2024, 11 26, 06:44:29

Szerző Téma: Samsung Galaxy S általános beszélgetés  (Megtekintve 2158819 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
Re:Samsung Galaxy S általános beszélgetés
« Reply #8725 Dátum: 2010, 12 10, 07:40:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
ez engem is érdekelne!
mindegy. Ha nem torlod akkor kicsit lassabb a frissites ugy vettem eszre. Probaltam mar torolve es.meghagyva az md5-ot, mindenhogy jo lesz a frissites.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető samanric

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: IGO Prime, Navigon
  • PDA: Iphone 5 [FW: 1.01.00]
  • PDA ROM: IOS 6.0.1
« Reply #8726 Dátum: 2010, 12 10, 07:54:54 »
Rootolva van a telefon? Csak azután tudod kimásolni, lehetőleg a Root explorerrel próbáld.
A data/app és a data/app-private könyvtárakban vannak a telepített programok.
akkor lehet félreértettem, azt hittem ha megjelenik ez a androidos kép az elején nem kell rootolni, de akkor tuti kell mert nem látok semmit a /data mappában bár némelyik programot megtaláltam az /sdcard mappában. mi alapján dönti el hogy mit hová telepít? vagy valamilyen beállítás felett elsiklottam?
KÉRDÉS: nem lehet szétszedni ezt a topikot (mint pl. omnia topikban), kezdő lépésekre meg haladó lépésekre, elkezdtem átolvasgatni az egészet elejéről de még csak a 158 oldalnál tartok ebben a topikban :D

Nem elérhető rajker

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: HERE
  • PDA: Mate 10 pro
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #8727 Dátum: 2010, 12 10, 08:02:09 »
még csak a 158 oldalnál tartok ebben a topikban :D
Hajrá!A naggyán akkor má túl vagy. :D
Nem szégyen a tanulás

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #8728 Dátum: 2010, 12 10, 08:31:35 »
akkor lehet félreértettem, azt hittem ha megjelenik ez a androidos kép az elején nem kell rootolni, de akkor tuti kell mert nem látok semmit a /data mappában bár némelyik programot megtaláltam az /sdcard mappában. mi alapján dönti el hogy mit hová telepít? vagy valamilyen beállítás felett elsiklottam?
KÉRDÉS: nem lehet szétszedni ezt a topikot (mint pl. omnia topikban), kezdő lépésekre meg haladó lépésekre, elkezdtem átolvasgatni az egészet elejéről de még csak a 158 oldalnál tartok ebben a topikban :D

Sok felmerült kérdést kigyűjtöttünk már a You are not allowed to view links. Register or Login.

Sajnos sokan még arra sem veszik a fáradtságot, hogy a Faq oldalt megnyitva beírják a keresőbe (CTRL+F) hogy "sms" "csengő", hanem inkább megkérdezik itt százszor. Nem rád gondoltam, csak ez az általános viselkedési forma.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Sancho

• Vendég
Re: Samsung Galaxy S általános beszélgetés
« Reply #8729 Dátum: 2010, 12 10, 08:40:59 »
Arra keresek megoldást, hogy a 2.2.1 XXJPU ROM alá szeretném bevasalni a Supercurio XXJPU kernel (CWM és Voodoo) változatot.

A zImage csere a .tar-ban nem járt sikerrel.

Pati nagyon sokat segített eddig is, köszönöm Neki! :-)

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
Re: Samsung Galaxy S általános beszélgetés
« Reply #8730 Dátum: 2010, 12 10, 08:45:58 »
Arra keresek megoldást, hogy a 2.2.1 XXJPU ROM alá szeretném bevasalni a Supercurio XXJPU kernel (CWM és Voodoo) változatot.

A zImage csere a .tar-ban nem járt sikerrel.

Pati nagyon sokat segített eddig is, köszönöm Neki! :-)

van odinos változata is

Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #8731 Dátum: 2010, 12 10, 08:46:14 »
Nagyon brutál ez a 2.2.1 Egyre jobban tetszik ez az SGS :ok:

