók,de bonyolult!
hála isten már nincs varia,én még a 2.2 desirémen végig toltam az amonra-t is és egyből utána a unrevoked flasht is,semmi baj nem volt!

de

nem kell semmi külön flash meg szórakozás

szedd le az adb-t!csomagold ki egy mappába
szedd le a HTC sync-et,telepitsd fel
majd a programok törlésénél töröld is le,de csak a HTC sync-et
driver és a másik az maradjon!

ha ez meg van akkor kövesd az utvonalat amit leírok:
start menü-vezérlópult-Rendszer és biztonság-rendszer,ha itt vagy bal oldalon van az Eszközkezelő,katt ré
most dugd rá a telód a gépre,legyen bekapcsolva az USB debuging a telefonodban,majd ha ez meg van akkor lát egy android eszközt,az eszközön jobb egér gomb és frissités,az alsót vállaszd ami kijön,azaz te keresd meg a drivereket,azaz azt a mappát ahol a kicsomagold adb van,frissitse le,ezzel látja a telefonod,azt hiszem kiírja MyHTC

ekkor töltsd le és ezt használd:http://revolutionary.io/
itt vállaszd ki a telód,HTC desire vállaszd ki melyik HBOOT-ot használod,ird be a Serialt,a telefonod seriálját,generálj egy kulcsot,azt jegyezd fel valahova.telo maradjon a gépen folyamtosan!
majd a letöltött csomagot bontsd ki és indítsd el,dos ablakban fut a dolog,amikor kéri a serialt írd is be, ki is kapcsolja a telefonod,látod hogy az S-ON S-OFF-ra vűlltozik majd dos ablakban kérdezi akarod e a recovery-t telepiteni,akard azaz nyomj y
kész vége,ki van oldva a telefonod azaz S-OFF és recovery is van rajta.

Nem elérhető Peetboy84

« Reply #1045 Dátum: 2011, 08 19, 19:38:59 »
megoldódott a problémám, az volt a gond, hogy rosszul volt formázva az sd

Tehát ha valakinek ilyen problémája van akkor a helyes beállítás:

elsőnek legyen a fat32 (primary) és utána egy ext3-mas partíció szintén primary

na most, nekem felmerült még1 probléma, amit remélem meg tudtok válaszolni:

a fat32 es partíciót látja rendesen én azt 2,6 GB-jtra vettem az ext3-mat pedig 1 GB- ra, de azt nem látom sehol.
ezt hol kéne látnom?
leszedtem egy system monitort, se a belső memória értéke nem növekedett, sem a ROM memória értéke, akkor hova lett az az 1 GB? Valaki tudna segíteni?

Nem elérhető Borote

« Reply #1046 Dátum: 2011, 08 19, 20:05:40 »
megoldódott a problémám, az volt a gond, hogy rosszul volt formázva az sd

Tehát ha valakinek ilyen problémája van akkor a helyes beállítás:

elsőnek legyen a fat32 (primary) és utána egy ext3-mas partíció szintén primary

na most, nekem felmerült még1 probléma, amit remélem meg tudtok válaszolni:

a fat32 es partíciót látja rendesen én azt 2,6 GB-jtra vettem az ext3-mat pedig 1 GB- ra, de azt nem látom sehol.
ezt hol kéne látnom?
leszedtem egy system monitort, se a belső memória értéke nem növekedett, sem a ROM memória értéke, akkor hova lett az az 1 GB? Valaki tudna segíteni?

Au..... Ha mások helyen követik a leírást nem lesz problémájuk :D

Azt az Ext3-at nem is fogod látni, egyáltalán miért is látnád? Az az alkalmazásoknak van fenntartva, ahhoz Neked "nincs közöd" :D Azt ilyen rovatban találhatod meg, hogy A2SD space :) De fölösleges az 1GB, ahogy mondtam, az 512 (max 6-700mega) is elég, úgy is a telefonmemória lesz a szűk keresztmetszet.

Nem elérhető syl5

• PDA: Omnia
  • PDA ROM: win 6.5
« Reply #1047 Dátum: 2011, 08 22, 20:17:44 »
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy komplett leírást összehozni az s-off-hoz + cwm felrakáshoz, esetleg root-hoz ha szükséges a folyamathoz?
PVT1
Hboot 0.93.0001
Gyári Froyo
Unrevoked nem megy! Kiírja folyamat végén, hogy backup cid is missing.

Nem elérhető rajker

• Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #1048 Dátum: 2011, 08 26, 10:33:23 »
Bocs hogy csak igy beszólok ide. Kollégámnak van egy htc desire és feltett valami 2.3.3. gyári romot.Szeretnék segiteni neki hogy meg rootolja a telefonját.Sajnos ha nyomja a hang le és a pover gombot nem jön be a HBOOT menü hanem felkel a htc.Öszerinte le van védve ennél a rom verziónál a HBOOT. :shock: Én sajos nem vagyok jártas htc téren,igy ha lehetséges elfogadnám véleményeteket e ügyben  :oops: Elöre is kösz a hozzászólásokhoz  :oops:
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető Murmucka

• Navigáció / Navigation: iGo Primo 9
  • PDA: Samsung Galaxy S6 edge
  • PDA ROM: Gyári 5.1
« Reply #1049 Dátum: 2011, 08 26, 13:43:41 »
Bocs hogy csak igy beszólok ide. Kollégámnak van egy htc desire és feltett valami 2.3.3. gyári romot.Szeretnék segiteni neki hogy meg rootolja a telefonját.Sajnos ha nyomja a hang le és a pover gombot nem jön be a HBOOT menü hanem felkel a htc.Öszerinte le van védve ennél a rom verziónál a HBOOT. :shock: Én sajos nem vagyok jártas htc téren,igy ha lehetséges elfogadnám véleményeteket e ügyben  :oops: Elöre is kösz a hozzászólásokhoz  :oops:

Haverod megszívta. A gyári 2.3.3 teljesen lezárta a hboot-ot, aki erre frissített most epekedve várhatja hogy a HTC kinyissa. Elvileg ki fogja, csak idő. Volt róla infó a fórumban, olvass vissza...
Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 6610 > Nokia 6230 > Nokia 6500C > Nokia 6700C > HTC Desire > HTC Sensation XE > HTC One S > HTC One M7 > HTC One M8 > Samsung Galaxy S6 edge