Nem elérhető kissati66

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy S7 Edge
  • PDA ROM: 7.0 Nougat G35FXXU1DQGQ
« Reply #8732 Dátum: 2010, 12 10, 08:54:35 »
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Elég sokat olvasgattam a fórumot, de konkrét megoldást nem találtam, a Samsungnak is írtam, de egyelőre nem válaszoltak... Tehát: rendeltem egy Galaxy S-t kb két hete a romániai Orange-tól (mivel itt élek, erdélyben) és amikor meghozta a gyorsposta, kiderült hogy nem tud magyarul (csak bulgárul, románul, lengyelül, portugálul, törökül meg még jópár hasznavehetetlen nyelven). :'( Kb. egy hete jelent meg a frissítés a KIES-ben (gondolom 2.2-re, mert 2.1 van rajta jelenleg) és nagyon szeretném frissíteni, de valahogy úgy, hogy kerüljön bele a magyar nyelv is... Olvastam egy leírást, hogy át kell javítani valamit a registry-ben (többek közt) a régiókódnál a KIES bejegyzésénél, viszont teljesen elvesztem a szoftververziók, CSV-k (vagy mik) és régiókódok közt, egyszerűen nem bírom kibogozni, hogy melyik szofthoz milyen CSV kell, ráadásul olyasmit is írtak valahol, hogy a szolgáltatós telefon frissítésénél SIM-zár is felléphet. Amit a leírásokból kiszűrtem, fontos hogy működjön a három gombos módszer recovery módba való belépéshez (próbáltam, működik) és hogy nem árt lementeni az /efs mappát (valahogy). Két éve, amikor vettem a Nokia E51-met, ugyanilyen nulla voltam symbianból, mint most androidból, de kaptam nagyon jó szájbarágós leírásokat, amivel nagyon jól elboldogultam, ez most az androiddal nem jött össze (lehet még nem olvastam eleget). Tehát ha valaki tud, kérem segítsen leírva lépésről lépésre a teendőket: hogyan frissítsem a szoftot (lehetőleg KIES-el, hogy a legújabb hivatalos szoft kerüljön rá) hogy bekerüljön a magyar nyelv és az Orange-os szolgáltatói dolgok (internet, e-mail beállítások, ilyesmik) megmaradjanak, hogy készítsek back-upot az efs mappáról (vagy ha lehet a beállításokról, telepített programokról is), és hogy mik lehetnek az esetleg fellépő váratlan problémák és mi a megoldásuk (vagy hogy előzzem meg). Előre is nagyon köszönök minden segítséget és bocs a hosszú hozzászólásért.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #8733 Dátum: 2010, 12 10, 09:02:35 »
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Elég sokat olvasgattam a fórumot, de konkrét megoldást nem találtam, a Samsungnak is írtam, de egyelőre nem válaszoltak... Tehát: rendeltem egy Galaxy S-t kb két hete a romániai Orange-tól (mivel itt élek, erdélyben) és amikor meghozta a gyorsposta, kiderült hogy nem tud magyarul (csak bulgárul, románul, lengyelül, portugálul, törökül meg még jópár hasznavehetetlen nyelven). :'( Kb. egy hete jelent meg a frissítés a KIES-ben (gondolom 2.2-re, mert 2.1 van rajta jelenleg) és nagyon szeretném frissíteni, de valahogy úgy, hogy kerüljön bele a magyar nyelv is... Olvastam egy leírást, hogy át kell javítani valamit a registry-ben (többek közt) a régiókódnál a KIES bejegyzésénél, viszont teljesen elvesztem a szoftververziók, CSV-k (vagy mik) és régiókódok közt, egyszerűen nem bírom kibogozni, hogy melyik szofthoz milyen CSV kell, ráadásul olyasmit is írtak valahol, hogy a szolgáltatós telefon frissítésénél SIM-zár is felléphet. Amit a leírásokból kiszűrtem, fontos hogy működjön a három gombos módszer recovery módba való belépéshez (próbáltam, működik) és hogy nem árt lementeni az /efs mappát (valahogy). Két éve, amikor vettem a Nokia E51-met, ugyanilyen nulla voltam symbianból, mint most androidból, de kaptam nagyon jó szájbarágós leírásokat, amivel nagyon jól elboldogultam, ez most az androiddal nem jött össze (lehet még nem olvastam eleget). Tehát ha valaki tud, kérem segítsen leírva lépésről lépésre a teendőket: hogyan frissítsem a szoftot (lehetőleg KIES-el, hogy a legújabb hivatalos szoft kerüljön rá) hogy bekerüljön a magyar nyelv és az Orange-os szolgáltatói dolgok (internet, e-mail beállítások, ilyesmik) megmaradjanak, hogy készítsek back-upot az efs mappáról (vagy ha lehet a beállításokról, telepített programokról is), és hogy mik lehetnek az esetleg fellépő váratlan problémák és mi a megoldásuk (vagy hogy előzzem meg). Előre is nagyon köszönök minden segítséget és bocs a hosszú hozzászólásért.
Szerintem ha megbuherálod a Kiest a frissítés miatt, akkor ugyanúgy nem lesz hivatalos a rom mintha odinnal tennéd fel. Ez egy nagy tévhit, az a véleményem. Gondolj bele, a Te productkódodra nem ajánlja fel a frissítést, ahhoz hogy felajánlja azt kell hazudnod neki, hogy más régióban élsz. Lesz egy szép, mondjuk a Dán régióra kiadott rom rajta, ha azzal viszed a szervizbe hogy magyarázod meg?

A Faq-ban megtalálod a rootolási módszereket, ez kell az /efs mappa mentéséhez. A szolgáltatói beállításokat a Marketben található APN backup and restore programmal tudod menteni, majd új romnál visszatölteni. (Vagy kiírod kézzel :) )

Backup-ot custom recovery segítségével tudsz csinálni, szintén megtalálod a faq-ban.

Unlock módszerek is le vannak írva, generálj egy unlock kódot, arra az esetre ha esetleg lezárna.

Nem elérhető aprosz

• Tópart apartman
  • Navigáció / Navigation: Wayteq x960 BT
  • PDA: Samsung Galaxy S4 (9505), SGN 10.1 2014 P605
  • PDA ROM: SGS4 - XXUEMJ9
« Reply #8734 Dátum: 2010, 12 10, 09:09:50 »
Nem kell kitörölni . 1 .pit, és 3 .md5 fájlt kell a megfelelő helyre betallózni , a Samut downloads modban csatlakoztatni, az odinban a Id:com -nál megjelenik a Samu, Start gombal indul, 2-3-perc és kész

Dandu, Pati !

Hálásan köszönöm a segitségeteket.
Közben megoldodott a probléma, még éjjel megjelent és feltettem és belaktam a Doc_JPU_v2.0-ás romját.
Kérdés ezzel kapcsolatban: hol kell beállítani, hogy amikor töltésen, illetve USB-n lóg, a képernyőt ne kapcsolja ki? Érdekesség a romnál - lehet, hogy másiknál is, de csak itt tünt fel - az Anzo féle AOSP loock screennél , a menügomb is feloldja a készüléket, nem muszáj húzni a gombot.
Nincs véletlenül olyan progi ami a feltelepitett programok beállításait lementi és át lehet tenni másik romra a beállításokat is programmal együtt?

Sancho

• Vendég
Re: Re: Samsung Galaxy S általános beszélgetés
« Reply #8735 Dátum: 2010, 12 10, 09:09:58 »
van odinos változata is
Köszi Gyufus! Megsasolom.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #8736 Dátum: 2010, 12 10, 09:34:06 »

Kérdés ezzel kapcsolatban: hol kell beállítani, hogy amikor töltésen, illetve USB-n lóg, a képernyőt ne kapcsolja ki?

Külön programok vannak ehhez, nem próbáltam:

Nem elérhető aprosz

• Tópart apartman
« Reply #8737 Dátum: 2010, 12 10, 09:45:10 »
Külön programok vannak ehhez, nem próbáltam: ....
[
Köszönöm válaszodat.
Az ezelötti romban valahol be lehetett állítani. Semmi külön programot nem raktam fel, és nem kapcsolt ki.
Most is ugyan azokat a programokat telepitettem vissza, de most kikapcsol. Én úgy emlékezem a beállításoknál volt valahol, de nem találom.

Nem elérhető elbandi2

• PDA: samsung galaxy s
  • PDA ROM: I9000XDJV1 Tsunami X 1.5
« Reply #8738 Dátum: 2010, 12 10, 10:01:00 »
Köszönöm válaszodat.
Az ezelötti romban valahol be lehetett állítani. Semmi külön programot nem raktam fel, és nem kapcsolt ki.
Most is ugyan azokat a programokat telepitettem vissza, de most kikapcsol. Én úgy emlékezem a beállításoknál volt valahol, de nem találom.

Elvileg:beállítások/alkalmazások/fejlesztés/ébren maradás

Nem elérhető aprosz

• Tópart apartman
« Reply #8739 Dátum: 2010, 12 10, 10:19:49 »
Elvileg:beállítások/alkalmazások/fejlesztés/ébren maradás
Köszi szépen, valóban ott lehetett, de sajnos ebben az új romban ez nálam nincs bent.
Lehet nálam nem stimmel valami.
Valaki megnézné, hogy neki ott van-e? ( Doc_JPU_v.2)

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #8740 Dátum: 2010, 12 10, 10:26:18 »
Köszi szépen, valóban ott lehetett, de sajnos ebben az új romban ez nálam nincs bent.
Lehet nálam nem stimmel valami.
Valaki megnézné, hogy neki ott van-e? ( Doc_JPU_v.2)
Pedig ott van. :)

Nem elérhető aprosz

• Tópart apartman
« Reply #8741 Dátum: 2010, 12 10, 10:32:12 »

Akkor kezdhetem elölről a romfrissítést és a progik felpakolását. Ha a "no wipe romot" tenném fel, akkor a beállítások és a progik megmaradnak?

Nem elérhető anzo

• ROMMER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps
  • PDA: I9100 SGS 2
  • PDA ROM: LS8 Anzo MOD
« Reply #8742 Dátum: 2010, 12 10, 10:43:02 »
Akkor kezdhetem elölről a romfrissítést és a progik felpakolását. Ha a "no wipe romot" tenném fel, akkor a beállítások és a progik megmaradnak?
Igen az csak a system mappát írja felül. De ezt miért nem a rom topikjában kérdezed?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #8743 Dátum: 2010, 12 10, 10:45:29 »
Amikor olvastam a kérdést én is végignéztem minden lehetséges helyet, mert mintha rémlett volna hogy láttam valamikor. Aztán nem találtam sehol, beletörődtem hogy biztos csak álmodtam és kerestem rá progit.

Márpedig nekem sincs ott:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Szergio

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: 12222121222121
« Reply #8744 Dátum: 2010, 12 10, 10:52:07 »
Szerintem ha megbuherálod a Kiest a frissítés miatt, akkor ugyanúgy nem lesz hivatalos a rom mintha odinnal tennéd fel. Ez egy nagy tévhit, az a véleményem. Gondolj bele, a Te productkódodra nem ajánlja fel a frissítést, ahhoz hogy felajánlja azt kell hazudnod neki, hogy más régióban élsz. Lesz egy szép, mondjuk a Dán régióra kiadott rom rajta, ha azzal viszed a szervizbe hogy magyarázod meg?

Úgy tűnik, hogy itt Erdélyben megszívtuk ezzel :-(

Ha már mindenképpen buherálni kell a magyar nyelv miatt, akkor - kezdőként - vajon milyen rom-ot érdemes feltenni, hogy biztosan tudjon magyarul?

Nem elérhető samanric

• DOUBLE CLUB
« Reply #8745 Dátum: 2010, 12 10, 10:54:56 »
Sok felmerült kérdést kigyűjtöttünk már a You are not allowed to view links. Register or Login.

Sajnos sokan még arra sem veszik a fáradtságot, hogy a Faq oldalt megnyitva beírják a keresőbe (CTRL+F) hogy "sms" "csengő", hanem inkább megkérdezik itt százszor. Nem rád gondoltam, csak ez az általános viselkedési forma.

igen nézegettem, csak sajnos (nem tudom hogy csak nálam-e de nagyon döglödik az oldal) alig tudom olvasgatni a fórumot, van amikor kell vagy 2 perc mig áttölt egy másik oldalra ezért rossz igy végigolvasni az egészet. esetleg nem gondoltatok egy hét szünetre amig beállítjátok a teljes fórumot, addig meg elmegy mindenki kirándulni s nem a kedves kézbevalóját nyomkodja? :D :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #8746 Dátum: 2010, 12 10, 10:58:46 »
igen nézegettem, csak sajnos (nem tudom hogy csak nálam-e de nagyon döglödik az oldal) alig tudom olvasgatni a fórumot, van amikor kell vagy 2 perc mig áttölt egy másik oldalra ezért rossz igy végigolvasni az egészet. esetleg nem gondoltatok egy hét szünetre amig beállítjátok a teljes fórumot, addig meg elmegy mindenki kirándulni s nem a kedves kézbevalóját nyomkodja? :D :)
Hidd el, ezerrel dolgoznak rajta, napközben még elég jól használható, csak estére fárad el.
Én nem bírnék ki egy hetet a fórum nélkül, már így is megvonási tüneteim vannak esténként  :'(

Nem elérhető samanric

• DOUBLE CLUB
« Reply #8747 Dátum: 2010, 12 10, 10:59:13 »
Idézet
Kérdés ezzel kapcsolatban: hol kell beállítani, hogy amikor töltésen, illetve USB-n lóg, a képernyőt ne kapcsolja ki?
úúú ezt véletlenül találtam meg tegnap de azóta is ezt keresem, pedig van egy olyan menüpont benne hogy mig kapcsolatban van ne kapcsolja ki a képernyőt

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #8748 Dátum: 2010, 12 10, 10:59:58 »

Ha már mindenképpen buherálni kell a magyar nyelv miatt, akkor - kezdőként - vajon milyen rom-ot érdemes feltenni, hogy biztosan tudjon magyarul?
Ha ez megnyugtat akkor Magyarország se kapott még hivatalos Froyot. Szolgáltatóst meg plánesőt nem.

Nem elérhető bajusz66

• PDA: SGS/SGSII
  • PDA ROM: XXJPU/XWLSD 4.1.2
« Reply #8749 Dátum: 2010, 12 10, 11:07:20 »

A 2.2.1-est I9000XXJPU-t ebben van magyar meg jó is.Csak előtte ments le mindent, nekem rá ment egy napom mire belerázódtam de megéri.